PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Problem w tym, ze ja akurat obejrzałem na yt pełna wypowiedz Kaczyńskiego i muszę przyznać, ze to było zmanipulowane. Osoby same określiły się jako gorszy sort. Jeśli chodzi o przeciwstawianie się komunie to tak przeciwstawiałem się. Nie chodziłem na wybory przed '89. Nie oglądałem dzienników i czytałem tylko bibule. Nie chodziłem na pochody i uważam ze mam prawo oceniać tamte czasy i tamtych ludzi. Ale jak zauważyliście na forum tego nie robię. Co do Kaczyńskiego to jest to polityk który raczej zraża do siebie. On nie wie co to PR. I efekty widać. Mam wrażenie ze nie jest on zdolny do uczenia się na swoich błędach. To co on mówi to jedno a co z tego robią media to inna historia. Ale wiedząc jak to może być wykorzystane powinien przewidywać i nauczyć się wypowiadać w mediach. Jest to polityk którego najłatwiej sprowokować
|
Pn maja 08, 2017 18:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Problem w tym, ze ja akurat obejrzałem na yt pełna wypowiedz Kaczyńskiego i muszę przyznać, ze to było zmanipulowane. Osoby same określiły się jako gorszy sort. Jeśli chodzi o przeciwstawianie się komunie to tak przeciwstawiałem się. Nie chodziłem na wybory przed '89. Nie oglądałem dzienników i czytałem tylko bibule. Nie chodziłem na pochody i uważam ze mam prawo oceniać tamte czasy i tamtych ludzi. Ale jak zauważyliście na forum tego nie robię. Co do Kaczyńskiego to jest to polityk który raczej zraża do siebie. On nie wie co to PR. I efekty widać. Mam wrażenie ze nie jest on zdolny do uczenia się na swoich błędach. To co on mówi to jedno a co z tego robią media to inna historia. Ale wiedząc jak to może być wykorzystane powinien przewidywać i nauczyć się wypowiadać w mediach. Jest to polityk którego najłatwiej sprowokować Ależ przejawiałeś bohaterstwo......ponad 50% Polaków nie chodziło na wybory, podobnie jak na pochody 1-majowe i nie oglądało dzienników, a wiedzę czerpało z bibuły i radia Wolna Europa. Kaczyński powiedział : - ten nawyk donoszenia na Polskę za granica. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej...To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków - posłowie PiS kilka razy, i o. Rydzyk raz, donosili na Polskę zagranicą, czyli Kaczyński mówił o swoich? A "ZOMO, komuniści i złodzieje" też zostało zmanipulowane? I nie chodzi o PR - bo jednak przed wyborami prezydenckimi w 2010r potrafił nawet kochać braci Rosjan (znany list), Kaczyński po prostu nie lubi Polaków, zwłaszcza tych, którzy mu nie chcą służyć.
|
Pn maja 08, 2017 18:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus nie słyszała o targowicy? Ani o kupowaniu szlachty przez magnaterię. Ani o tych co kolaborowali z zaborcami. To wszystko fakty. Pytanie tylko czy polityk może tak mowić No chyba ze chce sobie strzelić w stopę. Natomiast to PO i .N określili się jako gorszy sort. Kaczyński o nich tak nie powiedział. Podobny sposób manipulowano kiedyś wyksztalciuchami i wypowiedzią Dorna.
