Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 19:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
 Ateiści będziecie prześladować katolików pod okupantem ?? 
Autor Wiadomość

Post Re: Ateiści będziecie prześladować katolików pod okupantem ?
Cytuj:
Chyba je przegapiłem. Możesz wskazać post, który je zawiera?

Na pewno tak. To malusi post, pisany malusią czczionką. Z godziny 13:14

Cytuj:
W tym przypadku prawo łamie pracodawca, a nie pracownik.

Sugerujesz, że pracodawca, domagający tego, aby pracownik wykonywał pracę, na którą się zgodził, łamie prawo? Wow! Mnie pracodawco ciągle zmusza do pracy! Serio! Grozi, że inaczej nie wypłaci pensji! Mówisz, że mnie prześladuje?

Cytuj:
Pytam o fakty, a nie o przypuszczenia. I o faktach, a nie gdybaniach, chcę rozmawiać.

No więc istnieje. Ja je praktykuję. Tzn nie mogę, bo łamie się moje sumienie i mi się tego zabrania. Niesłusznie, jak rozumiem?

Odpowiesz wreszcie, czy tego też "nie zauważasz":
Czy gdyby zreformowany kościół aztecki zakładający składanie ofiary z Yarpena domagałby się takiego prawa, to Yarpen by się zgodził? Czy tu akurat ograniczyłby swobody religijne?

Wt gru 30, 2014 16:39

Yarpen_Zirgin napisał(a):
Jajko napisał(a):
Ale Ty chcesz pozwolić dzieciom studiować Koran w państwowej szkole, za państwowe pieniądze.

Muzułmańskim dzieciom. Nie widzę w tym nic złego, że muzułmańskie dzieci studiują w szkołach księgę, która jest podstawą ich wiary.

Yarpen, niezwykle mnie cieszy i buduje Twoja otwartość na inne religie. Rozumiem, że nie masz też nic przeciwko, jeśli w szkole pojawi się pewna liczba muzułmanów (niekoniecznie większość), aby organizować jakieś święta muzułmańskie, świętować wspólnie Ramadan - w sensie przygotowywać dzieci na te okazje, tłumaczyć im o co chodzi, robić jakieś ozdoby, gazetki szkolne, a w stołówce nie podawać potraw z wieprzowiny (w końcu to mało zdrowe mięso), prawda?

Wt gru 30, 2014 19:42
Jajko, naprawdę wierzysz, że złapiesz mnie na tak prymitywne manipulacje?

Śr gru 31, 2014 0:12

Już się dałeś złapać :D skoro, tradycyjnie, odmawiasz odpowiedzi na proste pytania :gool:
Z Twoich wypowiedzi wynika jasno, że jesteś otwarty, ale tylko i wyłącznie na jedną religię, a drugiej byś najchętniej w szkole nie widział, tylko nie wypada Ci tego napisać. No chyba że napiszesz i wówczas przyznam się do błędnej interpretacji Twego milczenia...masz szansę...

Śr gru 31, 2014 10:47
Zadając kolejny raz to samo pytanie x razy, tyle że na różne sposoby, jasno pokazujesz, że usiłujesz uzyskać inną odpowiedź niż ta, która już padła.

Śr gru 31, 2014 11:19

Jajko napisał(a):
Już się dałeś złapać :D skoro, tradycyjnie, odmawiasz odpowiedzi na proste pytania :gool:
Z Twoich wypowiedzi wynika jasno, że jesteś otwarty, ale tylko i wyłącznie na jedną religię, a drugiej byś najchętniej w szkole nie widział, tylko nie wypada Ci tego napisać. No chyba że napiszesz i wówczas przyznam się do błędnej interpretacji Twego milczenia...masz szansę...

A tak właściwie w czym ten cały Islam wam przeszkadza? Jeśli muzułmanie stanowili by większość Polskiego społeczeństwa, to wtedy katolików z biegiem lat by było coraz mniej, w pewnym momencie wiara chrześcijańska może by całkiem zanikła? W sumie nic wielkiego, przetrwa silniejsza religia! No i co wtedy?
To chyba jest nawet sprzeczne z tym co jest napisane w Biblii, jacyś chrześcijanie muszą zostać, bo w końcu kogo będą prześladować przed końcem świata?
Szczęśliwego nowego roku :zdrowie:

Śr gru 31, 2014 15:38

Yarpen: bynjamniej nie zadałem tego samego pytania. Zadałem kolejne. Odpowiedziałeś TWIERDZĄCO na moje stwierdzenie, że:

Ty chcesz pozwolić dzieciom studiować Koran w państwowej szkole, za państwowe pieniądze.

Ale na kolejne pytania:

Rozumiem, że nie masz też nic przeciwko, jeśli w szkole pojawi się pewna liczba muzułmanów (niekoniecznie większość), aby organizować jakieś święta muzułmańskie, świętować wspólnie Ramadan - w sensie przygotowywać dzieci na te okazje, tłumaczyć im o co chodzi, robić jakieś ozdoby, gazetki szkolne, a w stołówce nie podawać potraw z wieprzowiny (w końcu to mało zdrowe mięso), prawda?

Już odpowiedzi się nie doczekałem. Kłamiesz więc, że na nie odpowiedziałeś. Nie wstyd Ci? Jezus by tak chyba nie postąpił...

Cz sty 01, 2015 12:20
Jajko napisał(a):
Yarpen: bynjamniej nie zadałem tego samego pytania. Zadałem kolejne.

Nudzisz, Jajko. Pytanie z tego posta to jest to samo pytanie, co zadane przez Ciebie w tej wiadomości, tylko nieco inaczej sformułowane, bo z szerszym opisem sytuacji. Nie mam czasu na bezsensowne przepychanki z Tobą i poczekam na poruszenie jakiejś nowej kwestii w miejsce uporczywego wracania do pytania, na które już masz odpowiedź.

Cz sty 01, 2015 12:34

Bóg kocha i szanuje religie islamu ,najbardziej Bóg upodobał sobie Iran ze wszystkich krajów islamskich.

Cz sty 01, 2015 12:39

Nie, to zdecydowanie nie jest to samo pytanie. Jedną rzeczą jest popieranie opłacania i współorganizowania przez Państwo religii muzułmańskiej w szkołach państwowych, a drugą wplatanie w program zajęć (wszystkich dzieci) informacji o ważnych świętach muzułmańskich, robienie ozdób czy gazetek szkolnych z okazji np. Ramadanu (tak jak teraz np. o Wielkanocy) czy też dostosowane menu szkolnego do potrzeb muzułmanów. Racz zauważyć, że w przeważającej większości przypadków w szkolnych stołówkach w piątki nie serwuje się mięsa na obiad. To chyba nie jest czysty zbieg okoliczności? No a gdyby tak zrezygnować z wieprzowiny? Miałbyś coś przeciw temu?

Odpowiesz, czy nada będziesz się wykręcał udając że to wszystko jest jednym i tym samym pytaniem?

Cz sty 01, 2015 12:43

Jajko napisał(a):
Nie, to zdecydowanie nie jest to samo pytanie. Jedną rzeczą jest popieranie opłacania i współorganizowania przez Państwo religii muzułmańskiej w szkołach państwowych, a drugą wplatanie w program zajęć (wszystkich dzieci) informacji o ważnych świętach muzułmańskich, robienie ozdób czy gazetek szkolnych z okazji np. Ramadanu (tak jak teraz np. o Wielkanocy) czy też dostosowane menu szkolnego do potrzeb muzułmanów. Racz zauważyć, że w przeważającej większości przypadków w szkolnych stołówkach w piątki nie serwuje się mięsa na obiad. To chyba nie jest czysty zbieg okoliczności? No a gdyby tak zrezygnować z wieprzowiny? Miałbyś coś przeciw temu?

Czy istnieje taka możliwość, żeby w szkolnych stołówkach, były potrawy przewidziane zarówno dla katolickich dzieci, jaki i dla dzieci muzułmanów? Żeby każdy wziął to na co mu religia pozwala?

Cz sty 01, 2015 16:10

Jasne, że istnieje. Tylko trzeba by przekonać do tego ajenta by chciał gotować kilka różnych obiadów. Pytanie czy będzie chciał się w to bawić dla 10, 20 czy 30 procent uczniów, którym bogowie zakazują jedzenia tego czy owego?

Cz sty 01, 2015 20:15
W wątku pytałem o zachowanie wojujących ateistów wobec okupanta myśląc o Rosji. Ale z drugiej strony szykuje się inny front, zagrożenie islamskie.

Więc pytam wojujących ateistów, jak się czujecie po ostatnich prowokacjach których skutkiem była przelana krew, prowokacji dokonanej przez ludzi pokroju waszych mentorów i ideologicznych kapłanów, którzy tak samo działają wobec chrześcijaństwa z waszym przyklaskiem ??
I jak się czujecie kiedy wasi mentorzy i ideologiczni kapłani jak konfidenci wspierają front islamski ??

So sty 31, 2015 14:15

Cytuj:
I jak się czujecie kiedy wasi mentorzy i ideologiczni kapłani jak konfidenci wspierają front islamski ??

Wiesz co? Ostatnio mielismy wypowiedzi samych modow, swiadczace o niemozliwosci (lamanie regulaminu) nazwanie usera glupkiem, ignorantem i debilem. Mozna uzyc "lagodniejszej" forumy np. Diabel Wcielony. Co niniejszym czynie w stosunku do twojej marnej osoby.

So sty 31, 2015 19:53
quas napisał(a):
W wątku pytałem o zachowanie wojujących ateistów wobec okupanta myśląc o Rosji. Ale z drugiej strony szykuje się inny front, zagrożenie islamskie.

Więc pytam wojujących ateistów, jak się czujecie po ostatnich prowokacjach których skutkiem była przelana krew, prowokacji dokonanej przez ludzi pokroju waszych mentorów i ideologicznych kapłanów, którzy tak samo działają wobec chrześcijaństwa z waszym przyklaskiem ??

Przecież to quas piał z zachwytu nad islamistami. Jacy to honorowi ludzie, żyjący wartościami, wspaniale potrafiący bronić wiary itd. I kto tu jest tak naprawdę islamskim konfidentem? :D

Najśmieszniejsze i zarazem najbardziej żałosne w tym wszystkim jest to, że pomimo czołobitnych hołdów składanych przez quasa islamiści i tak nim gardzą jako niewiernym. :D

N lut 01, 2015 6:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona