Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 0:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Tych stref, co to Kaczyński o nich mowił i których "nie było" właśnie parę przybyło :)
https://twitter.com/niewygodneinfo/stat ... 50/photo/1

Pt cze 16, 2017 13:54
Zobacz profil WWW

Marek_Piotrowski napisał(a):
Bert cytując Katarynę napisał(a):
Osobiście wczoraj byłam skłonna uznać wypowiedź premier za niefortunną, bo choć powiedziała coś niebudzącego najmniejszych kontrowersji, banalnego wręcz, to bieżąca sytuacja polityczna może narzucić antyuchodźczą interpretację jej słów przez oczadziałą opozycję
Zgadzam się.
Cieszę się jednak, że Premier nie kieruje się tym co oczadziała opozycja sobie imaginuje i co usiłuje narzucic i nie daje się zwariować. I mówi co trzeba.

Ach Marku, różne chwyty już widziałem z Twojej strony. Ale po raz pierwszy tak ewidentne wyrwanie z kontekstu.

Kolejne zdanie Kataryny brzmiało: "Zamiast tego dzisiaj Maciej Świrski z Rady Dyplomacji Historycznej przy Ministrze Spraw Zagranicznych napisał na Twitterze - właśnie w odpowiedzi na komentarze wiążące wypowiedź premier z dyskusją o uchodźcach"

Więc teraz z czym się zgadzasz? Z tą Katarzyną z "wczoraj"? Czy z tą z "dziś"? Katarzyna zmądrzała...

Marek_Piotrowski napisał(a):
Jonny Daniels Prezes Fundacji „From The Depths”, która zajmuje się Holokaustem i zacieśnianiem kontaktów polsko-żydowskich:
"(...)
Sprawą odrażającą jest to co z tą wypowiedzią zrobili politycy opozycji w Polsce, którzy wtłoczyli ją w realia dzisiejszej walki politycznej w Polsce, mając złe intencje."

To politycy opozycji powiedzieli "w dzisiejszych niespokojnych czasach"?
Czy jednak Szydło?

W zasadzie nieważne, czy chodziło o aktualnych uchodźców, czy o problemy w krajach Unii z trzecią generacją migrantów (jakby to wolał Yarpen), gdyż PiS też niejednokrotnie też mieszał te dwie sprawy. Wolałbym jednak, żeby Szydło powiedziała coś w stylu "To był tylko taki ogólnik, ktoś mi do tekstu dopisał, nie miałam konkretnie nic z powyższego na myśli". Wszyscy jednak wiemy, że chodziło o to właśnie. I tylko część ludzi myśli "I słusznie, ma rację kobieta, należy nas chronić przed cia....mi.". A inna oburza się, że akurat takie miejsce sobie wybrała na takie porównanie. Trzeciej opcji nikt z obrońców Szydło nie przedstawił.

...

(Koh 3:1nn)

Pt cze 16, 2017 15:40

Na szczeście Szydło nie mówi tego, co byś wolał.

Pt cze 16, 2017 15:59
Zobacz profil WWW
Cytuj:
"Nie dajcie sobie wmówić, że niechęć do uchodźców to coś złego. Polacy nie są wyjątkiem w Europie" - taki wpis pojawił się w piątek na twitterowym koncie PiS. Szybko zniknął. Wpis o uchodźcach został zamieszczony na twitterowym koncie Prawa i Sprawiedliwości. Został szybko usunięty, jednak część użytkowników go skopiowała i zaczęła udostępniać dalej. (http://www.tvn24.pl)

PiS jak Trump strzela spontanicznymi tweetami i potem udaje, ze “ktos“ sie przejezyczyl.
Np pani Szydlo
Cytuj:
To kolejny skasowany w tym tygodniu wpis Prawa i Sprawiedliwości. W środę z twitterowego konta PiS zniknął cytat z wypowiedzi premier Beaty Szydło w obozie Auschwitz.(...)
Premier Beata Szydło w Oświęcimiu: Auschwitz to lekcja tego, że należy uczynić wszystko, aby chronić swoich obywatel" - napisano w skasowanym po kilku minutach tweecie. (http://www.tvn24.pl)

No ale, panowie Yarpen i Marek beda twierdzic, ze przeciez pani Szydlo chciala glebsza a nawet bardzo gleboka mysl akurat w Auschwitz przekazac.
A jaka, jesli nie ta, ktora sama sie nasuwa?
No chyba, ze pani premier nie wie, ze do Auschwitz wysylano tych, przed ktorymi trzeba bylo chronic prawomyslnych obywateli III Rzeszy. To jedynie by ja tlumaczylo.

Pt cze 16, 2017 16:09

Bardzo prawdopodobne. Wiadomo nie od dziś, że z wiedzą ogólną u tej kobiety krucho.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt cze 16, 2017 16:28

pilaster napisał(a):
A jak Johnny99 ocenia ową "rzeczywistość"? Na podstawie wytycznych od swojego pisowskiego oficera prowadzącego?

Na podstawie wszystkiego, co do mnie dociera. W skład tego mogą wchodzić cyferki, ale są one tylko jednym z wielu przyczynków do oceny.

Cytuj:
Przez 8 lat rządów PO propagandy sukcesu było tyle co kot napłakał. Nawet zbudowaniem sieci drogowej, czy stworzeniem od zera polskiej armii PO się nie chwaliło.

To prawda o tyle, że o nieziemskich cyferkach za rządów PO musiałem się dowiadywać od pilastra :roll: tymczasem obecnie PiS sam próbuje aktywnie je ludziom wciskać.

sweetchild napisał(a):
Widać to fundamentalna różnica między nami - ja wierzę cyferkom bardziej niż czemukolwiek innemu. A już szczególnie cyferkom, w których odbijają się pieniądze, tak jak ma to miejsce w kursach akcji. Zarząd spółki jest zobowiązany dbać o wartość firmy, a skoro wartość firmy rośnie, to zarząd jest niezły. Oczywiście idealnie byłoby zrobić analizę porównawczą do innych spółek z branży - gdyby analiza taka wykazała, że wartość firmy X rośnie szybciej niż średnia, wówczas byłbym skłonny napisać, że zarząd jest dobry (a nie tylko niezły).
Nie przekreślam tu analizy kompetencji czy ich braku poszczególnych członków zarządu, ale dla mnie mają one dużo mniejszą wagę. W zestawieniu z wyceną rynkową firmy powiedziałbym, że medialne analizy kompetencji mają rangę ciekawostki. Co nie znaczy, że takie działania Dojnej Zmiany mnie nie irytują :twisted:

Cytuj:
Akurat w przypadku kursów akcji te cyferki to są twarde fakty.

Tak niesamowicie spłycasz zagadnienie, że nie wiem od czego zacząć. Czy jeżeli np. nowy właściciel firmy zaczyna oszukiwać na podatkach, uzyskując w ten sposób potrojenie zysków, to oznacza to, że jest trzy razy lepszym zarządcą? :o

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 16, 2017 16:30
JedenPost napisał(a):
Bardzo prawdopodobne. Wiadomo nie od dziś, że z wiedzą ogólną u tej kobiety krucho.

http://memnews.pl/img/29612/madry-i-/

Pt cze 16, 2017 18:00

Johnny99 napisał(a):
Tak niesamowicie spłycasz zagadnienie, że nie wiem od czego zacząć. Czy jeżeli np. nowy właściciel firmy zaczyna oszukiwać na podatkach, uzyskując w ten sposób potrojenie zysków, to oznacza to, że jest trzy razy lepszym zarządcą? :o

Nie, ale takiego zarzutu nie było. Zarzuty są typu "nie zna się".

Pt cze 16, 2017 18:20
Procedura wobec Polski, Węgier i Czech rozpoczęta. Polska pyta KE dlaczego tak wybiórczo stosowana zasada a Czesi zapowiadają Czexit
http://newsweb.pl/2017/06/16/kolejny-kr ... my-czexit/
Jeśli informacja jest wiarygodna i jeśli Klaus ma aż takie poparcie w tej kwestii w społeczeństwie.

So cze 17, 2017 2:13
Coroner napisał(a):
Procedura wobec Polski, Węgier i Czech rozpoczęta. Polska pyta KE dlaczego tak wybiórczo stosowana zasada a Czesi zapowiadają Czexit
http://newsweb.pl/2017/06/16/kolejny-kr ... my-czexit/
Jeśli informacja jest wiarygodna i jeśli Klaus ma aż takie poparcie w tej kwestii w społeczeństwie.

Anglicy też masowo poparli Brexit ...a teraz pani premier stoi pod ścianą :D
Choć Czesi małą lepszą sytuację - zachwycony z ewentualnej takiej sytuacji Putin w obwodzie.

So cze 17, 2017 7:23
SweetChild napisał(a):
Ale PZU to chyba najlepszy przypadek spółki SP, która jest na historycznych szczytach.

Najwyższy szczyt w historii PZU na giełdzie był w lutym 2015r - 49,63 zł za akcję.
Też podałam wykres.

Jeśli chodzi o cyferki - za rząd PO+PSL i premiera Tuska na giełdę weszło 12 spółek Skarbu Państwa ; za czasów premiera Belki - 5; Cimoszewicz -2; Buzek - 1.
Nie giełdę nie wchodzą spółki z mikrymi wskaźnikami ekonomicznymi.

So cze 17, 2017 8:00

SweetChild napisał(a):
Nie, ale takiego zarzutu nie było. Zarzuty są typu "nie zna się".

Po pierwsze: wiem, że nie było. Ale przecież wszyscy dobrze wiemy, że póki rządzi PiS, to raczej ich nie będzie. Nie podnoszę zresztą żadnych konkretnych zarzutów - sprzeciwiam się jedynie przyjmowaniu takiej prostej (by nie powiedzieć prostackiej) reguły "wysoka wycena = dobry zarząd". Na Podhalu jest (nadal) sporo działek wartych wiele milionów złotych, będących własnością okolicznego lumpenproletariatu (zwykle na podstawie dziedziczenia) - są one tyle warte nie dlatego, że lumpy nimi dobrze zarządzają (bardzo często nawet nie wiedzą, że je mają), tylko dlatego, że jest z nich czaderski widok na Tatry. Wartość dowolnej rzeczy może zależeć od mnóstwa czynników.

Po drugie: no ale co ja poradzę, że ta pani w radzie nadzorczej Energii naprawdę "nie zna się", wedle wszystkich możliwych kryteriów nieznania się. Więc ciężko mi przyjąć pilastrowe argumenty w rodzaju "skoro firma ma dobre wyniki, to znaczy, że się zna". Nie, nadal się nie zna. Więc albo nagle objawiła niebywały talent do zarządzania wielkim przedsiębiorstwem (POMIMO tego, że się obiektywnie nie zna, a nie DLATEGO), albo przyczyny tych wyników są inne niż to, że jest "dobry zarząd".

Coroner napisał(a):
Czesi zapowiadają Czexit

Tak jest, niech cała Europa Środkowa wyjdzie z UE i wróci pod bratnie skrzydła Związku Radzie.. znaczy, putinowskiej Rosji. Głupota ludzka jest po prostu niezmierzona.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So cze 17, 2017 8:58
Uważasz J99 ze lepiej być pod butem UE?
To co robi KE moim zdaniem jest przekraczaniem ustaleń międzynarodowych w ramach UE. To co obserwuje niestety potwierdza to co głosili eurosceptycy i przeciwnicy w hodzenia do UE.
Co do relokacji to Niemcy są głusi na argumenty innych państw dlatego jest blokada.
Dobrze to nie wróży. Jak dla mnie to początek końca UE. Chyba ze nagle urzędnicy UE przejrzą na oczy i zaczną słuchać społeczeństwa. Jak widać Brexit niczego ich nie nauczył i brną dalej. Przypomnę Brexit jest dlatego ze UE zachowywała jak zachowuje się nadal. Podejrzewam ze to pójdzie dalej. Wydaje mi się ze nic się nie zmieni i UE się rozpadnie.

So cze 17, 2017 9:17
Może być ciekawie.
http://www.rp.pl/Przestepczosc/17061928 ... o-ABW.html
AntyPiS wykorzystał art w Newsweek
Nie zdziwię się jak będzie ostro. Zobaczymy jak to PiS rozegra bo to ze antyPiS sam sobie strzelił w kolano to oczywiste. Dziwi mnie ze pojawiło się to w takim piśmie jak Newsweek. Zwłaszcza ze juz kiedyś było wtargnięcie do biura poselskiego PiS i zabito chyba posła a chciano Kaczyńskiego.

So cze 17, 2017 10:11
Coroner napisał(a):
Może być ciekawie.
http://www.rp.pl/Przestepczosc/17061928 ... o-ABW.html
AntyPiS wykorzystał art w Newsweek
Nie zdziwię się jak będzie ostro. Zobaczymy jak to PiS rozegra bo to ze antyPiS sam sobie strzelił w kolano to oczywiste. Dziwi mnie ze pojawiło się to w takim piśmie jak Newsweek. Zwłaszcza ze juz kiedyś było wtargnięcie do biura poselskiego PiS i zabito chyba posła a chciano Kaczyńskiego.

Dobre to Twoje równoległe posiłkowanie sie Kościołem - w wątku o aborcji dobry Kościół jest przeciwnikiem aborcji, w tym wątku "nie dostrzegasz" stanowiska Kościoła w kwestii uchodźców.....klasyczna zasada - dobry policjant i zły policjant.....dobry Kościół i zły Kosciół

So cze 17, 2017 10:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424 ... 976  Następna strona