Ateiści będziecie prześladować katolików pod okupantem ??
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Ateiści będziecie prześladować katolików pod okupantem ??
Bóg zapowiada że przed Jego powrotem, Jego wierni wyznawcy broniący Prawa Boga będą prześladowani. Będą prześladowani między innymi przez ateistów (choć dzisiejszych prawdziwych będzie mało bo staną się poganami) i chrześcijan którzy Jezusa zdradzą. Ale bardziej chcę się skupić na innej stronie. Kończy się czas pokoju i komunizm znowu powróci jak i Rosja poszerzy swoje wpływy na EU.Ale tak pomijając to, że w te rzeczy nie wierzycie. Okupanci uderzają w Kościół Polski bo jest on dla nich zagrożeniem, jest silny jak nic w Polsce i najbardziej może jednoczyć ludzi. Niestety wasi politycy okazali się zbyt nieudolni by przez 8 lat rządów Platformy osłabić Kościół, choć mieliście wszystko ku temu. Mieliście wszystkie większe partie prócz PISu, wszystkie partie przez te lata starały się zniszczyć PIS i Kościół, mieliście do dyspozycji wszystkie główne media które też w tej drużynie grały....i to wszystko tak naprawdę zostało zmarnowane patrząc na tak wielką okazję, tak wielkie możliwości aby osłabić Kościół i wypędzić PIS. Przy tak wielkich możliwościach i tak niebywałej okazji trwającej 8 lat owoce tego są tak na prawdę liche, bo wszystko zostało nieudolnie poprowadzone. To była wymarzona okazja, mieliście wszelkie możliwości, tylu polityków, tyle partii, wszystkie główne massmedia, ale oni poprowadzili to wszystko nieudolnie, zmarnowali ten czas przy takich możliwościach i ten czas już się kończy, już przechodzą do fazy zniechęcania do siebie Polaków. Czasu mało, a dobrze by było jeszcze Polaków skłócić i zniechęcić do Polski. Doszło już nawet do wysyłania sygnałów do Polaków, zobaczcie już nawet fałszujemy wybory. Dlatego wasza passa już mija. Ci którzy byli tu na miejscu i przez 8 lat mieli wprost wymarzone możliwości do zniszczenia Kościoła i wypędzania PISu okazali się wybitnie nieudolni. Zmarnowali tak wielką okazję. Spójrzcie prawdzie w oczy. Ale pozostaje obca okupacja, tu ci którzy sterowali przez te 8 lat wykazali się jednak większymi sukcesami, bo na polu walki z Kościołem to jedna wielka nieudolność przy tak wielkiej okazji. Więc okupant uderza w Kościół tak jak było i wcześniej pod ruskim komunizmem. Ale przecież i wy w Kościół uderzacie. Więc logiczne jest że znowu okupant Polski to z wami będzie miał po drodze. Czy w imię walki z Kościołem którą obecnie prowadzicie, pod okupantem który będzie musiał uderzyć w Kościół, co jest także w waszym obecnym interesie, przyłączycie się znowu (jak poprzednicy) wiedząc że wówczas pod ręką okupanta wasz bat na Kościół stanie się znacznie silniejszy, i nie będzie nieudolny tak jak przez te 8 lat, a będzie prawdziwym batem mającym siłę rażenia. Wiedząc że teraz walczycie z Kościołem, przyłączylibyście się do okupanta który też będzie musiał zwalczać Kościół, a będzie miał roboty po tak nieudolnych 8 latach i będzie potrzebował pomocników Albo czy wiedząc że macie możliwości szkodzić Kościołowi przyłączylibyście się do okupanta Czy też może zachowalibyście honor i godność i powiedzielibyście że pod okupantem prędzej Kościoła w Polsce będziecie bronić 
|
Śr gru 17, 2014 1:08 |
|
|
|
 |
czuowiek
|
 Re: Ateiści będziecie prześladować katolików pod okupantem ?
_________________ Johnny99: "Wszyscy, włącznie z tobą, wiedzą, że nikt nie wierzy w żadnego Potwora, a działalność Koscioła Spaghetti ma na celu wyśmiewanie wiary. Jest to tzw. wiedza powszechna."
|
Śr gru 17, 2014 6:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jezeli twoj bog tak mowi, to na pewno sie przylacza... Jak smiesz w ogole w to watpic?
|
Śr gru 17, 2014 6:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr gru 17, 2014 12:32 |
|
 |
Johnny99
|
To jest dobry przykład na to, jak tworzone jest w Polsce prawo - ktoś sobie coś wpisze, nikt tego nie zauważy (teraz akurat Wipler wytwittował i pewnie tylko dlatego wyszło to na jaw już teraz) i tak sobie ustawa przejdzie.. teraz jeśli jacyś "racjonaliści" zrobią dym, to się kolejny raz - jak już wielokrotnie było - okaże, że nikt nic nie wie, nikt nie słyszał o takim pomyśle, nikt nie ma pojęcia, kto to wpisał i kiedy itp.itd. A to jeszcze małe piwo, identycznie jest przy znacznie ważniejszych kwestiach. Może ta sytuacja przekona kolejnych kilka osób, że władzy jednak trzeba patrzeć na ręce, a nie "ufać"?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr gru 17, 2014 12:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): To jest dobry przykład na to, jak tworzone jest w Polsce prawo - ktoś sobie coś wpisze, nikt tego nie zauważy (teraz akurat Wipler wytwittował i pewnie tylko dlatego wyszło to na jaw już teraz) i tak sobie ustawa przejdzie.. teraz jeśli jacyś "racjonaliści" zrobią dym, to się kolejny raz - jak już wielokrotnie było - okaże, że nikt nic nie wie, nikt nie słyszał o takim pomyśle, nikt nie ma pojęcia, kto to wpisał i kiedy itp.itd. A to jeszcze małe piwo, identycznie jest przy znacznie ważniejszych kwestiach. Może ta sytuacja przekona kolejnych kilka osób, że władzy jednak trzeba patrzeć na ręce, a nie "ufać"? Władzy na ręce należy zawsze patrzeć, ale nie traktować jako z definicji wroga. A quas znajdzie "dowód", że ta kolejna dotacja na ŚOB to taktyka demona 
|
Śr gru 17, 2014 13:36 |
|
 |
bert04
|
Chciałem początkowo komentować cały wpis, ale znowu by były jakieś przepychanki o pogańskich ateistów, ruski komunizm czy jedyną nie-ateistyczną partię w III RP, a może i na świecie. Ale jedną rzecz skomentuję quas napisał(a): Albo czy wiedząc że macie możliwości szkodzić Kościołowi przyłączylibyście się do okupanta  Czy też może zachowalibyście honor i godność i powiedzielibyście że pod okupantem prędzej Kościoła w Polsce będziecie bronić  [/b] Nie wiem, co odpowiedzą dzisiejsi ateiści, ale był już taki czas w Polsce. Wtedy KRK jednoczył Polaków "wierzących i nie podzielających" w oporze przeciw Polskiej Zjednoczonej. To Kościół budował poczucie wspólnoty międzyludzkiej, które było alternatywą dla ówczesnego monopartyjniactwa. A człowiek jak Jacek Kuroń określał swoją postawę jako "niereligijne chrześcijaństwo". I szkoda, że po 1989 to się zerwało. Nie od razu, ale do dziś już ostatecznie.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Śr gru 17, 2014 14:17 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
No właśnie, quas, Twój post jest tak skrajnie stronniczy i odrealniony jak ten link, który podał czuowiek. Popadasz w groteskę.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr gru 17, 2014 18:11 |
|
 |
WIST
|
Soul, czy to pierwszy taki post, temat, wypowiedz Quasa? Oczywiście że nie. Quas ma rację że Kościół był prześladowany, jest i będzie. Taka jest misja jaką dano tej Wspólnocie, ale i również naturalna konsekwencja, gdyż w trudnych chwilach wiara, nadzieja i miłość jednoczą. Natomiast cały dobry efekt psuje politykowanie, cała ta fikcja apokaliptyczna i szufladkowanie ludzi. To nie jest nawet my i oni, to jest ja (Quas) i reszta (ateiści, ale też papież, katolicy wierni papieżowi, każdy kto ośmielił się dostrzec dziury w teoriach Quasa).
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr gru 17, 2014 23:07 |
|
 |
Acro
|
No cóż, właściwie to trudno wskazać grupę, która nie była, nie jest i nie będzie prześladowana. Także ateiści. http://freethoughtreport.com/download-the-report/
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Śr gru 17, 2014 23:30 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Ciekawa lektura. Ale i do niej przeniknęły manipulacje statystyczne. Opracowanie podaje, że 39% Polaków uczęszcza regularnie na obrzędy, tymczasem, jak dobrze wiemy, odsetek ten oscyluje w rzeczywistości wokół wartości 30%. Ciekawe czy można to poprawić? Pewnie w tym wydaniu już nie. I tak fałsz pójdzie w świat...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz gru 18, 2014 0:19 |
|
 |
Johnny99
|
Jakie "manipulacje" statystyczne?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz gru 18, 2014 7:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Jakie "manipulacje" statystyczne? Biedny Jajko przerażony wizją, że nieopatrznie zostanie zaliczony do owych 39%, nieustannie koryguje wskaźnik 
|
Cz gru 18, 2014 8:59 |
|
 |
Johnny99
|
Przecież Jajco nie chodzi do kościoła, więc na pewno go nie zaliczą 
|
Cz gru 18, 2014 9:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Przecież Jajco nie chodzi do kościoła, więc na pewno go nie zaliczą  Ale był ochrzczony ....a strach ma wielkie oczy.
|
Cz gru 18, 2014 9:09 |
|
|
|