Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 20, 2025 19:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
 Czy będzie wojna domowa? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy będzie wojna domowa?
Nie mamy symetrii. Izrael na czołgi, snajperów i broń jądrową. Kontra chłopaki z butelkami czy nawet kamieniami.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Cz gru 22, 2016 11:25
Zgadza się. Izrael ma cywilizację. Kontra barbarzyńcy z siódmego wieku naszej ery.

Cz gru 22, 2016 11:28

Jeśli ErgoProxy domagasz się od Palestyńczyków tylko etycznych metod walki a nie przeszkadza Ci nieetyczna walka Polaków (np. Piłsudskiego) z rosyjskim zaborcą?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Cz gru 22, 2016 11:35

ErgoProxy napisał(a):
Zgadza się. Izrael ma cywilizację. Kontra barbarzyńcy z siódmego wieku naszej ery.

I lepszą propagandę na salonach. A Palestyńczyków kojarzą z państwem islamskim mimo że oni nie walczą w imię Allaha tylko o wyzwolenie narodu.

Cz gru 22, 2016 11:37
O, proszę. Poczytaj sobie bloga, jak gazetom nie wierzysz.

Cz gru 22, 2016 11:38

Może skończę w tym wątku, bo widzę że nie pouczam z miłosierdzia ale raczej z chęci budowania siebie i próżności.

Cz gru 22, 2016 11:41
Czyli Andy potwierdzasz, że Palestyńczycy stosują nieetyczne metody walki? I powiadasz, że kojarzą ci się z powstańcami warszawskimi? Że powstańcy warszawscy też walczyli takimi metodami?

Cz gru 22, 2016 11:42
Andy72 napisał(a):
ErgoProxy napisał(a):

Cytuj:
I lepszą propagandę na salonach. A Palestyńczyków kojarzą z państwem islamskim mimo że oni nie walczą w imię Allaha tylko o wyzwolenie narodu.

Żaden wyznawca Allaha,, który nie walczy w Jego imię nie jest muzułmaninem, co najwyżej odszczepieńcem.

Cz gru 22, 2016 11:45

ErgoProxy napisał(a):
Czyli Andy potwierdzasz, że Palestyńczycy stosują nieetyczne metody walki? I powiadasz, że kojarzą ci się z powstańcami warszawskimi? Że powstańcy warszawscy też walczyli takimi metodami?

Nie chcę już pisać ale nie Powstańcy tylko niektórzy Polacy z Rosjanami jak Piłsudski, ale w tym wypadku nie potępiasz żadnego draństwa przeciw Rosji.
Już mi się nie chce pisać o Żydach, tylko widzę nierówne traktowanie Żydzi<>Rosjanie

Ostatnio edytowano Cz gru 22, 2016 11:54 przez Andy72, łącznie edytowano 1 raz

Cz gru 22, 2016 11:51
Czyli Andy, powiadasz, że obchodzą ciebie najpierw draństwa przeciw Rosji, a dopiero potem los Polski i Polaków?

Andy, mam pytanie strategiczne. Czy ty jesteś jeszcze Polakiem, czy już Rosjaninem?

Cz gru 22, 2016 11:54

Nie pisałem. Punktuję tylko Twoją niekonsekwencję : żadne draństwo wobec Rosji nie jest złe, a z drugiej strony Palestyńczycy walczący "kijami i kamieniami" mają zachowywać się honorowo wobec Żydów.
Czy nie widzisz tu swojej niekonsekwencji?

Cz gru 22, 2016 12:04
W ogóle, co to jest za mentalność, niech mi ktoś objaśni: że Piłsudski miał się bardziej troszczyć o Rosję niż o Polskę? Bo na tym się zasadza gadka tego rosyjskiego agenta wpływu, którego Andy nam przeklepuje: że Piłsudski miał psi obowiązek zadbać najpierw o obcych, za których nie ponosił odpowiedzialności, a dopiero potem, ewentualnie o swoich, za których odpowiedzialny był. I w razie konfliktu lojalności miał przedłożyć interes obcy (rosyjski) nad nasz (polski).

Cz gru 22, 2016 12:07
Ja jestem konsekwentny jak cholera. Jestem mianowicie lojalny wobec Polski. Poczuwam się względem niej do długu za wykształcenie, opiekę zdrowotną i takie tam. Również cenię fakt, że Polska była ostoją cywilizacji w morzu totalitarnego barbarzyństwa, polegającego na tym, że wrogiem i żołnierzem był każdy, nawet dziecko, a nie tylko umundurowany i oznakowany zgodnie z konwencjami dorosły człowiek pod bronią. Takie barbarzyństwo obecnie występuje u Palestyńczyków.

Cz gru 22, 2016 12:16

O swoje: gdy bandzior wchodzi przez okno i zamierza Ci zamordować żonę a Ty masz broń to masz moralne prawo go kropnąć (dlatego powinna być kara śmierci!)
Ale z drugiej strony:
gdy żona Ci marudzi że nie ma w domu pieniędzy, a ty zamiast pracy masz broń, to NIE MASZ prawa pójść zamordować kogoś na ulicy by przynieść żonie pieniądze.

"Takie barbarzyństwo obecnie występuje u Palestyńczyków"
Tak jak Żydzi uważają Palestyńczyków za barbarzyństwo, tak Rosjanie Polaków.

Cz gru 22, 2016 12:21
Andy72 napisał(a):
Nie pisałem. Punktuję tylko Twoją niekonsekwencję : żadne draństwo wobec Rosji nie jest złe, a z drugiej strony Palestyńczycy walczący "kijami i kamieniami" mają zachowywać się honorowo wobec Żydów.
Czy nie widzisz tu swojej niekonsekwencji?

Ty chyba z wiedzą tkwisz w średniowieczu.....kije i kamienie - te kije to najnowsza broń dostarczana przez kraje arabskie, Hezbollah i Hamas kupował nawet broń rakietową od Korei Płn.

Cz gru 22, 2016 12:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona