Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 6:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Wydzielone z "Wierzysz? Kim jesteś?" 
Autor Wiadomość
Post Re: Wydzielone z "Wierzysz? Kim jesteś?"
Logma ma aktualnie metlik w glowie, bo szuka wszedzie, tylko nie w Kosciele katolickim. I kazdy ma racje. Tylko nie katolicy. Nas omija, bo jej sie wydaje, ze zna nas na wylot. Sadzi po prostu po sobie.

Proponuje ignorowac jej trolling (bo w te strone to idzie), dopoki nie wyjasni choc tych cherubow i weza na palu.

Cz mar 30, 2017 13:37
Logma napisał(a):
Może by tak zajrzeć do strony Chlebznieba(strona dla Baptystów-dokładnej Kościół Ewangelicznych Chrześcijan)

Cytuj:
Nasz portal nie jest powiązany z żadnym kościołem ani konkretnym wyznaniem.
SYN BOŻY
Wierzymy w boskość Pana Jezusa Chrystusa, jednorodzonego Syna Bożego, jedynego zbawiciela danego światu i jedynego pośrednika pomiędzy Bogiem a ludźmi, poczętego w mocy Ducha Świętego i cieleśnie narodzonego z dziewicy Marii. Wierzymy w Jego męczeńską śmierć na krzyżu za grzechy całego świata, w Jego zmartwychwstanie w ludzkim ciele oraz wniebowstąpienie, i Jego powtórne przyjście na ziemię w chwale, aby zabrać swój Kościół i osądzić cały bezbożny świat.

Cytuj:
Ponadto baptyści wyznają inne fundamentalne prawdy, łączące wszystkie wyznania chrześcijańskie, takie jak: Trójjedyna natura Boga (Ojciec, Syn i Duch Święty), pełne bóstwo i człowieczeństwo Chrystusa, poczęcie Chrystusa z Ducha Świętego, zmartwychwstanie, wniebowstąpienie i powtórne przyjście Chrystusa, zmartwychwstanie powszechne przy końcu świata, niebo i piekło, istnienie Szatana i upadłych aniołów (demonów).

http://elblag.baptysci.pl/onas/kim-sa-baptysci/

Cz mar 30, 2017 13:46

Kael napisał(a):
Logma ma aktualnie metlik w glowie, bo szuka wszedzie, tylko nie w Kosciele katolickim. I kazdy ma racje. Tylko nie katolicy. Nas omija, bo jej sie wydaje, ze zna nas na wylot. Sadzi po prostu po sobie.

Proponuje ignorowac jej trolling (bo w te strone to idzie), dopoki nie wyjasni choc tych cherubow i weza na palu.

Baptyści wychodzą z założenia, że każdy człowiek musi indywidualnie podjąć decyzję o naśladowaniu Chrystusa. Nawet narodzenie w rodzinie czy w kraju chrześcijańskim nie powoduje automatycznego włączenia danej osoby do Kościoła. Dopiero „nowe narodziny z Ducha Świętego”. Chrzest Katolicki jest nie jest zgodny z Biblią. Poszukaj sobie też w poprzednim moim komentarzu odpowiedzi na ten temat. Po za tym jak już wcześniej mówiłam jestem Katolikiem na papierze. Mam 19 lat więc o wierze Katolickiej wiem. A to, że lubię dowiedzieć się co głosi dana religia nie jest niczym złym. Po za tym jedynie co mnie nauczył KK to żyć w czystości. Tak po za tym sakramenty: I komunia Św(dzieci), bierzmowanie nie jest nigdzie opisane w Biblii. Znów odsyłam do mojego poprzedniego komentarza. Nie sądze po sobie takie wnioski mam z Biblii.

Cz mar 30, 2017 15:10
Trolling.

No wiec jak to jest z cherubami i wezem?

Cz mar 30, 2017 15:39
Moderator

Logma napisał(a):
Baptyści wychodzą z założenia, że każdy człowiek musi indywidualnie podjąć decyzję o naśladowaniu Chrystusa. Nawet narodzenie w rodzinie czy w kraju chrześcijańskim nie powoduje automatycznego włączenia danej osoby do Kościoła. Dopiero „nowe narodziny z Ducha Świętego”. Chrzest Katolicki jest nie jest zgodny z Biblią. Poszukaj sobie też w poprzednim moim komentarzu odpowiedzi na ten temat. Po za tym jak już wcześniej mówiłam jestem Katolikiem na papierze. Mam 19 lat więc o wierze Katolickiej wiem. A to, że lubię dowiedzieć się co głosi dana religia nie jest niczym złym. Po za tym jedynie co mnie nauczył KK to żyć w czystości. Tak po za tym sakramenty: I komunia Św(dzieci), bierzmowanie nie jest nigdzie opisane w Biblii. Znów odsyłam do mojego poprzedniego komentarza. Nie sądze po sobie takie wnioski mam z Biblii.

A możesz zaczniesz pisać na temat?
Poza tym piszesz: Chrzest Katolicki jest nie jest zgodny z Biblią.
To jest czy nie jest?
Zdecyduj się...

Nie wystarczy mieć 19 lat, żeby wiedzieć cokolwiek na dowolny temat. To, że masz 19 lat nie jest ani uzasadnieniem dla jakiejś Twojej wiedzy o katolicyzmie ani też uzasadnieniem dla niewiedzy, jaką prezentujesz.
I proszę nie strzelaj ślepakami na oślep.
Co chwilę zmieniasz temat.
I tak okazałem Ci wiele uprzejmości wydzielając ten temat zamiast wysłać go w kosmos.
Zdecyduj się czy chcesz rozmawiać o bałwochwalstwie, o celibacie, o sakramentach, czy o tym, że Jezus jest Bogiem?
Nawiasem mówiąc: doszłaś już do tego, że i dla baptystów jest Bogiem czy dalej strzelasz ślepakami?
I zapoznaj się z Regulaminem, zwłaszcza z zasadami pisowni słownictwa religijnego obowiązującymi na tym forum. Masz 19 lat. Tyle jeszcze powinnaś wchłonąć.

Cz mar 30, 2017 16:04
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
Logma napisał(a):

A możesz zaczniesz pisać na temat?
Poza tym piszesz: Chrzest Katolicki jest nie jest zgodny z Biblią.
To jest czy nie jest?
Zdecyduj się...

Nie wystarczy mieć 19 lat, żeby wiedzieć cokolwiek na dowolny temat. To, że masz 19 lat nie jest ani uzasadnieniem dla jakiejś Twojej wiedzy o katolicyzmie ani też uzasadnieniem dla niewiedzy, jaką prezentujesz.
I proszę nie strzelaj ślepakami na oślep.
Co chwilę zmieniasz temat.
I tak okazałem Ci wiele uprzejmości wydzielając ten temat zamiast wysłać go w kosmos.
Zdecyduj się czy chcesz rozmawiać o bałwochwalstwie, o celibacie, o sakramentach, czy o tym, że Jezus jest Bogiem?
Nawiasem mówiąc: doszłaś już do tego, że i dla baptystów jest Bogiem czy dalej strzelasz ślepakami?
I zapoznaj się z Regulaminem, zwłaszcza z zasadami pisowni słownictwa religijnego obowiązującymi na tym forum. Masz 19 lat. Tyle jeszcze powinnaś wchłonąć.

Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą. A okazuję łaskę do tysiącznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. [Księga Wyjścia 20:4-6]

Przeklęty mąż, który zrobi podobiznę rzeźbioną lub laną, obrzydliwość dla Pana, dzieło rąk rzemieślnika. [Pwt 27:15]

Kult świętych również jest bałwochwalstwem, mówi o tym kolejne przykazanie:

Niech nie znajdzie się u ciebie taki, który przeprowadza swego syna czy swoją córkę przez ogień, ani wróżbita, ani wieszczbiarz, ani guślarz, ani czarodziej, ani zaklinacz, ani wywoływacz duchów, ani znachor, ani wzywający zmarłych; gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy, kto to czyni, i z powodu tych obrzydliwości Pan, Bóg twój, wypędza ich przed tobą. [Pwt 18:9-12]

Posłuszeństwo lepsze jest niż ofiara, a uważne słuchanie lepsze niż tłuszcz barani. Gdyż nieposłuszeństwo jest takim samym grzechem, jak czary, a krnąbrność, jak bałwochwalstwo i oddawanie czci obrazom. [1Sam 15:22-23]

Kult człowieka również jest bałwochwalstwem

Tak mówi Pan: Przeklęty mąż, który na człowieku polega i z ciała czyni swoje oparcie, a od Pana odwraca się jego serce! Jest on jak jałowiec na stepie i nie widzi tego, że przychodzi dobre; mieszka na zwietrzałym gruncie na pustyni, w glebie słonej, nie zaludnionej. Błogosławiony mąż, który polega na Panu, którego ufnością jest Pan! [Biblia Warszawska, Jer 17:5-7]

Może wyda wam się to dziwne, ale Biblia wyklucza wszystkie dogmaty katolickie.

