Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So gru 13, 2025 20:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 51  Następna strona
 Kształt Ziemi 
Autor Wiadomość
Post Re: Kształt Ziemi
Biblia, co już miałeś wielokrotnie wskazywane, zawiera także opisy, które nie są dosłowne. Skoro ta kopuła istnieje, to powinny również istnieć świadectwa ludzi, którzy do niej dotarli, tudzież zdjęcia i filmy ją prezentujące. Masz jakiekolwiek?

Śr gru 27, 2017 15:41

formek1 napisał(a):
Nic na to niestety nie poradzę jeśli w to nie wierzycie to nic nie zrozumiecie

Jedyny sposób udowodnia PZ, to uwierzenie formankowi. Spodziewałem się czegoś lepszego...

Śr gru 27, 2017 15:44
formek1 napisał(a):
chwat napisał(a):
Ale udowodnienie istnienia kopuły nie odbywa się przecież przy pomocy zadawania głupich pytań...

Jak miewa się zdjęcie przedstawiające styk Ziemi i kopuły? Pstryknąłeś już?

Czyli nie wierzycie Biblii?
Nic na to niestety nie poradzę jeśli w to nie wierzycie to nic nie zrozumiecie

Czyli tak kopula jest duchowa i widza ja tylko ci, ktorz w nia wierza, a reszta moze sobie latac w Kosmos i wysylac sondy na kometyy, bo w nia nie wierzy? Takiego Boga dla polglowkow sobie wymysliles? Jeszcze mi powiedz, ze biblia spadla z nieba, tzn z tej kopuly, spisana przez Ducha sw osobiscie i wszystko bedzie jasne.

Jak tam w szkole na polskim bylo? Jakies środki stylistyczne omawialiscie? Biblia to nie podrecznik fizyki czy geografii.
Moze wiesz czym jest Biblia?

No i jezeli twoja "wiedza" o swiecie z Biblii nie pokrywa sie z doswiadczeniem w realnosci, to kto sie myli: Bog czy ty?

Śr gru 27, 2017 15:52

Kael napisał(a):
formek1, ja wierze. I co z tego? Pan Bog nie jest zlym iluzjonista, ktory macha jakims ekranem wokol Ziemi i myli nasze zmysly i rozum.
My zasad fizyki nie wymyslamy. My je odkrywamy. On sa niezalezne od naszej wiary w nie.
A ty korzystasz z tych elektronow w sieci, bitow, komputerow, GPSow, samolotow, ktorych ty kompletnie nie rozumiesz, ale wierzysz, ze ci bezpiecznie pomoga dotrzec tam gdzie chcesz.
Stworzyli to ludzie, ktorzy korzystali z normalnej, sprawdzonej fizyki: ze wzorow, eksperymentow, testow.

My chcemy od was tylko tyle: dowodu, choc najmniejszego, ze Ziemia to nie kula tylko plaszczyzna: zdjecia kresu Ziemi. W koncu samoloty lataja, statki plyna, co za problem wybrac sie w podroz i udokumentowac swoj pobyt przy kopule swiata?

Więc skoro wierzysz to wyjaśnij jak to jest że zasady fizyki jedno a Jezus zamienia wodę w wino, zasady fizyki jedno a Bog zatrzymuje słońce na cały dzień,zasady fizyki jedno a Jezus wskrzeszała ludzi którzy ,jak to jest że wstępuje do nieba z ciałem jak to możliwe wg twoich zasad fizyki .
Masz na to jakieś zdjęcia, jakiś malutki dowód czy tylko to co napisano w Biblii?
Takim ludziom jak ty to nawet jak na oczy widzieli Jezusa i jego cuda, widzieli rozstawienie morza, widzieli 10 plag i tak mieli wątpliwości.
Każde zdjęcie które bym wstawił (choć nie umiem tego zrobić) stwierdzisz ze to bzdura przeróbka i nieprawda.
Biblia jasno mówi o Jezusie i jego cudach i nie mamy na żadnych zdjęć ale wierzymy w to bo tak napisano w Biblii.

Śr gru 27, 2017 16:19
Cuda sa wyjatkami z innego wymiaru. Chyba, ze dla ciebie to normalnosc.
A my rozmawiamy o konkretach naszej rzeczywistosci.
Ja wierze, ze Pan Jezus przechodzil po zmartwychwstaniu przez zamkniete drzwi. Ty przechodzisz juz teraz?
Nasza rzeczywistosc podlega sprawdzalnym prawom fizyki. Ty musisz w nie wierzyc, bo inaczej bys do samolotu nie wsiadl ani na GPS nie jechal. A jednak tenze GPS nie pokazuje nigdzie krancow Ziemi. I ty korzystasz z tak szatanskiego, klamliwego, sprzecznego z litera Biblii wynalazku?

Jezli krance Ziemi sa, to co za problem je znalezc? Boisz sie stracic wiare w Boga? Ktorego? Tego ktory swiat z prawami fizyki stworzyl? Czy tego, ktorego ty sobie poskladales wedlug twojego rozumu?

