Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 11:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
Małgosiaa napisał(a):
chwat napisał(a):
A Ty nie rozumiesz, że jak mówię o praniu mózgu przez język mainstreamu, to nie przekłada się to na nie przyjmowanie, bo są to dwa różne tematy?

Papieżowi i biskupom też wyprali?
Stanowisko papieża jest zgodne z Ewangelią i zupełnie zrozumiałe. Dostrzegam ludzi w potrzebie.
Nie oznacza to jednak z drugiej strony, przymusu dawania wiary w ewidentne zakłamania, serwowane przez niektóre media na usługach polityki i establishmentu.

So maja 27, 2017 17:01
Moderator

Coroner napisał(a):
Jak widać nie wszyscy biskupi myślą tak jak Małgosia sobie by życzyła. Zacytowałem to co mówili biskupi Czech i Słowacji. Małgosia pominęła nawet nie będę mówił dlaczego.

Małgosia przede wszystkim słucha:
1. Ewangelii
2. papieża
3. polskich biskupów, a zwłaszcza prymasa, który jest jej biskupem diecezjalnym,'a oni mówią jednym głosem.
Cytuj:
Nie oznacza to jednak z drugiej strony, przymusu dawania wiary w ewidentne zakłamania, serwowane przez niektóre media na usługach polityki i establishmentu.

ewentualne ..., czyli masz wątpliwości. Twój problem, ale pamiętaj: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili".(Mt 5,45)
Nie zamierzam ingerować w Twoje sumienie.

So maja 27, 2017 17:07
Ale manipulacja Ewangelia.

So maja 27, 2017 17:16
Moderator

Żadna manipulacja. Przesłanie Ewangelii jest jasne: miłość nawet nieprzyjaciół, która polega na czynieniu dobra. Albo bierzesz swój krzyż i idziesz za Jezusem, albo nie jesteś godzien: Kto nie bierze swego krzyża, a idzie za Mną, nie jest Mnie godzien.(Mt 10,38)

So maja 27, 2017 17:18

Małgosiaa napisał(a):
czyli masz wątpliwości. Twój problem, ale pamiętaj: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili".(Mt 5,45)
Nie zamierzam ingerować w Twoje sumienie.

Nie, nie mam wątpliwości.

Potrzebującym należy pomóc, o takich mówi Franciszek i Ewangelia i to nie podlega interpretacji.

Ale potrzebujący uchodźcy jako hasło medialne, to druga strona medalu, to hasło na usługach biznesu. To skutek polityki zarabiającej na destabilizacji regionu pospołu z mediami wciskającymi kit o potrzebujących, podczas kiedy te media właśnie, są częścią struktur politycznych i gospodarczych, kreujących owych uchodźców i sztuczną problematykę.

Papież mówi o potrzebujących, bo bezdyskusyjnie ich mamy, co nie znaczy, że ja muszę być nieświadomy komu udzielam pomocy i z czym mam do czynienia.
Franciszek mówiący o uchodźcach i media mówiące o uchodźcach, to dwa różne głosy i światy, z których tylko jedna mówi o pomocy uchodźcom, a druga na nich zarabia.

Ostatnio edytowano So maja 27, 2017 17:30 przez chwat, łącznie edytowano 1 raz

So maja 27, 2017 17:26

@Małgosiaa, czy ten krzyż ma polegać na permanentnym obniżaniu poziomu bezpieczeństwa wewnętrznego po przez bezrefleksyjne i nieodpowiedzialne wduszaniu kogo tylko wlezie? Warto pamiętać że jesteśmy w wyjątkowej sytuacji stanu permanentnej wojny z radykalnym islamem, a konkretnie z grupami radykalny islam wyznającymi. Z tego też tytułu, przynajmniej moim zdaniem, należy zachowywać specjalne środki ostrożności (które bynajmniej nie powinny sprowadzać się do odmawiania azylu wszystkim) celem uchronienia naszych najbliższych przed zagrożeniem.

So maja 27, 2017 17:27
Moderator

chwat napisał(a):
Ale potrzebujący uchodźcy jako hasło medialne, to druga strona medalu, to hasło na usługach biznesu. To skutek polityki zarabiającej na destabilizacji regionu pospołu z mediami wciskającymi kit o potrzebujących, podczas kiedy te media właśnie, są częścią struktur politycznych i gospodarczych, kreujących owych uchodźców i sztuczną problematykę.

Iago napisał(a):
@Małgosiaa, czy ten krzyż ma polegać na permanentnym obniżaniu poziomu bezpieczeństwa wewnętrznego po przez bezrefleksyjne i nieodpowiedzialne wduszaniu kogo tylko wlezie? Warto pamiętać że jesteśmy w wyjątkowej sytuacji stanu permanentnej wojny z radykalnym islamem, a konkretnie z grupami radykalny islam wyznającymi. Z tego też tytułu, przynajmniej moim zdaniem, należy zachowywać specjalne środki ostrożności (które bynajmniej nie powinny sprowadzać się do odmawiania azylu wszystkim) celem uchronienia naszych najbliższych przed zagrożeniem.

Kolejni wciskający mi, że niby jestem za przyjmowaniem każdego jak leci. Nie chce mi sie juz tłumaczyć, że nie jestem wielbłądem. Posłuchajcie obaj tego co mówi papież i polscy biskupi.

So maja 27, 2017 17:29

co ja Ci wmawiam?

So maja 27, 2017 17:30

A co niby ja? Zadałem tylko pytanie celem doprecyzowania tego co miałaś na myśli pod enigmatycznym pojęciem "brania własnego krzyża" w kontekście bieżącej dysputy.

So maja 27, 2017 17:41
Papież i biskupi mówią o uchodźcach, a media mówią o imigrantach nazywając ich uchodźcami. Płaszczyzny do porozumienia nie ma. Pomagać trzeba mądrze. Nikt nie odmawia pomocy potrzebującym. To co Małgosia robi to moim zdaniem szantaż emocjonalny i manipulacja ewangelia. Takie swoiste wykorzystywanie Pisma do udowadniania z góry ustalonych tez.
Papież mówi o pomocy uchodźcom a UE chce nam wciskać imigrantów których sobie sprowadzili i sobie z nimi nie radzą. Pewnie coś jest w tym co chwat pisze o biznesie przemytniczy itp.
Chrześcijanin biorący krzyż to nie jest pół inteligent jak próbuje nam wmówić Małgosia.

So maja 27, 2017 17:49
Moderator

chwat napisał(a):
co ja Ci wmawiam?

Skąd więc Twoje pytanie o to ilu przyjmę do swego domu, jeśli nie wmawiasz mi, że mówię o imigrantach, wszystkich jak leci, a nie o prześladowanych uchodźcach wojennych?
Coroner napisał(a):
Papież i biskupi mówią o uchodźcach, a media mówią o imigrantach nazywając ich uchodźcami.

A co mnie obchodzą media? Nie kieruję się ich zdaniem, a zdaniem Ewangelii i Kościoła.
Coroner napisał(a):
Nikt nie odmawia pomocy potrzebującym.

Jak to nie odmawia? Skoro wszystkich wrzuca do jednego worka i protestuje przeciwko pomocy, to odmawia.
Coroner napisał(a):
Pomagać trzeba mądrze.

Haha :(. Masz przykład mądrej pomocy: http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiast ... pismo.html i co? Jaka jest odpowiedź? : http://wyborcza.pl/7,75398,21383173,wed ... dzcow.html
Coroner napisał(a):
To co Małgosia robi to moim zdaniem szantaż emocjonalny i manipulacja ewangelia. Takie swoiste wykorzystywanie Pisma do udowadniania z góry ustalonych tez.
Papież mówi o pomo

Rozumiesz to co mówię tak jak chcesz [...].
Coroner napisał(a):
Papież mówi o pomocy uchodźcom a UE chce nam wciskać imigrantów których sobie sprowadzili i sobie z nimi nie radzą.

Pop swajo a czort swajo. Mówię o tym samym co papież.

Ostatnio edytowano Wt maja 30, 2017 15:32 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

nieuprzejme ad personam

So maja 27, 2017 17:59
Widze tu wielu zdalnych specjalistow, ktirzy przez telewizor potrafia odroznic uchodzce od imigranta.
Ja tez potrafie: Polacy to imigracja zarobkowa. Bez watpliwosci.

So maja 27, 2017 18:08

Małgosiaa napisał(a):
chwat napisał(a):
co ja Ci wmawiam?

Skąd więc Twoje pytanie o to ilu przyjmę do swego domu, jeśli nie wmawiasz mi, że mówię o imigrantach, wszystkich jak leci, a nie o prześladowanych uchodźcach wojennych?
Nic takiego nie pytałem, ani Ciebie ani nikogo innego

So maja 27, 2017 18:09
Moderator

Ok, sorry, to Coroner.

So maja 27, 2017 18:21
Coroner napisał(a):
Papież i biskupi mówią o uchodźcach, a media mówią o imigrantach nazywając ich uchodźcami. Płaszczyzny do porozumienia nie ma. Pomagać trzeba mądrze. Nikt nie odmawia pomocy potrzebującym. To co Małgosia robi to moim zdaniem szantaż emocjonalny i manipulacja ewangelia. Takie swoiste wykorzystywanie Pisma do udowadniania z góry ustalonych tez.
Papież mówi o pomocy uchodźcom a UE chce nam wciskać imigrantów których sobie sprowadzili i sobie z nimi nie radzą. Pewnie coś jest w tym co chwat pisze o biznesie przemytniczy itp.
Chrześcijanin biorący krzyż to nie jest pół inteligent jak próbuje nam wmówić Małgosia.

Większość chrześcijan wybiera planowanie i budowę spichlerzy na kolejny wzrost plonów, a nie obciążanie krzyżem......co oczywiście nazywają roztropnością......choć Pan przestrzega Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej głowy.....tak dzieje się z każdym, kto skarby gromadzi dla siebie, a nie jest bogaty przed Bogiem.
UE chce nam wciskać - starych ludzi, matki z dziećmi - trzon terrorystów.
Żaden z imigrantów zarobkowych nie wybierze Polski jako kraju docelowego.
Jest wojna z islamem, ale kto dziś pamięta jak święty Jan Paweł II błagał, prosił, apelował o zaniechanie agresji na Irak? ......dla kasy stworzono "dowody" zagrożenia i otwarto puszkę Pandory.

So maja 27, 2017 18:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 182  Następna strona