Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 9:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 372 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona
 Apokalipsa-czym jest przewidywanie przyszłości "proroctwo"? 
Autor Wiadomość

Post Re: Apokalipsa-czym jest przewidywanie przyszłości "proroctw
Egoista działa na pokaz, publicznie dla zdobycia popularności na własną chwałe, odrzucając niesienie Krzyża Jezusa Chrystusa. Ego JA nie przyjmuje Prawdy, nie przekazuje Prawdy.
Zapominając na sekundę o Ofierze Pana Jezusa jaką złożył dla naszego zbawienia, traci się Łaskę i nie można Jemu służyć.
Wielu zostało wplątanych w myśl o samozbawieniu.
Obudździe sie Kapłani, czcijcie Boga jak powińiście, jest jeszcze czas.

N lut 12, 2017 11:02

A to kazanie to a propos czego? Ani związku z tematem, ani z wypowiedziami w wątku.

N lut 12, 2017 11:41
Zobacz profil WWW
wybrana napisał(a):
Alus, dla lepszego twojego zrozumienia, napuszę ci, że ja byłam bardzo aktywną katoliczką. W każdą niedzielę starałam się uczestniczyć we mszy św.,oraz zawsze przyjmowałam Komunię świętą. Bardzo często pytałam w osobistej modlitwie Boga - dlaczego Jezu, skoro Ty stoisz na czele Kościoła - dlaczego tyle historia przedstawia zbrodni, nieprawości, okrucieństwa. Dostałam Alus szybką odpowiedz, a była była to Apokalipsa Św.Jana. Po przeczytaniu jej nie zbyt dużo rozumiałam i znów otrzymałam wskazówkę - https://www.youtube.com/watch?v=QTbd96blIG0

...do kościoła chodzę. Kościół jest dla mnie Domem Bożym, maj 2016r,
chodzę do kościoła i pragnę by był jak najlepszy, czerwiec 2016r,
przecież mówię, ze chodzę do kościoła i spowiadam się, listopad 2016r,
I w listopadzie, czy grudniu 2016r , odnalazłaś swój "kościół" pośród oszczerców Kościoła Chrystusowego?

N lut 12, 2017 12:03
Alus napisał(a):
wybrana napisał(a):
Alus, dla lepszego twojego zrozumienia, napuszę ci, że ja byłam bardzo aktywną katoliczką. W każdą niedzielę starałam się uczestniczyć we mszy św.,oraz zawsze przyjmowałam Komunię świętą. Bardzo często pytałam w osobistej modlitwie Boga - dlaczego Jezu, skoro Ty stoisz na czele Kościoła - dlaczego tyle historia przedstawia zbrodni, nieprawości, okrucieństwa. Dostałam Alus szybką odpowiedz, a była była to Apokalipsa Św.Jana. Po przeczytaniu jej nie zbyt dużo rozumiałam i znów otrzymałam wskazówkę - https://www.youtube.com/watch?v=QTbd96blIG0

I w listopadzie, czy grudniu 2016r , odnalazłaś swój "kościół" pośród oszczerców Kościoła Chrystusowego?

Alus, możesz zobaczyć, jak wygląda ponowne narodzenie człowieka i otwarcie na prawdę wiary. Tak Alus, uwierzyłam Jezusowi studiując Biblię i otwierając się na prawdę jaką Jezus pomógł mi zobaczyć. Co dzień w modlitwie oddaje swoje życie Jezusowi i proszę Go o prowadzenie mnie, proszę o światło wiary, bo już nie chcę być zwodzona.
Alus, czy ty wiesz, co to jest Kościół Chrystusowy? Czy ty zapoznałaś się z naukami Jezusa Chrystusa? czy ty wiesz za co złożył na krzyżu ofiarę Jezus Chrystus?
Alus Kościół Chrystusowy tworzą wszyscy prawdziwie wierzący -wyznawcy Jezusa Chrystusa. Kościół Chrystusowy nie tworzy dana organizacja, ani instytucja. Kościół Chrystusowy, to wiara i wszyscy wierzący, którzy są cegiełkami tego Kościoła- zbudowanym na fundamencie - na Jezusie Chrystusie. Jezus powiedział - gdzie dwóch się modli, ja będę stał pośród nich.
Każdy człowiek jest częścią Kościoła Chrystusowego, ale tylko wtedy, gdy uzna Jezusa Chrystusa
jako swojego zbawcę, swojego odkupiciela. Jezusa i tylko Jezusa, bo tyko na Jezusie jest oparty Kościół Chrystusowy. Jezus powiedział - nie przez zbór człowiek będzie zbawiony, ale przez swoją wiarę osobistą jaką wyznaje, jaką ma w sercu. Każdy indywidualnie stanie przed obliczem Pana i każdy indywidualnie będzie osądzony. Zbawienie otrzymaliśmy dzięki ofierze Jezusa Chrystusa za darmo, z łaski, ale jest dla nas również warunek, mamy uwierzyć w ten dar i pragnąć go przyjąć z wiarą - z wiarą w Jezusa Chrystusa, czyli przyjąć wszystko to, o czym nauczał nas Jezus Chrystus. Przyjąć Jezusa z wiarą, to uwierzyć Jezusowi - uwierzyć Bogu.

