Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 10:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
Obie wersje prawdziwe i wewnętrznie spójne, a Ty Alus nic nie rozumiesz i czepiasz się, bo to jest rząd PiS.

Śr cze 28, 2017 8:09

ErgoProxy napisał(a):
Bo w dżungli trzeba twardym być, nie mientkim. Mientcy są na przykład Tybetańczycy, przyuczeni od pokoleń do ultracywilizowanej buddyjskiej teokracji. Widziałeś gdzieś jakieś państwo tybetańskie ostatnio?
(...)
Ano. Gdzieś trzeba granicę postawić. Ale skoro już miotamy się od ściany do ściany, zamiast szukać umiaru:

Ale ja właśnie postuluję, aby szukać umiaru i nie miotać się od ściany do ściany. Miotanie powoduje jedynie rozrost dżungli i kto wie, kiedy osiągnie ona rozmiary takie jak w latach 30-tych ubiegłego wieku. A wtedy faktycznie pozostanie bycie twardym, nie mientkim :evil:

ErgoProxy napisał(a):
jak SweetChilda Chujgowie – to takie plemię kanibali z górnej Bambezi – będą w garnku gotowali, to on im do zupy nawet nie napluje, ale prał się jeszcze będzie po gębie, żeby mięso lepiej bliźnim smakowało. Zgadza się?

Nie, nie jestem ani typem męczennika ani nawet pacyfisty. Tyle że na razie nikt ze mnie zupy nie gotuje. Faktycznie, trafiają się bandy kanibali, stosunkowo często związane z pewną grupą plemion, którzy ugotowali sobie zupy z ludzi mojego plemienia. Tych konkretnych kanibali bronić nie zamierzam, nawet gdyby mieli otrzymać karę śmierci.

Coroner napisał(a):
Oczywiście wicie, że to jest fake news
Oswiadczenie Policji
http://www.lubelska.policja.gov.pl/lub/ ... linie.html

Cały czas nie tracę nadziei, że to fake news.

Śr cze 28, 2017 8:22

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Licząca niemal 2000 stron edycja, opatrzona ponad 3,5 tys. komentarzy, pojawiła się w księgarniach w miniony piątek. Cały nakład, liczący 4 tysiące egzemplarzy, został wykupiony w ciągu kilku dni. W przedsprzedaży zostało złożonych 15 tys. zamówień.

Czyli chcesz powiedzieć, że mamy się bać, bo całe 0,2 promila Niemców było zainteresowanych kupnem kluczowej dla ich historii książki. Prawdę mówiąc ta propaganda, którą sialiście w czasach PRL bardziej trzymała się kupy.

Nie bać, tylko przyznać, że 1.) wcale się ofiarami Hitlera Niemcy nie czują, jak to zasugerowała Kael; 2.) nauczanie historii w Niemczech nie jest takie obiektywne, skoro Niemcy rzucają się na Mein Kampf jak Reksio na szynkę.

zefciu napisał(a):
Cytuj:
Pociągnąć do odpowiedzialności.
Zobaczymy jak będzie. Na razie były ze strony PiS-u słowa zrozumienia.
Cytuj:
Deportować.
Polskich obywateli chcesz deportować? Dokąd?

Napisałeś że Rosjanie. Skoro mają polskie obywatelstwo, to analogicznie do uchodźców nazywanych Niemcami, z racji obywatelstwa, jedynie z takim czy takim pochodzeniem, powinieneś nazwać ich Polakami. Przecież ci wszyscy, co spowodowali ataki w Europie w ostatnim czasie, to byli Niemcy, Francuzi...

Alus napisał(a):
Chyba niewielu dziwi, że najbardziej kościółkowi rozsadni Bóg Honor Ojczyzna Polacy są w opozycji do biskupów liberalnych i politycznie poprawnych
https://wiadomosci.wp.pl/polacy-nie-zga ... 779756673a

Bóg Honor Ojczyzna to hasło, z którym Polacy walczyli z agresorami. Zdaje się, że nawet św. Jan Paweł II wspomniał o nim w jednym z przemówień, i to nie w formie nagany. Widzę, że to, za co Twoi przodkowie ginęli w imię wolności, którą wykorzystujesz teraz do plucia na Polskę, ma dla Ciebie gó****ną wartość, co mnie zresztą nie dziwi, bo dla partii która popierasz, również.
Chyba Małgosia miała rację wypominając mi naiwność, bo naiwnie wierzyłem, że będzie Cię stać na to, żeby uderzyć się w pierś wobec fałszywości doniesień o rasistowskich i ksenofobicznych Polakach, ale oczywiście będziesz szła w zaparte... bo nie do pomyślenia, żebyś mogła się mylić.

