Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 19:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Pomoc bezdomnym?
@terezjusz, nie udalo ci sie zmanipulowac klamstwami dyskusji i oburzasz sie ze ktos nie chce grac z toba na twoich zasadach.
Twoja pokora siega tylko pozorow. Moja pewnie tez, ale ja nie mam nicku terezjusz i zdjecia sw Tereski jako avataru.

Ale prosze bardzo, jesli czujesz sie jednak urazony, przepraszam za porownanie z golebiem.

Na koncu Panu Jezusowi zdasz sprawe z tego, czego nie zrobiles. Nie mi czy Alus.
Nie masz zadnego pomyslu na rozwiązanie tego problemu poza przejsciem obok jak kaplan i lewita. Ci ludzie tu sa i cos trzeba zrobic. Takze dlatego, ze nicnierobienie nie rozwiaze zadnych problemow a poglebi istniejace.

Owa "antypolska" propaganda, ktora twoja rodzina ci raportuje, to glebokie niezrozumienie polskiej mentalnosci, ktora wyciaga rece po bonusy z unii i na tym jej pojecie wspolpracy unijnej sie konczy. Problemy? Niech je sobie reszta unii rozwiazuje sama.
No ale o Polakach nalezy tylko dobrze albo wcale i byle kto nie bedzie tu nam niczego wypominal. To antypolskie!

I to by bylo na tyle "dyskusji".
Jesli znizysz sie do rozmow o faktach i konkretach a nie do manipulacji i oszczerstw, mozemy rozmawiac dalej.

Pn cze 26, 2017 8:37

Kael napisał(a):
@terezjusz, nie udalo ci sie zmanipulowac klamstwami dyskusji i oburzasz sie ze ktos nie chce grac z toba na twoich zasadach.
Twoja pokora siega tylko pozorow. Moja pewnie tez, ale ja nie mam nicku terezjusz i zdjecia sw Tereski jako avataru.

Ale prosze bardzo, jesli czujesz sie jednak urazony, przepraszam za porownanie z golebiem.

Na koncu Panu Jezusowi zdasz sprawe z tego, czego nie zrobiles. Nie mi czy Alus.
Nie masz zadnego pomyslu na rozwiązanie tego problemu poza przejsciem obok jak kaplan i lewita. Ci ludzie tu sa i cos trzeba zrobic. Takze dlatego, ze nicnierobienie nie rozwiaze zadnych problemow a poglebi istniejace.

Owa "antypolska" propaganda, ktora twoja rodzina ci raportuje, to glebokie niezrozumienie polskiej mentalnosci, ktora wyciaga rece po bonusy z unii i na tym jej pojecie wspolpracy unijnej sie konczy. Problemy? Niech je sobie reszta unii rozwiazuje sama.
No ale o Polakach nalezy tylko dobrze albo wcale i byle kto nie bedzie tu nam niczego wypominal. To antypolskie!

I to by bylo na tyle "dyskusji".
Jesli znizysz sie do rozmow o faktach i konkretach a nie do manipulacji i oszczerstw, mozemy rozmawiac dalej.

Twoje przeprosiny są mi obojętne, ponieważ nie są szczere. Gdyby były, nie warunkowałabyś ich moim oburzeniem bądź jego brakiem, ale swoim sumieniem, które takiej świętej i wierzącej osobie jak Ty powinno podpowiedzieć, że nie należy tak do kogoś mówić... tylko dlatego, że nie jest sie go w stanie przekonać do swoich racji.

Oczywista oczywistość, że antypolska propaganda Niemiec to problem... mentalności Polaków.
Wszystko zawsze jest winą Polaków. Może dlatego ich życie ceni się tak mało, że niechby sobie ginęli w zamachach, co tam. Świat byłby bez nich o wiele lepszy...
Czekaj, czyja to była wizja? A, no tak, nazistów nieokreślonej narodowości! ;)

Widzę, że zrozumienie tej kwestii przekracza Twoje granice zrozumienia, więc napiszę jeszcze raz. Nie mam nic przeciwko przyjmowaniu uchodźców - ale dziewięćdziesiąt parę procent przybyszów z krajów arabksich i afrykańskich, to nie są uchodźcy. Gdyby byli, to by nie wprowadzali prześladowań, przed którymi rzekomo uciekają, w obozach dla uchodźców. Z jakiegoś jednak powodu trzeba przed nimi chronić chrześcijan. Niepojęte! Że nie wspomnę o atakach, które jakby się nagle nasiliły w Europie wraz z falą nowych "uchodźców".
Żeby nie wspomnieć o tym, co sami islamiści mówią o inwazji na Europę. No ale co oni tam mogą wiedzieć w sumie... Niemcy wiedzą zawsze najlepiej jak jest, i jak powinno być!

No chyba, że tłumaczysz ich zachowanie truamatycznymi przejściami... dziwne jednak, że nie potrafisz zrozumieć, że ztraumatyzowani po IIWŚ Polacy nie chcieli mieszkać w sąsiedztwie swoich oprawców. No cóż, nie pierwszy raz jak w stosunku do Polaków masz inne standardy oceny.

Pn cze 26, 2017 8:49
terezjusz napisał(a):
Alus napisał(a):
Ty poproś kogoś autentycznie obiektywnego aby przeanalizowała Twoje wpisy i dopiero podnoś zarzuty wobec innych.
Zobaczysz komu tu autentycznie nerwy puszczają i komu brakuje zaufania do Boga.....Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym sie macie przyodziać....Nie troszczcie sie zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć sie będzie. (Mt 6,25-34}....no ale wtedy nie było uchodźców.....

Ufam także w to, że Bóg dał człowiekowi rozum po to, aby unikał widocznego i wyraźnego zagrożenia. To, że Wy macie w głebokim poważaniu bezpieczeństwo swoich rodaków, dzieci i wnuków, to jeszcze nie znaczy, że każdemu życie paru Polaków (tudzież Niemców) zwisa i powiewa.
W cytowaniu Ewangelii to jesteście wybitne, tylko gdzie czyny? Jeden uchodźca pod własny dach i nagle bronicie sie przed uchodźcami, jak przed zarazą.
A nerwy puszczają tym, którzy z braku argumentów sięgają po epitety. :)

Mówisz o sobie.....pogratulować choć chwilowej refleksji.

Pn cze 26, 2017 10:12
Ta dbałość o bezpieczeństwo własne i własnych rodaków może przybierać oblicze 59-latka z Sopotu, który wczoraj usiłował nie wpuścić kobiety do kościoła, bo towarzyszyło jej małe dziecko z ciemną karnacją skóry :(

Pn cze 26, 2017 10:25
Moderator

terezjusz napisał(a):
Nie mam nic przeciwko przyjmowaniu uchodźców - ale dziewięćdziesiąt parę procent przybyszów z krajów arabksich i afrykańskich, to nie są uchodźcy.

I na czym polega to Twoje "nie mam nic przeciwko"? Na jakiej podstawie oszacowałeś owe dziewięćdziesiąt parę procent? Czyli w imię niemożności rozpoznania kto jest kto tak na prawdę jestem przeciwny przyjęcia kogokolwiek, prawda? Więc jeszcze raz pytam, co oznacza owo "nie mam nic przeciwko", bo widzę, że sprawdzone metody (fundacja ESTERA) nie mają znaczenia, skoro tak bronisz swojej pozycji?
A może to coś w Tobie ruszy?:
https://www.deon.pl/religia/duchowosc-i ... dzcow.html

Pn cze 26, 2017 10:55
@Alus i @Malgosiaa, terezjusz po prostu umywa rece. Nie wierzy nikomu, w kwestii weryfikacji uchodzcow, wiec nikt nie jest godny jego zaufania.

To takie zwyczajne, ludzkie pilnowanie swojego ogrodka, swojego zwyczajnego, ziemskiego zycia.
Ja to rozumiem, ale to nie dla mnie, zeby zamykac sie za murami, ktore na koncu okaza sie wiezieniem a nie gwarancja bezpieczenstwa.

Gwarancja bezpieczenstwa dla chrzescijan jest Bog. Albo Jemu sie wierzy, albo nie. Albo idzie sie do ludzi z minimalnym choc zaufaniem i zyczliwoscia, choc mozna byc zranionym a nawet zabitym, albo zatapia sie lodzie z uchodzcami, dziecmi, kobietami, bo moze tam jeden terrorysta siedzi.
Gdyby tak mysleli pierwsi chrzescijanie, to ani terezjusz by nie slyszal o Ewangelii ani by sw Tereski nie bylo.

Chrzescijanstwo to przywilej ale i zobowiazanie. Nie bezplatna polisa na bezpieczne i spokojne ziemskie zycie. Ale to trudno zrozumiec.

Pn cze 26, 2017 11:10

terezjusz napisał(a):
nerwy puszczają tym, którzy z braku argumentów sięgają po epitety. :)

Alus napisał(a):
Mówisz o sobie.....pogratulować choć chwilowej refleksji.

Ja tu nikomu nie zasugerowałem zidiocenia. Patrz -> post swojej Koleżanki.
Inwektywy po Waszej stronie widzę, że standardowo usprawiedliwiasz.
Poraz enty gratuluję Ci umiejętności uciszenia swojego sumienia.

Alus napisał(a):
Ta dbałość o bezpieczeństwo własne i własnych rodaków może przybierać oblicze 59-latka z Sopotu, który wczoraj usiłował nie wpuścić kobiety do kościoła, bo towarzyszyło jej małe dziecko z ciemną karnacją skóry :(

Mężczyzna źle zrobił. Skrajność w drugą stronę też jest naganna i należy takie zachowania potępić.
Jeszcze jakieś przypadki "ksenofobicznych i rasistowskich Polaków" dla kontrastu z "biednymi uchodźcami"? Ulżyj sobie i daj upust wszelkim uprzedzeniom wobec obywateli "tego kraju", w którym na Twoje nieszczęście przyszło Ci żyć.

Małgosiaa napisał(a):
I na czym polega to Twoje "nie mam nic przeciwko"? Na jakiej podstawie oszacowałeś owe dziewięćdziesiąt parę procent? Czyli w imię niemożności rozpoznania kto jest kto tak na prawdę jestem przeciwny przyjęcia kogokolwiek, prawda? Więc jeszcze raz pytam, co oznacza owo "nie mam nic przeciwko", bo widzę, że sprawdzone metody (fundacja ESTERA) nie mają znaczenia, skoro tak bronisz swojej pozycji?
A może to coś w Tobie ruszy?:
https://www.deon.pl/religia/duchowosc-i ... dzcow.html

Wyjaśniłem już kilkakrotnie. Jeśli nie potrafisz wyjść poza swój schemat myślowy, to już nie moja wina. A czy ja słowem skrytykowałem działania fundacji Estera, w ogóle napisałem słowo odnośnie tej fundacji? Akurat ludzie z tej fundacji nie nawołują do przyjmowania na hurrra wszystkich jak leci, jak to robił poprzedni rząd a obecna opozycja, mówią tez o zagrożeniach jakie niesie islam, czemu zaprzeczają wszyscy poprawni politycznie. Jeśli byś czytała ze zrozumieniem, to byś się dowiedziała, że nie neguję potrzeby pomocy, że nie odrzucam apelu papieża oraz KEP (tylko że zwracam uwagę na słowa hierarchów Kościoła, którzy mówią też o tym, że uchodźcy są wykorzystywanie do politycznego szantażu i że pomoc niekoniecznie oznacza osiedlenie ich w krajach UE), a moją krytykę wobec przyjmowania uchodźców i sposobu organizacji tej rzekomej pomocy opierałem na ocenie działań polityków skaczących tak, jak rząd Niemiec, nieradzący sobie z ilością gości których do siebie zaprosił, powie.

Kael napisał(a):
@Alus i @Malgosiaa, terezjusz po prostu umywa rece. Nie wierzy nikomu, w kwestii weryfikacji uchodzcow, wiec nikt nie jest godny jego zaufania.

Duchu św. tego forum, przepraszam, zapomniałem, że masz wgląd w ludzkie serca i wiesz wszystko! :hahaha:
Podobnie gadałaś w temacie aborcji, kiedy to broniłaś wolności tego "zabiegu" wbrew nauczaniu Kościoła, i przeinaczałaś moje słowa w nienawiść wobec kobiet które miały aborcję.
Gratuluję Ci umiejętności dyskutowania bez wpływu emocji na to, co piszesz! :hahaha:
A w ogóle to czemu ciągle do mnie piszesz? przecież nie odpowiedziałem na Twoje jakże najważniejsze pytania! :D

Kael napisał(a):
To takie zwyczajne, ludzkie pilnowanie swojego ogrodka, swojego zwyczajnego, ziemskiego zycia.
Ja to rozumiem, ale to nie dla mnie, zeby zamykac sie za murami, ktore na koncu okaza sie wiezieniem a nie gwarancja bezpieczenstwa.

Skoro tak, to powtarzam, że powinnaś wziąć pod swój dach uchodźcę.
Słowa, słowa, słowa a w praktyce nie potrafisz się podzielić odrobiną dobrobytu, które dał Ci w życiu Bóg? Nie dla Ciebie pilnowanie swojego ogródka, ale bronisz się przed jednym uchodźcą, jak przed rewolucją! :hahaha:

Kael napisał(a):
Gwarancja bezpieczenstwa dla chrzescijan jest Bog. Albo Jemu sie wierzy, albo nie. Albo idzie sie do ludzi z minimalnym choc zaufaniem i zyczliwoscia, choc mozna byc zranionym a nawet zabitym, albo zatapia sie lodzie z uchodzcami, dziecmi, kobietami, bo moze tam jeden terrorysta siedzi.
Gdyby tak mysleli pierwsi chrzescijanie, to ani terezjusz by nie slyszal o Ewangelii ani by sw Tereski nie bylo.

A słyszałaś o tym, że Bóg działa także przez ludzi? Zaufanie i zdolność ponoszenia ofiar nie wyklucza używania rozumu w celu zapewnienia sobie i swoim bliskim bezpieczeństwa.
Jak Cię ktoś zaatakuje na ulicy, albo Twoje dzieci, to nie będziesz się bronić?

I kto uchodźców chce zatapiać na morzu? Wskaż gdzie tak napisałem. Czas start! ;)

Dałaś mi papieża za przykład. Papież wyszedł poza schemat procedur i przepisów i przywióżł ze sobą z wyspy uchodźców. Oczekuję od Ciebie, że zrobisz to samo i dasz poparcie swoim słowom. A jeśli nie chcesz, to wszystkie Twoje wykrzykniki w tej dyskusji... są zwykłym bla, bla, bla.

Kael napisał(a):
Chrzescijanstwo to przywilej ale i zobowiazanie. Nie bezplatna polisa na bezpieczne i spokojne ziemskie zycie. Ale to trudno zrozumiec.

Dokładnie, bardzo ciężko Ci zrozumieć, że zaufanie do Boga nie oznacza ignorowania znaków ostrzegawczych i wystawianie Go na próbę, bo na pewno obroni.

Gdyby człowiek nie miał prawa podejmować decyzji, które mają na celu zapewnić ochronę innym i/lub które prowadzą do powiedzenia "stop", "nie" narzucanym systemom, to nie mielibyśmy też bł. Jerzego Popiełuszki.

Pn cze 26, 2017 12:14
Moderator

terezjusz napisał(a):
Akurat ludzie z tej fundacji nie nawołują do przyjmowania na hurrra wszystkich jak leci,

A czy ja, Kael czy Alus mówimy o przyjmowaniu jak leci? To z nami dyskutujesz, a nie z poprzednim rządem. Ponadto tamten rząd mówiło 2 tys. uchodźców, co wykazałam odpowiednim linkiem, ale to szczegół, bo każdy z PO to kłamca, a z PiS prawdomówny :? .
To, że nie odniosłes się do faktu sprowadzania i mozliwości weryfikacji, jakiej dokonała i dokonuje fundacja ESTERA działa przeciwko Tobie, jesli weźmie sie Twoje wypowiedzi w tej kwestii.
terezjusz napisał(a):
tylko że zwracam uwagę na słowa hierarchów Kościoła, którzy mówią też o tym, że uchodźcy są wykorzystywanie do politycznego szantażu i że pomoc niekoniecznie oznacza osiedlenie ich w krajach UE

Ależ tego nikt nie kwestionuje. Jednakże Ty swoimi wypowiedziami dowodzisz, że z powodu zagrożenia jednym terrorystą należy zamknąć granice przed każdym przybyszem z krajów muzułmańskich.

Pn cze 26, 2017 12:23

Małgosiaa napisał(a):
A czy ja, Kael czy Alus mówimy o przyjmowaniu jak leci? To z nami dyskutujesz, a nie z poprzednim rządem. Ponadto tamten rząd mówiło 2 tys. uchodźców, co wykazałam odpowiednim linkiem, ale to szczegół, bo każdy z PO to kłamca, a z PiS prawdomówny :? .

A który premier Polski zgodził się ostatecznie na przyjęcie 7 tysięcy?

Małgosiaa napisał(a):
To, że nie odniosłes się do faktu sprowadzania i mozliwości weryfikacji, jakiej dokonała i dokonuje fundacja ESTERA działa przeciwko Tobie, jesli weźmie sie Twoje wypowiedzi w tej kwestii.

Mie mam tej fundacji nic szczególnego do zarzucenia, a na pewno nie pod kątem poprawności politycznej, której głupote obnażają.

Małgosiaa napisał(a):
Jednakże Ty swoimi wypowiedziami dowodzisz, że z powodu zagrożenia jednym terrorystą należy zamknąć granice przed każdym przybyszem z krajów muzułmańskich.

Bzdura, nic takiego nie napisałem. Napisałem natomiast że popieram opcję korytarzy humanitarnych, które chyba zakładają transport przybyszów z krajów muzułmańskich?

Pn cze 26, 2017 13:00
Cytuj:
Inwektywy po Waszej stronie widzę, że standardowo usprawiedliwiasz.
Poraz enty gratuluję Ci umiejętności uciszenia swojego sumienia.

Widzisz tylko waszą stronę, bo swojej już nie potrafisz rozeznać.
A już kuriozum jest wnikanie i usiłowanie oceniania czyjegoś sumienia :o :o

Cytuj:
Mężczyzna źle zrobił. Skrajność w drugą stronę też jest naganna i należy takie zachowania potępić.
Jeszcze jakieś przypadki "ksenofobicznych i rasistowskich Polaków" dla kontrastu z "biednymi uchodźcami"? Ulżyj sobie i daj upust wszelkim uprzedzeniom wobec obywateli "tego kraju", w którym na Twoje nieszczęście przyszło Ci żyć.

Uchodźcy są autentycznie biedni, tyle tylko, że Ty tego nie jesteś zdolny pojąć ładując wszystkich do jednego wora, zagrażającego Twojemu status quo.
A dla podkreślenia swoich racji uderzasz w nacjonalistyczne tony.....nacjonalistyczne, bo patriota widzi wady innych nacji i nie ucieka od swoich wad i wad swoich rodaków.

Cytuj:
Dokładnie, bardzo ciężko Ci zrozumieć, że zaufanie do Boga nie oznacza ignorowania znaków ostrzegawczych i wystawianie Go na próbę, bo na pewno obroni.

Gdyby człowiek nie miał prawa podejmować decyzji, które mają na celu zapewnić ochronę innym i/lub które prowadzą do powiedzenia "stop", "nie" narzucanym systemom, to nie mielibyśmy też bł. Jerzego Popiełuszki.

Że też Polacy nie dostrzegali tych znaków ukrywając Żydów i tracili życie, usiłując ratować innym życie.
A Ks J. Popiełuszko nie odwróciłby sie od potrzebujących pomocy sierot, wdów.....o tym właśnie mówi Jan Duda, do którego wypowiedzi unikasz odniesienia jak diabeł święconej wody i stąd zapewne taka furia w atakowaniu mnie, która tą wypowiedź zacytowałam.
I Bóg też nie żąda niczego co jest ponad ludzkie siły i możliwości, bo totalnym nonsensem i tyranią byłoby później rozliczanie człowieka z głodnych nakarmić... przybyszów w dom przyjąć...

Pn cze 26, 2017 13:15
terezjusz napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):

A który premier Polski zgodził się ostatecznie na przyjęcie 7 tysięcy?

Libijczycy w liczbie 3,5 miliona, w kraju o powierzchni porównywalnej do woj świętokrzyskiego, przyjęli 1,5 miliona uchodźców z Syrii......durnie nie posiadający zmysłu rozsądku.....

Pn cze 26, 2017 13:19
Libanczycy, Alus

Tu sa dokladne liczby, jak to kraje muzulmanskue nie pomagaja Syryjczykom
https://amnesty.org.pl/uchodzcy-z-syrii ... -liczbach/

Pn cze 26, 2017 13:26
Kael napisał(a):
Libanczycy, Alus

Tu sa dokladne liczby, jak to kraje muzulmanskue nie pomagaja Syryjczykom
https://amnesty.org.pl/uchodzcy-z-syrii ... -liczbach/

Dzięki za poprawkę :)

Pn cze 26, 2017 13:27

Małgosiaa napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Na przyjęcie z gróy narzuconych kwot uchodźców zgodziła się premier Ewa Kopacz,

Nieprawda. Pamiętam, że była ograniczona, niewielka liczba, i nie imigrantów, a uchodźców:
Cytuj:
- Polska przyjmie tylko uchodźców, a nie emigrantów ekonomicznych. I już dziś mogę powiedzieć: nie będzie ich zbyt wielu - powiedziała szefowa rządu.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... zbyt-wielu

Małgosiu, znalazłem z kolei taki artykuł, data publikacji dzień po tym, który Ty zpaodałaś:
Cytuj:
Według portalu gazety Michnika, takie ustalenia mają zapaść dziś na spotkaniu ministrów spraw wewnętrznych państw UE.
Warszawa zamierza zadeklarować, że w sumie w ciągu dwóch lat przyjmie 7,5 tys. uchodźców - 2 tys., które zadeklarowaliśmy już w lipcu, plus ok. 5,5 tys. z grupy 120 tys. dodatkowych uchodźców, których rozmieszczenie w krajach Unii zaproponował przed dwoma tygodniami szef Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker
— podaje „Wyborcza”, powołując się na informacje z polskich źródeł rządowych.
Według przecieków, byłby to dopiero pierwszy etap przyjmowania przez Polskę imigrantów. Obecne ustalenia dotyczą bowiem podziału tylko 66 tys. ze 120 tys. uchodźców. Decyzje co do pozostałych 54 tys. osób, które inne kraje Unii miały przejąć z Węgier, mają zostać podjęte w kolejnych miesiącach. Jak twierdzi „GW”, Polska miałaby na razie przyjąć głównie imigrantów przebywających obecnie w Grecji (3881 osób) i we Włoszech (1201).
Ale gdy losy zwolnionej węgierskiej puli 54 tys. zostaną w najbliższych tygodniach lub miesiącach wyjaśnione, to od Polski będzie się oczekiwać przyjęcia dodatkowych ludzi
— zastrzega gazeta.
http://wpolityce.pl/lifestyle/266123-rz ... z-brukseli

Alus napisał(a):
A już kuriozum jest wnikanie i usiłowanie oceniania czyjegoś sumienia :o :o

Co robi Kael usiłując wmówić mi, że wie lepiej, że na pewno topiłbym uchodźców w morzu.

Alus napisał(a):
Uchodźcy są autentycznie biedni, tyle tylko, że Ty tego nie jesteś zdolny pojąć ładując wszystkich do jednego wora, zagrażającego Twojemu status quo.
A dla podkreślenia swoich racji uderzasz w nacjonalistyczne tony.....nacjonalistyczne, bo patriota widzi wady innych nacji i nie ucieka od swoich wad i wad swoich rodaków.

To dla przeciwwagi - Ty widzisz tylko i wyłącznie wady Polaków i z niezdrową satysfakcją przy każdej okazji je wyliczasz.
Co do uchodźców - pełna zgoda, są biedni. U C H O D Ź C Y.
A skoro uważasz, że imigranci przesladujący chrześcijan w obozach dla uchodźców sa tacy biedni - weź ich do siebie!

Alus napisał(a):
A Ks J. Popiełuszko nie odwróciłby sie od potrzebujących pomocy sierot, wdów....

Tak widzieliśmy te kobiety, sieroty i starców w relacji na żywo TVN24.

Alus napisał(a):
o tym właśnie mówi Jan Duda, do którego wypowiedzi unikasz odniesienia jak diabeł święconej wody i stąd zapewne taka furia w atakowaniu mnie, która tą wypowiedź zacytowałam.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Alus napisał(a):
I Bóg też nie żąda niczego co jest ponad ludzkie siły i możliwości, bo totalnym nonsensem i tyranią byłoby później rozliczanie człowieka z głodnych nakarmić... przybyszów w dom przyjąć...

Najwyraźniej, wbrew wyrażanym poglądom, wypełnienie ewangelicznego przykazania, do którego się ciagle odwołujesz, jest ponad Twoje siły, skoro wciąż nie zadeklarowałaś przyjęcia uchodźcy pod swój dach.

Pn cze 26, 2017 13:29
Cytuj:
28 Co myślicie? Pewien człowiek miał dwóch synów. Zwrócił się do pierwszego i rzekł: "Dziecko, idź dzisiaj i pracuj w winnicy!" 29 Ten odpowiedział: "Idę, panie!", lecz nie poszedł. 30 Zwrócił się do drugiego i to samo powiedział. Ten odparł: "Nie chcę". Później jednak opamiętał się i poszedł. 31 Któryż z tych dwóch spełnił wolę ojca?» Mówią Mu: «Ten drugi». Wtedy Jezus rzekł do nich: «Zaprawdę, powiadam wam: Celnicy i nierządnice wchodzą przed wami do królestwa niebieskiego. 32 Przyszedł bowiem do was Jan drogą sprawiedliwości12, a wyście mu nie uwierzyli. Celnicy zaś i nierządnice uwierzyli mu. Wy patrzyliście na to, ale nawet później nie opamiętaliście się, żeby mu uwierzyć. Mt 21

Puste deklaracje Pana Boga nie oszukaja.

Pn cze 26, 2017 13:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 182  Następna strona