Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 0:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Nic mnie już chyba nie zdziwi. Następny fahuwiec:
Cytuj:
Państwowa firma Nitro-Chem z Bydgoszczy zajmuje się m.in. produkcją materiałów wybuchowych. Wchodzi w skład Polskiej Grupy Zbrojeniowej, podległej Antoniemu Macierewoczowi spółki, o której ostatnio głośno z powodu zatrudnienia ulubieńca mediów Bartłomieja Misiewicza. Firma ma nowego prezesa - poinformował "Express Bydgoski".

Formą produkującą materiały wybuchowe będzie teraz kierował... właściciel firmy akwarystycznej. Krzysztof Kozłowski jeszcze do niedawna sprzedawał rybki, jego firma zajmowała się też utrzymywaniem i czyszczeniem akwariów.
http://wiadomosci.wp.pl/ale-awans-sprze ... wiadomosci

Śr kwi 12, 2017 17:56
Moderator

Macierewicz zawsze lubił przekraczać granice. Teraz to samo robił za pomocą Misiewicza. I jako, że zyskał bardzo wysoką pozycję w PiS, wszystkie granice odsunęły się bardzo daleko, więc zabrnął w totalne i wręcz groteskowe absurdy.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 12, 2017 18:00
Johnny99 napisał(a):
Macierewicz ma na Kaczyńskiego jeden podstawowy "hak" - ciągnie właściwie samodzielnie całą narrację smoleńską. Jest oczywiste, że nikt go w tym nie zastąpi, a jego "zasługi" w tym względzie Kaczyński podkreślał tyle razy, że nie może się tak po prostu wycofać. Kaczyński nie może tak po prostu wyjść i powiedzieć, że ten, bez którego nie dotarlibyśmy do "prawdy o Smoleńsku", teraz odejdzie z powodu jakiegoś Misiewicza - to nawet jak na niego byłoby zbyt wiele. Nie wiem, jak Kaczyński zamierza to rozwiązać, zobaczymy. Może być ciekawie.

A może właśnie ta gwałtowna reakcja Kaczyńskiego na Misiewicza jest wpisana w taktykę pozbycia sie Macierewicza.
Macierewicz dokonał usadowienia swojego pupila akurat w dzień rocznicy katastrofy, czym zapewne Kaczyński poczuł sie boleśnie ugodzony.
Nadto Macierewicz z swoimi komisjami zabrnął już w takie absurdy, że Kaczyński dla uniknięcia zupełnego strywializowania dramatu, postanowił zmienić prowadzącego śledztwo na kogoś rzeczowego i odpowiedzialnego.
Zobaczymy....

Śr kwi 12, 2017 18:14

Alus napisał(a):
postanowił zmienić prowadzącego śledztwo na kogoś rzeczowego i odpowiedzialnego.
Zobaczymy....

Chyba żartujesz. Ktoś "rzeczowy i odpowiedzialny" mógłby się przecież zbliżyć to tej niewłaściwej prawdy :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 12, 2017 18:22
A jakoś się odniesiesz do insynuacji której się dopuściłeś względem mnie? Czy jako nie należący do plemienia jestem z założenia gorszym sortem na forum? I można w moje usta wkładać rzeczy których nie powiedziałem i oskarżać pomimo przedstawionych dowodów.

Śr kwi 12, 2017 18:29
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
postanowił zmienić prowadzącego śledztwo na kogoś rzeczowego i odpowiedzialnego.
Zobaczymy....

Chyba żartujesz. Ktoś "rzeczowy i odpowiedzialny" mógłby się przecież zbliżyć to tej niewłaściwej prawdy :roll:

Ale kiedyś musi dojść do zrozumienia, że najgorsza prawda jest kilkakroć lepsza od notorycznego kłamstwa, które niszczy kłamiących i niszczy pamieć zmarłych w katastrofie.

Cz kwi 13, 2017 6:39
Kto ma to zrozumiec? Ci, ktorzy wola zyc w nienawisci do "wroga" i na tym budowac swoja tozsamosc?

Dlatego uwazam to za porazke Kosciola w Polsce, a to co niektorzy z biskupow (!) robia, wspierajac te nastroje, uwazam jako chrzescijanka za skandal!
Widac wyraznie, ze ksztaltowanie chrzescijanskich sumien jest zbyt malo spektakularne i medialne. Co tam, ze sw Pawel zalecal biskupom
Cytuj:
1 Zaklinam cię wobec Boga i Chrystusa Jezusa, który będzie sądził żywych i umarłych, i na Jego pojawienie się1, i na Jego królestwo: 2 głoś naukę, nastawaj w porę, nie w porę, [w razie potrzeby] wykaż błąd, poucz, podnieś na duchu z całą cierpliwością, ilekroć nauczasz. 3 Przyjdzie bowiem chwila, kiedy zdrowej nauki nie będą znosili, ale według własnych pożądań - ponieważ ich uszy świerzbią - będą sobie mnożyli nauczycieli. 4 Będą się odwracali od słuchania prawdy, a obrócą się ku zmyślonym opowiadaniom. 5 Ty zaś czuwaj we wszystkim, znoś trudy, wykonaj dzieło ewangelisty, spełnij swe posługiwanie! 2 Tm 4

@Coroner, ja nie znalazlam zadnych twoich wpisow o hakach. Cos sie chyba Johnnemu99 pomieszalo.

Cz kwi 13, 2017 6:53

Alus napisał(a):
A może właśnie ta gwałtowna reakcja Kaczyńskiego na Misiewicza jest wpisana w taktykę pozbycia sie Macierewicza.

Może, ale ciekawe, co kombinuje Macierewicz... Albo oszalał do reszty i myśli, że uda mu się zająć miejsce Kaczyńskiego, albo ... oszalał do reszty i nic już nie myśli.

Chyba że to zasłona dymna dla poczynań rządu, temat medialny dla odciągnięcia uwagi chociażby od demolowania sądownictwa przez Ziobrę? Tyle że koszty wizerunkowe zdają się wielokrotnie przekraczać korzyści - dotychczasowe demolki nie spotykały się z jakimiś masowymi demonstracjami, mam wrażenie, że w ogóle nie przyciągały większego zainteresowania opinii publicznej :-(

Przyznam, że nie bardzo wiem, o co w tym biega, ale nie ukrywam, że odczuwam mało szlachetną Schadenfreude :twisted:

Cz kwi 13, 2017 8:47
Oby obietnice Szydło dla kieleckich kopalni pokazywane we wszystkich kanałach tvp nie dotknęły innych dziedzin polskiej gospodarki :(
http://kielce.gazeta.pl/kielce/7,47262, ... ymana.html

Cz kwi 13, 2017 10:51
Moderator

PiS wraca do 32% po "zwycięstwie" w Brukseli.

http://www.parlamentarny.pl/sondaze/son ... c,152.html

Ciekawe, co mogą zrobić politycy zanim poparcie zacznie im porządnie spadać. Pewnie trzeba czekać aż władza jednej partii i maksymalne upolitycznianie czego się tylko da, pokażą swoje standardowe skutki w takim stopniu, aby obywatele odczuli je na własnej skórze.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz kwi 13, 2017 12:57
Moderator

Soul33 napisał(a):

Ciekawe, co mogą zrobić politycy zanim poparcie zacznie im porządnie spadać. Pewnie trzeba czekać aż władza jednej partii i maksymalne upolitycznianie czego się tylko da, pokażą swoje standardowe skutki w takim stopniu, aby obywatele odczuli je na własnej skórze.

Może to efekt przesłuchań Misiewicza i Macierewicza przed komisją partyjną PiS?:
Cytuj:
Zdaniem Misiewicza, zainteresowanie jego osobą i „ataki” to skutek udziału młodego polityka PiS w „wyjaśnianiu katastrofy smoleńskiej” czy „odbiciu siedziby kontrwywiadu NATO z rąk ludzi, którzy współpracowali i imprezowali z ludźmi Putina”. Jednym z powodów ataków ma być także młody wiek.

Macierewicz odpowiadał za Misiewicza

Po południu przed komisją PiS stanął szef MON Antonii Macierewicz. Po 14.00 opuścił siedzibę partii, ale nie chciał odpowiadać na żadne pytania. Wcześniej przed wyznaczonymi przez Jarosława Kaczyńskiego politykami PiS miał mówić o okolicznościach powoływania Bartłomieja Misiewicza na poszczególne funkcje.
http://www.newsweek.pl/polska/polityka/ ... 782,1.html

Cz kwi 13, 2017 14:08
Soul33 napisał(a):

Czyli do stałego wskazania PiS.....stały elektorat religii smoleńskiej i religii toruńskiej....tylko biologia może zmienić te wskazania, bo za wszystko zło w wykonaniu PiS i tak stale będzie winen Tusk.

Cz kwi 13, 2017 14:18
Tak jak za wszystkie błędy PO winien był Kaczyński. Jeszcze to pamietam jak mówiono o tym przez cała pierwsza kadencje i kawałek drugiej. Taki mamy klimat ze do polityki idą kolesie zamiast mężczyzn.
Ale nie byłbym takim optymista jeśli chodzi o wymarcie zwolenników PiS. Dość duże poparcie miał PiS w przedziale 18-24. Nawet większe niż PO i .N

Cz kwi 13, 2017 15:16

Coroner napisał(a):
A jakoś się odniesiesz do insynuacji której się dopuściłeś względem mnie?

Okej, nie tylko ty szerzyłeś tą bezsensowną teorię. Teraz w porządku?

SweetChild napisał(a):
Chyba że to zasłona dymna dla poczynań rządu, temat medialny dla odciągnięcia uwagi chociażby od demolowania sądownictwa przez Ziobrę?

Nonsens. Ludzi nie obchodzi skok na sądy (wg ostatniego sondażu Ziobro jest drugim najlepiej ocenianym ministrem w rządzie :cry:), za to bardzo chętnie oburzą się na 50 tys. zł pensji dla 27-latka bez studiów. Moim zdaniem wymiar medialny tej awantury jest efektem ubocznym - to jest autentyczny, duży problem Kaczyńskiego i uznał on, że skończyły się już możliwości dalszego zamiatania go pod dywan.

W tej chwili "komisja śledcza" PiS wydała ostre oświadczenie, w którym pisze, że ocenia postawę Misiewicza "całkowicie negatywnie" oraz że "nie ma on kwalifikacji do pełnienia funkcji w sferze administracji publicznej, spółkach Skarbu Państwa czy innych sferach życia publicznego" i że to było przyczyną jego rezygnacji. Inaczej mówiąc, Macierewicz został otwarcie i totalnie zgnojony, zwłaszcza że Misiewicz do końca robił dobrą minę do złej gry, utrzymując, że zrezygnował "w wyniku nagonki". Jakie to będzie miało dalsze konsekwencje, zobaczymy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz kwi 13, 2017 15:25
Moderator

Jestem tylko ciekawa, czy już nie będę musiała chodzić opłotkami ze wstydu, że jestem zerem niegodnym czyścić butów Macierewiczowi :D.

Cz kwi 13, 2017 15:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 976  Następna strona