Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 5:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Następna strona
 Radio Maryja sektą ? 
Autor Wiadomość

PAP podało "kilkadziesiąt tysięcy", na jednym z portali "20 tysięcy". Dlaczego nałgali ? Tymi liczbami bym się zajął. Na obecnej pielgrzymce nikt o 0,5 mln nie mówił. A jeżeli ktoś chce zobaczyć ten tłum niech wejdzie na stronę http://www.radiomaryja.pl

Wt lip 12, 2005 22:02

oj nie pół miliona to napewno tam nie było, zwłaszcza, że śledziłam audycje (wiadomo z jakich powodów ;-) ) Natomist ciężko powiedzieć z widoku telewizora ile było ludzi, sporo ludzi omamionych przez rydyzka.

Wt lip 12, 2005 22:15
Zobacz profil WWW
"Pomimo deszcz ponad pół miliona pielgrzymów...." z tejże strony RM.
Odpowiedź na zasadzie - "bo u was biją murzynów" - nie wyjaśnia niczego.
Ja podaję rozbieżności w obu mediach kościelnych, informacje PAP nie mają nic do rzeczy....bo mnie katoliczkę interesuje wiarygodność chrześcijańskich medii, które winny służyć Prawdzie.
PAP i inne, koncentrują są na zysku.

Wt lip 12, 2005 22:16

Uważam, że liczba ta może być zbyt optymistyczna.
W 1991 roku, gdy na Jasnej Górze był papież na światowych dniach młodzieży uczestników było 1.600.000 (wg Wikipedii). Podczas pielgrzymki RM w całości plac był wypełniony.

Wt lip 12, 2005 22:29
Wg mnie, to nie istotne ile było pielgrzymów, Chrystus powiedział przecież:" Bo gdzie dwaj lub trzej zgromadzeni są w imię moje, tam ja jestem wśród nich" Mt 18,20.
O. Rydzyk chyba jednak ma inne zdanie - ilość przechodzi w jakość :)
Kolejne podawanie tak rozbieżnych danych, stwarza wrażenia jakby paulini i Radio Maryja prowadzili jakąś swoistą grę, znaną tylko im :D .
W efekcie obniża to tylko ich wiarygodność....nic też dziwnego, że pozostałe inne informacje są w ogromnej masie przyjmowanie ze znakiem zapytania - prawda....czy podkolorowana, podretuszowana prawda...czy informacja nic nie mająca wspólnego z prawdą.
Widomym jest, że "co zasiejesz to zbierzesz - nic nie jest wynikiem przypadku; kto wierzy w przypadki, nie wierzy w Boga".
RM twierdzi, że prasa, nazywana przez o. Rydzyka "polsko-języczna" żeruje na RM - ale aby "żerowała" musi mieć coś do pożarcia...takie i podobne, jak w/w przypadki, a jest ich sporo, stanowią strawę "żarłocznej" prasy, "środków masowego rażenia"-tak je określił o. Rydzyk w Niedzielę przemawiając do zebranych.

Śr lip 13, 2005 15:08

Post I znowu pytania
Radio, kto tworzy? Czy czasem nie ludzie? Jeśli ludzie,to oczywistym jest że popełniają błędy.No ale to chyba proste?Skoro już to wiemy,że ludzie popełniają błędy,to co nam zostaje? Napomnieć ich?Modlić się? To chyba lepszy pomysł,niż otwarta krytyka?Muszę się zgodzić z którymś postów powyżej,że każda taka krytyka scala słuchaczy i prowadzących do przeświadczenia,iż mają rację.Oczywistym jest fakt iz niektóre hasła proklamowane przez RM są nie do przyjecia. Tak wogóle to chyba każdy wie do czego jest RM,no wiecie do czego.Taka jest opinia,młodych.
Może dlatego że idą oni za głosem wszech władnych mediów?
Miejmy własną opinię,posłuchajmy tego radia,przedewszytkim,miejmy prawidziwe argumenty,sprawdzone przez nas samych.
Zwykłe hasło RM jest do...Nie wystarczy.
Wreszcie meritum od którego odeszliśmy.Czy radio "Maryja" jest sektą?
Oczywiście że nie.A co do babci i dziadków, wydającyh pieniądzę.Wyobraź sobie że jesteś starym samotnym człowiekiem,zapomnianym przez wszytkich,a już na pewno przez wspaniałych i młodych wnuczków...Masz światopogląd z jakim się urodziłeś i nie zmieniałeś go przez lata.Wychodzisz na ulicę i boisz się że dostaniesz w łeb od wspaniałej i światłej młodzieży.Uciekasz,tam gdzie mówią inaczej,tam gdzie mówią to co chcesz słyszeć.Każdy słyszy to co chcę słyszeć.Więc co robić,tak zgadzam się na pewno rozmawiać,ale pokazywać swoim życiem,że tu nie jest tak źle,że nie wszyscy żydzi są źli,że nie każdy człowiek to złodziej.
Że to "co znami robią", można zmienić nie tylko,przez proklamoanie porstych haseł,niszczącyh bo odwolujacych się so strachu,chyba tak czynił niejaki Adolf...Kochajmy tych starych ludzi.Czy nie tylko miłością można coś zmienić?
Pokój ale nie taki jaki daje wam świat..............

