Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 Wybory w RP 
Autor Wiadomość

Post Wybory w RP
Na kogo oddacie swój głos koledzy i koleżanki?

Z miłą chęcią nie zagłosowałbym na nikogo ale z drugiej strony obojętność wobec ojczyzny jest brakiem szacunku wobec niej dlatego też oddam głos na --> Janusza Korwina-Mikke mimo wszystko uważam że ma więcej + niż -

So sie 13, 2005 12:08
Jak wroce to sie zastanowie. Na pewno nie na nikogo z Ligi Patologicznych Rodzin. Na pewno na nikogo, kto juz teraz chce wprowadzic aborcje na zyczenie. Na nikogo, kto kiedykolwiek argumentowal, ze Polska to kraj katolicki. Moze na kogos, kto zechce w koncu wyprowadzic religie ze szkol?

Nie wiem, wracam na poczatku wrzesnia, to sie rozpatrze.

Crosis

So sie 13, 2005 12:17

Post na kogo glosowac
Stranger ja tak jak zawsze na Korwina .Realistycznie patrzac nie ma on szans ,ale to moja manifestacja.Najbardziej boli ,ze jest przemilczany.W samej UPR też się dziwne rzeczy dzieją-idzie nowe ,młode.Czy skuteczniejsze ?Zobaczymy ,czas pokaże.Korwina mogą jeszcze znokautowac ta sprawą z synem.
Nie mam ochoty wcale głosowac.Bo jaki tu wybór?Pomijając zaplecze polityczne.:Jeden kłamie w sprawie deklaracji majatkowej,drugi daje w reklamie cudze zdjecie.Prawie kazdy ma wyrok w zawieszeniu. Zeby byc prezydentem trzeba być karanym.Uczciwym -stop.
Totalna załamka . :(

So sie 13, 2005 18:48
Prawda jest taka, ze Polska spoleczenstwo tez popelnia blad. Bo wiecie co jest zlem - nie sama reforma, bo one sa potrzebne. Ale to, ze jesli jakas grupa rozpocznie reforme dlugofalowa, to jej nie skonczy. Bo jest zle i tego nie da sie naprawic w 5 lat. Ale spoleczenstwo w nastepnych wyborach wybierze opcje przeciwna - a ta skasuje to co bylo w toku i zacznie po swojemu. A to jest jeszcze gorsze.

Nie mamy stabilnych systemow - podatkowego, ochrony zdrowia, edukacji. Kazdy chce cos zrobic, zaczyna, a potem od poczatku.

Nie oszukujmy sie - nikt nie jest czarodziejem. Opcja wybrana w tych wyborach w ciagu 5 lat nie naprawi wszystkiego. Oceniac sie powinno po tym, ile zniszczy. Boje sie tylko, ze w nastepnych znow wybierze sie strone przeciwna. I tak w kolko.

Crosis

So sie 13, 2005 18:54
I jeszcze jedna dobijajaca sprawa. Idea walki politycznej wielu partii jest przeszlosc. Czyli na slogany wstawia sie otwarcie archiwow IPN. A ja napisze cos takiego - dla mnie ktos mogl byc UBekim. Ale jesli teraz ma dobry plan, to dajmymu go do cholery prowadzic.

Crosis

So sie 13, 2005 18:56

Post Re: na kogo glosowac
Awa napisał(a):
Nie mam ochoty wcale głosowac.Bo jaki tu wybór?Pomijając zaplecze polityczne.:Jeden kłamie w sprawie deklaracji majatkowej,drugi daje w reklamie cudze zdjecie.Prawie kazdy ma wyrok w zawieszeniu. Zeby byc prezydentem trzeba być karanym.Uczciwym -stop.
Totalna załamka . :(

Z drugiej strony Awa głos nie oddany to głos dla "przeciwnika" ---> chyba tego nie chcesz?

So sie 13, 2005 19:28

Post wybory
Majac to na uwadze pojdę i zaglosuje ,jeszcze męża zaciągnę.Chociaz to niewiele zmieni.Najbardziej mnie denerwuje ,kiedy widzę młdych ludzi rozklejajacych ulotki .Myslą,wiedza,ze w ten sposob maja szanse załapac sie na jakis staz w UM lub starostwach,biurach .
Crosis ma racje w 1 co jedni zaczna to odchodza i tak w kółko.kiedys tak sie dogadali.Pamietasz słynne powiedzenie,,teraz k...a my"?Bo im ni echodzi o gospodarke im idzie o koryto.Tylko koryto coraz bardziej puste a swinki ciagle sie zmieniaja i sa corac pazerniejsze.
Korwin chce zmienic konstytucje,chce zmienic ten chory system.Powiedzial ze w tym to i swiety by sie,,,,,,,
Pozdrawiam .Lece spac

