Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 20:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14857 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425 ... 991  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
A jak Johnny99 ocenia ową "rzeczywistość"? Na podstawie wytycznych od swojego pisowskiego oficera prowadzącego?

Na podstawie wszystkiego, co do mnie dociera.

Czyli konkretnie czego? Sensacji medialnych? Narzekań meneli spod sklepu całodobowego? No czego?

Cytuj:
Cytuj:
Przez 8 lat rządów PO propagandy sukcesu było tyle co kot napłakał. Nawet zbudowaniem sieci drogowej, czy stworzeniem od zera polskiej armii PO się nie chwaliło.

To prawda o tyle, że o nieziemskich cyferkach za rządów PO musiałem się dowiadywać od pilastra :roll: tymczasem obecnie PiS sam próbuje aktywnie je ludziom wciskać.

Nie tyle wciskać, co wymyślać według zasad opisanych wyżej, tzn bez uwzględniania wpływu koniunktury.

Cytuj:
Tak niesamowicie spłycasz zagadnienie, że nie wiem od czego zacząć. Czy jeżeli np. nowy właściciel firmy zaczyna oszukiwać na podatkach, uzyskując w ten sposób potrojenie zysków, to oznacza to, że jest trzy razy lepszym zarządcą? :o

Taki zarządca szybko się przejedzie bo kłamstwo ma krótkie nogi. Wszelakiego typu manipulacje wskaźnikami w przedsiębiorstwie wychodzą na jaw najdalej po roku (jak całkiem niedawno przekonało się o tym TESCO)

Dlatego zarządce lepiej jest oceniać w dłuższym okresie czasu, co najmniej kilkuletnim. Oraz oczywiście uwzględniając koniunkturę.

Cytuj:
Na Podhalu jest (nadal) sporo działek wartych wiele milionów złotych, będących własnością okolicznego lumpenproletariatu (zwykle na podstawie dziedziczenia) - są one tyle warte nie dlatego, że lumpy nimi dobrze zarządzają (bardzo często nawet nie wiedzą, że je mają), tylko dlatego, że jest z nich czaderski widok na Tatry. Wartość dowolnej rzeczy może zależeć od mnóstwa czynników.

Dlatego trzeba te inne czynniki z oceny wyeliminować. I porównywać tylko jedne działki z widokiem na Tatry z innymi działkami z widokiem na Tatry. To zawsze robił i robi pilaster. Natomiast PIS i jego wyznawcy - nie.

Cytuj:
ta pani w radzie nadzorczej Energii naprawdę "nie zna się", wedle wszystkich możliwych kryteriów nieznania się. Więc ciężko mi przyjąć pilastrowe argumenty w rodzaju "skoro firma ma dobre wyniki, to znaczy, że się zna". Nie, nadal się nie zna.

Po pierwsze wcale nie wiadomo czy ma dobre wyniki.

Po drugie nawet gdyby miała, to pani nadal może nie znać się, ale wiedząc o tym, że się nie zna, może np powstrzymywać się od podejmowania jakichkolwiek decyzji cedując je na podwładnych, którzy się znają.

I wtedy można ta panią nawet ocenić pozytywnie, mimo ze się nie zna, według wszelkich kryteriów nieznania się - oczywiście to przykład czysto teoretyczny bo pisowscy misiewicze nie tylko nie znają się, ale tego nie wiedzą i uważają że są superkompetentni i skoro Partia im powierzyła ten odcinek to mogą być równie dobrym sędzią Trybunału Konstytucyjnego, wojewodą, czy prezesem firmy naftowej.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

So cze 17, 2017 11:00
Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):
Może być ciekawie.
http://www.rp.pl/Przestepczosc/17061928 ... o-ABW.html
AntyPiS wykorzystał art w Newsweek
Nie zdziwię się jak będzie ostro. Zobaczymy jak to PiS rozegra bo to ze antyPiS sam sobie strzelił w kolano to oczywiste. Dziwi mnie ze pojawiło się to w takim piśmie jak Newsweek. Zwłaszcza ze juz kiedyś było wtargnięcie do biura poselskiego PiS i zabito chyba posła a chciano Kaczyńskiego.

