Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 14:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Cytuj:
Ks. Wojtek Drozdowicz z parafii na Bielanach nie zapomniał o WOŚP. Msze odprawiał dziś z przyczepionym do ornatu sercem. Jezuita Grzegorz Kramer pod wrażeniem: "Sam bym tego nie zrobił, ale rozumiem zachowanie".
http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowar ... kleru.html

Pn sty 16, 2017 7:42
Kontrowersjami przy WOŚP tłumaczą niechętni Owsiakowi nie wspomaganie potrzebujących, kontrowersjami tłumaczą niepraktykujący katolicy w Boga wierzę, ale Kościół budzi we mnie kontrowersje......i tradycyjnie te kontrowersje to kasa.

Pn sty 16, 2017 7:48

Post Re: Szukajmy AUTORYTETÓW wśród żyjących
bylejaki napisał(a):
Naprawdę są różne możliwości. Wyjdź poza schemat PO PiS SLD i PSL, dalej też jest świat. Ja nie popieram żadnej partii, za to popieram konkretne idee i ustawy. Jeżeli SLD wprowadziłoby ustawę np. o wzmocnieniu wojska polskiego to poparłbym SLD, gdyby PSL wprowadziło jakieś ustawy liberalizujące prowadzenie działalności gospodarczej to poparłbym w tej kwestii PSL. Gdyby Putin wspierał w czymś Polskę, nie wiem, np. w budowie nowego Jedwabnego Szlaku to w tej kwestii poparłbym pana Putina. Mnie interesują konkretne ustawy i czyny, a nie lubienie lub nielubienie kogoś. Jeżeli np. Niesiołowskiego uważam za pieniacza i marionetkę służb ale np. zrobiłby dobrą reformę służby zdrowia to też go poprę. A jeżeli np. lubię pana Mateusza Morawieckiego ale zaczyna faszyzować to w tym go w ogóle nie popieram i nawet mogę zwalczać. Nasza mowa ma być prosta: "tak - tak, nie - nie".

[edycja]
I proszę, daruj sobie jakieś obrażanie mnie, mówienie o braku myślenia czy coś. Tak się dyskusji nie prowadzi. Zachęcam do większej kultury. Szczerze życzę Ci miłego dnia, niech Cię dziś spotka coś dobrego. Ament.

Cut the crap buddy. Kolejny klon Andeja vel Coronera.

Śr sty 18, 2017 11:43
Moderator

Post Re: Szukajmy AUTORYTETÓW wśród żyjących
[post przeniesiony - s33]

Najlepiej, abyśmy wszyscy pisali na jakiś merytoryczny temat. Do wzajemnych uwag jest odpowiedni wątek w dziale Moderacja.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr sty 18, 2017 11:50
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Soul33 napisał(a):
Coroner napisał(a):
Skoro znasz wypowiedzi Kaczyńskiego na temat WOŚP to zacytuj. Ja widzę ze na forum u niektórych jest jakiś obłęd i we wszystko musza wmieszać Kaczora.

A może powiesz, że gdyby Kaczyński uważał, że TVP powinna - jak zwykle - transmitować finał, to Kurski stanąłby mu na drodze i krzyczał "non possumus"? ]

Czyli jednak nie masz wypowiedzi Kaczyńskiego ani nikogo z wierchuszki PiS.
Przynajmniej ustaliliśmy ze PiS ńie ma stanowiska w sprawie WOŚP.

A co do TVP i Kurskiego to ja zawsze byłem za prywatyzacja TVP. Wtedy omijamy problem z przejmowaniem mediów publicznych przez partie czy koalicje rządząca.

Śr sty 18, 2017 12:36
Stanowisko PiS to jak stanowisko Kosciola. Liczy sie to co wiodace osoby mowia i robia. A to znalezc mozna.

Śr sty 18, 2017 13:07
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Coroner napisał(a):
Czyli jednak nie masz wypowiedzi Kaczyńskiego ani nikogo z wierchuszki PiS.
Przynajmniej ustaliliśmy ze PiS ńie ma stanowiska w sprawie WOŚP.

Czyli ministerialny zakaz wszystkim instytucjo i poległym służbom wspomagania WOŚP to brak stanowiska????
Dobre....adekwatnie - zakaz komunii dla związków niesakramentalnych, to brak stanowiska...

Śr sty 18, 2017 14:09
Wyrzucenie z TVP Kurskiego to tez zadne stanowisko...

Śr sty 18, 2017 14:52
Moderator

Kael napisał(a):
Stanowisko PiS to jak stanowisko Kosciola. Liczy sie to co wiodace osoby mowia i robia. A to znalezc mozna.

Chyba przesadzasz. Może stanowisko poszczególnych księży, niektórych biskupów, ale nie Kościoła.

Śr sty 18, 2017 15:57
Małgosiaa napisał(a):
Kael napisał(a):

Chyba przesadzasz. Może stanowisko poszczególnych księży, niektórych biskupów, ale nie Kościoła.

Co ludzie stale postrzegają jako stanowisko Kościoła.

Śr sty 18, 2017 16:30
Moderator

Iago napisał(a):
Z tego co pamiętam to masę merytorycznych bzdur, błędów niechlujstwa intelektualnego etc. do tej pory wytykałem Ci ja, ale może spuśćmy na to zasłonę milczenia.

To tylko tak się Tobie wydaje. Nie miałeś nikogo po swojej stronie, poza Ocimum vel Liza vel..., dalsze vel z innego forum, więc nie będę przytaczać.
Iago napisał(a):
A mi zdarzyło się kilka razy przemienić wodę w whisky, a w wolnych chwilach rozstępuję sobie morze bałtyckie – możemy sobie tak pleść do jesieni.

Te Twoje mundrości dodają Ci skrzydeł i latasz jak gołębica.
Iago napisał(a):
Na szczęście ktoś tak "kompetentny" jak Ty w dziedzinie zaburzeń nie musi mnie "leczyć" – gdybym chciał jakiejś rzetelnej opinii tudzież pomocy to zwróciłbym się do kogoś kto dla odmiany posiada fachowe wykształcenie w tej dziedzinie.

Ty jesteś przypadkiem nieuleczalnym.

Wt sty 24, 2017 15:07

Małgosiaa napisał(a):
To tylko tak się Tobie wydaje. Nie miałeś nikogo po swojej stronie, poza Ocimum vel Liza vel..., dalsze vel z innego forum, więc nie będę przytaczać.

Od kiedy Małgosiu posiadanie racji jest warunkowane przez ilość internetowych anonimów popierających Cię postami na stronie forum.wiara.pl? :D
Ja nawet specjalnie nie muszę się starać by wykazywać Ci intelektualne niechlujstwo – sama robisz to perfekcyjnie. :D

Małgosiaa napisał(a):
Ty jesteś przypadkiem nieuleczalnym.

"A bo z ciebie jest", "A chyba ty" :D

Chyba zbyt wiele czasu spędzasz Małgosiu wśród dzieciarni, gdyż doprawdy zaczynasz komunikować się na takim samym poziomie jak oni. :D :razz:

Wt sty 24, 2017 15:18
Moderator

Iago napisał(a):
Od kiedy Małgosiu posiadanie racji jest warunkowane przez ilość internetowych anonimów popierających Cię postami na stronie forum.wiara.pl?

I znów nic nie zrozumiałeś, a właściwie może nie tyle nie zrozumiałes, co ukazałeś prawdziwy cel pobytu tutaj.
Iago napisał(a):
"A bo z ciebie jest", "A chyba ty"

:o
Iago napisał(a):
Chyba zbyt wiele czasu spędzasz Małgosiu wśród dzieciarni, gdyż doprawdy zaczynasz komunikować się na takim samym poziomie jak oni.

Własnie ukazałeś kim jesteś, może nie wg metryki, ale umysłu :P.

Wt sty 24, 2017 15:42

Małgosiaa napisał(a):
I znów nic nie zrozumiałeś,

Bardzo możliwe, gdyż odnoszę się do tego co zostało przez Ciebie napisane – nie zaś do tego co Ci się ubzdurało że chciałaś napisać. :-)
Bardzo możliwym jest też, że znów padłem "ofiarą" twojego popisowego już niechlujstwa intelektualnego tj. Małgosia znów nie wie nawet o czym toczy się rozmowa. :D

Małgosiaa napisał(a):
a właściwie może nie tyle nie zrozumiałes, co ukazałeś prawdziwy cel pobytu tutaj.

Jak już pisałem, moim głównym celem jest szeroko pojęta rozrywka – tak nieporadne indywidua jak ty, które nie radzą sobie z elementarnym prowadzeniem dyskusji zapewniam Cie, rozrywki mi dostarczają garściami. :D
Aczkolwiek rozrywka to dosyć tania i zdecydowanie wolę rozrywkę jednak w postaci dysputy rzetelnej i merytorycznej. ;-)

Małgosiaa napisał(a):
Własnie ukazałeś kim jesteś, może nie wg metryki, ale umysłu :P.

Buhahahahaha :-D
W ostatnim poście zwróciłem uwagę na infantylny charakter Twoich postów – jaką kontrę Małgosia nasmarowała? A no również infantylizm bezrefleksyjnie zarzuca – przedszkolna odzywka "A chyba ty" jak malowana. :D
Każdy Twój kolejny post stanowi ilustrację tego o czym pisałem. :D

Wt sty 24, 2017 16:24
Moderator

dżizas....
Tyle pisania od zwrócenia uwagi na jeden błąd ortograficzny?
Piszcie sobie na PW proszę...

Wt sty 24, 2017 16:30
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 498  Następna strona