Cz sie 18, 2005 9:34

Owszem, radio Maryja jest sektą, biroąc pod uwagę podawane przez Kościół kryteria. Tylko co w tym złego?? Mnie osobiście radio Maryja nie przeszkadza, czasami fajnie jest się z tego pośmiać, ale analogicznie dajmy spokój innym sektom. Nikt w nich nikogo na siłę nie trzyma.

Wt sie 23, 2005 23:08
Czyżby zatem - KRRiTV nie wyciągąło konsekwencji za dzialalnośc tego radia by był powód do odwrócenia uwagi odinnych, wazniejszych spraw :co:
Jeżeli tak, to strasznie smutny to wniosek ... :-(

Wt sie 23, 2005 23:13

Szwagrze nie pisz bzdur. Bo oczu moich szkoda. RM sektą... według kryteriów Kościoła jeszcze. Tak "oczywiście"... :D :D :D

Śr sie 24, 2005 22:48

RM jest sektą bez wątpienia ... KRK nie ma żadnej kontroli nad poczynaniami guru radyjnego, ojRydzyka
Powstało na wet radio, które miało być przeciwwagą dla RM - Radio Józef, ale to tez niewiele pomogło ....

Pn sie 29, 2005 9:50

bo mnie katoliczkę interesuje wiarygodność chrześcijańskich medii, które winny służyć Prawdzie.

:-D
A to dobre! Masz na mysli "prawdę" w ujęciu chrześcijańskim - czyli zgodnośc z mitologią chrzescijańską, czy prawdę jako zbiór obiektywnych faktów?

Pn sie 29, 2005 11:35
Zobacz profil WWW

Alus napisał(a):
bo mnie katoliczkę interesuje wiarygodność chrześcijańskich medii, które winny służyć Prawdzie.

:-D
A to dobre! Masz na mysli "prawdę" w ujęciu chrześcijańskim - czyli zgodnośc z mitologią chrzescijańską, czy prawdę jako zbiór obiektywnych faktów?

Wojen, tak słabo znasz "mitologię chrześcijańską"? Gdy ktoś przedstawia się jako katolik i pisze "Prawda" przez wielkie P to ma na myśli prawdę w ujęciu chrześcijańskim.
Zasady pisowni ułatwiają zrozumienie wypowiedzi...

Pn sie 29, 2005 12:18

Dobrze wiesz, że o.Rydzyk podlega pod prowincjała, prowincjał pod generała, a generał pod papieża. Jurysdykcja jest trwała, a posłuszeństwo i wierność zachowane. Tak mówiąc o sekcie mijasz się z prawdą. Radio Józef nie jest jakimś wrogiem dla RM. Im więcej mediów katolickich tym lepiej.

Pn sie 29, 2005 15:42

Jeśli tak, to czemu Rydzyk "najeżdza" na radio Plus i obraża działające tam osoby?

Pn sie 29, 2005 19:29
Zobacz profil WWW

gdybym wiedział, co miał mówić mógłby się odnieść do tego

Radio Plus niestety swojej misji nie realizuje - z jakich przyczyn ? inwestor... poza tym niestety muszę przyznać, że Radia Plus można słuchać godzinami i nie domyśleć się, że jest to radio katolickie, czy to źle, czy dobrze to nie wiem do końca

Pn sie 29, 2005 19:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Następna strona