Dobre to Twoje równoległe posiłkowanie sie Kościołem - w wątku o aborcji dobry Kościół jest przeciwnikiem aborcji, w tym wątku "nie dostrzegasz" stanowiska Kościoła w kwestii uchodźców.....klasyczna zasada - dobry policjant i zły policjant.....dobry Kościół i zły Kosciół

Masz rozdwojenie jaźni? Co innego cytujesz a czym innym dyskutujesz.
Pomogę ci. W zacytowanym tekście rozmawiamy nie o uchodźcach/ imigrantach (zresztą kościół mówi o uchodźcach a wszyscy inni o imigrantach nazywając ich uchodźcami). Nie rozmawiamy też o aborcji, którą też każdy katolik nie może popierać. Uwaga teraz będzie to o czym rozmawiamy. Rozmawiamy o nawoływaniu o zabicie Kaczyńskiego i zajmowaniu się tym przez ABW oraz wykorzystaniu przez namawiających artykułu w Newsweeku.

So cze 17, 2017 13:18
Coroner napisał(a):
Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):
Może być ciekawie.
Nie zdziwię się jak będzie ostro. Zobaczymy jak to PiS rozegra bo to ze antyPiS sam sobie strzelił w kolano to oczywiste. Dziwi mnie ze pojawiło się to w takim piśmie jak Newsweek. Zwłaszcza ze juz kiedyś było wtargnięcie do biura poselskiego PiS i zabito chyba posła a chciano Kaczyńskiego.

Dobre to Twoje równoległe posiłkowanie sie Kościołem - w wątku o aborcji dobry Kościół jest przeciwnikiem aborcji, w tym wątku "nie dostrzegasz" stanowiska Kościoła w kwestii uchodźców.....klasyczna zasada - dobry policjant i zły policjant.....dobry Kościół i zły Kosciół

Masz rozdwojenie jaźni? Co innego cytujesz a czym innym dyskutujesz.
Pomogę ci. W zacytowanym tekście rozmawiamy nie o uchodźcach/ imigrantach (zresztą kościół mówi o uchodźcach a wszyscy inni o imigrantach nazywając ich uchodźcami). Nie rozmawiamy też o aborcji, którą też każdy katolik nie może popierać. Uwaga teraz będzie to o czym rozmawiamy. Rozmawiamy o nawoływaniu o zabicie Kaczyńskiego i zajmowaniu się tym przez ABW oraz wykorzystaniu przez namawiających artykułu w Newsweeku.

Ależ zapodałeś...... co niby do wybiórczego traktowania niezmiennego stanowiska KK mają zmienne tematy w których toczy się polemika?....

So cze 17, 2017 13:23
Cóż. Już bardziej łopatologicznie wytłumaczyć nie umiem.
Pokaż gdzie w cytowanym moim poście jest chociaż słowo o Kościele.
Jest Kaczyński, jest ABW i jest Newsweek.

So cze 17, 2017 13:30
Coroner napisał(a):
Cóż. Już bardziej łopatologicznie wytłumaczyć nie umiem.
Pokaż gdzie w cytowanym moim poście jest chociaż słowo o Kościele.
Jest Kaczyński, jest ABW i jest Newsweek.

Łopatologiczne sam osobiście potwierdziłeś to co napisałam - odniosłam sie konkretnie do Twojego wpisu o bucie UE i stanowisku KK oraz Jana Pawła II do akcesji Polski do UE.

Cytuj:

So cze 17, 2017 13:39
Alus napisał(a):
Łopatologiczne sam osobiście potwierdziłeś to co napisałam - odniosłam sie konkretnie do Twojego wpisu o bucie UE i stanowisku KK oraz Jana Pawła II do akcesji Polski do UE.
Jeszcze raz to co zacytowałaś i wskaż w ktorym miejscu.
Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):
Może być ciekawie.

W którym miejscu? :o

So cze 17, 2017 13:44
Coroner napisał(a):
Alus napisał(a):
Jeszcze raz to co zacytowałaś i wskaż w ktorym miejscu.
Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):
Może być ciekawie.

W którym miejscu? :o

W tym:

Coroner napisał(a):
Uważasz J99 ze lepiej być pod butem UE?
To co robi KE moim zdaniem jest przekraczaniem ustaleń międzynarodowych w ramach UE. To co obserwuje niestety potwierdza to co głosili eurosceptycy i przeciwnicy w hodzenia do UE.
Co do relokacji to Niemcy są głusi na argumenty innych państw dlatego jest blokada.
Dobrze to nie wróży. Jak dla mnie to początek końca UE. Chyba ze nagle urzędnicy UE przejrzą na oczy i zaczną słuchać społeczeństwa. Jak widać Brexit niczego ich nie nauczył i brną dalej. Przypomnę Brexit jest dlatego ze UE zachowywała jak zachowuje się nadal. Podejrzewam ze to pójdzie dalej. Wydaje mi się ze nic się nie zmieni i UE się rozpadnie.

