Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 23:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
@Val-uś, a konkretnie to jakie/czyje wycięte posty i z jakiego działu masz na myśli? Przecirom oczy i jako żywo widzę dziś jeno dubel wycięty na prośbę autorki...
Edit...i o.t. z Intronizacji, w którym nic żartownego dopatrzyć się nie mogę.

So cze 01, 2013 14:29
Z Tematu "Dobry kawał" usunięto...żartobliwy wierszyk, a także w innym temacie ironię w stylu Stanisława J.Leca autorstwa @Fullera.
Nie chcę tu podawać tekstu, bo ktoś tą wyciętą wypowiedź później zacytował i szkoda, aby znowu ją wycięto :oops: , musisz się MARIEL domyślić "co autor ma na myśli", wszak jakieś doświadczenie w końcu masz, poparte certyfikatem w postaci matury :glaszcze: .
Nie powinno to być trudne, skoro tam w moderacji macie miejsce, gdzie lądują wycięte posty ;).
Zresztą wątpię, aby to Ciebie akurat te teksty obrażały i je wycięłaś :?

So cze 01, 2013 15:10
Moderator

Czasem spamerzy umieszczają jakiś "Dobry kawał" z linkiem reklamowym w sygnaturze. Wtedy może zniknąć całkiem (tylko jeden post spamera jest przenoszony do archiwum). Ale ja ostatnio nic stamtąd nie usuwałem. W ogóle przez kilka dni rzadko zaglądałem na forum. Zresztą, akurat kawały zwykle zostawiam, tylko sygnaturę w poście wyłączam.

Jednak dotyczy to wyłącznie spamerów z linkami reklamowymi. Reszta ląduje w archiwum.

Oczywiście mogłoby się zapewne zdarzyć, że ktoś o czymś zapomniał, ale to absolutnie wyjątkowo.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So cze 01, 2013 16:25
Val napisał(a):
musisz się MARIEL domyślić "co autor ma na myśli", wszak jakieś doświadczenie w końcu masz, poparte certyfikatem w postaci matury :glaszcze: .

Oczywiście. Udało mi się nabyć całkiem tanio na krakowskim Kleparzu, tylko im się trochę pieczątka nie udała, jakiś kiep zamiast Liceum im. Jana Matejki wpisał im. Jana Matołka.
Val napisał(a):
Nie powinno to być trudne, skoro tam w moderacji macie miejsce, gdzie lądują wycięte posty

Jest w archiwum wierszyk "z actimelkiem", jeśli o to Ci chodzi(?), ale wycięty z tematu o abp Głódziu, nie z Dobrego kawału.
W tekście pada nazwisko innego duchownego, autor poematu jednoznacznie go skazuje w sprawie, która nie miała ostatecznego rozstrzygnięcia w prokuraturze, a komisja papieska nie potwierdziła zarzutów.
Być może to było przyczyną cenzury.

So cze 01, 2013 16:39
MARIEL napisał(a):
autor poematu jednoznacznie go skazuje w sprawie, która nie miała ostatecznego rozstrzygnięcia w prokuraturze, a komisja papieska nie potwierdziła zarzutów.
Być może to było przyczyną cenzury.

"Stoi przed państwem biskup polowy..."- o ten wierszyk chodzi. Zaraz pod nim posta napisał Jajko, że sobie musi go zapisać, zanim ktoś go usunie. Rzecz jasna post @Jajka również usunięto wraz z postem kogoś kto zacytował wierszyk.
MARIEL mogłabyś sprawdzić, czy do wierszyka dopisano coś o actimelku? Nie mogę go sobie przypomnieć, więc nie wiem czy piszemy o tym samym ;).

So cze 01, 2013 16:53
Tak, w zakończeniu jest o actimelku. Piszemy o tym samym.

So cze 01, 2013 16:56

Czyli dobrze przewidziałem, że ktoś wytnie ten świetny wierszyk :(
Jaki był konkretnie powód?

Przy okazji raportuję uwagę osobistą nic nie wnoszącą do dyskusji. Tego pewnie nie wytniecie.
viewtopic.php?p=753133#p753133

So cze 01, 2013 18:33
Val napisał(a):
Z Tematu "Dobry kawał" usunięto...żartobliwy wierszyk, a także w innym temacie ironię w stylu Stanisława J.Leca autorstwa @Fullera.

Masz na myśli mój post z wątku "4 pytania do wierzacych.... kto ma odwage odpowiedziec?", którego fragment zacytował Jedenpost viewtopic.php?p=753036#p753036 ?

Jeśli tak, to chcę tylko poinformowac, że z usunieciem go moderacja nie miała nic wpólnego, a osobą odpowiedzialną za jego zniknięcie jestem ja sam. Usunąłem go zaraz po publikacji ale widze że jednak został zauważony.

N cze 02, 2013 19:56

Bot jakiś spamujący się "wypowiedział"
viewtopic.php?p=753531#p753531

Przy okazji przypomnę, że pytałem o powód wycięcia tego wiersza:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,769,1435 ... _mafi.html
i nie dostałem odpowiedzi.

Wt cze 04, 2013 9:38

Jajko nie spamuj, tylko przeczytaj sobie post Mariel - kilka postów wyżej :)

Wt cze 04, 2013 11:47

Przeca Mariel tylko SPEKULUJE nad powodami, a więc nie wiemy jakie były faktyczne powody, a więc co konkretnie naruszyło regulamin, w związku z tym nie możemy wywnioskować czego unikać w przyszłości.
No chyba, że potwierdzisz spekulacje Mariel i to, że powodem było umieszczenie w wierszu nazwiska biskupa Peatza.
Byłbym dźwięczny za nieignorowanie moich pytań.

Wt cze 04, 2013 13:00

Ten wątek:

I co z ta niedzielą?
viewtopic.php?p=753626#p753626

Idelanie wpisuje się w aktywną dyskusję na ten sam temat w starszym wątku:

Dlaczego nie chodzisz w niedzielę do sklepu?
viewtopic.php?p=23586#p23586

Nawet wpisy otwierające oba wątki są zbliżone (w zasadzie pierwsze zdania tych wpisów)

W nowo utworzonym wątku jest tak:
Cytuj:
Od kilku dni, za sprawą projektu ustawy grupy posłów, wszyscy dyskutują na temat ewentualnego zakazu handlu w niedzielę.

W starym wątku jest tak:
Cytuj:
Nasila się fala inicjatyw samorządowych zmierzających do administracyjnego zakazu handlu w niedzielę.

Zastanawia mnie dlaczego moderacja nie reaguje na zjawisko dublowania tematów, skoro mnie tak bardzo za podobne wybryki wielokrotnie cięła?

Śr cze 05, 2013 0:34
Podejście do tego samego tematu z innej perspektywy.

Starszy temat jest raczej skierowany do katolików, co doskonale wyraża się w postawionych przez autora pytaniach:
"Dlaczego tak liczni katolicy chodzą w niedzielę na zakupy? Jak przekonac polskich katolików, aby tego zaniechali?"

Nowszy temat Kozła jest skierowany do wszystkich. Autor proponuje rozważenie wszystkich za i przeciw. Nie ma odgórnego założenia, że zakaz handlu w niedzielę jest dobry i teraz trzy, czteeeryyy - przedstawiamy argumenty za tą opinią.
A że wpisy są zbliżone - taka już uroda forum, niemal w każdym temacie po jakimś czasie pojawiają się dygresje, które mogą rozwinąć się w obszerne offtopy.

Jajko napisał(a):
Zastanawia mnie dlaczego moderacja nie reaguje na zjawisko dublowania tematów, skoro mnie tak bardzo za podobne wybryki wielokrotnie cięła?

Odpowiedź zawiera się w pytaniu, w Twoim wydaniu były to wielokrotne wybryki.

Śr cze 05, 2013 8:28

Dzięki za szybką odpowiedź. Teraz czekam na reakcję Asienkki w sprawie wierszyka. Mam nadzieję, że nie każe mi zbyt długo czekać albo nie zignoruje mnie.

Śr cze 05, 2013 8:33

Jajko - ale się na mnie uwziąłeś :P
Mariel napisała co według niej było powodem wycięcia wierszyka - podała mniej więcej prawidłowy powód :)
Coś jeszcze? :)

Śr cze 05, 2013 19:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 437  Następna strona