Wg Biblii, Kościół to nie jest instytucja, tylko ludzie narodzeni z wody i z Ducha Świętego.

Katolicki chrzest, nie jest chrztem o którym mówi Biblia, ponieważ Biblia mówi, że żeby zostać ochrzczonym, to najpierw trzeba uwierzyć i opamiętać się z wielu rzeczy. To jest jedyny ale kluczowy warunek. W przypadku noworodka jest to niemożliwe. Mówi o tym poniższy werset (Dzieje 8:37), który został usunięty z Biblii Katolickich, ponieważ wyklucza on chrzest niemowląt:

A gdy tak jechali drogą, przybyli nad jakąś wodę, a eunuch rzekł: Oto woda; cóż stoi na przeszkodzie, abym został ochrzczony? (37): Filip zaś powiedział mu: Jeśli wierzysz z całego serca, możesz. A odpowiadając, rzekł: Wierzę, że Jezus Chrystus jest Synem Bożym. [Dzieje 8:36-37].

Katolicka ewangelia jest inną ewangelią niż ta, którą głosili apostołowie:

Katolicka 1 Komunia, nie jest przyjęciem Jezusa, o którym mówi Biblia

Bierzmowanie, nie jest przyjęciem Ducha, o którym mówi Biblia.

Wg Pism, Papierz nie może być zastępcą Chrystusa, bo zastępcą Jezusa jest Duch Święty, a nie żaden człowiek. Żaden człowiek nie może być też kapłanem - czyli pośrednikiem pomiędzy Bogiem i ludźmi, bo Biblia mówi, że jest tylko jeden pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus, [1Tm 2:5]

Biblia wyklucza też, każdorazowe ofiarowanie Chrystusa podczas mszy, ponieważ w Nowym Testamencie napisano:

Takiego to przystało nam mieć arcykapłana, świętego, niewinnego, nieskalanego, odłączonego od grzeszników i wywyższonego nad niebiosa; który nie musi codziennie, jak inni kapłani, składać ofiar najpierw za własne grzechy, następnie za grzechy ludu; uczynił to bowiem raz na zawsze, gdy ofiarował samego siebie. [Hbr 7:26-27]

A każdy kapłan sprawuje codziennie swoją służbę i składa wiele razy te same ofiary, które nie mogą w ogóle zgładzić grzechów; lecz gdy On złożył raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, usiadł po prawicy Bożej, [Hbr 10:11-12]

Apostoł Paweł nawet ostrzega wszystkich ludzi:

Ale choćbyśmy nawet my albo anioł z nieba zwiastował wam ewangelię odmienną od tej, którą myśmy wam zwiastowali (czyli apostołowie), niech będzie przeklęty! Jak powiedzieliśmy przedtem, tak i teraz znowu mówię: Jeśli wam ktoś zwiastuje ewangelię odmienną od tej, którą przyjęliście, niech będzie przeklęty! A teraz, czy chcę ludzi sobie zjednać, czy Boga? Albo czy staram się przypodobać ludziom? Bo gdybym nadal ludziom chciał się przypodobać, nie byłbym sługą Chrystusowym. [Gal 1:8-10]
Po raz kolejny kopiuje swoją odpowiedz. Tu jest uzasadnione wszystko chrzest, Bierzmowanie, Bałwochwalstwo.
Po za tym Baptyści uznają Trójcę Świętą: Bóg Ojciec, Syn Boży, Duch Św. Syn Boży jest pośrednikiem i przekazuje nauki, których Pan Bóg chce byśmy ich słuchali. Czy coś tutaj nie jasne?

Cz mar 30, 2017 17:40

Logma, jestem gotów porozmawiać na każdy z tych tematów - ale po kolei, porządnie, w sposób uporządkowany.
Tematy wiary - najważniejsze ze wszystkich tematów - na to zasługują.

Próba wrzucenia kilku/kilkunastu tematów i potraktowania po łebkach (tak niestety robisz) wygląda -sorry - na złą wolę z Twojej strony.

Miediewal man prosi CIę, byś zdecydowała się na któryś z tych tematów - a Ty w odpowiedzi zarzucasz cytatami na kilka tematów na raz (w dodatku zupełnie chybionymi - wystarczy się odrobinę wgłębić - ale to nieistotne - istotne to, że postępując wyraźnie wbrew rozsądnej prośbie moderatora).
"Trochę" to niegrzeczne, czyż nie?

Cz mar 30, 2017 17:56
Zobacz profil WWW
Moderator

Nie masz wrażenia, że czas na takie emocjonalne zachowanie? Naprawdę bezmyślne wklejanie bzdurnych tekstów nie wystawia Ci najlepszego świadectwa ani tym bardziej nie sprawia, że w czymkolwiek masz rację.

Logma napisał(a):

No popatrz. A ja, w czasie wielu podobnych dyskusji (których nie chciało Ci się poszukać) przekonałem się, że żaden dogmat katolicki nie jest sprzeczny z Biblią. I katolicy tak właśnie uważają, a do zmiany ich poglądu (lub przekonania jakiegokolwiek czytelnika) nie wystarczy płacz i krzyki (czyt. wrzucanie kopiuj-wklejek i ignorowanie argumentów). To może działa czasem w dzieciństwie ale później potrzeba już mniej emocji, a więcej rzeczowej argumentacji.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 30, 2017 18:29

Nie ma niczego w katolicyzmie, co byłoby sprzeczne z Biblią. Osobiście uważam, że jest wręcz odwrotnie - ze wszystkich wyznań chrześcijańskich katolicyzm najpełniej "wyraża" Biblię, w całej jej różnorodności, włączając w to Stary Testament. Natomiast faktem jest, że nie wszystkie dogmaty katolickie w sposób bezpośredni z Biblii wynikają, tj. mają w niej swoje źródło (choć często takiego "źródła" teologia próbuje w Biblii szukać, często z owocnymi skutkami, niemniej jest to działanie wtórne, więc w zasadzie trudno mówić o źródle). Tyle, że wcale nie muszą. Kościół Chrystusa po prostu nie powstał "na bazie" Biblii - to Biblia powstała w Kościele.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz mar 30, 2017 18:44
Moderator

Logma napisał(a):
Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą. A okazuję łaskę do tysiącznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. [Księga Wyjścia 20:4-6]

Przeklęty mąż, który zrobi podobiznę rzeźbioną lub laną, obrzydliwość dla Pana, dzieło rąk rzemieślnika. [Pwt 27:15]

Czy przeklęci są twoim zdaniem twórcy cherubów na Arce Przymierza i Mojżesz, który kazał uczynić podobiznę węża (bożka Nehusztan)?
Logma napisał(a):
Kult świętych również jest bałwochwalstwem, mówi o tym kolejne przykazanie:

Niech nie znajdzie się u ciebie taki, który przeprowadza swego syna czy swoją córkę przez ogień, ani wróżbita, ani wieszczbiarz, ani guślarz, ani czarodziej, ani zaklinacz, ani wywoływacz duchów, ani znachor, ani wzywający zmarłych; gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy, kto to czyni, i z powodu tych obrzydliwości Pan, Bóg twój, wypędza ich przed tobą. [Pwt 18:9-12]

Gdzie tu jest coś napisane o kulcie świętych?
Logma napisał(a):
Posłuszeństwo lepsze jest niż ofiara, a uważne słuchanie lepsze niż tłuszcz barani. Gdyż nieposłuszeństwo jest takim samym grzechem, jak czary, a krnąbrność, jak bałwochwalstwo i oddawanie czci obrazom. [1Sam 15:22-23]

Do czego odnosi się ten fragment?
Logma napisał(a):
Kult człowieka również jest bałwochwalstwem

Tak mówi Pan: Przeklęty mąż, który na człowieku polega i z ciała czyni swoje oparcie, a od Pana odwraca się jego serce! Jest on jak jałowiec na stepie i nie widzi tego, że przychodzi dobre; mieszka na zwietrzałym gruncie na pustyni, w glebie słonej, nie zaludnionej. Błogosławiony mąż, który polega na Panu, którego ufnością jest Pan! [Biblia Warszawska, Jer 17:5-7]

Gdzie tu jest napisane o kulcie człowieka?
Logma napisał(a):

Może wyda ci się to dziwne, ale prawidłowo odczytywana Biblia, a nie czytana wybiórczo i bez wiedzy, potwierdza wszystkie dogmaty katolickie
Logma napisał(a):
Wg Biblii, Kościół to nie jest instytucja, tylko ludzie narodzeni z wody i z Ducha Świętego.

Czy jedno z drugim jest sprzeczne?
Logma napisał(a):
Katolicki chrzest, nie jest chrztem o którym mówi Biblia, ponieważ Biblia mówi, że żeby zostać ochrzczonym, to najpierw trzeba uwierzyć i opamiętać się z wielu rzeczy. To jest jedyny ale kluczowy warunek. W przypadku noworodka jest to niemożliwe. Mówi o tym poniższy werset (Dzieje 8:37), który został usunięty z Biblii Katolickich, ponieważ wyklucza on chrzest niemowląt:

A gdy tak jechali drogą, przybyli nad jakąś wodę, a eunuch rzekł: Oto woda; cóż stoi na przeszkodzie, abym został ochrzczony? (37): Filip zaś powiedział mu: Jeśli wierzysz z całego serca, możesz. A odpowiadając, rzekł: Wierzę, że Jezus Chrystus jest Synem Bożym. [Dzieje 8:36-37].

Werset 37 jest obecny w niektórych rękopisach i nie wyklucza chrztu niemowląt.
Mało tego: w tych wydaniach Biblii, gdzie werset nie jest wzięty pod uwagę, wspomina się o nim zawsze w przypisach i przytacza jego brzmienie.

Według Twojej interpretacji Biblii można posunąć się jeszcze dalej i wymagać, że do ważności chrztu potrzebna jest asysta eunucha. Do tego prowadzi ignorancja.
:D
Logma napisał(a):
Katolicka ewangelia jest inną ewangelią niż ta, którą głosili apostołowie:

Ignorancja. Podaj argument. Bo wylecisz z forum. Tu się dyskutuje na argumenty, a nie na "a bo mi się zdaje"
Logma napisał(a):
Katolicka 1 Komunia, nie jest przyjęciem Jezusa, o którym mówi Biblia

Ignorancja. Podaj argument. Bo wylecisz z forum. Tu się dyskutuje na argumenty, a nie na "a bo mi się zdaje"
Logma napisał(a):
Bierzmowanie, nie jest przyjęciem Ducha, o którym mówi Biblia.

Logma napisał(a):
Wg Pism, Papierz (Papież - kolejny przykład ignorancji) nie może być zastępcą Chrystusa, bo zastępcą Jezusa jest Duch Święty, a nie żaden człowiek. Żaden człowiek nie może być też kapłanem - czyli pośrednikiem pomiędzy Bogiem i ludźmi, bo Biblia mówi, że jest tylko jeden pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus, [1Tm 2:5]

Ignorancja. Podaj argument. Bo wylecisz z forum. Tu się dyskutuje na argumenty, a nie na "a bo mi się zdaje".
Gdzie napisano, że Duch Święty jest zastępcą?
Czy rozumiesz czego pośrednikiem jest Chrystus Jezus?
Logma napisał(a):
Biblia wyklucza też, każdorazowe ofiarowanie Chrystusa podczas mszy, ponieważ w Nowym Testamencie napisano:

Takiego to przystało nam mieć arcykapłana, świętego, niewinnego, nieskalanego, odłączonego od grzeszników i wywyższonego nad niebiosa; który nie musi codziennie, jak inni kapłani, składać ofiar najpierw za własne grzechy, następnie za grzechy ludu; uczynił to bowiem raz na zawsze, gdy ofiarował samego siebie. [Hbr 7:26-27]

Ignorancja. Nikt w katolicyzmie nie twierdzi, że podczas mszy każdorazowo na nowo ofiaruje się Chrystusa. Ignorancja.
Logma napisał(a):
A każdy kapłan sprawuje codziennie swoją służbę i składa wiele razy te same ofiary, które nie mogą w ogóle zgładzić grzechów; lecz gdy On złożył raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, usiadł po prawicy Bożej, [Hbr 10:11-12]

Czym się różni kapłan ST od kapłanów w Kościele? Wiesz czy powtarzasz bezmyślnie gotowce?
Logma napisał(a):
Apostoł Paweł nawet ostrzega wszystkich ludzi:

Ale choćbyśmy nawet my albo anioł z nieba zwiastował wam ewangelię odmienną od tej, którą myśmy wam zwiastowali (czyli apostołowie), niech będzie przeklęty! Jak powiedzieliśmy przedtem, tak i teraz znowu mówię: Jeśli wam ktoś zwiastuje ewangelię odmienną od tej, którą przyjęliście, niech będzie przeklęty! A teraz, czy chcę ludzi sobie zjednać, czy Boga? Albo czy staram się przypodobać ludziom? Bo gdybym nadal ludziom chciał się przypodobać, nie byłbym sługą Chrystusowym. [Gal 1:8-10]

Czego dotyczy ten cytat? Czy tego, że głosisz ewangelię odmienną od ewangelii apostołów?
Logma napisał(a):
Po raz kolejny kopiuje swoją odpowiedz. Tu jest uzasadnione wszystko chrzest, Bierzmowanie, Bałwochwalstwo.
Po za tym Baptyści uznają Trójcę Świętą: Bóg Ojciec, Syn Boży, Duch Św. Syn Boży jest pośrednikiem i przekazuje nauki, których Pan Bóg chce byśmy ich słuchali. Czy coś tutaj nie jasne?

Wcześniej napisałaś, że baptyści nie uznają Jezusa za Boga. Coś się zmieniło?
Kiedy zaczniesz być konsekwentna.

W dalszym ciągu nie doczekałem się odpowiedzi na moje pytania.

Stąpasz po bardzo kruchym lodzie....

Cz mar 30, 2017 18:50
Zobacz profil WWW
Moderator

Soul33 napisał(a):
No popatrz. A ja, w czasie wielu podobnych dyskusji (których nie chciało Ci się poszukać) przekonałem się, że żaden dogmat katolicki nie jest sprzeczny z Biblią.

Bo to zależy od nastawienia. Ktoś, kto chce poznać katolicyzm (tak jak Ty) czyta argumenty, natomiast ktoś wrogo nastawiony szuka "haków", a argumenty pomija. Po prostu nikt mu nie udowodni , że białe sjest białe, a czarne jest czarne, jak powiedział pewien klasyk ;)
medieval_man napisał(a):
Wcześniej napisałaś, że baptyści nie uznają Jezusa za Boga. Coś się zmieniło?
Kiedy zaczniesz być konsekwentna.

Że co? :shock: Mam kontakt z pastorem baptystów i wiem, że wierzą w Trójcę Świętą, a więc uznają Jezusa Chrystusa za Boga. A tu jest wyznanie wiary baptystów:
http://baptyscitarnow.pl/kim-jestesmy/wyznanie-wiary/

Cz mar 30, 2017 18:57
Moderator

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=947136#p947136

Logma napisał(a):
Jakoś Baptyści nie mówią, że Jezus jest Bogiem. Są trzy osoby: Bóg Ojcec, Syn Boży, Duch Świety. Syn Boży- daje nam wskazówki, które polecił Pan Bóg. Tak to tłumaczą. Z tego co wiem na innym forum(gdzie mam konto) to właśnie katolicy uznają Jezusa za Boga. Po za tym widać waszą ignorancję.

:mrgreen:

Cz mar 30, 2017 19:01
Zobacz profil WWW
Moderator

No cóż, tak to jest, jak ktoś uważa się za sam rozum i jest za leniwy, aby poszukać jak jest na prawdę. Za wszelką cenę próbuje wcisnąć innym swoje widzimisię ;-) A nuż nikt nie sprawdzi (a na forum nie ma nikogo kto znałby wiarę baptystów) :D .

Cz mar 30, 2017 19:10

Małgosiaa napisał(a):
No cóż, tak to jest, jak ktoś uważa się za sam rozum i jest za leniwy, aby poszukać jak jest na prawdę. Za wszelką cenę próbuje wcisnąć innym swoje widzimisię ;-) A nuż nikt nie sprawdzi (a na forum nie ma nikogo kto znałby wiarę baptystów) :D .

Szczerze powiedziałaś prawdę Małgosiu tym, że nie ma żadnej osoby co by znała wiarę Baptystów. Powiem od razu nawet KK nie zna, bo tylko trzyma się swojego zdania. A wielka szkoda, że tu żadnego Baptysty nie ma.

Cz mar 30, 2017 19:16
Logma masz pecha mamy XXI wiek i baptyści mają strony www. Ja dawałem linka, Małgosia dała. Nadal twierdzisz, że baptyści nie uznają Jezusa za Boga?

Cz mar 30, 2017 19:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona