Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 20:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Na tym właśnie polega religia antypisowska. Totalitarne potępianie w czambuł. Zamiast analizy za i przeciw. Zamiast pragmatyzmu. Zamiast patriotyzmu.

Pt sie 04, 2017 11:52
Po pierwsze, patriotyzm nie polega na antagonizowaniu wszystkich Polaków naokoło.

Po drugie, w Państwie Polskim mamy wolność i równouprawnienie wyznań i religii.

Po trzecie, jeśli ktoś tutaj propaguje totalitaryzm, to szoruj do prokuratury z zawiadomieniem. Inaczej stajesz się jakoś tam współodpowiedzialny przestępstwa – nie wiem dokladnie, co stanowi Kodeks Karny, ktoś pomoże?

Pt sie 04, 2017 12:01
Alus napisał(a):
ErgoProxy napisał(a):
Rafał Ziemkiewicz napisał(a):
Kaczyński ma rzeczywiście niezwykły dar wzbudzania nienawiści do siebie i antagonizowania nawet tych ludzi, którym, biorąc rzecz na rozum, jest z nim po drodze

Doczytałem do tego miejsca i dałem sobie spokój, bo Ziemkiewicz wzbudził we mnie nienawiśc do siebie i zantagonizował nawet, jeśli, biorąc rzecz na rozum, jest mu ze mną po drodze. Po prostu za dużo jadu, a pozytywnych, za przeproszeniem, wibracji ni chuchu.

O Tusku "cynicznej kreaturze" nie doczytałeś.....żałuj....papież idiota, Tusk kreatura - doborowe towarzystwo, którego nie cierpi RZ.
A już najlepszy jest akapit o współżyciu Tuska na kocią łapę....chyba lekka zawiść, ze Tusk mógł jednak wziąć ślub kościelny, z czego RZ nie może skorzystać :D

A przypomnisz kiedy to Donald Tusk wstąpił w sakramentalny związek małżeński? I jakie były najprawdopodobniejsze przyczyny tego kroku?

Pt sie 04, 2017 12:02
Cytuj:
A przypomnisz kiedy to Donald Tusk wstąpił w sakramentalny związek małżeński? I jakie były najprawdopodobniejsze przyczyny tego kroku?

Owszem pamiętam - dokładnie w tym samym czasie co Kwaśniewski - po przeżyciach związanych z pogrzebem św Jana Pawła II....po tym pogrzebie nawet Wałęsa podał Kwaśniewskiemu rękę.
A rzeczywiste intencje Tuska niechybnie rozliczy uczciwie jedynie Wszechwiedzący Bóg.....na pewno nie człowiek, który pozwala sobie publicznie pisać "papież idiota".

Pt sie 04, 2017 12:11
A nie było to przypadkiem w czasie kampanii wyborczej? Jak się Tusk z Kaczyńskim ścierał? Taki ślub szybki, żeby zdobyć katolicki elektorat?
Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk. Zwłaszcza, że pokazał po paru latach jak się nawrócił.
Wałęsa dobrze ten przypadek kliniczny pozostawię bez komentarza.

Pt sie 04, 2017 12:15
Coroner napisał(a):
Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk.
Natomiast jak mi Ziemkiewicz wciska kit, że Kaczyński to tylko ma taką głupią cechę, że bulgocze i odstrasza, a tak naprawdę intencje ma czyste jak łza, to wówczas zamieniam się w bobasa i mu wierzę...

Pt sie 04, 2017 12:21
Coroner napisał(a):
A nie było to przypadkiem w czasie kampanii wyborczej? Jak się Tusk z Kaczyńskim ścierał? Taki ślub szybki, żeby zdobyć katolicki elektorat?
Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk. Zwłaszcza, że pokazał po paru latach jak się nawrócił.

W tymże spisku przedwyborczym brał udział abp Gocłowski, który spowiadał i udzielił cichego ślubu....Judasz jakiś....

Pt sie 04, 2017 12:22

andej napisał(a):
Zdaję sobie sprawę, że wyznawcy religii antypisowskiej nienawidzą Ziemkiewicza, ale sądzę, że i oni mogliby przeczytać http://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiewicz/news-sieroty-po-centrum,nId,2425127 i na spokojnie zastanowić się. Przynajmniej nad postawą idola.

Dla wyznawców religii antypisowskiej Rafał Ziemkiewicz raczej nie jest idolem. A nawet można zaryzykować stwierdzenie, że wręcz przeciwnie :)

Ergo

Cytuj:
Ziemkiewicz wzbudził we mnie nienawiśc do siebie i zantagonizował nawet, jeśli, biorąc rzecz na rozum, jest mu ze mną po drodze. Po prostu za dużo jadu, a pozytywnych, za przeproszeniem, wibracji ni chuchu.

A jego nienawiść do Tuska i PO jest całkowicie gołosłowna, bez jakiegokolwiek merytorycznego uzasadnienia, po prostu standardowy pisowski zestaw propagandowy nr 4, dokładnie, nawet co do doboru słownictwa i interpunkcji, taki sam, jaki serwuje np Marek Piotrowski.

Alus

Cytuj:
papież idiota, Tusk kreatura - doborowe towarzystwo, którego nie cierpi RZ.
A już najlepszy jest akapit o współżyciu Tuska na kocią łapę....chyba lekka zawiść, ze Tusk mógł jednak wziąć ślub kościelny, z czego RZ nie może skorzystać

Bo przecież papież to idiota... :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt sie 04, 2017 12:27
zefciu napisał(a):
Coroner napisał(a):
Chyba za dużo lat mam żeby wierzyć w czystość intencji polityka pokroju Tusk.
Natomiast jak mi Ziemkiewicz wciska kit, że Kaczyński to tylko ma taką głupią cechę, że bulgocze i odstrasza, a tak naprawdę intencje ma czyste jak łza, to wówczas zamieniam się w bobasa i mu wierzę...

A teraz poproszę o udowodnienie gdzie ja czytam Ziemkiewicza i zgadzam się z nim w sprawach oceny Kaczyńskiego.

Pt sie 04, 2017 12:42
Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):

W tymże spisku przedwyborczym brał udział abp Gocłowski, który spowiadał i udzielił cichego ślubu....Judasz jakiś....

I był wielki artykuł w Gościu Niedzielnym. Taki wywiad rzeka. Akurat w czasie kampanii. Normalnie przypadek.

Pt sie 04, 2017 12:44
A skąd ja mam wiedzieć, gdzie Ty czytasz Ziemkiewicza?

Pt sie 04, 2017 12:44

Ziemkiewicz napisał(a):
Można PiS oskarżać o różne wykroczenia przeciwko praworządności i przyzwoitości, i w wielu wypadkach będzie to prawdą - ale nie można przecież wskazać wśród owych wykroczeń niczego, czego by wcześniej nie zrobiły PO z PSL i Komorowskim, z pełną aprobatą i propagandową osłoną tych samych, którzy dziś nie posiadają się z oburzenia.

To na początek prosiłbym o wskazanie, kiedy rząd PO-PSL odmówił opublikowania wyroku TK. Kiedy Komorowski odmówił odebrania przysięgi od wybranych do TK sędziów. Kiedy PO-PSL paraliżowało prace TK.

Ziemkiewicz napisał(a):
No bo przecież tam, z dala, straszył okropny, dwugłowy Kaczor - a potem jeszcze straszniejszy Kaczor smoleński. Straszył, indyczył się, krzyczał, a elity, złapane w słodką pułapkę - bo poza tym strachem, przyssanie do państwowego cycka też odpowiednio ukierunkowywało wrażliwość - upewniały siebie same i wszystkich, kto ich chciał słuchać, w przekonaniu, że przeciwko Kaczorowi i PiS nic nie jest zbyt podłe, nic zbyt chamskie, wolno łamać każde tabu, robić każde świństwo, puszczać się na najgrubsze podłości, cel uświęci środki.

:lol: Nawet jeśli po części tak było, to po pierwsze już minęło, a po drugie PiS w swej podłości i chamskości pobił poprzedników o dwa rzędy wielkości. Stąd te ciągłe obrzędy mające jeszcze bardziej uświęcić cel, jakim jest zniszczenie mitycznego Układu :evil:

Pt sie 04, 2017 12:51

Coroner napisał(a):
A teraz poproszę (...)

To przy okazji przypomnę swoją prośbę o wskazanie, gdzie spotkałeś się z określeniem "beznarodowi naziści".

Pt sie 04, 2017 12:58

Alus napisał(a):
A teraz min finansów potwierdziło "wzrost" ściągalności VAT w 2016r
http://next.gazeta.pl/next/7,151245,221 ... at.html#MT

Dla uzupełnienia dorzucę MF: Dochody budżetowe nie są sztucznie zawyżane 'zatrzymanymi zwrotami':
Cytuj:
Warszawa, 04.08.2017 (ISBnews) - Dochody budżetu państwa z tytułu podatku VAT wzrosły o 28,1% r/r (tj. ok. 17,6 mld zł) w I połowie 2017 r., i wynikało to m.in. z równoczesnego wzrostu wpływów brutto z VAT (o 9,76 mld zł r/r) i spadku wartości zwrotów (o 7,9 mld zł r/r), informuje Ministerstwo Finansów.
"Reasumując, nie tylko nie miało miejsca zatrzymywanie zwrotów podatku VAT, jak twierdzą niektórzy komentatorzy, ale w rzeczywistości miała miejsce sytuacja odwrotna. Ograny podatkowe w 2017 roku zwracają szybciej VAT niż w roku 2016. Główną przyczyną wzrostu dochodów z VAT było zatem uszczelnienie systemu podatkowego, które skutkowało zmniejszeniem deklarowanych kwot zwrotów oraz zwiększeniem o około 9,76 mld wpływów brutto z VAT" - powiedział dyrektor Departamentu Poboru Podatków Tomasz Strąk, cytowany w komunikacie.
(...)

Pt sie 04, 2017 13:45
zefciu napisał(a):
A skąd ja mam wiedzieć, gdzie Ty czytasz Ziemkiewicza?
Skoro zarzucasz mi że jego bajdurzenia słucham to udowodnij.

Pt sie 04, 2017 13:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 976  Następna strona