Ateiści będziecie prześladować katolików pod okupantem ??
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ateiści będziecie prześladować katolików pod okupantem ?
Johnny99 napisał(a): Jakie "manipulacje" statystyczne? Jajko najwyraźniej nie dopuszcza do siebie myśli, że ktoś może popełnić błąd w opracowaniu i z rozpędu napisać, że praktykuje 39% Polaków, a nie, jak powinno być, 39% katolików.
|
Cz gru 18, 2014 9:11 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Przekłamanie rzeczywiście jest, ale w tym raporcie, który całkowicie pominął fakt, iż 39% dotyczy katolików zobowiązanych do chodzenia do kościoła i wprost sugeruje, że jest to odsetek "wszystkich Polaków". No ale za to już Kościół nie odpowiada.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz gru 18, 2014 9:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Johnny99 napisał(a): Jakie "manipulacje" statystyczne? Jajko najwyraźniej nie dopuszcza do siebie myśli, że ktoś może popełnić błąd w opracowaniu i z rozpędu napisać, że praktykuje 39% Polaków, a nie, jak powinno być, 39% katolików. Jajko świetnie o tym wie - kilkakroć była na forum o tym dyskusja i wyjaśnienia techniki liczenia. Ale wygodniej "znaleźć" kolejną "niegodziwość" Kościoła.
|
Cz gru 18, 2014 9:22 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Alus: Ja nigdzie nie napisałem, że jest to manipulacja Kościoła!
Yarpen: powinno być nie 39% katolików, a zobowiązanych katolików, jak słuszie pisze J99. To się przekłada na ok 30% Polaków.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz gru 18, 2014 10:10 |
|
 |
Johnny99
|
No, Jajco napisał, że "do raportu przeniknęły manipulacje". To skąd przeniknęły?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz gru 18, 2014 10:14 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Chyba z mediów. Może Yarpen nam powie skąd wziął zafałszowane dane, które podał?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz gru 18, 2014 11:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Chyba z mediów. Może Yarpen nam powie skąd wziął zafałszowane dane, które podał? Najpierw wykaż, Jajko, że te dane są "zafałszowane", a potem tak pisz.
|
Cz gru 18, 2014 11:13 |
|
 |
Jajko
|
Tu: viewtopic.php?p=841490#p841490 wykazałem A Ty skąd wziąłeś swoje zafałszowane dane?
|
Cz gru 18, 2014 11:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie. Tam jedynie wskazałeś, że podlinkowany przez Acro raport zawiera błędne dane. Fałszerstwa nie wykazałeś, bo nie udowodniłeś, iż rzeczony błąd został wstawiony z premedytacją w celu wprowadzenia czytelników w błąd. Cytuj: A Ty skąd wziąłeś swoje zafałszowane dane? Jak pisałem: Najpierw wykaż, że są zafałszowane, a potem o to pytaj.
|
Cz gru 18, 2014 11:34 |
|
 |
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Chyba z mediów. Z jakich mediów?
|
Cz gru 18, 2014 11:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy ateiści nie umieją odpowiedzieć na proste pytania i się ustosunkować do przedstawionej sytuacji i jak by się w takiej zachowali, czy tylko są mocni w gębie kiedy atakują Kościół. Czy tylko próby zbicia tematu i ucieczki od odpowiedzi na pytania, poprzez wklejanie linków nie na temat. Dawno nie widziałem takiej ciszy wojujących ateistów i takiej bierności na pytania zaadresowane do nich.Soul33 napisał(a): No właśnie, quas, Twój post jest tak skrajnie stronniczy i odrealniony jak ten link, który podał czuowiek. Popadasz w groteskę. A co w nim stronniczego i odrealnionego. Pytanie jak najbardziej na czasie w sytuacji wojny obok, narastających podziałów i konfliktów na świcie, w sytuacji niszczenia Kościoła w EU i wypędzania Praw Boga w zamian za prawa antychrysta, szatana. Nie ma nic odrealnionego w przedstawieniu obecnie takiej sytuacji i zadania pytania wojującym ateistom jak się w takiej sytuacji zachowają. Pytanie jak najbardziej na miejscu i na czasie. Z resztą niedługo wielu z nich stanie w obliczu takiej lub podobnej sytuacji i będzie musiało dokonać wyboru w sytuacji z pozoru to właśnie im sprzyjającej w walce z Kościołem którą zaciekle prowadzą. Link Czuowieka jest kompletnie nie na temat. I fałszem jest porównywanie mojego tekstu, sytuacji i pytania, do tego lewackiego paszkwilu mającego jeden cel, właśnie fałszywą walkę z Kościołem potwierdzającą tylko to do czego wojujący ateiści są zdolni by zwalczać Kościół w Polsce. Ale jeżeli tak nieadekwatnie porównujesz mój tekst do tej ateistycznej walki z Kościołem, to widzę z czym bardziej sympatyzujesz, jako że jesteś ateistą nie dziwi mnie to. Niedługo dojdzie do tego że ci którzy mówią o obecnym zagrożeniu dla Polski, przygotowują Polskę na nie aby Polska była gotowa zostaną określeni groteską, a jak już wróg wejdzie to groteską zostaną określeni ci co będą chcieli bronić kraju.
Ostatnio edytowano Cz gru 18, 2014 12:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz gru 18, 2014 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masz rację quas...jest zdecydowanie źle...medialna katoliczka publicznie wykrzykuje "stul pysk", "zamknij mordę"......nic tak nie niszczy Kościoła, jak wróg wewnętrzny.
|
Cz gru 18, 2014 12:14 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
quas, po pierwsze Ty piszesz o ateistach, którzy dyskutują na forach religijnych. Ewentualnie o jakichś histerycznych krzykaczach z mediów. Natomiast większość ateistów nie interesuje się Kościołem i wiarą. Za komuny wierzący i niewierzący działali ramię w ramię przeciw komunistycznym rządom. Teraz byłoby tak samo. Jakiś czas temu widziałem, jak na forum ateista.pl przesyłali sobie podręczniki do walki partyzanckiej. Niestety niemieckie (tłumaczone na ang.) ale w tej kwestii liczy się skuteczność. A Rosja ma poważne problemy gospodarcze. Ropa była niedawno po ok 120$ za baryłkę. Teraz jest po 58$ - przy tej cenie Rosja będzie miała gigantyczną dziurę w budżecie (w 60% ich budżet opiera się na eksporcie surowców). Przedwczoraj rubel stracił 10% wartości. W jeden dzień. Rosjanie skupują dolary i robią zapasy żywności, która drożeje w niebywałym tempie. A quas wieszczy, że Rosja zaatakuje UE. http://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/ana ... ki-w-rosjiquas napisał(a): jesteś ateistą Wielu ateistów, jakich poznałem, uważa, że Boga nie ma. Ja tak nie uważam, więc tym samym nie uważam siebie za ateistę. quas napisał(a): Ale jeżeli tak nieadekwatnie porównujesz mój tekst do tej ateistycznej walki z Kościołem, to widzę z czym bardziej sympatyzujesz Niby z czym sympatyzuję, skoro nie zgadzam ani z jednym, ani z drugim?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz gru 18, 2014 12:55 |
|
 |
Johnny99
|
quas napisał(a): Kończy się czas pokoju i komunizm znowu powróci jak i Rosja poszerzy swoje wpływy na EU. UE by pewnie bardzo chciała, bo jest rusofilska do granic rozsądku. Ale właśnie - tylko do granic rozsądku, tymczasem Putin dawno już je przekroczył. Raczej więc będzie odwrotnie: jeżeli zapaść gospodarcza Rosji się nie odwróci (a nie widać, w jaki sposób by to miało być możliwe), to za parę lat Rosja będzie na kolanach błagać Zachód, by zgodził się przyjąć choćby i pół Syberii, w zamian za parę euro na jedzenie.. (przerysowuję, ale wcale nie jestem pewien, jak bardzo  ).
|
Cz gru 18, 2014 13:11 |
|
 |
WIST
|
Myślę że jeśli błagać to Chiny, które chętnie odzyskałyby swoje utracone prowincje na Syberii. I tu już nie przerysujesz nic.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz gru 18, 2014 13:42 |
|
|
|