Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Powiem tak - jeżeli to była ustawka, to nie do końca się udała; dzisiaj od co najmniej dwóch tzw. "zwykłych Polaków" usłyszałem, że to wszystko było ukartowane przez Kaczyńskiego 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt lip 25, 2017 19:49 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Chyba nie była to ustawka, bo TVPis zlekceważyła prezydenta. Wszystkie stacje najpierw podawały orędzie prezydenta, a potem wystąpienie premier Szydło. TVPiS -odwrotnie: http://www.newsweek.pl/polska/polityka/ ... 741,1.html
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Wt lip 25, 2017 20:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie bierzesz pod uwagę, że ustawka, żeby byla wiarygodna to musieli zaatakować PADa (patrz PBS) i zlekceważyć PAD (patrz TVP). To kwestia wiarygodności. Jeżeli robią to profesjonaliści to przewidzieli wszystkie scenariusze. Rafał Ziemkiewicz napisał że PAD odciął totalnej opozycji tlen. Może i to prawda. Jeśli ta rozgrywka była reżyserowana to to był majstersztyk Kaczyńskiego. Zobaczymy jak będzie dalej. Zakładam, że jest to prawdopodobne
|
Wt lip 25, 2017 20:32 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
W sumie masz rację, ale wolałabym, abyś nie miał.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Wt lip 25, 2017 21:32 |
|
 |
chwat
|
A to dlaczego? Czy partia potrafiąca zaplanować i wykonać strategię w kilku ruchach do przodu, to coś to oceniasz negatywnie?
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
Ostatnio edytowano Wt lip 25, 2017 21:44 przez chwat, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lip 25, 2017 21:38 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Duda był zbyt poniewierany przez PiS, aby móc to znosić bez końca i nie oszaleć. To argument przeciw ustawce.
Wszystko stanie się jasne z czasem. Jeśli Duda faktycznie pokrzyżuje te komusze plany upolitycznienia SN i KRS, wtedy będzie wiadomo.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt lip 25, 2017 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ojeżu. Weźcie przestańcie, bo jestescie już bardziej pisowscy od pisowców. Genialni stratedzy, planujący na kilka ruchów do przodu, no naprawdę. Jak was PAD otwartym tekstem poprosi o pomoc, w sensie, bo ja wiem, udzialu w jakiejś mityngu, to się tam nie pojawicie, bo to SPISEG? A jeśli poprosi was o to ErgoProxy, że w obecnej sytuacji trzeba koniecznie i bezwzględnie demonstrować wsparcie i poparcie dla Prezydenta, to ErgoProxy stanie się kryptopisowcem, motającym na forum wiara na rzecz Nadprezessimusa?
|
Wt lip 25, 2017 21:51 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
chwat napisał(a): A to dlaczego? Czy partia potrafiąca zaplanować i wykonać strategię w kilku ruchach do przodu, to coś to oceniasz negatywnie? Jeśli byłoby to uczciwe zagranie, to ok, ale próby zdobycia absolutnej władzy poprzez machlojki nie da się ocenić pozytywnie.
|
Wt lip 25, 2017 21:54 |
|
 |
chwat
|
Oczywiście można zakładać próbę zdobycia absolutnej władzy jako cel.
Ale czy w chwili obecnej, do strony chcącej zdobyć absolutną władzę, nie pasuje raczej opozycja z jej doraźnym myśleniem, niż dalekowzrocznie postępujący PiS (jeśli ustawka okaże się prawdą)?
|
Wt lip 25, 2017 22:07 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Owszem, opozycja chce władzy, ale czy absolutnej? Nie sadzę. PiS dąży do tego, aby zawładnąć wszystkim. Zawladnęli TK, teraz chcą zawładnść sądami.
|
Wt lip 25, 2017 22:09 |
|
 |
chwat
|
Małgosiaa napisał(a): Owszem, opozycja chce władzy, ale czy absolutnej? Nie sadzę. Dlaczego nie sądzisz?
|
Wt lip 25, 2017 22:15 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Bo nie sa idiotami i wiedzą, że nigdy nie osiągną większości parlamentarnej, nie mówiąc już o konstytucyjnej.
|
Wt lip 25, 2017 22:21 |
|
 |
chwat
|
Czy dobrze Cię rozumiem? Opozycja nie chce władzy absolutnej dlatego, bo wie że nigdy jej nie osiągnie?
|
Wt lip 25, 2017 22:27 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Źle się wyraziłam. Winno być nie dąży.
|
Wt lip 25, 2017 22:32 |
|
 |
bert04
|
Johnny99 napisał(a): Powiem tak - jeżeli to była ustawka, to nie do końca się udała; dzisiaj od co najmniej dwóch tzw. "zwykłych Polaków" usłyszałem, że to wszystko było ukartowane przez Kaczyńskiego  No przecież jasne, że "zwykli Polacy" nie będą potwierdzać tez o wojnie wewnątrz PiS. Na razie badane są opcje porozumienia, a swój elektorat jest uspokajany hasełkami, że to wszystko kolejne genialne posunięcie Machiavellego z Żoliborza. Wszystko pod kontrolą, proszę się rozejść i nie robić sztucznej sensacji, jutro się wszystko wyjaśni... i tak dalej. Nie kryję, że ten moment zagubienia jednolitej linii propagandiwej, ta seria sprzecznych komunikatów i zaprzeczeń tez lansowanych przed chwilą napełnia mnie pewną otuchą. Być może to nie jest najlepszy możliwy scenariusz, nie wierzę w nawrócenie PADa na Konstytucjonalizm, to tylko walka wewnątrz PiS o pozycję lidera po Prezesie. Ale nawet jeśli tak, to wolę taką walkę z uczestnictwem PADa, niż gdyby na placu boju byli tylko Minister Wojny i Minister Generalny. Jak pisał pilaster, PiS jeszcze długo nie zniknie ze sceny politycznej, ale dobrze by było, gdyby Duda przejął rolę, którą kiedyś miał Lechkacz, tego, który równoważy te największe odchyły. A co, pomarzyć nie wolno?
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Wt lip 25, 2017 23:26 |
|
|
|