Jakoś nie posiłkujesz się oficjalnym stosunkiem KK do UE.

So cze 17, 2017 13:50
A potrafisz cytować to do czego się odnosisz? Widzę że nie.
Odnośnie imigrantów a nie uchodzców to pisałem w odpowiednim wątku. Jak chcesz o tym rozmawiać to tam. I pisałem na czym polega problem. Co oczywiście Alus nie raczyła przeczytać. Ale w twoim przypadku to już norma.

Ostatnio edytowano So cze 17, 2017 13:56 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So cze 17, 2017 13:55
Coroner napisał(a):
A potrafisz cytować to do czego się odnosisz? Widzę że nie.

Problem w tym, ze nie widzisz.
Ale to już offtop, który kończę.

So cze 17, 2017 13:56
http://ksd.media.pl/publikacje/2907-ks- ... lad-sumien
Ostra reakcja księdza. Polecam wszystkim katolikom ale jako wzór do naśladowania.

N cze 18, 2017 16:08
To nasladuj.

Jakos ostre reakcje papieza twojego sumienia nie ruszaja.

Moze powinienes cos sam przemyslec a nie tylko z tymi sie zgadzac i tych zachwalac, ktorzy mowia co i tobie pasuje?

N cze 18, 2017 16:22
Kael napisał(a):
To nasladuj.

Jakos ostre reakcje papieza twojego sumienia nie ruszaja.

Moze powinienes cos sam przemyslec a nie tylko z tymi sie zgadzac i tych zachwalac, ktorzy mowia co i tobie pasuje?

Bylo takie powiedzenie uderz w stół a nożyce się odezwa.
Jak wskażesz mi w moim postępowaniu gdzie ja mowię ze jestem katolikiem ale nie akceptuje nauki Kościoła to przyznam ci racje. Ja niektórym mogę pokazać. Np. w sprawie ochrony życia.
Od razu powiem ze zgadzam się z Papieżem w sprawach uchodźców. Chociaż nie jest to nauczanie obowiązujące katolika. Zapewne zdajesz sobie sprawę jakie musza być cechy spełnione aby było obowiązujące . Mówimy o uchodźcach a nie imigrantach. Pewne środowiska próbują ukryć pod płaszczykiem uchodźców imigrantów i tutaj nie może być zgody bo papież o nich nie mówi.

N cze 18, 2017 17:08
Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):
Procedura wobec Polski, Węgier i Czech rozpoczęta. Polska pyta KE dlaczego tak wybiórczo stosowana zasada a Czesi zapowiadają Czexit
http://newsweb.pl/2017/06/16/kolejny-kr ... my-czexit/
Jeśli informacja jest wiarygodna i jeśli Klaus ma aż takie poparcie w tej kwestii w społeczeństwie.

Anglicy też masowo poparli Brexit ...a teraz pani premier stoi pod ścianą :D
Choć Czesi małą lepszą sytuację - zachwycony z ewentualnej takiej sytuacji Putin w obwodzie.

I wcześniej niż oczekiwano - Dla nas idea Trójmorza nie jest do zaakceptowania. To XX wieczny mocarstwowy koncept Piłsudskiego....Nie do przyjęcia jest dla nas retoryka Polski, która porównuje UE do ZSRR - dyplomata i wysoki urzędnik rządu wyrażają stanowisko Czech.

Pn cze 19, 2017 7:55
Gdzie zgubiłaś nazwiska tych ludzi?

Pn cze 19, 2017 8:16
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Gdzie zgubiłaś nazwiska tych ludzi?

Nie gubiłam, bo nikt nie ujawnia nazwisk ludzi dostarczających informacji do przecieków.
A prawda jest taka - sojusz z UE i Putinem lezy w interesie Czech, sojusz z awanturującą sie Polska nic dobrego im nie wnosi.

Pn cze 19, 2017 8:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14857 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425 ... 991  Następna strona