Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
andej
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Na tym właśnie polega religia antypisowska. Totalitarne potępianie w czambuł. Zamiast analizy za i przeciw. Zamiast pragmatyzmu. Zamiast patriotyzmu.
|
Pt sie 04, 2017 11:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po pierwsze, patriotyzm nie polega na antagonizowaniu wszystkich Polaków naokoło.
Po drugie, w Państwie Polskim mamy wolność i równouprawnienie wyznań i religii.
Po trzecie, jeśli ktoś tutaj propaguje totalitaryzm, to szoruj do prokuratury z zawiadomieniem. Inaczej stajesz się jakoś tam współodpowiedzialny przestępstwa – nie wiem dokladnie, co stanowi Kodeks Karny, ktoś pomoże?
|
Pt sie 04, 2017 12:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): ErgoProxy napisał(a): Rafał Ziemkiewicz napisał(a): Kaczyński ma rzeczywiście niezwykły dar wzbudzania nienawiści do siebie i antagonizowania nawet tych ludzi, którym, biorąc rzecz na rozum, jest z nim po drodze Doczytałem do tego miejsca i dałem sobie spokój, bo Ziemkiewicz wzbudził we mnie nienawiśc do siebie i zantagonizował nawet, jeśli, biorąc rzecz na rozum, jest mu ze mną po drodze. Po prostu za dużo jadu, a pozytywnych, za przeproszeniem, wibracji ni chuchu. O Tusku "cynicznej kreaturze" nie doczytałeś.....żałuj....papież idiota, Tusk kreatura - doborowe towarzystwo, którego nie cierpi RZ. A już najlepszy jest akapit o współżyciu Tuska na kocią łapę....chyba lekka zawiść, ze Tusk mógł jednak wziąć ślub kościelny, z czego RZ nie może skorzystać  A przypomnisz kiedy to Donald Tusk wstąpił w sakramentalny związek małżeński? I jakie były najprawdopodobniejsze przyczyny tego kroku?
|
Pt sie 04, 2017 12:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A przypomnisz kiedy to Donald Tusk wstąpił w sakramentalny związek małżeński? I jakie były najprawdopodobniejsze przyczyny tego kroku? Owszem pamiętam - dokładnie w tym samym czasie co Kwaśniewski - po przeżyciach związanych z pogrzebem św Jana Pawła II....po tym pogrzebie nawet Wałęsa podał Kwaśniewskiemu rękę. A rzeczywiste intencje Tuska niechybnie rozliczy uczciwie jedynie Wszechwiedzący Bóg.....na pewno nie człowiek, który pozwala sobie publicznie pisać "papież idiota".
|
Pt sie 04, 2017 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A nie było to przypadkiem w czasie kampanii wyborczej? Jak się Tusk z Kaczyńskim ścierał? Taki ślub szybki, żeby zdobyć katolicki elektorat? Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk. Zwłaszcza, że pokazał po paru latach jak się nawrócił. Wałęsa dobrze ten przypadek kliniczny pozostawię bez komentarza.
|
Pt sie 04, 2017 12:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk. Natomiast jak mi Ziemkiewicz wciska kit, że Kaczyński to tylko ma taką głupią cechę, że bulgocze i odstrasza, a tak naprawdę intencje ma czyste jak łza, to wówczas zamieniam się w bobasa i mu wierzę...
|
Pt sie 04, 2017 12:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): A nie było to przypadkiem w czasie kampanii wyborczej? Jak się Tusk z Kaczyńskim ścierał? Taki ślub szybki, żeby zdobyć katolicki elektorat? Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk. Zwłaszcza, że pokazał po paru latach jak się nawrócił. Wałęsa dobrze ten przypadek kliniczny pozostawię bez komentarza. W tymże spisku przedwyborczym brał udział abp Gocłowski, który spowiadał i udzielił cichego ślubu....Judasz jakiś....
|
Pt sie 04, 2017 12:22 |
|
 |
pilaster
|
Dla wyznawców religii antypisowskiej Rafał Ziemkiewicz raczej nie jest idolem. A nawet można zaryzykować stwierdzenie, że wręcz przeciwnie Ergo Cytuj: Ziemkiewicz wzbudził we mnie nienawiśc do siebie i zantagonizował nawet, jeśli, biorąc rzecz na rozum, jest mu ze mną po drodze. Po prostu za dużo jadu, a pozytywnych, za przeproszeniem, wibracji ni chuchu. A jego nienawiść do Tuska i PO jest całkowicie gołosłowna, bez jakiegokolwiek merytorycznego uzasadnienia, po prostu standardowy pisowski zestaw propagandowy nr 4, dokładnie, nawet co do doboru słownictwa i interpunkcji, taki sam, jaki serwuje np Marek Piotrowski. Alus Cytuj: papież idiota, Tusk kreatura - doborowe towarzystwo, którego nie cierpi RZ. A już najlepszy jest akapit o współżyciu Tuska na kocią łapę....chyba lekka zawiść, ze Tusk mógł jednak wziąć ślub kościelny, z czego RZ nie może skorzystać Bo przecież papież to idiota... 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt sie 04, 2017 12:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Coroner napisał(a): Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk. Natomiast jak mi Ziemkiewicz wciska kit, że Kaczyński to tylko ma taką głupią cechę, że bulgocze i odstrasza, a tak naprawdę intencje ma czyste jak łza, to wówczas zamieniam się w bobasa i mu wierzę... A teraz poproszę o udowodnienie gdzie ja czytam Ziemkiewicza i zgadzam się z nim w sprawach oceny Kaczyńskiego.
|
Pt sie 04, 2017 12:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Coroner napisał(a): A nie było to przypadkiem w czasie kampanii wyborczej? Jak się Tusk z Kaczyńskim ścierał? Taki ślub szybki, żeby zdobyć katolicki elektorat? Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk. Zwłaszcza, że pokazał po paru latach jak się nawrócił. Wałęsa dobrze ten przypadek kliniczny pozostawię bez komentarza. W tymże spisku przedwyborczym brał udział abp Gocłowski, który spowiadał i udzielił cichego ślubu....Judasz jakiś.... I był wielki artykuł w Gościu Niedzielnym. Taki wywiad rzeka. Akurat w czasie kampanii. Normalnie przypadek.
|
Pt sie 04, 2017 12:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A skąd ja mam wiedzieć, gdzie Ty czytasz Ziemkiewicza?
|
Pt sie 04, 2017 12:44 |
|
 |
SweetChild
|
Ziemkiewicz napisał(a): Można PiS oskarżać o różne wykroczenia przeciwko praworządności i przyzwoitości, i w wielu wypadkach będzie to prawdą - ale nie można przecież wskazać wśród owych wykroczeń niczego, czego by wcześniej nie zrobiły PO z PSL i Komorowskim, z pełną aprobatą i propagandową osłoną tych samych, którzy dziś nie posiadają się z oburzenia. To na początek prosiłbym o wskazanie, kiedy rząd PO-PSL odmówił opublikowania wyroku TK. Kiedy Komorowski odmówił odebrania przysięgi od wybranych do TK sędziów. Kiedy PO-PSL paraliżowało prace TK. Ziemkiewicz napisał(a): No bo przecież tam, z dala, straszył okropny, dwugłowy Kaczor - a potem jeszcze straszniejszy Kaczor smoleński. Straszył, indyczył się, krzyczał, a elity, złapane w słodką pułapkę - bo poza tym strachem, przyssanie do państwowego cycka też odpowiednio ukierunkowywało wrażliwość - upewniały siebie same i wszystkich, kto ich chciał słuchać, w przekonaniu, że przeciwko Kaczorowi i PiS nic nie jest zbyt podłe, nic zbyt chamskie, wolno łamać każde tabu, robić każde świństwo, puszczać się na najgrubsze podłości, cel uświęci środki.  Nawet jeśli po części tak było, to po pierwsze już minęło, a po drugie PiS w swej podłości i chamskości pobił poprzedników o dwa rzędy wielkości. Stąd te ciągłe obrzędy mające jeszcze bardziej uświęcić cel, jakim jest zniszczenie mitycznego Układu 
|
Pt sie 04, 2017 12:51 |
|
 |
SweetChild
|
Coroner napisał(a): A teraz poproszę (...) To przy okazji przypomnę swoją prośbę o wskazanie, gdzie spotkałeś się z określeniem "beznarodowi naziści".
|
Pt sie 04, 2017 12:58 |
|
 |
SweetChild
|
Dla uzupełnienia dorzucę MF: Dochody budżetowe nie są sztucznie zawyżane 'zatrzymanymi zwrotami': Cytuj: Warszawa, 04.08.2017 (ISBnews) - Dochody budżetu państwa z tytułu podatku VAT wzrosły o 28,1% r/r (tj. ok. 17,6 mld zł) w I połowie 2017 r., i wynikało to m.in. z równoczesnego wzrostu wpływów brutto z VAT (o 9,76 mld zł r/r) i spadku wartości zwrotów (o 7,9 mld zł r/r), informuje Ministerstwo Finansów. "Reasumując, nie tylko nie miało miejsca zatrzymywanie zwrotów podatku VAT, jak twierdzą niektórzy komentatorzy, ale w rzeczywistości miała miejsce sytuacja odwrotna. Ograny podatkowe w 2017 roku zwracają szybciej VAT niż w roku 2016. Główną przyczyną wzrostu dochodów z VAT było zatem uszczelnienie systemu podatkowego, które skutkowało zmniejszeniem deklarowanych kwot zwrotów oraz zwiększeniem o około 9,76 mld wpływów brutto z VAT" - powiedział dyrektor Departamentu Poboru Podatków Tomasz Strąk, cytowany w komunikacie. (...)
|
Pt sie 04, 2017 13:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): A skąd ja mam wiedzieć, gdzie Ty czytasz Ziemkiewicza? Skoro zarzucasz mi że jego bajdurzenia słucham to udowodnij.
|
Pt sie 04, 2017 13:56 |
|
|
|