Widzę, że Coroner miał rację zwracając uwagę na fakt, że w przypadku niewygodnych pytań, Kael znika i czeka aż przykryją je inne posty, a Ty standardowo spuszczasz zasłonę milczenia na to, co nie po drodze Twoim teoriom.

Rozumiem, że wp.pl wie lepiej, niż sama Policja, co Policja oficjalnie oświadcza.
Pytanie tylko dlaczego, skoro zajście było autentyczne, nie zostało zgłoszone na Policję?
Wycieczka była ponoć w tym mieście jeszcze parę dni, więc aż tak się chyba nie przestraszyli tych nienawidzących, niebezpiecznych i atakujących ich Polaków. A opiekunka ponoć mówiła dobrze po polsku. A może zwyczajnie była to prowokacja, już mieliśmy przecież "obronćę krzyża" pana Andrzeja H. W zasadzie to nic nas już nie powinno dziwić w "tym kraju".

Śr cze 28, 2017 8:56
terezjusz napisał(a):
Nie bać, tylko przyznać, że 1.) wcale się ofiarami Hitlera Niemcy nie czują, jak to zasugerowała Kael; 2.) nauczanie historii w Niemczech nie jest takie obiektywne, skoro Niemcy rzucają się na Mein Kampf jak Reksio na szynkę.
Powtarzam - około dwóch dziesiątych promila Niemców zainteresowało się Mein Kampf. Być może rzeczywiście - te dwie dzięsiątych promila "nie czuje się ofiarami Hitlera" i ma "nie tak obiektywny" pogląd na historię. Ale nawet w przypadku tych dwu dziesiątych promila nie mamy powodów do takich wniosków. Sam usiłowałem z ciekawości przebrnąć i przez Mein Kampf i przez Kapitał, ale obie cegły nie nadają się do czytania.

Cytuj:
Napisałeś że Rosjanie. Skoro mają polskie obywatelstwo, to analogicznie do uchodźców nazywanych Niemcami, z racji obywatelstwa, jedynie z takim czy takim pochodzeniem, powinieneś nazwać ich Polakami.
Kto nazywa uchodźców przebywających w Niemczech Niemcami?
Cytuj:
Przecież ci wszyscy, co spowodowali ataki w Europie w ostatnim czasie, to byli Niemcy, Francuzi...
Nie byli to uchodźcy. Natomiast jaka była ich rzeczywista etniczna przynależność, to już kwestia dyskusyjna.

Natomiast osoby, które rozgłaszają rosyjską propagandę nazywać będę Rosjanami. Niezależnie od obywatelstwa.

Śr cze 28, 2017 9:29

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Powtarzam - około dwóch dziesiątych promila Niemców zainteresowało się Mein Kampf. Być może rzeczywiście - te dwie dzięsiątych promila "nie czuje się ofiarami Hitlera" i ma "nie tak obiektywny" pogląd na historię. Ale nawet w przypadku tych dwu dziesiątych promila nie mamy powodów do takich wniosków. Sam usiłowałem z ciekawości przebrnąć i przez Mein Kampf i przez Kapitał, ale obie cegły nie nadają się do czytania.

O, więc jednak. Jacyś Niemcy. Kilka tysięcy. Nic takiego w sumie.
Ale jak jacyś Polacy, to już jest to wiarygodny obraz całego polskiego narodu i można mówić o Polakach jako o rasistach i ksenofobach. Oczywista oczywistość!

zefciu napisał(a):
Kto nazywa uchodźców przebywających w Niemczech Niemcami?
Cytuj:
Przecież ci wszyscy, co spowodowali ataki w Europie w ostatnim czasie, to byli Niemcy, Francuzi...
Nie byli to uchodźcy. Natomiast jaka była ich rzeczywista etniczna przynależność, to już kwestia dyskusyjna.

Nie, to nie byli uchodźcy. I to nie były ataki terrorystyczne, ale drobne incydenty...

Śr cze 28, 2017 9:45
terezjusz napisał(a):
Biorąc pod uwagę populację Niemiec - nic takiego.

Cytuj:
Ale jak jacyś Polacy, to już jest to wiarygodny obraz całego polskiego narodu i można mówić o Polakach jako o rasistach i ksenofobach. Oczywista oczywistość!
Wskaż mi oszczerco, z łaski swojej, gdzie ja pisałem, że to wiarygodny obraz całego polskiego narodu, hę?

zefciu napisał(a):
Nie, to nie byli uchodźcy.
A byli? Masz jakieś dane na temat tego, że byli? Chętnie się przyjrzę.
Cytuj:
I to nie były ataki terrorystyczne, ale drobne incydenty...
I znowu - wskaż mi oszczerco, gdzie coś takiego napisałem.

Śr cze 28, 2017 10:02

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Biorąc pod uwagę populację Niemiec - nic takiego.

Nie, no jasne. To tylko w Polsce kilka, kilkanaście a nawet niechby kilkaset przypadków daje wiarygodny obraz całego społeczeństwa.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Wskaż mi oszczerco, z łaski swojej, gdzie ja pisałem, że to wiarygodny obraz całego polskiego narodu, hę?

Odniosłem się do retoryki naszych forumowych Koleżanek, w tym jednej Niemki.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Nie, to nie byli uchodźcy.
A byli? Masz jakieś dane na temat tego, że byli? Chętnie się przyjrzę.
terezjusz napisał(a):
I to nie były ataki terrorystyczne, ale drobne incydenty...
I znowu - wskaż mi oszczerco, gdzie coś takiego napisałem.

Zamachowiec z Berlina złożył wniosek o azyl, który został odrzucony.
Nie mógł więc być dzieckiem imigrantów przybyłych kiedyś tam, ani tym bardziej nie miał obywatelstwa niemieckiego.

Odniosłem się do propagandowej papki serwowanej nam wszem i wobec.

Po prostu wygląda to tak, że dwadzieścia czy trzydzieści lat temu, przybyli tu jacyś imigranci lub uchodźcy, osiedlili się, urodzili i wychowali dzieci, i nagle te dzieci, wychowane w demokratycznym kraju, który zapewnia im wolność przekonań i wyznań, przypadkowo w czasie napływu rzekomych uchodćów, nagle sie radykalizują i występują z przemocą wobec kraju, który... niczego złego im personalnie nie zrobił. Mało tego, wobec krajów, które krzyczą głośno, aby przyjmować ich rodaków i otoczyć ich opieką.
Logiczne, że ci obywatele jakiegoś tam pochodzenia w którymś tam pokoleniu mają powody do terrorystycznych atatków. Bardzo logiczne.

Śr cze 28, 2017 10:18
terezjusz napisał(a):
Nie, no jasne. To tylko w Polsce kilka, kilkanaście a nawet niechby kilkaset przypadków daje wiarygodny obraz całego społeczeństwa.
Wskaż oszczerco, gdzie coś takiego napisałem.
Cytuj:
Pisałeś do mnie, czy do naszych forumowych Koleżanek, w tym jednej Niemki?
Cytuj:
Ergo - nie był uchodźcą. Bo mu odmówiono. Czyli nadal nie jest on przykładem na poparcie tezy "nie możemy udzielać azylu uchodźcom, bo nam zrobią krzywdę".
Cytuj:
Odniosłem się do propagandowej papki serwowanej nam wszem i wobec.
A co mnie obchodzi, jaką Wam papkę serwują wszem i wobec?
Cytuj:
przypadkowo w czasie napływu rzekomych uchodćów
Korelacja nie jest przypadkowa, ale nie jest też bezpośrednia. Ta sama Daesh, która przegania uchodźców z Syrii finansuje radykałów w Europie.
Cytuj:
Logiczne, że ci obywatele jakiegoś tam pochodzenia w którymś tam pokoleniu mają powody do terrorystycznych atatków. Bardzo logiczne.
Sugerujesz, że nas okłamano i zamachowcy byli tak naprawdę uchodźcami, ale sfałszonano ich papiery? Czy co sugerujesz, bo nie rozumiem.

