Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 273 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna strona
 Czy można kwestionować skuteczność rozgrzeszenia. 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy można kwestionować skuteczność rozgrzeszenia.
Nie potraficie zrozumieć, że prorok nie ma żadnego wpływu na to co przekazuje? To co przekazuję, nie wynika ani z mojej pychy, ani z mojej pokory. Ja nie jestem reżyserem tego co się dzieje. Nie potraficie argumentami obalić tego co piszę, chociaż sami widzicie, że jestem ignorantem jeśli chodzi o Pismo Święte. Dlaczego tak się dzieje? Przestaliście argumentować, bo nie macie argumentów.

Powtórzę jeszcze raz - nie można kwestionować skuteczności rozgrzeszenia na podstawie słów, które wyrzekł Jezus.
- komu grzechy odpuścicie, są im odpuszczone - tutaj nie ma miejsca na żadne ,,ale". Jeśli ktoś to kwestionuje, to zaprzecza Bogu.

N mar 12, 2017 21:34
Ty jestes tak zaslepiony swoim prorokowaniem, ze nie rozumiesz prostych slow.

Odpuszczone sa grzechy, ktore wyznales

Ktore zatailes (bo uznales, ze to nie grzech, albo ze ciebie zdanie ksiedza nie interesuje w danej kwestii twojej wybiorczej wiary w co ci sie podoba np) nie sa odpuszczone

Jesli powiesz wszystko, z wyjatkiem“drobiazgu“, ze wlasnie zgwalciles i zabiles kobiete, to te grzechy na pewno nie beda odpuszczone
Co by ci sie nie roilo.
A gdzie ty sam Bogu zaprzeczasz, to sie dowiesz, jak swoje wlasne wpisy poczytasz.

Mysle, ze wszystko rozsadne zostalo tu juz powiedziane. I to wielokrotnie

Od proroka krzyska odbija sie jak groch o sciane i ciag dalszy to bicie piany.

N mar 12, 2017 21:40
Moderator

krzysiekniepieklo napisał(a):
Nie potraficie zrozumieć, że prorok nie ma żadnego wpływu na to co przekazuje? To co przekazuję, nie wynika ani z mojej pychy, ani z mojej pokory.

To, co przekazujesz wynika z Twojego urojenia/choroby. Sam przyznajesz, że jestes ignorantem jesli chodzi o Pismo Świete, więc przestań pisać durnoty. Umów się na wizytę do psychiatry.

N mar 12, 2017 21:47

Kael, a wiesz po co Bóg dał człowiekowi sumienie? - właśnie po to, żeby człowiek mógł rozeznać swoje własne grzechy. Jeśli rozeznajesz grzechy innych, to stajesz w roli sędziego, a Sędzia jest tylko jeden.
Spowiednik też nie jest sędzią, a jedynie szafarzem. Cały czas uważacie, że to spowiednik odpuszcza grzechy. To jest nieprawda.
To, że zgodziłem się zostać prorokiem, to jest moje ryzyko. Ofiarowałem się Bogu całkowicie i bez zastrzeżeń i dlatego wierzę w to , że daje mi dostateczną ochronę przed szatanem.

N mar 12, 2017 22:26

Małgosiaa, liczyłaś ile razy już mnie do psychiatry wysyłałaś? Uparta jesteś jak osioł

N mar 12, 2017 22:29
Krzysiek to, że cały czas uważasz, że możesz kapłana oszukiwać i nie ma problemu z rozgrzeszeniem to tylko pokazuje, że nie rozumiesz czym jest Sakrament Pokuty i Pojednania.
Ofiarowałem się Bogu całkowicie i bez zastrzeżeń i dlatego wierzę w to , że daje mi dostateczną ochronę przed szatanem. - to jest chyba najlepszy kawał jaki czytałem na forum.

N mar 12, 2017 22:38
Moderator

Małgosiaa, liczyłaś ile razy już mnie do psychiatry wysyłałaś? Uparta jesteś jak osioł

Owszem i będe wysyłac do skutku. :-D

N mar 12, 2017 22:39

Cytuj:
Cały czas uważacie, że to spowiednik odpuszcza grzechy. To jest nieprawda.

J 20:23 br "Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane."
Cytuj:
Ofiarowałem się Bogu całkowicie i bez zastrzeżeń i dlatego wierzę w to , że daje mi dostateczną ochronę przed szatanem.
Człowieka rozpustnego szatan dosięga oferując mu rozpustę.
Pijaka - kusząc go do alkoholu.
Kogoś kto chce być z Bogiem szatan często oszukuje symulując nadzwyczajne wybranie przez Boga - taka "furtka przez pychę". Wielu mistyków pisało o tym niebezpieczeństwie.
Podobnie jak o niebezpieczeństwie błędu "oddam się Bogu więc on mnie specjalnie ochroni". Owszem ,Bóg chroni.
Ale pierwszą linią jaką nam daje do obrony jest pokora i opieka Kościoła.
Nikt, kto występuje przeciw Kościołowi nie "oddał się w pełni Bogu".

N mar 12, 2017 22:41
Zobacz profil WWW
Nie potraficie zrozumieć, że prorok nie ma żadnego wpływu na to co przekazuje?

Krzysztofie, na jakiej podstawie twierdzisz że jesteś prorokiem, ponieważ ktoś zapukał do Twoich drzwi w nocy a Ty skojarzyłeś sobie że Bóg wzywa Cię jak Samuela? A potem miałeś sen o tym że jesteś w mieszkaniu sąsiadki i spojrzałeś na zegarek, po czym wymyśliłeś sobie to że tam widzisz godzinę śmierci Chrystusa? Wybacz.

To Twoje własne wrażenia i nic więcej. Zwodnicze wrażenia, na siłę próbujesz nadać nadprzyrodzony charakter do zupełnie natruralnych sytuacji.

Cytuj:
Nie potraficie zrozumieć, że prorok nie ma żadnego wpływu na to co przekazuje?

Jeszcze raz powtórzę moje wypowiedzi z innego wątku, do których nie odniosłeś się, Krzysztofie, znałam bardzo blisko i osobiście Adama Człowieka którego przekazy były czymś realnym i prawdziwym, a na jakiej podstawie Ty twierdzisz że dostajesz jakieś objawienia / orędzia?

I jeszcze raz powtórzę - Adam Człowiek potrzebował czynić specjalny znak przed każdą wizją, dodatkowo miał krzyż wizjonerski z medalikiem św Benedykta z egzorcyzmem, a kiedyś szatan przyszedł pod postacią Matki Bożej, Adam uczynił znak i szatan zamanifestował się kim jest naprawdę, nie udało się zwieść mistyka. Co Ty robisz aby nie być zwiedzionym, czy odpowiesz mi Krzysztofie?

A skoro nie masz żadnych nazdwyczajnych wizji to na jakiej podstawie twierdzisz że Bóg coś Ci przekazuje? Bo ktoś zapukał do Twoich drzwi? I to jest ten przekaz, powołanie na proroka? Nie dziw się w takim razie że co niektóre osoby polecają wizytę u specjalisty, nie trzeba się oburzać. Osoba w stanie psychozy / urojeń jest zupełnie bezkrytyczna wobec siebie i swoich doznań.

Cytuj:
Przestaliście argumentować, bo nie macie argumentów.

Ponieważ żaden z tych argumentów nie może dotrzeć do Ciebie poprzez mur jaki wytworzyłeś.

Cytuj:
Powtórzę jeszcze raz - nie można kwestionować skuteczności rozgrzeszenia na podstawie słów, które wyrzekł Jezus.
- komu grzechy odpuścicie, są im odpuszczone - tutaj nie ma miejsca na żadne ,,ale". Jeśli ktoś to kwestionuje, to zaprzecza Bogu.

Jeśli przystępujesz do spowiedzi z nieczystym sumieniem i nieczystą intencją, jeśli ukrywasz pewne sprawy, to nie, taka spowiedź NIE jest ważna a grzechy NIE są odpuszczone. Spowiedz to NIE MAGIA i tak nie działa, nie działa magicznie, niczym zaklęcie.

Pn mar 13, 2017 2:44

Podobnie jak o niebezpieczeństwie błędu "oddam się Bogu więc on mnie specjalnie ochroni". Owszem ,Bóg chroni.
Nikt, kto występuje przeciw Kościołowi nie "oddał się w pełni Bogu".[/quote]

Marek , pisałem już, że Kościół odmówił mi swojej opieki ( mój proboszcz i mój biskup). Wy nie jesteście moimi przełożonymi. Prorok nie musi okazywać pokory przed tymi do których został posłany. Pokora dotyczy relacji z Bogiem oraz relacji z przełożonymi. Nie występuję przeciw Kościołowi, a jedynie krytykuję jego nauczanie, bo Kościół potrzebuje oczyszczenia.

Pn mar 13, 2017 8:29
Nikt, kto występuje przeciw Kościołowi nie "oddał się w pełni Bogu".