Ostatnio edytowano Śr gru 27, 2017 16:25 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr gru 27, 2017 16:24
Moderator

formek1 napisał(a):
Każde zdjęcie które bym wstawił (choć nie umiem tego zrobić) stwierdzisz ze to bzdura przeróbka i nieprawda.

Dotychczas to Ty zarzucasz wszystkim kłamstwo. Twierdzisz, że każde zdjęcie, każda podróż na Antarktydę czy dookoła świata to kłamstwo. No cóż, udowodnione jest, że tylko kłamcy zarzucają innym kłamstwo.

Śr gru 27, 2017 16:24

Małgosiaa napisał(a):
formek1 napisał(a):

Dotychczas to Ty zarzucasz wszystkim kłamstwo. Twierdzisz, że każde zdjęcie, każda podróż na Antarktydę czy dookoła świata to kłamstwo. No cóż, udowodnione jest, że tylko kłamcy zarzucają innym kłamstwo.

Naucz się czytać ze zrozumieniem .
Nigdzie nie napisałem tego ze wszystko to kłamstwo.

Śr gru 27, 2017 16:32
Formek, dostałeś zdjęcie kulistej Ziemi. Co ze zdjęciem kopuły, która uniemożliwia dostęp do krawędzi płaskiej Ziemi? Wrzucisz wreszcie jakieś?

Śr gru 27, 2017 16:34
Moderator

formek1 napisał(a):

Czymże jest np. zarzut używania fotoshopa? A to: viewtopic.php?p=981026#p981026, co to jest, jeśli nie zarzut kłamstwa? Napisałeś nawet wprost, że to mistyfikacja, czyli co? Kłamstwo.
chwat napisał(a):
Chyba najgorsze co można zrobić dyskutując z trollem, to przejść z rozmowy o dowodach, których nie przedstawił, na rozmowę "co by było, gdyby jakiś dowód przedstawił" i wysłuchiwanie produktów jego wyobraźni co do represji, jakie by go spotkały, w związku z wyimaginowanym przedstawieniem dowodów. Troll już wtedy będzie kontent, bo jego trollowaniu wykazano zainteresowanie.

Dokładnie - coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to trolling.

Śr gru 27, 2017 16:38
Nie. To jest fanatyzm.

Śr gru 27, 2017 16:39
Moderator

Coś takiego jak w pewnej grupie politycznej? :D

Śr gru 27, 2017 16:41

Małgosiaa napisał(a):
formek1 napisał(a):

Czymże jest np. zarzut używania fotoshopa? A to: viewtopic.php?p=981026#p981026, co to jest, jeśli nie zarzut kłamstwa? Napisałeś nawet wprost, że to mistyfikacja, czyli co? Kłamstwo.
chwat napisał(a):
Chyba najgorsze co można zrobić dyskutując z trollem, to przejść z rozmowy o dowodach, których nie przedstawił, na rozmowę "co by było, gdyby jakiś dowód przedstawił" i wysłuchiwanie produktów jego wyobraźni co do represji, jakie by go spotkały, w związku z wyimaginowanym przedstawieniem dowodów. Troll już wtedy będzie kontent, bo jego trollowaniu wykazano zainteresowanie.

To nie jest zarzut kłamstwa tylko stwierdzenie faktu. Ci co to robią sami to potwierdzają wiec jakie to kłamstw?
Czyli faktem jest ze nie ma zdjęć bez przeróbek .
Wy nie rozumiecie podstawowych znaczen

Śr gru 27, 2017 16:43

Yarpen_Zirgin napisał(a):
Nie. To jest fanatyzm.

Nie. To jest wiara w to Bóg mówi w Biblii.

Śr gru 27, 2017 16:48
formek1 napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
formek1 napisał(a):

chwat napisał(a):

To nie jest zarzut kłamstwa tylko stwierdzenie faktu. Ci co to robią sami to potwierdzają wiec jakie to kłamstw?
Czyli faktem jest ze nie ma zdjęć bez przeróbek .

Facet, to, ze się obrabia zdjęcia poprawiając np. kolory, to jest normalne. Nie oznacza to jednak, że jakiejś zdjęcie jest sfałszowane. Ja Ci przedstawiłem zdjęcie kulistej Ziemi. Co ze zdjęciem kopuły przykrywającej płaską Ziemię? Wrzucisz wreszcie jakieś?

formek1 napisał(a):
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Nie. To jest fanatyzm.

Nie. To jest wiara w to Bóg mówi w Biblii.

Biblia nie jest podręcznikiem do geografii czy astronomii, a obrazy Ziemi, które tam zawarto, są prezentacją ówczesnych poglądów, a nie opisem naukowym.
Przebije się to do Ciebie?

Śr gru 27, 2017 16:49
Ja dalej nie wiem dlaczego ktoś miałby nam wmawiać że ziemia jest płaska?

Śr gru 27, 2017 17:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 51  Następna strona