Śr cze 28, 2017 10:23
SweetChild napisał(a):
Ale ja właśnie postuluję, aby szukać umiaru i nie miotać się od ściany do ściany. Miotanie powoduje jedynie rozrost dżungli i kto wie, kiedy osiągnie ona rozmiary takie jak w latach 30-tych ubiegłego wieku. A wtedy faktycznie pozostanie bycie twardym, nie mientkim

Zaraz. Sugerujesz, że Polacy są w stanie ruszyć na podbój świata i potrzeba będzie koalicji ogólnoświatowej, żeby ten ruch powstrzymać? Toż to baja szpetna. Co do tego natomiast, jak Polacy postępują u siebie w domu – po pierwsze, są u siebie w domu, więc wolno im; po drugie, nie dajmy się jednak zwariować, że pojedyncza palma stanowi już dżunglę, wobec czego należy uruchomić buldożery i zrównać z ziemią całą okolicę.

SweetChild napisał(a):
Nie, nie jestem ani typem męczennika ani nawet pacyfisty. Tyle że na razie nikt ze mnie zupy nie gotuje.

Ale wlasnie o to chodzi, żeby to się nie zmieniło. Skądinąd jednak nad dolną Bambezi panują obyczaje już odmienne, znośniejsze. Może więc starczy zrobić porządny przesiew kandydatów na Polaka?

SweetChild napisał(a):
Faktycznie, trafiają się bandy kanibali, stosunkowo często związane z pewną grupą plemion, którzy ugotowali sobie zupy z ludzi mojego plemienia. Tych konkretnych kanibali bronić nie zamierzam, nawet gdyby mieli otrzymać karę śmierci.

Ale rzecz w tym, że jeśli pojechać nad dolną Bambezi, to sami tambylcy będą ostrzegali przed kanibalami w górze rzeki. Ciach wywiad z Mellerem.

Śr cze 28, 2017 10:27

ErgoProxy napisał(a):
Zaraz. Sugerujesz, że Polacy są w stanie ruszyć na podbój świata i potrzeba będzie koalicji ogólnoświatowej, żeby ten ruch powstrzymać? Toż to baja szpetna.

Nie, sugeruję że sytuacja w Europie może potoczyć się w kierunku tej z lat 30-tych XX wieku.

ErgoProxy napisał(a):
Co do tego natomiast, jak Polacy postępują u siebie w domu – po pierwsze, są u siebie w domu, więc wolno im; po drugie, nie dajmy się jednak zwariować, że pojedyncza palma stanowi już dżunglę, wobec czego należy uruchomić buldożery i zrównać z ziemią całą okolicę.

Ad 1. - Właśnie nie, uważasz, że gdyby Hitler stawiał obozy tylko na terytorium III Rzeszy, to wolno mu? Pewnie, u siebie w domu możesz chodzić nago a na ulicy nie, ale nawet u siebie w domu nie możesz więzić czy gwałcić nikogo.
Ad 2 - Ja nie chcę uruchamiać buldożerów. Jestem za wykarczowaniem palmy i zupełnie nie rozumiem tych, którzy ją podlewają :evil:

ErgoProxy napisał(a):
Ale wlasnie o to chodzi, żeby to się nie zmieniło. Skądinąd jednak nad dolną Bambezi panują obyczaje już odmienne, znośniejsze. Może więc starczy zrobić porządny przesiew kandydatów na Polaka?

Tak, ale to zupełnie inna kwestia.

Śr cze 28, 2017 10:42
Cytuj:

Hola..hola ...nie Niemki - Polki mieszkającej w Niemczech, posiadającej polskie obywatelstwo....zefciu nie idź ta drogą, drogą pogardy....bo jeśli kimś gardzisz, to logiczne, że nie postrzegasz w niej koleżanki....
Choć w byciu Niemcem nie ma nic uwłaczającego.

Śr cze 28, 2017 10:51

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Wskaż oszczerco, gdzie coś takiego napisałem.

Napisałeś, że w przypadku Niemiec kilka tysięcy Niemców nie widzących nic złego w ideologii Hitlera i trzymających Mein Kampf na półce być może z Biblią (bo przecież Kael przekonuje, że Niemcy są bardziej katolikami, niż uprzedzeni Polacy - przypomnienie z poprzednich postów), nie świadczy to o mentalności tego narodu.
Więc tak samo powinno być tu gromione, tu na tym forum, przedstawianie Polaków jako ksenofobów i rasistów na przykładzie kilku przypadków. A nie jest. Polaków można wrzucać do jednego worka. Niemców nie. Wniosek własny.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):

A to pisząc do Ciebie nie można się odnieść do innych wypowiedzi toczących się w dyskusji?

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Ergo - nie był uchodźcą. Bo mu odmówiono. Czyli nadal nie jest on przykładem na poparcie tezy "nie możemy udzielać azylu uchodźcom, bo nam zrobią krzywdę".

Nie dostał azylu, ale jakoś sobie po Europie bez przeszkód jeździł i atak planował.
Nie dostał, ale przyjechał jako uchodźca. I krzywdę chyba komuś zrobił.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
przypadkowo w czasie napływu rzekomych uchodćów
Korelacja nie jest przypadkowa, ale nie jest też bezpośrednia. Ta sama Daesh, która przegania uchodźców z Syrii finansuje radykałów w Europie.

A to my w ogóle mamy w Europie jakichś radykałów?! I to w liczbie mnogiej, nie pojedyńcze przypadki?
Więc jednak ta zbieżność nie jest przypadkowa. Cieszę się, że ktoś to w końcu tu przyznał.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Sugerujesz, że nas okłamano i zamachowcy byli tak naprawdę uchodźcami, ale sfałszonano ich papiery? Czy co sugerujesz, bo nie rozumiem.

No widzisz, ja też nie rozumiem, jak może ktoś przyjechać do innego kraju, dostać wikt i opierunek, wolność przekonań i wyznań, pracę, mieszkanie, meczet w którym może się modlić, a do tego serdeczną otwartość wobec własnych potrzebujących pomocy rodaków, i nagle - dosłownie - bum!

Może przesłanie samych tychże radykałów, którzy zapowiadali inwazję na Europę, mogłyby tu być jakąś wskazówką... no ale co tam słowa samych radykałów, którzy otwarcie grożą, co tam nagłe zagęszczenie ataków w Europie, słuchajmy propagandy o "religii pokoju", w końcu to katolicy, i to polscy, są prawdziwym zagrożeniem dla Europy - wniosek własny z całej tej dyskusji.

Alus napisał(a):
Cytuj:

Hola..hola ...nie Niemki - Polki mieszkającej w Niemczech, posiadającej polskie obywatelstwo....zefciu nie idź ta drogą, drogą pogardy....bo jeśli kimś gardzisz, to logiczne, że nie postrzegasz w niej koleżanki....

Kael sama napisała o Niemcach "moi rodacy" - w kontekście, że postępuje tak jak Niemcy "jej rodacy" którzy słuchając papieża i przestrzegając procedur, przyjmują uchodźców (choć niekoniecznie pod swój dach). W przeciwieństwie do Polaków, którzy przecież papieża nie słuchają i uchodźców nie chca przyjmować...

A Twój końcowy dopisek... no właśnie, skoro nie ma nic uwłaczającego, to czemu się oburzasz?
Ach, chyba wezmę sobie do serca Twoją radę dla zefcia i dam sobie spokój z rozmową z ludźmi, którzy tak jak Ty gardzą Polakami...

Chociaż może jeszcze poczekam na powrót Kael i może ona, mieszkająca wśród Niemców, świadcząca o ich prawdziwym katolicyźmie i wielkiej wierze, wyjaśni mi, dlaczego kilkanaście tychże Niemców tak się napaliło na Mein Kampf... skoro największymi ofiarami Hitlera byli sami Niemcy.

Śr cze 28, 2017 10:59
SweetChild napisał(a):
Nie, sugeruję że sytuacja w Europie może potoczyć się w kierunku tej z lat 30-tych XX wieku.

Sądze, że bardzo wątpię. Przede wszystkim, Hitler napisał, jak wiadomo, Mein Kampf, podczepiając się pod popularną ideę rozwiniętą niezależnie od niego. Skądinąd o islamie wyrażał się pozytywnie, więc dzisiaj pewnie napisałby Mein Jihad.

Po drugie... po drugie, Żydzi co do zasady się nie bronili; muzułmanie bronić się będą, a niektórzy z nich już atakują wyprzedzająco. Jeśli więc do jakiejś draki dojdzie, to albo będzie to regularna intifada na ulicach, albo wręcz sytuacja się obróci, tzn. muzułmanie pozakładają obozy dla Europejczyków, bo dzisiaj to Europejczycy co do zasady bronić się nie chcą. Skądinąd muzułmanie w Czeczenii obozy już pozakładali, dla gejów.

SweetChild napisał(a):
Ad 1. - Właśnie nie, uważasz, że gdyby Hitler stawiał obozy tylko na terytorium III Rzeszy, to wolno mu? Pewnie, u siebie w domu możesz chodzić nago a na ulicy nie, ale nawet u siebie w domu nie możesz więzić czy gwałcić nikogo.

Ale Saudowie właśnie tak postępują i każą się wypchać międzynarodowej społeczności, a ona to czyni. Obecna sytuacja w Europie stanowi kontynuację tego trendu.

SweetChild napisał(a):
Ad 2 - Ja nie chcę uruchamiać buldożerów. Jestem za wykarczowaniem palmy i zupełnie nie rozumiem tych, którzy ją podlewają

Na palmach żyją takie małe, kolorowe żabki, z których da się sporządzić wyśmienitą miksturę do zatruwania strzał. Na świerkach, france, żyć nie chcą. Muzułmanie o tym wiedzą i dlatego wszędzie sadzą palmy na potęgę, łżąć w żywe oczy, że to jest świerk pustynny.

Śr cze 28, 2017 11:09
terezjusz napisał(a):
Więc tak samo powinno być tu gromione, tu na tym forum, przedstawianie Polaków jako ksenofobów i rasistów na przykładzie kilku przypadków. A nie jest. Polaków można wrzucać do jednego worka. Niemców nie. Wniosek własny.
Konkretnie, gdzie oszczerco napisałem, że można? Albo jakie moje wypowiedzi pozwalają Ci, oszczerco stawiać taki "wniosek własny" i imputować go mnie?
Cytuj:
A to pisząc do Ciebie nie można się odnieść do innych wypowiedzi toczących się w dyskusji?
Możesz. Ale nie w sposób, który wskazuje, że odnosisz się do moich poglądów.
Cytuj:
Nie dostał azylu, ale jakoś sobie po Europie bez przeszkód jeździł i atak planował.
No. I jak to się ma do mojej wypowiedzi? Nijak. Pewnie znowu się odnosisz do cudzej, a tylko zdaje się, że do mojej.
Cytuj:
A to my w ogóle mamy w Europie jakichś radykałów?!
Oczywiście że mamy. Najrozmaitszych. Czasem do głosu dochodzą jedni, a czasem inni. Kilka dekad temu na fali byli komuniści (RAF) i nacjonaliści (ETA, IRA). Obecnie - islamiści (ISIS) i zwolennicy Putina (ONR, MW). Może za dwadzieścia lat będzie ludzi bił na ulicy jeszcze ktoś inny.
Cytuj:
I to w liczbie mnogiej, nie pojedyńcze przypadki?
Pojedyncze przypadki to nadal liczba mnoga.
Cytuj:
No widzisz, ja też nie rozumiem, jak może ktoś przyjechać do innego kraju, dostać wikt i opierunek, wolność przekonań i wyznań, pracę, mieszkanie, meczet w którym może się modlić, a do tego serdeczną otwartość wobec własnych potrzebujących pomocy rodaków, i nagle - dosłownie - bum!
Putiniści, którzy glanowali faceta w Radomiu też mają w Polsce wolność przekonań i wyznań, pracę, możliwość czczenia Putina, a i tak ich stosunek do Polaków jest, jaki jest. Po prostu niektórzy potrzebują, żeby ich ktoś trzymał za mordę, bo z wolnością im niewygodnie :(
Cytuj:
w końcu to katolicy, i to polscy, są prawdziwym zagrożeniem dla Europy
Skończysz z tymi chochołami, oszczerco, czy nie skończysz? Bo to już powoli przestaje denerwować, a zaczyna nudzić.
Alus napisał(a):
A ja nawet nie wiem, do kogo tam terezjusz pije. Próbuję sprowadzić dyskusję na właściwą drogę i zmusić go, żeby przestał okładać te chochoły. A zachowaniem ludzi, którzy podkładają bomby, zastraszają i biją ludzi na ulicach gardziłem, gardzę i gardzić będę.
Cytuj:
A Twój końcowy dopisek... no właśnie, skoro nie ma nic uwłaczającego, to czemu się oburzasz?
Jest uwłaczającym negowanie czyjejś tożsamości.
Cytuj:
wyjaśni mi, dlaczego kilkanaście tychże Niemców
W języku polskim mamy liczebniki zbiorowe.
Cytuj:
tak się napaliło na Mein Kampf
A skąd ma to Kael wiedzieć? Rozmawiała z tymi Niemcami konkretnie?
Cytuj:
skoro największymi ofiarami Hitlera byli sami Niemcy.
Po pierwsze - non sequitur. Po drugie - kto twierdzi, że największymi?

Śr cze 28, 2017 11:22

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Konkretnie, gdzie oszczerco napisałem, że można? Albo jakie moje wypowiedzi pozwalają Ci, oszczerco stawiać taki "wniosek własny" i imputować go mnie?

Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, i nie potrafisz zaakecpetować bez podniesionego ciśnienia faktu, że z toczącej się nie tylko z Tobą dyskusji, ktoś może wyciągać wnioski i je wypowiadać, to po co zaczynasz dyskusję odnosząc się samemu do pytań nie skierowanych do Ciebie? -> patrz swój pierwszy post do mnie w tej dyskusji.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Możesz. Ale nie w sposób, który wskazuje, że odnosisz się do moich poglądów.

Ojej! :) Wg. mnie Twoje wypowiedzi wskazują na zgodę z tymi wypowiedziami, do których się odniosłem. Możesz się z moją oceną nie zgadzać, ale wolność polega na tym, że Ty masz prawo mieć swoje zdanie, a ja swoje, i za to Cię przepraszać nie będę, że mam swoją opinię.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
No. I jak to się ma do mojej wypowiedzi? Nijak. Pewnie znowu się odnosisz do cudzej, a tylko zdaje się, że do mojej.

No. Nijak. Z Twojej powyższej wypowiedzi wnioskuję, że nie widzisz w tym problemu.
A że się z moimi wnioskami nie zgadzasz, to już Twój problem, możesz się nie zgadzać.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
A to my w ogóle mamy w Europie jakichś radykałów?!
Oczywiście że mamy. Najrozmaitszych. Czasem do głosu dochodzą jedni, a czasem inni. Kilka dekad temu na fali byli komuniści (RAF) i nacjonaliści (ETA, IRA). Obecnie - islamiści (ISIS) i zwolennicy Putina (ONR, MW). Może za dwadzieścia lat będzie ludzi bił na ulicy jeszcze ktoś inny.

Ach, no to jeden więcej (akurat w tym przypadku radykał islamski) nie robi nam w sumie różnicy.

zefciu napisał(a):
A zachowaniem ludzi, którzy podkładają bomby, zastraszają i biją ludzi na ulicach gardziłem, gardzę i gardzić będę.

Alus, Kael, Małgosia, czekam na Wasze święte oburzenie, że ktoś tu kimś gardzi wbrew nauczaniu Chrystusa o miłowaniu naszych nieprzyjaciół. To zdecydowanie nie po chrześcijańsku, a Wy zawsze piętnujecie niechrześcijańskie postawy. :)

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Jest uwłaczającym negowanie czyjejś tożsamości.

Jeśli ktoś tu zanegował swoją polską tożsamość, to sama Kael, nazwyając Niemców swoimi rodakami.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
kilkanaście Niemców tak się napaliło na Mein Kampf
A skąd ma to Kael wiedzieć? Rozmawiała z tymi Niemcami konkretnie?

A ze wszystkimi Polakami Kael rozmawiała, aby wiedzieć, jaka jest ich wiara albo ich nastawienie do Niemców? To czemu na przykładzie kilku skrajnych przypadków wydaje wyroki o Polakach jako o narodzie? Postawa paru polskich bezdomnych z telewizyjnego reportażu wg. Kael pokazuje obraz metlaności wszystkich Polaków.

zefciu napisał(a):
terezjusz napisał(a):
Skończysz z tymi chochołami, oszczerco, czy nie skończysz? Bo to już powoli przestaje denerwować, a zaczyna nudzić.

Nikt Cię nie zmusza do rozmowy ze mną.
Nie wolno formułować wniosków, nie wolno być ironicznym... coś mało tej wolności na forum, słynącym z... wolności przekonań i opinii.

A skoro zaczynam Cię nudzić, to już Cię od swojej osoby w naszej dyskusji uwalniam. Nie ma sensu dyskutować z kimś, kogo się nudzi. :)

Śr cze 28, 2017 12:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 182  Następna strona