Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 6:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Dlaczego Bog stworzyl wszechswiat ? 
Autor Wiadomość

Bóg stworzył świat dla człowieka i za niego umarł na krzyżu to oczywiste. Chodzi mi o to że Bóg nie ustalał wszystkich praw fizyki pod człowieka tylko dla prawidłowego funkcjonowania materii.

Przykład ze słońcem miał pokazać że w naszym uładzie słonecznym wszystkie planety razem wzięte stanowią ułamek procenta a ponad 99,9% to Słońce.

Cytuj:
Slonce w porownaniu do wielkosci wszechswiata jest niczym , a ze jest dosyc duze to po to aby sie moglo palic stabilnie okolo jeszcze okolo 1 mld lat .Gdyby bylo mniejsze na ziemi dawno by zycie zamarlo z powodu szybkiego wypalenia sie slonca...

To co piszesz to wiedza, którą odkryliśmy niedawno. Pisząc :
Cytuj:
może za dwieście lat nikt nie będzie zadawał takich pytań

- miałem na myśli właśnie wiedze. Teraz znamy zasady rządzące naszym układm słonecznym a za 200 lat może będziemy dobrze znali zasdy rządzące wrzechświatem.

Tak na marginesie dodam że całkiem niedawno odkryto że wewnątrz naszej galaktyki jest poprzeczka.

Jeżeli zło nie jest napiętnowane rozzuchwala się.

N sie 21, 2005 11:31

Ale stworzenie takiego duzego wszechswiata gruba przesada :)

Wszechświat sam się tak rozrósł.

Pn sie 22, 2005 7:58

Ale stworzenie takiego duzego wszechswiata gruba przesada :)

:) Zawsze się zastanawiałem czy jakaś osoba Święta która doznała widzenie Jezusa czy Boga dowiedziała się od nich czy jesteśmy sami we wszechświecie. I tu miłe zaskoczenie. Po przeczytaniu kilku książek i tematów o Świętych i ludziach naznaczonych stygmatami natrafiłem na dwa wątki odnośnie życia we wszechświecie:
- Pewny mężczyzna w rozmowie z O.Pio spytał się z ciekwości czy Bóg stworzył tylko ludzi we wszechświecie; na to pytanie O.Pio odparł mniej więcej tak: a czy ty byś się nie cieszył gdzyby Boga kochały również inne istoty ?
Natomiast jakiś czas temu czytałem wywid z GIORGIO BONGIOVANNI który kiedyś był w Polsce, pokazywał swoje stygmaty i udzielał wielu wywiadów. http://www.ctn.com.pl/kronika/bon.html
Byłem zaskoczony co powiedział ten stygmtyk, mówił w prost, że podaczas wielu objawień, obok Jezusa Chrystusa przebywały również istoty z innych cywilizacji, mówił że jest wiele cywilizacji we wszechświecie stworzonych przez Boga i że Jezus nie zbawiał tylko na ziemii. To by potwierdzało słowa O.Pio

http://www.kapucyni.ofm.pl/

Pozdrawiam

.....oni wiedzieli tylko o męce, krzyżu i złożeniu do grobu, a nic nie wiedzieli o zmartwychwstaniu, zwycięstwie i życiu. Często się zdarza, że wiesz wiele o Twoich cierpieniach i porażkach a nie zdajesz sobie sprawy czego Bóg naprawdę dokonuje w Tobie.

Pn sie 22, 2005 21:58

jeden z wywiadów GIORGIO BONGIOVANNI udzielonych w Polsce
http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=266&kom=1

kawałek cytuje:
Drugą ważną informacją jest tam zapowiedź spotkania się ludzkości z istotami spoza naszego świata żyjącymi we Wszechświecie. (Według mojego rozeznania powinno to nastąpić w okolicach 2012 roku). To są najważniejsze elementy trzeciego objawienia fatimskiego. Jezus i Matka Boska powiedzieli, abym poszedł w świat to przekazywać.

pozdrawiam :)

.....oni wiedzieli tylko o męce, krzyżu i złożeniu do grobu, a nic nie wiedzieli o zmartwychwstaniu, zwycięstwie i życiu. Często się zdarza, że wiesz wiele o Twoich cierpieniach i porażkach a nie zdajesz sobie sprawy czego Bóg naprawdę dokonuje w Tobie.

Pn sie 22, 2005 22:28
cichy - tak się składa, że Bongiovanni jest wykluczony z Kościoła i głosi teorie sprzeczne z wiarą katolicką .

viewtopic.php?t=4586&start=45

Polecam lekturę :)

A Bóg stworzył świat z miłosći :)

Pn sie 22, 2005 23:23

GIORGIO BONGIOVANNI mówi wiele rzeczy sprzecznych z nauką kościoła i to świadczy o tym że nie jest wiarygodny. Kościół nie uznaje jego rzekomych stygmatów i posłannictwa więc daruj sobie wypisywania tych rewelacji. Wielu już było oszustów przed nim i z pewnością wielu jeszcze się pokaże. Nie dajcie się zwieść. Jest takie zdanie w Piśmie Świętym :

- PO OWOCACH ICH POZNACIE. :nonono:

Jeżeli zło nie jest napiętnowane rozzuchwala się.

Pn sie 22, 2005 23:24

cichy - tak się składa, że Bongiovanni jest wykluczony z Kościoła i głosi teorie sprzeczne z wiarą katolicką .

viewtopic.php?t=4586&start=45

Polecam lekturę :)

A Bóg stworzył świat z miłosći :)

baranek rozumem cię , ale widać że nieczytałeś tych linków co podałem
kawałek cytuje z jednego z nich:
Władze kościelne wypowiedziały się przeciwko mojemu posłannictwu. Zrobił to na przykład wprost przewodniczący konferencji episkopatu włoskiego. Ale tak było często w historii kościoła. Joanna D`ark, Galileusz. Były to osoby prześladowane przez władze kościele. Ojciec Pio został uznany przez władze kościelne dopiero po śmierci. Zdaję się, że muszę teraz być ignorowany i krytykowany przez władzę kościoła, aby w przyszłości władze kościelne mnie uznały. Ale chyba mój przekaz nie byłby tak czysty, gdyby władze kościoła zaakceptowały mnie jeszcze za mojego życia. Większość misjonarzy, których poznałem w dyktatorsko rządzonych krajach Afryki, Ameryki Łacińskiej zajmujących się pomocą biednym i dzieciom mają kłopoty z miejscowymi władzami, w tym kościelnymi. Tutaj w Polsce media mówią i będą mówiły na mój temat, ale dostojnicy kościelni raczej tego nie zrobią. A jeśli to zrobią to na pewno źle.

Czy próbowałeś spotkać się z papieżem?

Miałem okazję rozmawiać z osobami, które są bardzo blisko papieża. Wiem, że ma on zdjęcia z moimi stygmatami. Rozmawiał z kardynałem Ovnii, ale papież nie przyjął mnie na audiencji. Gdyby to zrobił doprowadziłby go do poważnego problemu politycznego. Jestem we Włoszech osobą bardzo znaną. Oficjalnie jestem odsunięty od kościoła. Watykan nie prześladuje mnie, wiedzą , ze moje stygmaty są prawdziwe. Spotykając się ze mną papież musiałby się tłumaczyć dlaczego przyjął Bongiovanniego.

Tak więc zostało to wielokrotnie udowodnione że jego stygmty są prawdziwe i tak jak O.Pio który przez swoje stygmaty mniał problemy z władzami kościelnymi i jak wiesz przez dłuższy okres niemógł odprawiać Msze Św. oraz spowiadać. Kościół był, jest i będzie nieufny do tego rodzaju spraw

pozdrawiam

Wt sie 23, 2005 7:24

tak jak O.Pio który przez swoje stygmaty mniał problemy z władzami kościelnymi i jak wiesz przez dłuższy okres niemógł odprawiać Msze Św. oraz spowiadać

Tyle że o. Pio był POSŁUSZNY władzom kościelnym, czego w tym wypadku nie widać... Bo nie jest dobrym owocem, jeśli ktoś skutkiem swoich działan popada w ekskomunikę. Bóg nigdy nie popycha do rozłamów. Nawet "jednoosobowych". A "po owocach ich poznacie".

A co do kwestii istnienia obcych cywilizacji Kosciół o ile wiem sie nie wypowiada. Mogą być lub nie i niczego to nie zmienia. Stąd zapewne taka odpowiedź o. Pio.

Wt sie 23, 2005 7:57

GIORGIO BONGIOVANNI mówi wiele rzeczy sprzecznych z nauką kościoła i to świadczy o tym że nie jest wiarygodny.

napisz mi tych "wiele" rzeczy, o reinkarncji wiedziałem od dawna, ale to o niczym nie świadczy. GIORGIO dokładnie wiedział że Kościół nie uznaje reinkarnacji mimo tego powiedział o tym, wiedząc jakie mogą być tego konsekwencje. A stygmaty na czole przy wielu świadkach dostał przy pomniku O.Pio gdy się modlił...
To że pokazuje stygmaty publicznie a nie ukrywa ich jak np O Pio to tylko świadczy o tym że chce pokazać ich autentyczność, wszystko zleży od chrakteru człowieka

To czy ktoś wierzy w autentyczność stygmatów O.Pio, Teresa Neumann czy innych stygmatyków to tylko zależy od nas http://www.nasza-arka.pl/2002/rozdzial. ... ozdzial=22

pozdrawiam

Wt sie 23, 2005 8:03

1) wie, że Kościół nie uznaje reinkarnacji (zresztą na podstawie Pisma Świętego), a mimo to to głosi; czyli głosi naukę sprzeczną z nauką Kościoła

2) nie uznaje autorytetu Kościoła również w odniesieniu do własnego postępowania (bo ma taki charakter, jak piszesz)

Żaden dar w Kościele nie jest dla prywatnej chwały. Każdy dany od Boga ma służyć dobru. Jakiemu dobru służy ten dar? Bo na razie widzę wyłącznie zło - rozłam. Jak mogę ze zła wnioskować o dobru?

PS. Trzecia tajemnica fatimska została ogłoszona oficjalnie i brzmi zupełnie inaczej (chyba że masz na myśli cos zupełnie innego...)

Wt sie 23, 2005 8:15

Cichy - chwileczkę. Więc:

1) wie, że Kościół nie uznaje reinkarnacji (zresztą na podstawie Pisma Świętego), a mimo to to głosi; czyli głosi naukę sprzeczną z nauką Kościoła

2) nie uznaje autorytetu Kościoła również w odniesieniu do własnego postępowania (bo ma taki charakter, jak piszesz)

Żaden dar w Kościele nie jest dla prywatnej chwały. Każdy dany od Boga ma służyć dobru. Jakiemu dobru służy ten dar? Bo na razie widzę wyłącznie zło - rozłam. Jak mogę ze zła wnioskować o dobru?

PS. Trzecia tajemnica fatimska została ogłoszona oficjalnie i brzmi zupełnie inaczej (chyba że masz na myśli cos zupełnie innego...)

rozumiem cię jo_tka, głosi to co zostało mu przekazane prez Jezusa że jest reinkarnacja itp. ale czytałem jego wypowiedzi i twierdzi że nikogo nie zmusza do uwieżenia w to co mówi ponieważ wie że i tak prawo kościelne mówi inaczej i nic z tym nie zrobi, a czy naprawde jest reinkarnacja tego się niedowiemy.
zakączmy temt bo i tak na nic z tego nie wyjdzie,
oczywiście zachęcam do dyskusji odnośnie głównego tematu :)

pozdrawiam

Wt sie 23, 2005 13:08

No i do czego ma ta reinkarnacja niby prowadzic bo za okolo 1 mld lat slonce powiekszajac sie ( a to jest nieuniknione ) spopieli ziemie i zycia na ziemi juz nie bedzie NIGDY i wtedy reinkarnacje tez diabli wezma i wszyscy reinkarnowani wyparuja :)
Zycie biologiczne na ziemi jest skazane na zaglade wczesniej czy pozniej i nie wazne czy to bedzie bakteria , mrowka ,czlowiek czy wieloryb :)

Wt sie 23, 2005 21:05

Post Re: Dlaczego Bog stworzyl wszechswiat ?
gabriel napisał(a):
Pytanie, dlaczego Bog stworzyl wszechswiat ? Nie wystarczylby tylko uklad sloneczny , no moze jeszcze kilka takich ukladow obok
Po co tworzyc miliardy galaktyk ?Przeciez one nie maja zadnego wplywu na czlowieka i jego zycie , czyzby w dziele Boga nie czlowiek byl najwazniejszy , bo jak innaczej wytlumaczyc ten ogrom wszechswiata tj te znane 14 mld lat swietlnych a moze i wiecej, po co bylo je tworzyc ?

tak masz racje
w dziele Boga nie tylko czlowiek ma znaczenie
Biblia mówi o miliardach aniołów ktróe zyja w niebie
Wiec pewnie to również dla nich jest ten wszechswiat

(32) I poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.Jan 8:32

N sie 28, 2005 15:38

Post Re: Dlaczego Bog stworzyl wszechswiat ?
gabriel napisał(a):
Pytanie, dlaczego Bog stworzyl wszechswiat ? Nie wystarczylby tylko uklad sloneczny , no moze jeszcze kilka takich ukladow obok
Po co tworzyc miliardy galaktyk ?Przeciez one nie maja zadnego wplywu na czlowieka i jego zycie , czyzby w dziele Boga nie czlowiek byl najwazniejszy , bo jak innaczej wytlumaczyc ten ogrom wszechswiata tj te znane 14 mld lat swietlnych a moze i wiecej, po co bylo je tworzyc ?

Skąd wiesz, że Bóg stworzył wszechświat? Biblia mówi, że stworzył Ziemię, Słońce i gwiazdy widoczne z Ziemi, o wszechświecie, galaktykach nic nie pisze.

Pn sie 29, 2005 22:47

Gdzie w biblii jest uzyte slowo "WIDZIANE Z ZIEMI " ?

Śr sie 31, 2005 14:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona