Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 17:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Soul33 napisał(a):
Czytam komentarze na stronie GN. Skrajnie jednostronne, jak pisowskie pisemko agitacyjne.

Cxytuje wersje papierowa od wielu lat. I czytałem rożne opinie na temat tego co się w Polsce dzieje czy działo. Zawsze znajdowałem rożne zdania. Nie był to nigdy monolit.

Małgosiaa napisał(a):
Coroner napisał(a):
Jak chcesz skrajność to poczytaj Niedziele. Czuje się jakbym czytał PiSowskie pisemko agitacyjne.

Potwierdzam. Niedzieli od dawna nie czytam własnie z tego powodu, który podałeś.

Słyszałem od znajomych księży którzy robili karierę naukowa, żeby moc dojść do habilitacji to trzeba publikować i Niedziela jest na liście akceptowalnych miejsc. Można w niej znaleźć ciekawe teologiczne artykuły. Politykę omijam.

N kwi 09, 2017 20:12

Cytuj:
Defence24 - dwóch czterdziestoparoletnich emerytów wojskowych zainwestowało chyba blisko milion zł, jeśli dobrze pamiętam i stworzyli sobie portal. Niezły kapitał można zebrać w tym wojsku polskim...

Prawdopodobnie jest to portal propagandowy. Pewne rzeczy przemilczają, inne stawiają w odpowiednim pozytywnym świetle. Na władzy psów nie wieszają.

Gdyby nawet tak było, to mają wieksze doswiadczenie i wiadomosci niż Ty. Sa tam tez komentarze, ludzi którzy "siedza" w wojskowosci latami..
W ogóle na Macierewicza we wszystkich portalach wojskowych i zwiazanych z wojskowoscia jest wiecej plusow niz minusów.

Cytuj:
Obrona Terytorialna. Żołnierze po najkrótszym szkoleniu w całej armii pod prywatnym dowództwem ministra. Normalnie jak w najwspanialszych państwach świata. Typu Rosji, Chin i innych doskonałych utopii.

Tak...ale jest i sie rozwija.

Cytuj:
Przesunięcie najcięższej jednostki zmechanizowanej na wschód, aby nie zdążyła przygotować się do boju zanim zostanie zaatakowana. Mistrzowska strategia.
http://wolnosc24.pl/2017/03/26/tej-pols ... -gorszego/

Niektórzy, a jest ich wiekszosc, nawet wsrod strategow wojskowych maja inne zdanie. Jako obywatel tego kraju mieszkajcy na wschodzie, takze nie chciałbym byc miesem armatnim.

Cytuj:
Odkomuszenie armii" poprzez wyrzucanie lub skłanianie do odejścia generałów, którzy latami współpracowali z armią USA.

"Zerwanie chorych stosunkow z wywiadem Rosji". A to Macierewicz będąc szefem SKW nie mógł ich zerwać? Czy tak je inteligentnie zrywał, że odrosły? I tak to się kręci w nieskończoność. Prawdziwy Syzyf.

Jednak to sie dzieje. gdyby sie nie dzialo, nie byłoby takiego szumu.

Cytuj:
A jeszcze co do afer, to po 1,5 roku kadencji rząd PO też już rzucał grubymi milionami bez przetargów?

Nieraz taniej kupisz bez przetargu, jest to bardziej transparentne itp...zawsze ciemniej pod latarnia...Ty jako liberał chyba w to nie watpisz... :D Przetargi niczego nie zmieniają prócz zalegalizowania przekretów. pamietam jak to CBŚ, CBA, i inne słuzby pilnowlay przetargi za rządów PO... :mrgreen:

Cytuj:
Jak chcesz skrajność to poczytaj Niedziele. Czuje się jakbym czytał PiSowskie pisemko agitacyjne.

Musze zaczać ja kupować... :roll:

N kwi 09, 2017 20:19

Miedzy innymi o tych przetargach...

https://www.youtube.com/watch?v=t9JCTsKeMzo

N kwi 09, 2017 20:38
Moderator

kosiarz1 napisał(a):
Musze zaczać ja kupować...

Czyżby Twoja wiara w PiS zaczynała się chwiać, że potrzebujesz więcej propagandy?
Jakoś przemilczałeś w sprawie gazoportu.

N kwi 09, 2017 20:43

Małgosiaa napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Musze zaczać ja kupować...

Czyżby Twoja wiara w PiS zaczynała się chwiać, że potrzebujesz więcej propagandy?
Jakoś przemilczałeś w sprawie gazoportu.

Ale co przemilczałem? Przeciez wszystko napisałaś, wiec co mam dodac. Masz racje.

Wierze w Boga, a nie w jedna czy inna partie. Nie potrzebuje propagandy, ale staram sie wspierać te periodyki, które piszą o czym innym niz te słuszne, lepsze itp.

To dobre... :)

http://www.sklepkolonialny.com/

N kwi 09, 2017 20:48
@Coroner, tak bylo. Do niedawna. Do wygranych orzez PiS wyborow. A teraz? Szkoda pisac...

N kwi 09, 2017 20:52
Moderator

kosiarz1 napisał(a):
Ale co przemilczałem? Przeciez wszystko napisałaś, wiec co mam dodac. Masz racje.

Nie sprostowałes swojej informacji, a wiec przemilczałeś.
kosiarz1 napisał(a):
Wierze w Boga, a nie w jedna czy inna partie. Nie potrzebuje propagandy, ale staram sie wspierać te periodyki, które piszą o czym innym niż te słuszne, lepsze itp.

Własnie wspierasz te, które Twoim zdaniem są jedynie słuszne, bo pozwalają wierzyć w geniusz PiS. Ja wspieram co najwyżej (niesystematycznie) "Przewodnik katolicki", bo ten nikomu nie wchodzi w cztery litery i nie politykuje.

N kwi 09, 2017 21:02

Może to nie jest zbyt aktualne, ale przynajmniej pochodzi z prasy. W każdym razie pod koniec roku donoszono, że w Polsce jest ponad 500 wolnych etatów dla sędziów.
Polityka Krzysztof Brunetko napisał(a):
Rzecz w tym, że równocześnie resort ów (sprawiedliwości - przypis mój) od kilku miesięcy spóźnia się z publikacją ogłoszeń o wszystkich pojawiających się wakatach. Tymczasem dopiero po zamieszczonym w „Monitorze Polskim” obwieszczeniu ministra (sprawiedliwości - przypis mój) o wolnym etacie można rozpisać konkurs i wybrać nowego sędziego.
Jak myślicie, po co Ziobro zwleka z ogłaszaniem tych konkurów w Monitorze? Sprawa jest niezmiernie ewidentna - wprowadzamy zmiany w KRS, następnie ogłaszamy konkursy, po czym hurtowo zatrudniamy właściwych sędziów. Zbliżamy się do połowy kwietnia, zbliżamy się również do wprowadzenia owych zmian, zdaje się, że projekt ustawy jest już po pierwszym czytaniu, teraz tylko przyklepnięcie przez 236 osób, potem długopis Dudy i gotowe.

Pierwszą akcją po wprowadzonych zmianach będzie wymiana składu sędziowskiego orzekającego w sprawie śmierci ojca Ziobry, wymiana składu na ten właściwy, gwarantujący odpowiednią bezstronność.

N kwi 09, 2017 21:23

Cytuj:
po czym hurtowo zatrudniamy właściwych sędziów.

No prosze...to sedziowie nie sa nizealezni, niezawisli? Sa tez "wlasciwi"? Jak odroznic wlasciwych od niewlasciwych? Dopiero teraz tacy sa, czy juz byli? Chyba obrazasz sedziow... :D

Cytuj:
Nie sprostowałes swojej informacji, a wiec przemilczałeś.

Jakiej znowu informacji Małgosiu, ja nic o gazoporcie nie pisałem...co wiec mialem prostować. :|

Pn kwi 10, 2017 5:39
Moderator

kosiarz1 napisał(a):
Jakiej znowu informacji Małgosiu, ja nic o gazoporcie nie pisałem...co wiec mialem prostować.

Pisałeś o gazie z Norwegii jakby już był, chociaż do powstania gazociągu jeszcze daleko i na razie to wróżenie z fusów. Twierdziłeś przy tym, że rząd PO to był rząd nierobów w zakresie dostaw gazu spoza Rosji.

Pn kwi 10, 2017 5:51
Soul33 napisał(a):
Osobiście słabo znam GN, ale podobno jest dobrym czasopismem, gdy czyta się je slalomem omijając politykę.

Slalomem politykę to ja mogę omijać w tygodnikach modowych, telewizyjnych, ale nie katolickich......niech wasza mowa będzie: tak tak, nie nie, a wszystko co nadto od Złego pochodzi.
Właśnie takie "omijanie" Dekalogu, prawd wiary, staje się nieodłączną przywarą współczesnego chrześcijanina, a niektóre katolickie media, w tym GN, jeszcze ją ugruntowują.
Nie masoni, ateiści i inne grupy wrogie tak skutecznie Kościołowi szkodzą, jak ludzie, którym powierzono prowadzenie wiernych do Boga.

Pn kwi 10, 2017 6:58

Cytuj:
Pisałeś o gazie z Norwegii jakby już był, chociaż do powstania gazociągu jeszcze daleko i na razie to wróżenie z fusów. Twierdziłeś przy tym, że rząd PO to był rząd nierobów w zakresie dostaw gazu spoza Rosji.

może zacytuj.... :mrgreen:

Gdyby nie rząd piS, gazportu by nigdy nie było. Wtedy opozycja z PO na czele ostro przeciw temu projektowi oponowała. Co do gazu z Norwegii, dzis nauczeni doświadczeniem posłowie PO, są za.

Pn kwi 10, 2017 9:43
Małgosiaa napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Jakiej znowu informacji Małgosiu, ja nic o gazoporcie nie pisałem...co wiec mialem prostować.

http://www.mpolska24.pl/post/6120/krotk ... orweskiego

Pn kwi 10, 2017 9:54

kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

może zacytuj.... :mrgreen:

Gdyby nie rząd piS, gazportu by nigdy nie było. Wtedy opozycja z PO na czele ostro przeciw temu projektowi oponowała. Co do gazu z Norwegii, dzis nauczeni doświadczeniem posłowie PO, są za.

http://www.energetyka24.com/575511,skan ... orweskiego

Pn kwi 10, 2017 10:12

kosiarz1 napisał(a):
Mam do PiS wiele uwag, ale raczej takich ktore Wam sie nie spodobaja...

Nie krępuj się, naprawdę nie jest tak, że wszystko co do tej pory pisałeś nam się podobało ;)

kosiarz1 napisał(a):
To chyba inaczej brzmi od "pisioty to durnie i nie umieja argumentowac" Bo gdy padajacy deszcz jest faktem, opinie na jego temat moga byc rozne, i kazda merytorycznie uzasadniona...inaczej dla rolnika, inaczej dla wczasowicza. Wiec mozna bylo tak od razu.

Przynajmniej na wysokim stopniu abstrakcji jesteśmy zgodni.

Pn kwi 10, 2017 12:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 976  Następna strona