Cytuj:
Marek , pisałem już, że Kościół odmówił mi swojej opieki ( mój proboszcz i mój biskup). Wy nie jesteście moimi przełożonymi. Prorok nie musi okazywać pokory przed tymi do których został posłany. Pokora dotyczy relacji z Bogiem oraz relacji z przełożonymi. Nie występuję przeciw Kościołowi, a jedynie krytykuję jego nauczanie, bo Kościół potrzebuje oczyszczenia.

I w tym jest zasadniczy problem - o. Pio, św Faustyna - z pokorą poddali się odrzuceniu przez ludzi Kościoła....przed upadkiem serce ludzkie się wynosi, lecz pokora poprzedza sławę
Ty pysznie usiłujesz zmieniać Kościół i może za jakiś czas, podobnie wielu samozwańczym prorokom, ogłosisz się drugim wcieleniem Mesjasza......skoro już teraz wiesz który spowiednik ma atencję Ducha Świetego :o :o

Ostatnio edytowano Pn mar 13, 2017 8:59 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Pn mar 13, 2017 8:55

Cytuj:
Przestaliście argumentować, bo nie macie argumentów.

Ponieważ żaden z tych argumentów nie może dotrzeć do Ciebie poprzez mur jaki wytworzyłeś.

Cytuj:

Jeśli przystępujesz do spowiedzi z nieczystym sumieniem i nieczystą intencją, jeśli ukrywasz pewne sprawy, to nie, taka spowiedź NIE jest ważna a grzechy NIE są odpuszczone. Spowiedz to NIE MAGIA i tak nie działa, nie działa magicznie, niczym zaklęcie.[/quote]

To nie człowiek odpuszcza grzechy tylko Duch Święty. Jeśli spowiednik siada w Konfesjonale, a nie ma żadnego kontaktu z Bogiem, to nie traktuje Boga poważnie. Nie tylko ten co się spowiada powinien Boga traktować poważnie.
Jak może pouczać ten, kto nie należy do królestwa.

Pn mar 13, 2017 8:57
Nie Ty pyszałku jesteś od oceniania spowiednika. Zejdź ze swojego tronu pychy i kłamstwa i stań wreszcie w prawdzie. Jesteś tak pyszny, ze nie słuchasz nikogo.

Pn mar 13, 2017 9:07
Cytuj:
Jeśli przystępujesz do spowiedzi z nieczystym sumieniem i nieczystą intencją, jeśli ukrywasz pewne sprawy, to nie, taka spowiedź NIE jest ważna a grzechy NIE są odpuszczone. Spowiedz to NIE MAGIA i tak nie działa, nie działa magicznie, niczym zaklęcie.

To nie człowiek odpuszcza grzechy tylko Duch Święty.

Zaś w Ewangelii mamy napisane tak:

J 20,22-23
22. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego!
23. Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane.

No, ale widać Chrystus się pomylił co do tego, kto odpuszcza i zatrzymuje grzechy, bo przecież Ty wiesz lepiej od Boga kto ma tę władzę. :)

Obudź się, krzysiek. Pycha tak już Cię zaślepiła, że nawet Zbawicielowi zaprzeczasz kiedy to, co powiedział, nie pokrywa się z tym, co sobie wymyśliłeś.

Cytuj:
Jeśli spowiednik siada w Konfesjonale, a nie ma żadnego kontaktu z Bogiem, to nie traktuje Boga poważnie. Nie tylko ten co się spowiada powinien Boga traktować poważnie.
Jak może pouczać ten, kto nie należy do królestwa.

Nie Tobie oceniać o tym, kto należy, a kto nie należy do Królestwa Bożego, ani też kto ma, a kto nie ma kontaktu z Bogiem.

Pn mar 13, 2017 9:10

Kael napisała,,,,,b]Odpuszczone[/b] sa grzechy, ktore wyznales

Ktore zatailes (bo uznales, ze to nie grzech, albo ze ciebie zdanie ksiedza nie interesuje w danej kwestii twojej wybiorczej wiary w co ci sie podoba np) nie sa odpuszczone,,,,,,,

I z tym się zgadzam. Bóg odpuszcza tylko te grzechy, które człowiek uznał za grzech i chce je oddać Bogu. Zatajone Bóg nie odpuszcza, bo człowiek nie chce ich oddać. Nie odpuszcza również tych, którymi człowiek obarcza innych ( to nie ja byłam Ewą). To jednak nie kłóci się ze słowami Jezusa - którym grzechy odpuścicie są im odpuszczone. Rozgrzeszenie jest ważne ale dotyczy tylko tych grzechów, które człowiek chce oddać.

Pn mar 13, 2017 9:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 273 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna strona