Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
Yarpen_Zirgin napisał(a): Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): I co? Policja została wyprowadzona przeciwko manifestacjom, które trwają od 16 grudnia? Zamieszkałeś na księżycu i nie widzisz wydarzeń z piątku/soboty/niedzieli? Cytuj: Przyglądałem się wydarzeniom i jakoś nie widziałem, aby policja została użyta przeciwko protestującym. Pilnowali, jak to jest w ich obowiązku, porządku i przestrzegania prawa.  No przeczytałem i nie ma tam nic o tym, że policjanci zostali użyci przez rząd przeciwko protestującym.  Cały świat w przekazach telewizyjnych widział, jedynie Ty biedaczysko nie zobaczyłeś  Yarpen_Zirgin napisał(a): Johnny99 napisał(a): Jakkolwiek by nie było, Sejmu obstawiony szpalerami Policji nie wygląda zachęcająco, zwłaszcza zagranicą. Jak by nie było, to po tym, co wyprawiali protestujący w piątek w nocy, to nie dziwne, że następnego dnia Sejm otoczył kordon Policji. Jednak zobaczyłeś 
|
| Pn gru 19, 2016 12:03 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): No przeczytałem i nie ma tam nic o tym, że policjanci zostali użyci przez rząd przeciwko protestującym.  Cały świat w przekazach telewizyjnych widział, jedynie Ty biedaczysko nie zobaczyłeś  Chyba w Twoich snach cały świat zobaczył to, co nie miało miejsca.  Cytuj: Yarpen_Zirgin napisał(a): Johnny99 napisał(a): Jakkolwiek by nie było, Sejmu obstawiony szpalerami Policji nie wygląda zachęcająco, zwłaszcza zagranicą. Jak by nie było, to po tym, co wyprawiali protestujący w piątek w nocy, to nie dziwne, że następnego dnia Sejm otoczył kordon Policji. Jednak zobaczyłeś Zobaczyłem policjantów wykonujących swoje obowiązki związane z zapewnieniem porządku i bezpieczeństwa, a nie "wyprowadzoną przeciwko demonstrującym". To są dwie różne sprawy. Policja, która jest wyprowadzana przeciwko demonstrującym, działa tak: https://www.youtube.com/watch?v=Dp5FF3ZObMo
|
| Pn gru 19, 2016 12:12 |
|
 |
|
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Problem jednak w tym - moim zdaniem - że Kaczyński nie potrafi inaczej. Po prostu nie ma innego pomysłu. Całkowicie podzielam Twoje zdanie. Niestety 
|
| Pn gru 19, 2016 12:21 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Bo tak objawił jakiś trzepnięty wpotylicę prorok, więc jego wyznawcy za wszelką cenę będą się doszukiwać Majdanu, nawet przy trzytysięcznych manifestacjach Bracia Karnowscy na głowę biją braci Grimm w bajaniu http://wpolityce.pl/polityka/319931-uja ... -barykadamCytuj: Zobaczyłem policjantów wykonujących swoje obowiązki związane z zapewnieniem porządku i bezpieczeństwa, a nie "wyprowadzoną przeciwko demonstrującym". To są dwie różne sprawy. Policja, która jest wyprowadzana przeciwko demonstrującym, działa tak: https://www.youtube.com/watch?v=Dp5FF3ZObMoZobaczyłeś jak setki policjantów spontanicznie zabrali sprzęt, wsiedli do samochodów opancerzonych i bez rozkazu min Błaszczaka pojechali ochraniać budynki......a później sie wygłupili wydając komunikat. Marne masz zdanie o policji skoro uważasz, że lanie manifestantów to ich powinność.
|
| Pn gru 19, 2016 12:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Czy ja pisałem o spontanicznym wyjściu policjantów do ochrony Sejmu? Poza tym, Policja nie potrzebuje polecenia ministra MSWiA aby podjąć działania.  Oczywiście nadal nie zmienia się fakt, że policja nie wystąpiła przeciwko protestującym w dniach 16-18 grudnia 2016. 
|
| Pn gru 19, 2016 12:43 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Czy ja pisałem o spontanicznym wyjściu policjantów do ochrony Sejmu? Poza tym, Policja nie potrzebuje polecenia ministra MSWiA aby podjąć działania.  Oczywiście nadal nie zmienia się fakt, że policja nie wystąpiła przeciwko protestującym w dniach 16-18 grudnia 2016.  Dryblas policjant siedzący okrakiem na mikrej kobiecie, to przecież nie wystąpienie przeciw protestującym..... gdyby jej wyrwał przynajmniej jedną kończynę, o to byłoby wystąpienie przeciw.
|
| Pn gru 19, 2016 12:48 |
|
 |
|
Andy72
|
To była agresja protestujących. Jak nie dają ludziom wyjść z Sejmu do dobrze? a policja ma tylko patrzeć?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Pn gru 19, 2016 12:52 |
|
 |
|
SweetChild
|
Andy72 napisał(a): Jak nie dają ludziom wyjść z Sejmu do dobrze? Niedobrze. Co więcej, jak posłowie okupują mównicę i paraliżują pracę Sejmu to też niedobrze. A jak prezydent odmawia zaprzysiężenia sędziów i paraliżuje pracę Trybunału to bardzo niedobrze. I jak premier odmawia opublikowania wyroku Trybunału to bardzo bardzo niedobrze. Ryba psuje się od głowy. Niestety policja może przywołać do porządku jedynie ogon 
|
| Pn gru 19, 2016 13:01 |
|
 |
|
Johnny99
|
Opozycja przesadza. Absurdalne jest oczekiwanie, że Policja ma się biernie przyglądać temu, jak tłum nie daje posłom - w tym premierowi - wyjechać z Sejmu. Nie użyto żadnej broni, nic nie wiadomo o tym, by ktokolwiek z protestujących został choćby zadraśnięty (w każdym razie nie bez własnej inicjatywy  ). Jak dla mnie, w tej kwestii akurat tematu nie ma.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn gru 19, 2016 14:00 |
|
 |
|
andej
|
W każdym innym kraju, a także w Polsce pod innymi rządami, policja zareagowałaby skuteczniej. Z totalitarną opozycją nie da się rozmawiać, gdyż oni wszelkimi siłami chcą szkodzić Polsce. Uważam, że powinno się rozpoznawać co bardziej zapalczywych zadymiarzy i kierować przeciw nim wnioski do sądów. Uważam demonstracyjne buntowanie się przeciwko DEMKRATYCZNIE WYBRANEJ WŁADZY jest działaniem antypolskim. A podburzanie do zamieszek jest karalne.
|
| Pn gru 19, 2016 14:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
“Te reke podniesiona na wladze utniemy“?
Marszalek Kuchcinski zachowal sie wyjatkowo nieprofesjonalnie, ale takich fahofcuf pisowskich mamy dzis wszedzie. No chyba, ze chcial dobrze, ale prezes wydal mu rozkaz bez mozliwosci sprzeciwu. Tym gorzej to o nim, jako odpowiedzialnym czlowieku swiadczy To “dobra zmiana“ dla sitwy kolesiow, ktorzy bez zadnych kwalifikacji po prostu chca rzadzic i miec kase.
|
| Pn gru 19, 2016 14:29 |
|
 |
|
Johnny99
|
andej napisał(a): Uważam demonstracyjne buntowanie się przeciwko DEMKRATYCZNIE WYBRANEJ WŁADZY jest działaniem antypolskim. Rozumiem, że jak PiS się demonstracyjnie buntował, to też był antypolski?  Bardzo zabawne jest to wasze niezauważanie swojej śmieszności, kiedy powtarzacie frazes o "legalnie/demokratycznie wybranej władzy", czyli dokładnie taki sam, jaki powtarzała nieustannie PO, kiedy wy wołaliście o sfałszowanych wyborach czy wyborze przez nieporozumienie 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn gru 19, 2016 14:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Czy ja pisałem o spontanicznym wyjściu policjantów do ochrony Sejmu? Poza tym, Policja nie potrzebuje polecenia ministra MSWiA aby podjąć działania.  Oczywiście nadal nie zmienia się fakt, że policja nie wystąpiła przeciwko protestującym w dniach 16-18 grudnia 2016.  Dryblas policjant siedzący okrakiem na mikrej kobiecie, to przecież nie wystąpienie przeciw protestującym... Jeżeli ta mikra kobieta nie reagowała na jego polecenia, to miał pełne prawo użyć siły, łącznie z obezwładnieniem, w celu wymuszenia posłuszeństwa.
|
| Pn gru 19, 2016 14:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Czy ja pisałem o spontanicznym wyjściu policjantów do ochrony Sejmu? Poza tym, Policja nie potrzebuje polecenia ministra MSWiA aby podjąć działania.  Oczywiście nadal nie zmienia się fakt, że policja nie wystąpiła przeciwko protestującym w dniach 16-18 grudnia 2016.  Dryblas policjant siedzący okrakiem na mikrej kobiecie, to przecież nie wystąpienie przeciw protestującym... Cytuj: eżeli ta mikra kobieta nie reagowała na jego polecenia, to miał pełne prawo użyć siły, łącznie z obezwładnieniem, w celu wymuszenia posłuszeństwa. Do zabicia włącznie.......podobnie jak usiłowano zabić robotnika w stanie wojennym, blokującego przejazd kolumny samochodów, policja, podobnie jak Ty, też uznała, że ma prawo go przejechać https://www.youtube.com/watch?v=4yewJ8xCnQ8
|
| Pn gru 19, 2016 15:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Z tego, co mi wiadomo, w czasie ostatnich protestów nikt nie zginął, więc daruj sobie takie teksty. Zajmij się rzeczywistością.
|
| Pn gru 19, 2016 15:04 |
|
|
|