Jeśli chodzi o ZOMO i komunistów to cóż. Płacimy za gruba krechę Mazowieckiego. Oczywiście polityk nie powinien tak mowić. Ale w Polsce jest wiele osób które są niezadowolone ze była nomenklatura całkiem dobrze się ustawiła w nowej Polsce. I jak widać PiS ma poparcie w tych akcjach ograniczania pensji dla byłych SBekow. Ci ludzie to tez Polacy i tez maja swoje prawa. Zwłaszcza ze w wielu przypadkach to ich postawie zawdzięczamy wolność. Tacy jak Wyszkowski, Gwiazda, Walentynowicz, Morawiecki i cała masa ludzi związanych ze środowiskiem WWZW
|
Pn maja 08, 2017 19:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Alus nie słyszała o targowicy? Ani o kupowaniu szlachty przez magnaterię. Ani o tych co kolaborowali z zaborcami. Nie kombinuj - Kaczyński wyraźnie mówi - to powrót do metod 2005-2007r - a także z czasów rządów J. Olszewskiego. To sie powtarza czyli wypowiedź wyraźnie osadzona w ramach czasowych i tyczy ludzi współcześnie żyjących. Jest to odpowiedź na konkretne pytanie - A proszę powiedzieć, czy te dzisiejsze ataki na większość parlamentarną, na rząd, na prezydenta...czy one są powrotem do metod z lat 2005-2007? Jak pan to ocenia?Zabawne przy tym jest stałe odwoływanie sie do rządów J. Olszewskiego choć jednym z czynników osłabiających rząd Olszewskiego był konflikt tyczący spraw personalnych i wzajemna nieufność Kaczyńskiego szefa PC i Olszewskiego. Cytuj: Jeśli chodzi o ZOMO i komunistów to cóż. Płacimy za gruba krechę Mazowieckiego. Oczywiście polityk nie powinien tak mowić. Ale w Polsce jest wiele osób które są niezadowolone ze była nomenklatura całkiem dobrze się ustawiła w nowej Polsce. I jak widać PiS ma poparcie w tych akcjach ograniczania pensji dla byłych SBekow. Ci ludzie to tez Polacy i tez maja swoje prawa. Zwłaszcza ze w wielu przypadkach to ich postawie zawdzięczamy wolność. Tacy jak Wyszkowski, Gwiazda, Walentynowicz, Morawiecki i cała masa ludzi związanych ze środowiskiem WWZW Aha..... to nie kilku milionom Polaków członków Solidarności, nie św Janowi Pawłowi II, nie pomocy środowisk, stowarzyszeń i polityków Europy Zach i USA zawdzięczamy wolność....dobre....
|
Pn maja 08, 2017 19:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli Alus uważa ze bez oporu i tak by wolność przyszła. Moje gratulacje.
|
Pn maja 08, 2017 19:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zwłaszcza ze w wielu przypadkach to ich postawie zawdzięczamy wolność. Tacy jak Wyszkowski, Gwiazda, Walentynowicz, Morawiecki i cała masa ludzi związanych ze środowiskiem WWZW Cytuj: Aha..... to nie kilku milionom Polaków członków Solidarności, nie św Janowi Pawłowi II, nie pomocy środowisk, stowarzyszeń i polityków Europy Zach i USA zawdzięczamy wolność....dobre.... Cytuj: Czyli Alus uważa ze bez oporu i tak by wolność przyszła. Moje gratulacje. Zrozumiał 
|
Pn maja 08, 2017 20:04 |
|
 |
bert04
|
Alus napisał(a): Zabawne przy tym jest stałe odwoływanie sie do rządów J. Olszewskiego choć jednym z czynników osłabiających rząd Olszewskiego był konflikt tyczący spraw personalnych i wzajemna nieufność Kaczyńskiego szefa PC i Olszewskiego. Za to w latach 2005-07 kwitła wzajemna ufność wewnątrz rządu. Wspomagana a to magnetofonem w kieszeni, a to zfałszowanymi dokumentami, normalka. Natomiast nawiązanie do czasów Olszewskiego ma poważniejszy wymiar. Wtedy Macierewiczowi nie udało się wyprowadzić wojska na ulice. Teraz ma swoja gwardię leśną.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Pn maja 08, 2017 20:12 |
|
 |
SweetChild
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Cytuj: Prawda.....mój szwagier chce sprzedać część pola, ale kupcem musi być tylko rolnik, a takowego nie znalazł. Owszem są chętni ale oferują już ceną o 30 - 40% taniej niż przed ustawą. Ograniczenie tego, kto może kupić ziemię, nie oznacza niemożności sprzedaży. Cenę zaś kształtuje rynek. Nie było też mowy o odebraniu wolności, ale o jej ograniczeniu. A przecież to podręcznikowy wręcz przykład ograniczenia wolności: ograniczenie rozporządzania własnością (ziemię można sprzedać tylko nabywcom wskazanym przez państwo). Do tego dochodzi oczywiście ograniczenie dla drugiej strony: ziemię może kupić tylko ten nabywca, któremu państwo na to pozwoli. Można się spierać o to, czy takie ograniczenie wolności jest słuszne czy nie.
|
Wt maja 09, 2017 10:11 |
|
 |
Johnny99
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Tylko jakoś tak zabrakło wskazania o jakież to działania chodzi. Ile razy można to wskazywać? Cytuj: Jak PO upolityczniało to protestowałeś? Tak. Dowodem na próbowanie czegoś jest podejmowanie działań zmierzających do tego, co ktoś próbuje zrobić. Czyli to, co robi PiS. Działania PiS bowiem w zdecydowanej większości zmierzają do przejmowania lub wzmocnienia kontroli PiS nad tym wszystkim, czego te działania dotyczą - od stadnin koni po sądownictwo. Działania PiS zmierzające do (samo)ograniczenia kontroli PiS nad czymkolwiek można - dosłownie - policzyć na palcach jednej ręki: ustawa o wycince drzew... i coś jeszcze?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt maja 09, 2017 16:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr maja 10, 2017 18:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Alus nie słyszała o targowicy? Ani o kupowaniu szlachty przez magnaterię. Ani o tych co kolaborowali z zaborcami. To wszystko fakty. Pytanie tylko czy polityk może tak mowić No chyba ze chce sobie strzelić w stopę. Natomiast to PO i .N określili się jako gorszy sort. Kaczyński o nich tak nie powiedział. Podobny sposób manipulowano kiedyś wyksztalciuchami i wypowiedzią Dorna. Jednak prezes dobrze zna swoich - sędzia Morawski jedzie na Oxford po to, aby donieść całemu światu jak to polscy politycy i sędziowie sa skorumpowani, a Konstytucja "to dramat".
|
Pt maja 12, 2017 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak to bylo z tym "genem zdrady" czy cos podobnego?
|
Pt maja 12, 2017 8:53 |
|
 |
Samoluub
|
Ale macie problemy, anulować trzeba wiekszosc rzeczy i niech zweryfikuje rynek. Czasy przed 2015 powinny być anulowane do jednej emerytury rownej dla wszystkich plus obniżki i uchylenia dla tych co nie zasługują na podstawe.
Z tego co wiem w USA i UK maja listy bylych komunistow z Polski i mają do 3 pokolenia zielonych kart i wjazdu odmawiac. Rosjanie tez bylym komunistom nie w spak za duzo wiedza, zbyt latwo z protestu komunistycznego zeszli w zly korporacjonizm, to ich stawia jako karierowiczow. Zostaly Niemcy ktorym zalatwili warunki, ale się wydalo.
Nie wyglada to dobrze, protesty poszly w piach, ale nie maja nic do stracenia, ostatnie buty z lepszej emerytury, czyste flagi puki nie zparszywieli wyciagna w lato, za kase i znajomosci rzucac się beda pod czolgi jak demonstranci za czasu wojennego, a ich dzieci? Teraz każdy się od nich odcina w pracy, w szkole, ?
Ale jest ratunek, widze wory z popiolem pokutne przed bloki, domy, pawiloki wywlekane. Obawiam się że za późno, musiałby się ktoś ważny wstawić za nimi i na odpowiedzialność własną ich przygarnąć pod skrzydła.
|
Pn maja 15, 2017 2:48 |
|
 |
Iago
|
Samoluub napisał(a): Z tego co wiem w USA i UK maja listy bylych komunistow z Polski i mają do 3 pokolenia zielonych kart i wjazdu odmawiac. "Z tego co wiem" – fajny eufemizm na "nic nie wiem, ale coś mi się tam ubzdurało to napiszę"  Źródła tych absurdalnych rewelacji proszę. 
|
Pn maja 15, 2017 3:06 |
|
 |
Samoluub
|
Podałem Tobie źródło, czemu absurdalnych?
|
Pn maja 15, 2017 3:20 |
|
|
|