N lut 12, 2017 15:34

Ciekawe... Ponoć uczniów CHrystusa widzi się po miłości... Nie wiem, może jestem uprzedzony... ale jakoś, Wybrana, nie zwróciłaś mojej uwago pod tym względem... raczej przeciwnie...
To że ktoś uważa się za nawróconego i w ogóle super to mało...

Jak to było? Łkk 18:11 "Faryzeusz stanął i tak w duszy się modlił: Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie: zdziercy, niesprawiedliwi, cudzołożnicy, albo jak i ten celnik."

N lut 12, 2017 15:56
Zobacz profil WWW
wybrana napisał(a):
bo już nie chcę być zwodzona.

Jesteś zwodzona teraz, a co gorsza także zaślepiona.

Cytuj:
Zbawienie otrzymaliśmy dzięki ofierze Jezusa Chrystusa za darmo, z łaski, ale jest dla nas również warunek, mamy uwierzyć w ten dar i pragnąć go przyjąć z wiarą - z wiarą w Jezusa Chrystusa, czyli przyjąć wszystko to, o czym nauczał nas Jezus Chrystus. .

I z tego względu odrzuciłaś żywą wiarę, sakramenty, łączność i jedność z Chrystusem poprzez przyjmowanie go w komunii, oczyszczanie swojego serca i duszy w spowiedzi i utraciłaś obecność Boga w Hostii na rzecz... czego dokładnie? Wygody? Fałszywego zapewnienia o pewności zbawienia? W takim razie uwierzyłaś kłamstwu.

N lut 12, 2017 16:24
wybrana napisał(a):
Alus napisał(a):
wybrana napisał(a):

Alus, możesz zobaczyć, jak wygląda ponowne narodzenie człowieka i otwarcie na prawdę wiary. Tak Alus, uwierzyłam Jezusowi studiując Biblię i otwierając się na prawdę jaką Jezus pomógł mi zobaczyć. Co dzień w modlitwie oddaje swoje życie Jezusowi i proszę Go o prowadzenie mnie, proszę o światło wiary, bo już nie chcę być zwodzona.
Alus, czy ty wiesz, co to jest Kościół Chrystusowy? Czy ty zapoznałaś się z naukami Jezusa Chrystusa? czy ty wiesz za co złożył na krzyżu ofiarę Jezus Chrystus?
Alus Kościół Chrystusowy tworzą wszyscy prawdziwie wierzący -wyznawcy Jezusa Chrystusa. Kościół Chrystusowy nie tworzy dana organizacja, ani instytucja. Kościół Chrystusowy, to wiara i wszyscy wierzący, którzy są cegiełkami tego Kościoła- zbudowanym na fundamencie - na Jezusie Chrystusie. Jezus powiedział - gdzie dwóch się modli, ja będę stał pośród nich.
Każdy człowiek jest częścią Kościoła Chrystusowego, ale tylko wtedy, gdy uzna Jezusa Chrystusa
jako swojego zbawcę, swojego odkupiciela. Jezusa i tylko Jezusa, bo tyko na Jezusie jest oparty Kościół Chrystusowy. Jezus powiedział - nie przez zbór człowiek będzie zbawiony, ale przez swoją wiarę osobistą jaką wyznaje, jaką ma w sercu. Każdy indywidualnie stanie przed obliczem Pana i każdy indywidualnie będzie osądzony. Zbawienie otrzymaliśmy dzięki ofierze Jezusa Chrystusa za darmo, z łaski, ale jest dla nas również warunek, mamy uwierzyć w ten dar i pragnąć go przyjąć z wiarą - z wiarą w Jezusa Chrystusa, czyli przyjąć wszystko to, o czym nauczał nas Jezus Chrystus. Przyjąć Jezusa z wiarą, to uwierzyć Jezusowi - uwierzyć Bogu.

Typowy dla Ciebie wykład, pomijający zasadnicze fakty - to nie kolejni papieże i hierarchowie stworzyli instytucję Kościoła, ale osobiście sam Jezus, to On:
- rozesłał 72 uczniów z Dobra Nowiną,
- wybrał 12 apostołów,
- ustanowił Komunie w otoczeniu wybranych przez siebie apostołów, i tymże apostołom zalecił udzielanie Ciała i Krwi swojej
- ukazywał sie po swoim zmartwychwstaniu wybranym apostołom,
- wybranym apostołom powierzył swój kościół, udzielanie sakramentów chrztu i pokuty,
- na tychże wybranych zesłał Ducha Św.
A mógłby nie dokonać tych wyborów i nie przekazywać im sakramentów, ale wszystkim tłumom powierzyć prowadzenie swojego Kościoła.
Przyjąć Jezusa z wiarą, to uwierzyć Jezusowi i przyjąć Jego naukę i wskazania odnośnie Kościoła, bez kwestionowania i dowolnego wybierania wedle własnego widzi mi się.

N lut 12, 2017 17:25

Mt 25, 8: A nierozsądne rzekły do roztropnych: "Użyczcie nam swej oliwy, bo nasze lampy gasną".

Słowa, które piszę w tym temacie dotyczą końca czasów, w którym żyjemy.
Niech nikt nie ma wątpliwości, że to co wpisuję tutaj jest na temat przedednia czasu Apokalipsy.

2 Tm 4, 17: Natomiast Pan stanął przy mnie i wzmocnił mię, żeby się przeze mnie dopełniło głoszenie [Ewangelii] i żeby wszystkie narody [je] posłyszały; wyrwany też zostałem z paszczy lwa.

Nie ma znaczenia jak ktoś jest wysoko w hierarchi, jeśli używa języka nie precyzyjnego, bo dwuznacznego, wypierając się konkretnej Prawdy Słowa Bożego, jest winny herezji i nie pochodzi od Jezusa. Brak odwagi w obronie Prawdy Słowa Bożego powoduje, że wielu wierzy, że kłamstwo jest prawdą. Kłamstwo uruchomia egoizm, zamyka drogę do Miłości Wiekuistej.

J 8, 32: i poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.

N lut 12, 2017 20:05
Cytuj:
32 Lecz o dniu owym lub godzinie nikt nie wie, ani aniołowie w niebie, ani Syn, tylko Ojciec. Mk 13

Iluz juz bylo “prorokow konca swiata“. Przed ktorymi Pan Jezus zreszta przestrzegal.
Czasy ostateczne zaczely sie dwa tysiace lat temu i tylko Bog wie, kiedy sie skoncza.

N lut 12, 2017 20:18

Mt 25, 10: Gdy one szły kupić, nadszedł pan młody. Te, które były gotowe, weszły z nim na ucztę weselną, i drzwi zamknięto.

N lut 12, 2017 20:41
No i? Bylbys gotowy, gdyby to byly slowa do ciebie
Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej duszy od ciebie. Lk 12,20

Ta przestroga jest dla wszystkich
Cytuj:
35 Czuwajcie więc, bo nie wiecie, kiedy pan domu przyjdzie: z wieczora czy o północy, czy o pianiu kogutów, czy rankiem. 36 By niespodzianie przyszedłszy, nie zastał was śpiących. 37 Lecz co wam mówię, mówię wszystkim: Czuwajcie!». Mk 13

N lut 12, 2017 21:32

@Kael
Bardzo dobrze. Mamy być przygotowani i czujni w każdej chwili swojego życia.
Nie przygotowanych i śpiących łatwo zaskoczyć.

N lut 12, 2017 23:16

Nie zrozumiemy Apokalipsy, jeżeli na początku wkradł się fałsz.
Kłamstwo zasiane w Raju uruchomiło egoizm, a egoista "ja myślę,że" samo się stwarza, samo się realizuje i samo się zbawia.
Długopis do powstania potrzebuje materii i konstruktora. Sam długopis ożyje i napisze, jeśli ręka człowieka go właściwie uźyje. Bez człowieka długopis jest materią nieużyteczną, prochem pierwiastków.

