Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 13:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Nic nie rozumiecie, a wybrana tak jasno to przedstawiła. Aby rozjaśnić, wiadomośc graficzna:
https://www.facebook.com/zantonim/photo ... 12/?type=3

Cz mar 09, 2017 21:45
No pewnie! Geniusz Kaczynski zawsze ma jakis plan tak, ze na koncu wygrywa!

Mierzi mnie to. Nawet gdyby byl geniuszem lokalnej polityki (a wygrywac Polakow przeciw Polakom, to kazdy...Polak potrafi - szczegolnie chamski, bezwzgledny i zdeterminowany) to polityka jego i jego kolesiow nie tylko niszczy dobre imie Polski na swiecie, ale niszczy sama Polske.
Zamiast uporzadkowania prawa, uproszczenia przepisow, ulatwienia dostepu do pracy i polepszenia jej warunkow, wiekszej ilosci miejsc i lepszej opieki w zlobkach i przedszkolach - zycie na kredyt, niszczenie lasow i innych drzewostanow, powszechna pogarda dla prawa i ludzi, rozwalenie szkolnictwa, proby niszczenia samorzadow, a poza tym oszczerstwa, straszenie jakimis teczkami, procesami, zniszczeniem...

Dobra zmiana.

Geniusz Kaczynski niewatpliwie wiedzial, ze S-W nie przejdzie. Wypial sie jak pol d... z lufcika i wypuscil na pozarcie naiwna i posluszna pania Beatke, zeby jak Rejtan polegla, symbolicznie i zupelnie bez sensu.
Ale za to z woda na polski, czarci mlyn, jak to unia nas, najwazniejszych, Polakow nie szanuje.
O to chodzilo: o izolacje Polski w Unii, dobrowolnie spreparowana, ale przeciez JarKaczowi na unii nie zalezy. Tam nie porzadzi, nie poprzesuwa pionkow, tam go zignoruja i on o tym doskonale wie.
O wyjscie z unii mu chodzi pod skrzydla Putina chyba, bo Macierewicz armie juz rozwalil. A najlepiej tak, zebysmy dalej dostawali kase, ale bez zobowiazan.

Cz mar 09, 2017 21:51
Coroner napisał(a):
Nie wiem czy czytaliście to co JKM wypowiedział wczoraj.

Że kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn, więc powinny zarabiać mniej? Przebił się z tym do zachodnich gazet, k... atencyjna. Siara dla kraju, jego to nie rusza.

Coroner napisał(a):
Ja nie wierzę, w takie oderwanie od rzeczywistości Kaczyńskiego.

Ty zdaje się wierzysz, że Kaczyński trzęsie PiSem jak prywatnym folwarkiem, czyli w pozory hołubione przez opozycję. Otóż mnie interesuje, dlaczego ekipa Kaczyńskiego zgadza się grać w taką grę pozorów i czy gotowa jest sprzedać Prezasa, jeśli nie będzie już dało się inaczej. Bo intrygi intrygami, niszczenie niszczeniem, ale Kaczyński tym się różni od dyktatorów, że ani nie zabija swoich wrogów, ani ich do łagrów nie wsadza, ani nie robi z ich bliskich zakładników.

Coroner napisał(a):
On zapewne ma jakiś plan.

Podejrzewam, tak tajny, że jego własne kresomózgowie ukrywa go przed płatami czołowymi.

Coroner napisał(a):
Ciekawi mnie w co on gra.

Kasa, władza, kasa, władza, TKM. Dla mnie to szczególnie ciekawe nie jest.

Cz mar 09, 2017 21:58
Małgosiaa napisał(a):
Nic nie rozumiecie, a wybrana tak jasno to przedstawiła. Aby rozjaśnić, wiadomośc graficzna:
https://www.facebook.com/zantonim/photo ... 12/?type=3

Małgosiu - bardzo dziękuje ci za pomoc.

Cz mar 09, 2017 22:52
Kael napisał(a):
Ach, wybrana, ty tez wpadlas w pulapke jedynie prawdziwych Polakow z rodowodem do Mieszka I, ktory byl...Wikingiem.

A ty na pewno jestes Polka? Moze ty jakas ukryta opcja bialorusko-ukrainsko-zydowska jestes? Jak udowodnisz, ze masz prawo pisac jako Polka?

Tak, to Polacy nigdy do niczego sensownego nie dojda. Zamiast patrzec, kto jest z nimi, beda sobie do gardla skakac, kto jest polsszy i polsciejszy.
A dookola ruina i pustynia.

A ty jesteś Polka ?
Raczej nie.

Cz mar 09, 2017 22:58
Moderator

Dlaczego nie?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 09, 2017 23:03
Może nie. Może jest Niemką, może Żydówką przechrzczoną. Może zakamuflowaną reptilianką. Coś z tego istotnego wynika?

Potrafi się posługiwać sarkazmem w przeciwieństwie do wybranej, czyli że jest od niej bystrzejsza. Ja bym takich bystrych ludzi dla dobra Kraju przygarniał, a zrażał – no właśnie.

Cz mar 09, 2017 23:05
Moderator

Tak naprawdę, realnie, to PiS poniósł wielką klęskę w realizacji celu dyplomatycznego, pogorszył wizerunek Polski na świecie oraz zafundował Tuskowi najbardziej spektakularny tryumf w jego karierze politycznej.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 09, 2017 23:08

Soul33 napisał(a):
Zastanawiające też, dlaczego - skoro inni również obawiają się hegemonii Niemiec - wszyscy jednogłośnie popierają Tuska. Bez wyjątków. Są ślepi? Czy może pisowska propaganda jest chybiona?

Jest trzecia możliwość - Waszczu oznajmił, że sprawdzi, czy nie było "nacisków" :roll:

Coroner napisał(a):
PiS gra na pozostawienie Tuska w Brukseli.

Bardzo zabawna teoria. Sprowadza się ona do twierdzenia, że PiS zaangażował tyle środków, wywołał taką awanturę, naraził autorytet Polski i swój własny, ryzykował rozpadem V4 etc. etc. tylko po to, żeby osiągnąć cel, który osiągnąłby także.. nie robiąc zupełnie nic. Próbowano jej bronić sugerując, że Tusk tak naprawdę zmierzał ku porażce, więc Kaczyński musiał mu tak pokrętnie pomóc - ale ja to jednak między bajki włożę. Nic na to wcześniej nie wskazywało.

Cytuj:
Ja nie wierzę, w takie oderwanie od rzeczywistości Kaczyńskiego. On zapewne ma jakiś plan. Ciekawi mnie w co on gra. Proste wytłumaczenia, które dzisiaj słyszę w mediach jakoś mnie nie przekonują.

Widzisz, tylko rzecz w tym, że Kaczyński jest oderwany od rzeczywistości. W sensie dosłownym.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz mar 09, 2017 23:14
Moderator

Johnny99 napisał(a):
Jest trzecia możliwość - Waszczu oznajmił, że sprawdzi, czy nie było "nacisków" :roll:

Mein Fuhrerin Merkel zagroziła III Wojną Światową.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 09, 2017 23:28

https://www.youtube.com/watch?v=_NEqlfWSOrQ

Matku Bosku...
Rozumiem że ktoś może mieć hobby pod tytułem "wku******e ludzi" ale na miłość Horusa, dlaczego musi je uskuteczniać kosztem wizerunku własnego kraju???
Z drugiej strony ktoś go na tym stołku postawił więc jak zwykle w takim wypadku wina dwojaka – błazna uprawiającego błazenadę i kuca, który błaznowi błazenadę umożliwił stawiając krzyżyk przy jego nazwisku na karcie wyborczej.

Pt mar 10, 2017 0:13
ErgoProxy napisał(a):
Że kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn, więc powinny zarabiać mniej? Przebił się z tym do zachodnich gazet, k... atencyjna. Siara dla kraju, jego to nie rusza.

I dorobił się nawet czegoś więcej... https://www.change.org/p/dimisi%C3%B3n-eurodiputado-mis%C3%B3gino

Pt mar 10, 2017 2:02
Kael napisał(a):

Najgorsze, ze oni nie widza, jak sa zalosni. A jesli widza, to tym gorzej dla Polakow w kraju. Odkuja sie na was.

Jak ktoś chce wystąpić z Unii to może to zrobić indywidualnie, ale nie mieszać w to cały naród i narzucać innym, w takim razie ja poproszę wtedy o azyl w państwach Unii. Chyba nie zdają sobie sprawy co by się stało z Polską po wyjściu.

Nie dziwi, że odsetek niezadowolonych z wyjścia z Unii Europejskiej rośnie, bo mimo, że proces ten formalnie jeszcze się nawet nie rozpoczął, obywatele UK już odczuli jego negatywne skutki w postaci wzrostu cen żywności. W perspektywie zaś mają wzrosnąć m.in. ceny kawy, zaś skarb państwa w Wielkiej Brytanii ma tracić 38-66 mld funtów rocznie przez najbliższych 15 lat, jeśli nie zostaną wynegocjowane nowe porozumienia handlowe.

Pt mar 10, 2017 2:17
Toteż bardzo słusznie, że życie przewlecze Brytoli przez wyżymaczkę, będzie dobra lekcja dla innych malkontentów.

Ale Wielki Ramzesie, ten kretyn hajlował w europarlamencie? Powątpiewam w skuteczność takich sieciowych petycji, ale jak mi pokażecie możliwość prawną wygaszenia mandatu eurodeputowanego w połowie kadencji, to się chyba szarpnę na podpis. Tylko będę musiał jakieś uzasadnienie wysmażyć.

Pt mar 10, 2017 2:30
Jest więcej podobnych petycji, http://s10.ifotos.pl/img/171923831_asrqnps.jpg a to komentarz pewnej Niemki która zamieściła te slowa na jego oficjalnej stronie na FB, zweryfikowanej, czyli prowadzonej przez niego osobiście.

Just signed - hope you will resign as soon as possible, otherwise the parliament will kick you out anyway....poor Europe, if we just have politicians like you! Go home to Poland and play chess - a game made by men and just made for men....maybe women have more important things to do, but playing chess-competitions....thought about that? Jutta Ochsenhofer 1.78m tall, sporty, business-woman with own Company, mother of 4 children (incl. triplets) - would like to show you, how week and small and less intelligent I am....hahahaha!

Na pewno wiele osób to przetłumaczy doskonale, ale jako że nie można zamieszczać dłuższych tekstów bez tłumaczenia, to mniej więcej, kobieta pisze o tym że podpisała właśnie petycję i ma nadzieję iż Korwin zrezygnuje tak szybko jak to możliwe, w przeciwnym razie tak czy inaczej Parlament wykopie go ze stołka, i biedna ta Europa jeśli mamy takich polityków jak Korwin. Radzi mu też aby wrócił do Polski i pograł sobie w szachy, czyli w grę stworzoną przez mężczyzn i tylko dla mężczyzn, może kobiety mają ważniejsze rzeczy do zrobienia oprócz gry w szachy... Czy pomyślał o tym? Po czym przedstawia siebie - Jutta Ochsenhofer, 1.78cm wzrostu, ( jak ja ;)) wysportowana bizneswoman z własną firmą, matka czworga dzieci, włączając trojaczki, pokazałaby Korwinowi jak słaba i mniej inteligentna jest ona. Wybuch śmiechu.

Pt mar 10, 2017 3:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369 ... 976  Następna strona