Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 13:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
kosiarz1 napisał(a):
Nic w sondazach PiS nie spada

Oczywiście że spada.

Cytuj:
Ludzie maja różny swiatopogląd, są rozni. Zawsze w demokracji tak bedzie, nawet w Noiemczech nikt nie ma 40-80%. Takie głupie pytania zadajaesz.

To ty piszesz głupoty. Skoro ludziom żyje się lepiej, to dlaczego mieliby nie popierać rządu, dzięki któremu żyje się im lepiej? Najwyraźniej wcale im się nie żyje lepiej. Dokładnie tego samego nie rozumieli fani PO.

Cytuj:
Bandyci, bandycko zawłaszcają. Cóż...merytorycznie.

Nawypisywałem już dużo merytoryki na tym forum. Na pisowców, niestety, ona i tak nie działa. Po co więc sobie strzępić język.

Cytuj:
A powinni, wszystko oddać, rozpisac nowe wybory i podac się do dymisji

Tak, a dodatkowo jeszcze przeprosić. Kamień na kamieniu nie powinien zostać z PiS po tych czterech latach.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt kwi 07, 2017 10:22

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Bandyci, bandycko zawłaszcają. Cóż...merytorycznie.

Nawypisywałem już dużo merytoryki na tym forum. Na pisowców, niestety, ona i tak nie działa. Po co więc sobie strzępić język.

Właśnie dlatego mało kto tu pisze, że polemika ze zwolennikami rządu przypomina rozmowę ze ślepym o kolorach :evil:

Pt kwi 07, 2017 10:25
Za dwa lata pojawia sie w Polsce liczne rodziny wyrzucone po Brexicie z Anglii i trzeba bedzie jeszcze bardziej “doprecyzowac“ 500+. Np, ze dotyczy to tylko obywateli polskich i dzieci w Polsce urodzonych.

Bedzie smiesznie i ... strasznie.

Pt kwi 07, 2017 12:49

Cytuj:
Oczywiście że spada.

ta...

Cytuj:

tak jak wyzej...

Cytuj:
Właśnie dlatego mało kto tu pisze, że polemika ze zwolennikami rządu przypomina rozmowę ze ślepym o kolorach :evil:

oczywiście, bo jak mozna miec odmienne zdanie,od lewaków, przeciez to karalne

Pt kwi 07, 2017 14:33

kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

Zdanie można mieć odmienne na poziomie opinii, natomiast odmienne zdanie na poziomie faktów czyni dyskusję bezcelową (moim zdaniem rzecz jasna :) ).

Pt kwi 07, 2017 15:08

kosiarz1 napisał(a):
ta...

Cytuj:
tak jak wyzej...

Nie oczekuj nie wiadomo czego w odpowiedzi na "argumenty" w stylu: "rząd jest wreszcie dobry, bo jest dobry, ludziom się żyje lepiej, bo im się żyje lepiej, a to, że rządowi spada, to tylko lewacka propaganda, bo wcale nie spada".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt kwi 07, 2017 16:21
Moderator

Johnny99 napisał(a):
"argumenty" w stylu: "rząd jest wreszcie dobry, bo jest dobry, ludziom się żyje lepiej, bo im się żyje lepiej, a to, że rządowi spada, to tylko lewacka propaganda, bo wcale nie spada".

Bo widzisz, rządowi nawet jak spada to rośnie. Tak było od zawsze z tym ugrupowaniem: PiS siedem razy przegrywając wygrywał. Dlaczego teraz ma być inaczej?

Pt kwi 07, 2017 18:23
Moderator

Wczoraj i dziś pojawiły się sondaże, gdzie PiS 34-37%. W zaskakująco wygodnym dla PiS momencie. CBOS, dzienniki Polska Press Grupy oraz Ośrodka Badawczego Dobra Opinia, a trzecie badanie to Kantar dla wSieci i wPoltyce.

Co do braku afer, to pierwsze z brzegu:

Zapowiedź helikopterów bez offsetu. Potem wycofane. Na razie nie ma nic oprócz ciągu kłamstw i/lub potoku głupoty.

Samoloty bez przetargu (unieważniony w ostatniej chwili).

Limuzyny na szczyt NATO bez przetargu.

Siedzenie w szpitalu bez uzasadnienia dokładnie tyle dni, aby zmienić klasyfikację czynu i móc uwalić maturzystę, który nadział się na arogancję, pychę i debilizm władzy.

Nawet już nie mówię o kwestiach ustrojowych, bo nie wszyscy wiedzą, dlaczego upartyjnienie wszystkiego zawsze musi być szkodliwe.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt kwi 07, 2017 18:56
Dodaj jeszcze “sukces“ w postaci odejscia z armii i nie tylko najbardziej doswiadczonych wysokich oficerow, skonfilktowanie ze strukturami NATO i odebranie emerytur za czasy sluzby w PRL. Niewazne, czy pracowal dobrze, czy nie: wszyscy byli “zli“.
Mysle, ze tytuly z czasow PRL (np doktorskie) tez nalezaloby odebrac. ..

Pt kwi 07, 2017 19:45
Moderator

Informatycy, dzięki którym mamy PESEL też są zaliczeni do ubeków i maja odebrane emerytury:
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/1 ... ubecy.html

No i rozchorował się. Biedny :-( :
Cytuj:
Michał Krupiński w marcu został odwołany ze stanowiska prezesa PZU, ale nadal pobiera 80 proc. swojego dotychczasowego wynagrodzenia, czyli ok. 80 tys. zł. Dzieje się tak ponieważ cały czas przebywa na L4. Jak jednak informuje Radio Zet, zwolnienie lekarskie zostało wystawione przez przychodnię jego matki - NZOZ Krupińska G. w podkrakowskim Jodłowniku.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money

Ciekawe czy będzie miał kontrole ZUS ;-)

Ostatnio edytowano Pt kwi 07, 2017 20:03 przez Małgosiaa, łącznie edytowano 1 raz

Pt kwi 07, 2017 19:55
Kogos trzeba bylo okrasc z emerytury, zeby np na ochrone nabzdyczonego prezesa, bohatera stanu wojennego starczylo.

Jest to tak obrzydliwe, ze slow mi brak.

Ale widac tylko taka terapia wstrzasowa moze Polakow otrzezwic. A mimo to sa tacy, ktorzy wierza w post fakty Waszczykowskiego, ze to Polska wygrala w sprawie Tuska 1:27!

Obudza sie, kiedy to im zabiora emeryture, zeby Misiewicz dostal podwyzke na balety.
Za pozno.

Pt kwi 07, 2017 20:02

Soul33 napisał(a):
Wczoraj i dziś pojawiły się sondaże, gdzie PiS 34-37%. W zaskakująco wygodnym dla PiS momencie. CBOS, dzienniki Polska Press Grupy oraz Ośrodka Badawczego Dobra Opinia, a trzecie badanie to Kantar dla wSieci i wPoltyce.

Co do braku afer, to pierwsze z brzegu:

Zapowiedź helikopterów bez offsetu. Potem wycofane. Na razie nie ma nic oprócz ciągu kłamstw i/lub potoku głupoty.

Samolotu bez przetargu (unieważniony w ostatniej chwili).

Limuzyny na szczyt NATO bez przetargu.

Siedzenie w szpitalu bez uzasadnienia dokładnie tyle dni, aby zmienić klasyfikację czynu i móc uwalić maturzystę, który nadział się na arogancję, pychę i debilizm władzy.

Nawet już nie mówię o kwestiach ustrojowych, bo nie wszyscy wiedzą, dlaczego upartyjnienie wszystkiego zawsze musi być szkodliwe.

Widocznie za rzadow PO w Polsce nie byles, jak to nazywasz aferami... :D

Te zwolnienia lewe do zus, to juz wieksze afery! :-D

Oby tak dalej. Mam do PiS wiele uwag, ale raczej takich ktore Wam sie nie spodobaja...szczegolnie podatek dla sieci i ograniczenia zatrudnienia w niedziele. I zbyt wolne wprowadzanie ulg, ulatwien adm i innych dla małych firm, ale sie dzieje.

Pt kwi 07, 2017 20:25

SweetChild napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

Zdanie można mieć odmienne na poziomie opinii, natomiast odmienne zdanie na poziomie faktów czyni dyskusję bezcelową (moim zdaniem rzecz jasna :) ).

To chyba inaczej brzmi od "pisioty to durnie i nie umieja argumentowac" Bo gdy padajacy deszcz jest faktem, opinie na jego temat moga byc rozne, i kazda merytorycznie uzasadniona...inaczej dla rolnika, inaczej dla wczasowicza. Wiec mozna bylo tak od razu.

Paraliz powskiego TK, dla mnie jest uzasadniony merytorycznie. To samo z innymi instytucjami, ktore w okresie poprzednim dzialaly kiepsko, zle i dziadowsko.

Pt kwi 07, 2017 20:39

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 95193.html

To sa Wasze powskie standardy, jacy wybrańcy, tacy wyborcy.

So kwi 08, 2017 6:51
Widać ze polityk PO honoru nie ma. Honorowym trzeba być i długi i przegrane zakłady płacić. Uważam, ze on tak rzucił zakład bo miał przekonanie ze polityk PiS nie podejmie rzuconej rękawicy. Miało posłużyć do PR a wyszło inaczej. A skoro pisze o tym money które ostro krytykuje PiS to jest znak ze poseł PO rozmija się z prawda.

So kwi 08, 2017 7:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386 ... 976  Następna strona