Pan Bóg powiedział i stało się.
Człowiek dzięki słowu uczy się, przekazuje wiedzę, buduje i obrabia ze stałych elementów, stałych praw i właściwości, a przez poznanie Prawdy przewiduje.
Pan Jezus przyjął naturę ludzką, by nas zbawić, gdyż chore stworzenie potrzebuje ingerencji z zewnątrz.
Wnętrze uprzątnięte i czyste jest zawsze gotowe przyjąć Gościa.

N lut 12, 2017 23:52
kooool napisał(a):
Nie zrozumiemy Apokalipsy, jeżeli na początku wkradł się fałsz.
Kłamstwo zasiane w Raju uruchomiło egoizm, a egoista "ja myślę,że" samo się stwarza, samo się realizuje i samo się zbawia.
Długopis do powstania potrzebuje materii i konstruktora. Sam długopis ożyje i napisze, jeśli ręka człowieka go właściwie uźyje. Bez człowieka długopis jest materią nieużyteczną, prochem pierwiastków.

Pan Bóg powiedział i stało się.
Człowiek dzięki słowu uczy się, przekazuje wiedzę, buduje i obrabia ze stałych elementów, stałych praw i właściwości, a przez poznanie Prawdy przewiduje.
Pan Jezus przyjął naturę ludzką, by nas zbawić, gdyż chore stworzenie potrzebuje ingerencji z zewnątrz.
Wnętrze uprzątnięte i czyste jest zawsze gotowe przyjąć Gościa.

W owym czasie Jezus przemówił tymi słowami: Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom. (26) Tak, Ojcze, gdyż takie było Twoje upodobanie. (27) Wszystko przekazał Mi Ojciec mój. Nikt też nie zna Syna, tylko Ojciec, ani Ojca nikt nie zna, tylko Syn, i ten, komu Syn zechce objawić. (28) Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię. (29) Weźcie moje jarzmo na siebie i uczcie się ode Mnie, bo jestem cichy i pokorny sercem, a znajdziecie ukojenie dla dusz waszych. (30) Albowiem jarzmo moje jest słodkie, a moje brzemię lekkie.

Pn lut 13, 2017 11:06
Alus napisał(a):

Typowy dla Ciebie wykład, pomijający zasadnicze fakty - to nie kolejni papieże i hierarchowie stworzyli instytucję Kościoła, ale osobiście sam Jezus, to On:
- rozesłał 72 uczniów z Dobra Nowiną,
- wybrał 12 apostołów,
- ustanowił Komunie w otoczeniu wybranych przez siebie apostołów, i tymże apostołom zalecił udzielanie Ciała i Krwi swojej
- ukazywał sie po swoim zmartwychwstaniu wybranym apostołom,
- wybranym apostołom powierzył swój kościół, udzielanie sakramentów chrztu i pokuty,
- na tychże wybranych zesłał Ducha Św.
A mógłby nie dokonać tych wyborów i nie przekazywać im sakramentów, ale wszystkim tłumom powierzyć prowadzenie swojego Kościoła.
Przyjąć Jezusa z wiarą, to uwierzyć Jezusowi i przyjąć Jego naukę i wskazania odnośnie Kościoła, bez kwestionowania i dowolnego wybierania wedle własnego widzi mi się.

„Idac tedy, nauczajcie wszystkie narody, chrzczac je w imie Ojca, i Syna, i Ducha Swietego;
Uczac je przestrzegac wszystkiego, com wam przykazał. A oto Jam jest z wami po
wszystkie dni, az do skonczenia swiata” (Mt 28,19–20).
Jezus istotnie powiedział apostołom:„Kto was słucha, Mnie słucha, a kto wami gardzi,
Mną gardzi”; ale nie polecił: „Idźcie wiec i nauczajcie wszystkiego, co wam się podoba, co
uczyni z was ważne osobistości, co zbuduje tu na ziemi kościół o potężnej sile, głoście to,
co się spodoba ludziom, a wtedy kto wami wzgardzi, Mną wzgardzi”. Nie. Jezus nakazał:,
Idźcie i nauczajcie wszystkiego, co wam przykazałem”; innymi słowy: „Idźcie i nauczajcie
tego, co Ja wam powiedziałem, a jeśli będziecie głosić to, co wam przykazałem, ni mniej,
ni więcej, i ktoś wami wzgardzi, to wzgardzi Mną”.

Pn lut 13, 2017 11:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 372 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona