Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 5:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Ad personam, jak wiadomo, polega na tym, że zauważyłem łatwy do zaobserwowania fakt, że antyPisowcom wolno, a (nawet nie całkiem) proPiSowcom nie wolno. Coroner dobrze scharakteryzował ową "logikę Kalego". A najzabawniejsze jest Twoje, Małgosiu "tłumaczenie się przez atak" (tak tak, wiem że teraz napiszesz że sie "nie tłumaczysz" ;) ) i żałosne próby bawienia się w psychoanalityka.

Cz sie 03, 2017 13:18
Zobacz profil WWW
Coroner napisał(a):
To jest przykład reakcji plemiennej. Przyzwyczaiłem się już. Na początku mnie to raziło. Małgorzata, Alus i Kael i reszta antyPiS jak ktoś uderza w PiS to nie jest ważne czy to prawda czy nie, czy kulturalnie czy nie. Ważne że skutecznie. A jak ktoś z PiS odważy się choć troszeczkę cynicznie to jest larum.
Taki mamy klimat na tym forum. I albo to zaakceptujesz albo będziesz zawsze oceniany jak przez Małgorzatę.

Kiedyś wziąłbym Twoją stronę w tej sprawie, ale Operacja Mengele wyczerpała mój kredyt zaufania do wierchuszki PiSu. Duda jest pierwszym promykiem nadziei na jakąś zmianę w mojej ocenie.

Cz sie 03, 2017 13:19
Moderator

Marek_Piotrowski napisał(a):
Ad personam, jak wiadomo, polega na tym, że zauważyłem łatwy do zaobserwowania fakt, że antyPisowcom wolno, a (nawet nie całkiem) proPiSowcom nie wolno. Coroner dobrze scharakteryzował ową "logikę Kalego". A najzabawniejsze jest Twoje, Małgosiu "tłumaczenie się przez atak" (tak tak, wiem że teraz napiszesz że sie "nie tłumaczysz" ;) ) i żałosne próby bawienia się w psychoanalityka.

:o widać dobrą szkołę na pewnym forum.
Widzisz, co chcesz widzieć, a np. pilastrowi nie raz się oberwało ode mnie za jego język.

Cz sie 03, 2017 13:28

Małgosiaa napisał(a):
Widzisz, co chcesz widzieć, a np. pilastrowi nie raz się oberwało ode mnie za jego język.
Po pierwsze, co z tego? Już nie reagujesz...
Po drugie, jak pisałem, uwaga nie była do Ciebie, a się odezwałaś - widać sama masz jakąś świadomość nierównowago w tym względzie. Saa sie władowałaś ;)

Coroner napisał(a):
To jest przykład reakcji plemiennej. Przyzwyczaiłem się już. Na początku mnie to raziło. Małgorzata, Alus i Kael i reszta antyPiS jak ktoś uderza w PiS to nie jest ważne czy to prawda czy nie, czy kulturalnie czy nie. Ważne że skutecznie. A jak ktoś z PiS odważy się choć troszeczkę cynicznie to jest larum.
Taki mamy klimat na tym forum. I albo to zaakceptujesz albo będziesz zawsze oceniany jak przez Małgorzatę.
A niech tam sobie Małgosia ocenia na zdrowie :brawo: ;-)
Osobiście, po paru próbach merytorycznej rozmowy w tym watku (i w innych politycznych), kiedy zostałem po prostu zalany falą (...), traktuję ten wątek raczej rozrywkowo.
Na zasadzie "słychać wycie? Znakomicie!" :mrgreen:

Cz sie 03, 2017 13:36
Zobacz profil WWW
Moderator

Wskaż te próby merytorycznej rozmowy.
A co do mojego wtrącenia się: to jest forum dyskusyjne i każdy ma prawo się wtrącić. Nie mam nic przeciwko, że Coroner wszedl w spór między Toba a mną.
Co do tego, że już pilastra nie strofuję: najzwyczajniej przestałam czytać i .... jestem zdrowsza, bo to woda na młyn

Cz sie 03, 2017 13:39
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Cytuj:
To już dawno się stało. Chyba że Ergo potrafi wymienić w PIS kogokolwiek wartościowego, kto cokolwiek potrafi osiągnąć na własną rękę.

Cytuj:
Nie jesteś godna czyścić mu buty

I jak się Wam podoba, Drogie Księżniczki?

Księżniczki nie dostrzegają ŻADNEJ różnicy między obu wypowiedziami.

Cytuj:

Orzekł "obiektywny", który nie jest zdolny dostrzec dwu stron...tylko troszeczkę cynicznie w rodzaju:- lewactwo niegodne czyścić buty guru PiS .
Troszeczkę cynicznie brzmi adekwatnie jak troszeczkę w ciąży :D :lol:

Cz sie 03, 2017 13:49

Małgosiaa napisał(a):
Wskaż te próby merytorycznej rozmowy.
se poszukaj :)
Małgosiaa napisał(a):
A co do mojego wtrącenia się: to jest forum dyskusyjne i każdy ma prawo się wtrącić.
I ja nie mam o to do Ciebie pretensji. Tyle, że sama się ujawniłaś, jak to mówią o nożycach i stole...
Cytuj:
Nie mam nic przeciwko, że Coroner wszedl w spór między Toba a mną.
Łaskawca z Ciebie :badgrin:
Cytuj:
Co do tego, że już pilastra nie strofuję: najzwyczajniej przestałam czytać i .... jestem zdrowsza, bo to woda na młyn
Nie pisałem tylko o pilastrze, ale o całym wątku. O Twojej aktywności też byłoby coś do dodania :)

Małgosiaa napisał(a):
Księżniczki nie dostrzegają żadnej różnicy między obu wypowiedziami.
Dzieki, Alu, za ilustracje. Właśnie o tym pisałem:
  • o tym, że "nie widząc różnicy" robią swoje księżniczkowe odgłosy oburzenia (ah! oh!) jedynie w jedną stronę
  • o takich numerach jak ten, kiedy to wybrałaś stosunkowo łagodny tekst Pilastra i mój najostrzejszy, żeby "obiektywnie porównać".
Nie mogłaś lepiej trafić z tym wpisem, dziekuję. Już nic więcej właściwie nie musze pisać.

Cz sie 03, 2017 13:55
Zobacz profil WWW

Małgosiaa napisał(a):
Co do tego, że już pilastra nie strofuję: najzwyczajniej przestałam czytać (...)

Otóż to, nie ma obowiązku czytania wszystkich postów, a od strofowania są moderatorzy. Inaczej kończy się to zawsze tak samo, czyli offtopem i wycieczkami osobistymi. Dlatego apelowałbym do wszystkich o zaniechanie strofowania innych użytkowników, poza uwagami w tym właśnie wątku.

Już nic więcej właściwie nie musze pisać.
Amen ;)

Cz sie 03, 2017 13:58
Moderator

se poszukaj

a więc takowych nie ma. Gdyby były, wskazałbyś, bo to Ty twierdzisz, że były.
I ja nie mam o to do Ciebie pretensji. Tyle, że sama się ujawniłaś, jak to mówią o nożycach i stole...

jak przekupka na targu.
Łaskawca z Ciebie
piaskownica
Nie pisałem tylko o pilastrze, ale o całym wątku. O Twojej aktywności też byłoby coś do dodania

poproszę o dodanie.
SweetChild napisał(a):
Otóż to, nie ma obowiązku czytania wszystkich postów, a od strofowania są moderatorzy. Inaczej kończy się to zawsze tak samo, czyli offtopem i wycieczkami osobistymi. Dlatego apelowałbym do wszystkich o zaniechanie strofowania innych użytkowników, poza uwagami w tym właśnie wątku.

A gdzie się owe uwagi toczą, jeśli nie w tym wątku?

Cz sie 03, 2017 14:04

ErgoProxy napisał(a):

pilaster napisał(a):
ErgoProxy napisał(a):
To sformułowanie jest zwierciadłem. Gdy spojrzy w nie analityk, nie zobaczy filozofa.

To jeszcze mniej zrozumiałe.

To jest ZNIEWAGA. : )

Ale dla pilastra, czy dla ErgoProxy? :roll:

Cytuj:
pilaster napisał(a):
Nie, bo to środowisko bardzo skrajnie niereprezentatywne. Sam pilaster jest zdecydowanym wrogiem PIS, a w żadnej z dotychczasowych manifestacji antypisowskich nie brał udziału.

Argumentem za niereprezentatywnością próbki jest fakt, że argumentujący nie został do niej włączony?

Nie. To tylko przykład. Próbka osób skrajnie zaangażowanych w jakąś ideę (bo tylko tacy chodzą na manify) jest skrajnie niereprezentatywna z definicji. Symetrycznie, uczestnicy miesięcznic smoleńskich też są niereprezentatywni dla wyborców PIS.

Cytuj:
pilaster napisał(a):
Proszę zatem znaleźć kogoś, z jakimkolwiek znaczącym samodzielnym dorobkiem (niedawnym, nie sprzed 15 lat), kto obecnie popierałby PIS

Urwał nać.

Czyli Ergo nie potrafi...

A pilaster jeszcze ze dwa miesiące temu by potrafił wskazać kogoś takiego - Andrzeja Pilipiuka, który, mimo afiliacji do PIS, trzymał poziom. Ale ostatnia jego książka "Wilcze leże" wskazuje, że ów syndrom dopadł i jego. :(

Zresztą na skromną skalę widać to w przypadku tutejszego Marka Piotrowskiego, który potrafił tworzyć rzeczy (posty i arty) ważkie, znaczące i interesujące, które czytało się z przyjemnością, nawet jeżeli się nie zgadzało z ich treścią. Ale już nie potrafi. :(

Cytuj:
Czy w Twoim pojęciu Amerykanie i Szwajcarzy zbudowali swój ustrój i pozycję, bo im Pan Bóg pobłogosławił i zesłał proroków swoich, Smitha i Kalwina? A Japończykom generała proroka MacArthura?

Nie. Dlatego że te społeczeństwa zostały ukształtowane przez określone warunki społeczne, gospodarcze, czy naturalne w określony sposób, co zrodziło określony sposób myślenia u większości populacji. I każda taka w określony sposób ukształtowana społeczność dostała taką myśl, jaką akurat potrzebowała.

To samo dotyczy Polaków, którzy zostali ukształtowani w określony sposób (czyli wypaczeni przez rozbiory, zwłaszcza rosyjski, bo Polacy z Galicji i Wielkopolski myśleli w sposób bardziej europejski, i PRL).

Ponieważ jednak dzisiejszy świat staje się coraz bardziej zglobalizowany i światowy atraktor pułapki logistycznej przyciąga coraz silniej, wszelkie tego rodzaju różnice regionalne będą z czasem zanikać. Te kraje i narody, które w porę się do tego dostosują, staną się praworządne i wolnorynkowe przetrwają. Te które będą się opierać, choćby mentalnie, znikną, a ich członkowie przejdą do innych, bardziej przewidujących społeczności.

Cytuj:
Jak de Gaullowi udało się przeforsować wobec francuskiego elektoratu niepodległość Algierii? Jak Rooseveltowi udało się przeforsować wobec amerykańskiego elektoratu przystąpienie do wojny?

Przekonali elektorat, że leży to w jego interesie. A jak zamierza ErgoProxy przekonać wyborcę PIS, że istnienie stabilnej, dostatniej, praworządnej i zorientowanej na Zachód Polski leży w jego interesie, skoro w takiej Polsce będzie mógł być co najwyżej pomocnikiem aptekarza w Łomiankach, a w PRN będzie ważną szychą, której salutują generałowie?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz sie 03, 2017 14:06

Małgosiaa napisał(a):
SweetChild napisał(a):

A gdzie się owe uwagi toczą, jeśli nie w tym wątku?

Te uwagi toczą się w tym wątku, ale chodzi mi o wszelkie tego typu uwagi.

Cz sie 03, 2017 14:08
Cytuj:
Dzieki, Alu, za ilustracje. Właśnie o tym pisałem:
  • o tym, że "nie widząc różnicy" robią swoje księżniczkowe odgłosy oburzenia (ah! oh!) jedynie w jedną stronę
  • o takich numerach jak ten, kiedy to wybrałaś stosunkowo łagodny tekst Pilastra i mój najostrzejszy, żeby "obiektywnie porównać".
Nie mogłaś lepiej trafić z tym wpisem, dziekuję. Już nic więcej właściwie nie musze pisać.

Ilustrację Twojej pokrętnej postawy.

Cz sie 03, 2017 14:10
Moderator

SweetChild napisał(a):
Te uwagi toczą się w tym wątku, ale chodzi mi o wszelkie tego typu uwagi.

Zdarza się (gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą), ale zwykle proszę któregoś z modów o przeniesienie, chyba że skończy się na jednej.

Cz sie 03, 2017 14:20

Małgosiaa napisał(a):
Zdarza się (gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą), ale zwykle proszę któregoś z modów o przeniesienie, chyba że skończy się na jednej.

Mój apel był do wszystkich, akurat Twój post wykorzystałem tylko jako okazję do zaczepienia się :)

Cz sie 03, 2017 14:44
Moderator

Osobiście, po paru próbach merytorycznej rozmowy w tym watku (i w innych politycznych), kiedy zostałem po prostu zalany falą (...)

Kiedyś faktycznie próbowałeś ale od dawna już nie dyskutujesz. Nawet, gdy dostajesz konkretną rzeczową odpowiedź, to i tak na nią nie odpowiadasz.

Natomiast fora dzielą się dziś na takie, gdzie plują albo w jedną, albo w drugą stronę. I niestety odpowiada to ówczesnej debacie politycznej w wielu krajach. Coraz rzadziej trafiam na wyważone opinie, bez względu na to, w jakim miejscu.

traktuję ten wątek raczej rozrywkowo.

No tak, tylko forum służyć do rozmów.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz sie 03, 2017 18:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 498  Następna strona