Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 15:40

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Następna strona
 Pusta Ziemia - Teoria Agarthy. 
Autor Wiadomość

Post Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
formek1 napisał(a):
że to sa tak małe róznice w gęstosci

formek1 napisał(a):
No popatrz są bardzo duże

To w końcu duże, czy małe?

Wt sty 30, 2018 16:46

chwat napisał(a):
[No popatrz są bardzo duże

No napisałeś że duże więc się z Tobą zgodziłem.
Ale grawitacja niezależnie czy duże(dla ciebie) czy małe (dla mnie) i tak nie działa.

Wt sty 30, 2018 17:34

zefciu napisał(a):
1 Bierzemy dwa ciężkie ciała jakies metalowe kule. Umieszczamy je na wózkach lub innym urządzeniu które daje nam minimalne tarcie i filmujemy jak dwie kule przyciagaja sie wzajemnie.
A skąd Ty wytrzaśniesz wózek, który przy tak dużej masie będzie miał tak małe tarcie?
Jak możesz sam osobiście sobie sprawdzic tarcie nie przeszkadza aby ta blaszka(niżej na zdjęciu) została przyciągnieta do magnesu.
No nie przeszkadza. Ale przecież wiesz, że grawitacja jest znacznie, znacznie słabsza od elektromagnetyzmu. Taki zamek z klamki potrafi przyciągać ciała mocniej, niż cała nasza planeta.

No tak grawitacja której nie udowodniono jest słabsza od elektromagnetyzmu ale silniejsza dla innych rzeczy?
A dla helu znowu za słaba ?
Nie kombinuj. Grawitacja to TEORIA.

Cytuj:
Jeśli jesteś mi w stanie wskazać taki wózek, który Twoim zdaniem daje „minimalne tarcie”, podasz mi jego parametry, to możemy spróbować policzyć, czy w ogóle eksperyment ma sens.

Nie ma sensu ponieważ nie ma grawitacji .
Gdyby była grawitacja księzyc przyciagany przez ziemię (bez tarcia) juz dawno spadłby na ziemię.

Cytuj:
2 jak zbudowane sa planety nie wiem. Jest to żródło światła umieszczone w sklepieniu nieba . Sklepienie to obraca sie nad ziemią w związku z tym od tysięcy lat nie mamy zmian w gwiazdozbiorach.
Ale ja nie pytam o gwiazdozbiory, a o planety, które na ich tle się poruszają.

A co to są gwiazdy? To to samo co planety
Zródła światła.

Cytuj:
Przy ziemi kuli pędzącej we wszechświwcie z prędkościami które sa podawane przez "znawców" widok tych gwiazdozbiorów zmieniałby się ciągle.
Taaaak wiem to olbrzyyyyyyyyyyyymieeeeeeee odległosci kosmosu więc gwiazdozbiory ciągle są wtym samym miejscu.
No to skoro wiesz, to czemu bredzisz? Paralaksa została zaobserwowana już w XIX wieku.

To sa bzdury . To była ironia zmojej strony

Cytuj:
3 takie jak podawałem.
Z tego co podałeś wynika, że prawie wszystko we Wszechświecie opada na Ziemię (bo dla prawie każdego ciała można znaleźć jakieś ciało mniej gęste).
Nie ma definicji tzw"naukowych" poniewaz na razie nikt takowych definicji nie ustalił.

Aha. Czyli nie ma niczego ścisłego ani weryfikowalnego. Czyli pozostaje nam pozostać przy normalnej fizyce, bo „fizyka płaskoziemska” po prostu nie istnieje.

Mylisz . Fizyka jest jedna.
Zakładając że grawitacja istnieje i istniała zawsze to nie ma znaczenia czy ja zdefiniowaliśmy i opisaliśmy.
Istniała bez naszej wiedzy .

Wt sty 30, 2018 17:45

formek1 napisał(a):
chwat napisał(a):
[No popatrz są bardzo duże

Ale nie zauważyłem, że powiedziałeś "popełniłem błąd, różnice nie były małe, ale duże"

Wt sty 30, 2018 17:52

chwat napisał(a):
[[No popatrz są bardzo duże

Ale nie zauważyłem, że powiedziałeś "popełniłem błąd, różnice nie były małe, ale duże"

Niestety nie znam sie na tym żeby stwierdzic czy w wypadku gazów to jest duża róznica czy mała.
Ale jeśli ci to ulży to przyznaję się popełniłem błąd

Wt sty 30, 2018 18:25
Moderator

formek1 napisał(a):
chwat napisał(a):
Przedstaw sprawdzalny model, który będzie się sprawdzał zawsze, tak jak grawitacja.

Przedstawiłem.
Tylko ty nie umiesz czytać?
Róznica gestości ciał.

Oczywiście nie sprawdza się, ponieważ wg Ciebie za kierunek poruszania się ciał odpowiada cud.

To się nie nazywa sprawdzalnym modelem.

chwat napisał(a):
Zauważa się światłocień kuli, ale to nie jest dowód jako taki. Ani obserwacja kuli Ziemskiej przedstawionej obrazkiem 2D, ani obserwacja Ziemi z Kosmosu w 3D na własne oczy, nie wyklucza możliwości iluzji.

Prawda, że może być iluzją. Ale samo twierdzenie formka1, że obraz Ziemi przedstawia dysk, a tylko nam wmówiono, że to kula jest błędne. Ponieważ właśnie wygląda na kulę.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt sty 30, 2018 18:45

Soul33 napisał(a):
Prawda, że może być iluzją. Ale samo twierdzenie formka1, że obraz Ziemi przedstawia dysk, a tylko nam wmówiono, że to kula jest błędne. Ponieważ właśnie wygląda na kulę.

A to jak najbardziej. Jeśli są miliony filmów i zdjęć, gdzie Ziemia wygląda na kulę, to jest to mocna przesłanka, żeby coś takiego zakładać i badać w tym kierunku. Natomiast zdjęć płaskiej Ziemi i jej kopuły wcale nie ma.

formek1 napisał(a):

To w tym momencie jest interesujące na jakiej podstawie formułowałeś swoją teorię o większych gęstościach na dole i niższych u góry, skoro nie można tego zaobserwować?

Wt sty 30, 2018 19:10

Soul33 napisał(a):
[
Oczywiście nie sprawdza się, ponieważ wg Ciebie za kierunek poruszania się ciał odpowiada cud.

To się nie nazywa sprawdzalnym modelem.

To nie jest model.To jest rzeczywistość.
Ciała gęstsze opadaja na ziemie a ciała mniej gęste poruszaja się w górę.
Chyba że zmienimy kierunek takiego ciała dodając jakąs siłę.

chwat napisał(a):
Zauważa się światłocień kuli, ale to nie jest dowód jako taki. Ani obserwacja kuli Ziemskiej przedstawionej obrazkiem 2D, ani obserwacja Ziemi z Kosmosu w 3D na własne oczy, nie wyklucza możliwości iluzji.

Tak... wygląda na kulę ponieważ to są rysunki.
Ale kulą nie jest.

Wt sty 30, 2018 19:55

już daj siana z gęstością, bo jesteś całkowitym analfabetą jeśli chodzi o nauki ścisłe.Albo udajesz idiotę, nie wiem po co. Skupmy się na prostszych rzeczach.
1. Dlaczego istnieje horyzont...
2. Dlaczego zdarza się zaćmienie księżyca...
3. Dlaczego istnieją strefy czasowe...
... skoro ziemia jest płaska.

Jeśli nie jesteś takim kretynem jakiego udajesz, to powinieneń być w stanie wyjaśnić to ekspretymentalnie za pomocą dwóch piłek i lampy lub dwóch wyciętych z tektury kółek (dla obu modeli kształtu Ziemi). Albo użyć wyobraźni, jeśli potrafi ona obiąć trzy obiekty jednocześnie

Wt sty 30, 2018 20:15
200 poważnych naukowych argumentów za tym, że Ziemia jest płaska:
https://www.youtube.com/watch?v=A8ppydSHw1I

Wt sty 30, 2018 20:31

Myślę, że wystarczy zapoznać się z pierwszym, by stracić wszelkie ewentualne wątpliwości co do powagi tego zbioru dowodów. :-D

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sty 30, 2018 21:29

Alugard napisał(a):
już daj siana z gęstością, bo jesteś całkowitym analfabetą jeśli chodzi o nauki ścisłe.Albo udajesz idiotę, nie wiem po co. Skupmy się na prostszych rzeczach.

Tutaj mnie masz . Twoje rgumenty mnie zdyskwalifikowały.
Masz rację jestem idiotą . Po takich argumentach poddaję się. Grawitacja istnieje , prożnia kosmosu nie wyrównuje ciśnień bo ta straszna grawitacja nie pozwala na to a Twardowski mieszka na księzycu.

Cytuj:
1. Dlaczego istnieje horyzont...

Ciekawe pytanie.
Dlaczego istnieje mataemtyka?. Dlaczego istnieje słońce , dlaczego mamy dwoje oczu i widzimy kolory?
Dlaczego widzimy wodę?

na wszystkie pytania odpowiedź :
Bóg tak to stworzył.

Cytuj:
2. Dlaczego zdarza się zaćmienie księżyca...

Niestety nie badałem jeszcze tego tematu .
Tutaj jest film który to omawia.
https://youtu.be/VP7Fp6I4iWU
Cytuj:
3. Dlaczego istnieją strefy czasowe...
... skoro ziemia jest płaska.

Strefy czasowe ustalaja ludzie.
jak sobie ustalą tak mają.

Tutaj jest film działaia słońca i księzyca na płaskiej ziemi.

https://youtu.be/NzD2z3oROOM

Tutaj doświadczenie jak słońce dziła z firmamentem:
https://youtu.be/L6cI5T-zs8o?list=PLyc8 ... Wp4UEQ2QlD

Cytuj:
Jeśli nie jesteś takim kretynem jakiego udajesz, to powinieneń być w stanie wyjaśnić to ekspretymentalnie za pomocą dwóch piłek i lampy lub dwóch wyciętych z tektury kółek (dla obu modeli kształtu Ziemi). Albo użyć wyobraźni, jeśli potrafi ona obiąć trzy obiekty jednocześnie

Co do tego ostatniego .
Nie wiem jak jest zbudowane słońce i księżyc .
I nie da sie tego wyjasnić kilkoma piłkami ponieważ te obiety nie są takimi ciałami jak myślisz.
To sa żródła światła.
A żródło światła można włączyć ,zgasić przyciemnić .
A jak to działa nie mam pojęcia .
Nie jestem Bogiem i tego nie stwarzałem.

Wt sty 30, 2018 21:30
formek1 napisał(a):
No tak grawitacja której nie udowodniono jest słabsza od elektromagnetyzmu ale silniejsza dla innych rzeczy?
Nie rozumiem. Co to znaczy „silniejsza dla innych rzeczy”? Magnes czy naładowane elektrostatycznie ciało jest w stanie bez problemu silniej przyciągać elektromagnetycznie, niż ciała o masie o kilka rzędów wielkości większej. W tym sensie grawitacja jest słabsza od elektromagnetyzmu. Oczywiście zdarzają się sytuacje, gdy przyciąganie elektromagnetyczne jest w jakimś układzie słabsze niż grawitacyjne w tym samym (bo ładunek mały, bo odległość za duża etc.)
Cytuj:
Za słaba, żeby co? Ponieważ hel ma znacznie mniejszą gęstość od powietrza, to siła wyporu, jaka działa na balon z helem jest większa niż siłą grawitacji.
Cytuj:
Nie kombinuj. Grawitacja to TEORIA.
Argumentów zabrakło, to będzie się formek darł. Jakie to typowe.
Cytuj:
Nie ma sensu takie rozumowanie. Jeśli chcesz obalić teorię grawitacji, to musisz najpierw założyć, że jest ona prawdziwa. A potem wykazać, że jednak rzeczywistość do niej nie pasuje. Jeśli założysz od razu, że grawitacji nie ma, to jakiekolwiek rozumowanie „obalające” PPC nie ma wartości.

Dlatego powtarzam: czy jesteś w stanie znaleźć taki wózek, że przeprowadzenie eksperymentu Cavendisha z jego użyciem będzie możliwe. Zakładając, że PPC jest prawidłowe. Pytam, bo nie wiem. Wydaje mi się, że nie ma takiego, ale ja jestem inżynierem od pieczarek, a nie od wózków.
Cytuj:
Gdyby była grawitacja księzyc przyciagany przez ziemię (bez tarcia) juz dawno spadłby na ziemię.
Panie inżynierze, nie troluj pan! Jeśli jesteś inżynierem, to znasz fizykę newtonowską i wiesz, że to nieprawda.
Cytuj:
To dlaczego są takie różne? Dlaczego planety poruszają się na tle gwiazdozbiorów, a gwiazdy pozostają w miarę statyczne? Dlaczego planety w powiększeniu dają złożone obrazy, a gwiazdy w prostym teleskopie pozostają punktowe?
Cytuj:
To sa bzdury .
Jeszcze to uzasadnij może.
Cytuj:
Zakładając że grawitacja istnieje i istniała zawsze to nie ma znaczenia czy ja zdefiniowaliśmy i opisaliśmy.
A czy ja pisałem, że jest inaczej?

Śr sty 31, 2018 6:16

zefciu napisał(a):
[

Za słaba, żeby co? Ponieważ hel ma znacznie mniejszą gęstość od powietrza, to siła wyporu, jaka działa na balon z helem jest większa niż siłą grawitacji.

Czyli nie ma żadnej grawitacji a jest tylko gęstość.
To co pisałem. Ciała o wiekszej gęstosci opadaja na ziemię.
Juz nie powtarzaj mi mantry o grawitacji tylko przeprowadź doswiadczenie o którym pisałem i sprawa raz na zawsze zostanie wyjasniona.

Cytuj:
Nie ma sensu takie rozumowanie. Jeśli chcesz obalić teorię grawitacji, to musisz najpierw założyć, że jest ona prawdziwa. A potem wykazać, że jednak rzeczywistość do niej nie pasuje. Jeśli założysz od razu, że grawitacji nie ma, to jakiekolwiek rozumowanie „obalające” PPC nie ma wartości.

Zakładam że w kosmosie istnieją różowe jednorożce.
Obal ta teorię na podstawie swojego rozumowania o obalaniu teorii.

Cytuj:
To dlaczego są takie różne?

A dlaczego żarówki są rózne?
Cytuj:
Dlaczego planety poruszają się na tle gwiazdozbiorów, a gwiazdy pozostają w miarę statyczne? Dlaczego planety w powiększeniu dają złożone obrazy, a gwiazdy w prostym teleskopie pozostają punktowe?

A dlaczego mam brązowe włosy?
A dlaczego jestem wysoki?
A dlaczego Bóg stworzył robaki na ziemi?
Tak to juz jest że Bóg storzył gwiazdy tak jak uważał za "bardzo dobre" .
Dlaczego tak zrobił jeszcze nie wiem.

Cytuj:
A czy ja pisałem, że jest inaczej?

Ty mi każesz definiować różne rzeczy dotyczące płaskiej ziemi.
To że nie mamy czegos zdefiniowanego nie oznacza że tego nie ma.

Śr sty 31, 2018 9:24

Czy formek1 mógłby odpowiedzieć, czym jest "gęstość", na podstawie której tworzy on swoje teorie, skoro ta gęstość jest nieobserwowalna? Pytanie już padło we wcześniejszym poscie, przypomnę go:

formek1 napisał(a):

To w tym momencie jest interesujące na jakiej podstawie formułowałeś swoją teorię o większych gęstościach na dole i niższych u góry, skoro nie można tego zaobserwować?

Śr sty 31, 2018 9:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Następna strona