So sie 13, 2005 22:21

Na pewno nie na nikogo z Ligi Patologicznych Rodzin.

patologicznych ? A znasz te rodziny 8)
A tak poważnie, to patologię promują partie lewiciwe głoszące zwyczaje niezgodne z naturą.
Cytuj:
Na nikogo, kto kiedykolwiek argumentowal, ze Polska to kraj katolicki
.
A jaki?
Cytuj:
Na pewno na nikogo, kto juz teraz chce wprowadzic aborcje na zyczenie

Cóż za obłuda. Czyli oszukać społeczeństwo, a potem wprowadzić holocaust nienarodzonych. I kto tu promuje patologie ?
Cytuj:
Bo jest zle i tego nie da sie naprawic w 5 lat
.
A jednak w czyms jestesnmy zgodni.
Cytuj:
A ja napisze cos takiego - dla mnie ktos mogl byc UBekim

Gdybyś to ty był ofiarą UBecji albo miał kogoś w rodzinie, kto był represjonowany inaczej byś gadał. Czy twoja opinia dotyczy również zbrodniarzy nazistowskich? ...bo przecież nieważna jest jego przeszłość, a jego "plan".

N sie 14, 2005 9:29
Matalik, Polska to kraj swiecki. Neutralny swiatopogladowo. Tak ma zapisane w konstytucji i jesli jestesmy krajem katolickim, to nad konstytucja bylo referendum - dlaczego katolicy tam nie umiescili pewnych zapisow?

Tak wiec Polska nie jest krajem wyznaniowym, nie jest krajem katolickim - jesli tego nie akceptujesz - konstytucja.

Cóż za obłuda. Czyli oszukać społeczeństwo, a potem wprowadzić holocaust nienarodzonych. I kto tu promuje patologie ?

Moje zdanie na temat aborcji mozesz znalezc w innych tematach. Kiedy je przyczytasz, zrozumiesz wyczerwienione przez Ciebie juz teraz. Wtedy dopiero mozesz zarzucic mi promowanie patologii, ok? Narazie, aborcji na zyczenie mowie: NIE. A Ty najpierw sie dowiedz, skad bierze sie takie a nie inne zformulowanie, a dopiero potem je krytykuj.

Gdybyś to ty był ofiarą UBecji albo miał kogoś w rodzinie, kto był represjonowany inaczej byś gadał. Czy twoja opinia dotyczy również zbrodniarzy nazistowskich? ...bo przecież nieważna jest jego przeszłość, a jego "plan".

Wyobraz sobie, ze mam w rodzinie przypadki represjonowania. Jak w wielu polskich rodzinach. Co nie zmienia faktu, ze Polska potrzebuje ludzi z sensownym planem, ktory moim dzieciom moze zapewnic sensowna edukacje (obecny system szkoli nieukow), opieke zdrowia (teraz mamy farse), system podatkowy (o tym to juz lepiej nie mowic), tolerancje swiatopogaldowa i religijna, opieke spoleczna i kwestie rodzinne (teraz tez nie mamy najlepiej).

Jak juz napisales: zbrodniarzy nazistowskich. A nie kazdy, kto w UB byl, zabijal, podpisywal wyroki, dreczyl przesluchiwanych, wysylal bandytow. A moze ktos pracowal jako archiwista i musial miec podpisana lojalke?

Co do LPR: wybacz, ale linia tej partii nie zaklada zadnych deklaracji co do wspomnianych przezemnie problemow. Oni opieraja sie na hasle: IPN, zdrajcy narodu itd. A tym hasem nie odbudujemy gospodarki i nie naprawimy patologii w naszym kraju. Nie zlikwidujemy tym wszedobylskiego lapowkarstwa, niskiej skutecznosci policji.

Byl kiedys taki zart:
- O kaplanie, czemu zatrudniles niewiernych przy budowie meczetu?
Wszak to go zbruka.
- Wierni, niewierni, ale fachowcy.

Ja tak patrze. Jesli ktos potrafi powiedziec, bylem, zrobiilem co zrobilem i przeprosilem, to w sytuacji braku fachowcow ganianie go za to przez 15 lat jest dla mnie marnotrawstem potencjalu. Bo ciagle w Polskiej polityce potencjal marnotrawi sie na mniej wazne sprawy. Popatrz na sejm - gdyby politycy laskawie wszysstkie sily, jakie angazuja w klotnie, sprzeczki, bojki i pyskowki miedzy soba, do tego w ciagnace sie x miesiecy projekty ustaw i IPNie itp wlozyli w sprawy istotne gospodarczo, moze mielbysmy lepiej?
Ale niestety - Polska natura: szabelka, szabelka i byleby glosniej.

Crosis

N sie 14, 2005 9:56

Matalik, Polska to kraj swiecki. Neutralny swiatopogladowo.

Polska w 966 roku przyjeła chrzest oficjalnie. Powiedz gdzie i kiedy Polska OFICJALNIE zrzekła się chrztu.
I nie powołuj się na konstytucję bo to inna sprawa.
Cytuj:
Tak ma zapisane w konstytucji i jesli jestesmy krajem katolickim, to nad konstytucja bylo referendum - dlaczego katolicy tam nie umiescili pewnych zapisow?

A wiesz kto jest autorem tej konstytucji, pisząc: KATOLICY nie umiescili ?
Cytuj:
Tak wiec Polska nie jest krajem wyznaniowym, nie jest krajem katolickim - jesli tego nie akceptujesz - konstytucja

Według zdrajców narodu, byłych komunistów, ateuszy oczywiście nie jest.
Cytuj:
Moje zdanie na temat aborcji mozesz znalezc w innych tematach. Kiedy je przyczytasz, zrozumiesz wyczerwienione przez Ciebie juz teraz. Wtedy dopiero mozesz zarzucic mi promowanie patologii, ok? Narazie, aborcji na zyczenie mowie: NIE. A Ty najpierw sie dowiedz, skad bierze sie takie a nie inne zformulowanie, a dopiero potem je krytykuj.

Wystarczy mi to zdanie. Jak dalej nie rozumiesz to powiedz , wytłumaczę.
Cytuj:
Wyobraz sobie, ze mam w rodzinie przypadki represjonowania

tym gorsze mam zdanie o Tobie.
Cytuj:
Co nie zmienia faktu, ze Polska potrzebuje ludzi z sensownym planem

Powiedz gdzie przeczytałeś taki absurd?
W NIE, gazecie wyborczej czy faktach i mitach?
Nie ma ludzi NIEZASTĄPIONYCH. Zapamiętaj to sobie.
Cytuj:
Jak juz napisales: zbrodniarzy nazistowskich. A nie kazdy, kto w UB byl, zabijal, podpisywal wyroki, dreczyl przesluchiwanych, wysylal bandytow. A moze ktos pracowal jako archiwista i musial miec podpisana lojalke?

Wyobraż sobie, że ja widząc maltretowanie patriotów nie pracowałbym w takiej instytucji. Nieważne na jakim stanowisku.
Cytuj:
Oni opieraja sie na hasle: IPN, zdrajcy narodu itd. A tym hasem nie odbudujemy gospodarki i nie naprawimy patologii w naszym kraju. Nie zlikwidujemy tym wszedobylskiego lapowkarstwa, niskiej skutecznosci policji

Błąd. Właśnie ci zdrajcy narodu, postkomuniści, byli UBecy są zamieszani we WSZYSTKIE afery!!!
Tego typu hasła są więc usprawiedliwione i oczywiste. Załóżmy, że masz pole uprawne. Na tym polu pojawiły się chwasty i szkodniki. Co zrobisz by uratować to co posiałeś ?
Cytuj:
Popatrz na sejm - gdyby politycy laskawie wszysstkie sily, jakie angazuja w klotnie, sprzeczki, bojki i pyskowki miedzy soba, do tego w ciagnace sie x miesiecy projekty ustaw i IPNie itp wlozyli w sprawy istotne gospodarczo, moze mielbysmy lepiej?

Nie bądź naiwny. Czy Pęczak i jemu podobni chcą dobra dla Polski?
Wiedz jedno 90 % członków SLD, to takie pęczaki. Druga sprawa to antyklerykalizm i poglądy sprzeczne z naszą tradycją.

N sie 14, 2005 17:45
Coz, roznimy sie i do porozumienia nie dojdziemy. A odnosnie aborcji - moze powiesz, ze w przypadku gwaltu tez trzeba jej zakazac? Ja mowie NIE aborcji na zyczenie.

Co do preferencji politycznych - kazdy ma swoje.

Co do tego jaki masz do mnie szacunek i czy go masz - srednio mnie to ochodzi.

Dla mnie konstytucja jest najwyzszym aktem prawnym w panstwie. Wg niej jestesmy panstwem swieckim, neutralnym swiatopogladowo. To mi pasuje, jak najbardziej, choc w praktyce wyglada to nieco inaczej.

Cytuj:
Według zdrajców narodu, byłych komunistów, ateuszy oczywiście nie jest.

Wielu katolikow jakich znam, tez jest zadowolonych z takiego faktu. Wola oddzielic kosciol od polityki.

Co do tego kto jest zamieszany w afery - wszyscy. Polska scena polityczna jest chora, i prawdopodbnie jeszcze dlugo taka bedzie. Polska natura: szabelka, glosno i do kieszeni. Z kazdej strony. Nie faworyzuje opcji politycznych, bo nie ma idealnych. W kazdej mozna znalezc sensownych ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia oprocz darcia sie wnieboglosy i machania szabelka.

Crosis

N sie 14, 2005 17:51

A odnosnie aborcji - moze powiesz, ze w przypadku gwaltu tez trzeba jej zakazac? Ja mowie NIE aborcji na zyczenie.

A czy dziecko jest winne tego gwałtu?
Zauważ, że zwyrodnialec, który dokonał tego aktu będzie wmawiał wszystkim, że to ta kobieta go PROWOKOWAŁA. Istnieje zatem prawdopodobieństwo, że otrzyma śmieszny wyrok. Tylko dziecko poniesie najwyższą karę.
Poza tym niejednokrotnie taka aborcja, po gwałcie powoduje jeszcze gorszy stan depresji u kobiety, która pod wpływem chwili decyduje się na ten krok.
...i mała poprawka. Ty nie napisałes NIE aborcji na życzenie. Ty napisałeś NARAZIE. Może masz słabą pamięc?
Cytuj:
Dla mnie konstytucja jest najwyzszym aktem prawnym w panstwie
.
W PRL też?
Cytuj:
Co do tego kto jest zamieszany w afery - wszyscy.

Bądź obiektywny i powiedz prawdę, która strona sceny politycznej prowadzi w tej "konkurencji".

N sie 14, 2005 18:04

O aborcjach po gwalcie jest inny topic:
viewtopic.php?t=4774

Co do mojego zdania, to nie bede go akurat w tym topiku wyjasnial.
Co do Twojego zdania - masz takie jakie masz i masz do niego prawo.
Ja mam takie jakie mam i tez wg niego pojde zaglosowac. Nie przerzucajmy sie tu arguentami w stylu kto robi wiecej afer bo to nie ma sensu. Ani Ty mnie nie przekonasz, ani ja Ciebie.

O jedno Cie prosze: teraz nie mamy PRLu, odnosnie obecnej konstytucji zorganizowane bylo referendum. Wg tej konstytucji jestesmy panstwem swieckim, neutralnym swiatopogladowo. Ja szanuje prawo i konstytucje, a na publicznym forum Ty powinienes przynajmniej sprawiac takie pozory. Jesli nie podoba Ci sie taki zapis, spoleczenstwo ma inicjatywe ustawodawcza - zbierz odpowiednia ilosc podpisow i zmien ten zapis.

Crosis

N sie 14, 2005 18:14

Wiem co napisalem.

...to napisz, że się pomyliłes, a nie wypieraj się. Jest różnica między NARAZIE, a NIE.
Cytuj:
Nie przerzucajmy sie tu arguentami w stylu kto robi wiecej afer bo to nie ma sensu. Ani Ty mnie nie przekonasz, ani ja Ciebie
.
Ja nie wymagam od Ciebie jakiegoś szczególnego wysiłku. Przyznaj mi po prostu rację, bo dobrze wiesz, że to LEWICA najwiecej ma wspólnego z aferami.
...dla mnie prawica to puste słowo. Dla mnie istnieje wyłącznie idea narodowo - katolicka.
Cytuj:
Ja szanuje prawo i konstytucje, a na publicznym forum Ty powinienes przynajmniej sprawiac takie pozory

Dlaczego mam być ZAKŁAMANY ?
Cytuj:
Jesli nie podoba Ci sie taki zapis, spoleczenstwo ma inicjatywe ustawodawcza - zbierz odpowiednia ilosc podpisow i zmien ten zapis.

Nie musze tego robić, bo i tak zostanie zmieniona przez następny rząd.

N sie 14, 2005 18:23

Nie zagłosuje na- LPR, bo osobiście mam o nich baaardzo niskie mniemanie. Nie zagłosuje na Samoobrone, bo myśle o nich podobnie co o LPR. nie zagłosuje na tych co zwinęli księżyc.
Zagłosował bym na Piłsudskiego, ale chyba się spóźniłem...

I tylko krótkie info-> przyjęcie chrztu prze państwo nie jest waryzem jego religijności. Przyjęcie chrztu przez polskę było wyrazem politycznego wyrachowania Mieszka I.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn sie 15, 2005 10:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona