Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
Autor |
Wiadomość |
formek1
|
 Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
chwat napisał(a): formek1 napisał(a): To skąd mamy wiedziec jakie są odległości od równika do bieguna? Z domysłów.? No to domyslam się że ta odległość to 10002 km. Coś to dało w twoich rozważaniach? A całkiem dużo to dało. Okazuje się wtedy, że odległość z bieguna do zwrotnika Raka to jakieś 7500 km, a do zwrotnika Koziorożca jakieś 12500 km. A z tego się okazuje, że obwód zwrotnika Raka to jakieś 46 tyś km, a obwód zwrotnika Koziorożca to jakieś 79 tyś km. Czyli obwód zwrotnika Koziorożca jest prawie dwa razy dłuższy niż zwrotnika Raka. Jak to się dzieje, że Słońce mając do pokonania niemal dwa razy większy dystans i tyle samo czasu, bo 24 godziny, nie porusza się po niebie nad zwrotnikiem Koziorożca dwa razy szybciej? No to rzeczywiscie ja mam problemy z matematyką. To fakt . Ale takie asy żeby nie umiały mnożyć. 46x2=79 . Naprawde jestem pod wrażeniem umiejetności liczenia. To jest dopiero prawdziwa matematyka. No ale zostawmy takie niuanse. Przeciez ty na pewno umiałes to policzyć. taki as matematyki by nie umiał .? Przeciez napisałeś prawie dwa razy . Jak bym raczej napisął 1,5 razy . Bo to tylko 1,7 razy szybciej . Czyli 1,7 to blizej do 1,5 niż do 2. Czyli gdzies 1,7 razy szybciej słońce powinno sie poruszać na zwrotniku koziorożca. No i jak to stwierdziłes że słońce nie porusza sie tam szybciej?
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
Pn lut 05, 2018 19:58 |
|
|
|
 |
chwat
|
formek1 napisał(a): Czyli 1,7 to blizej do 1,5 niż do 2 To cała linia obrony? Spodziewałem się czegoś bardziej wyrafinowanego. Napisałem "prawie dwa razy" i tyle jest. Różnica 1:1,7 jest wystarczająco gigantyczna, żeby dała największemu płaszczakowatemu cymbałowi do myślenia. Cytuj: No i jak to stwierdziłes że słońce nie porusza sie tam szybciej? Stwierdziłem posługując się zegarem słonecznym, który to zegar na zwrotniku Koziorożca, dziwnym trafem nie odmierza czasu prawie dwa razy szybciej niż na zwrotniku Raka, tylko porusza się w tym samym tempie. No chyba, że płaszczaki twierdzą, że czas na obu zwrotnikach nie biegnie tak samo szybko. Twierdzicie coś takiego? Jak płaszczaki w Australii korzystają z map? viewtopic.php?p=993746#p993746
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
Pn lut 05, 2018 20:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lot z Brasilii do Pekinu: http://www.gcmap.com/mapui?P=BSB-PEKSkąd wytrzasnął formek tezę, że będzie on na pewno przez Afrykę?
|
Pn lut 05, 2018 20:24 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
chwat napisał(a): Jak płaszczaki w Australii korzystają z map?
Normalnie. Płaszczaki bez żenady korzystają z map i tysiąca innych rzeczy opracowanych w oparciu o prawdziwą geografię, którą negują... bo i z czego by mieli korzystać, skoro na podstawie ich fantazji nic działającego w świecie realnym zaprojektować przecież się nie da 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn lut 05, 2018 21:18 |
|
 |
formek1
|
Święta pani moderator czy mogę o swoich rozmówcach pisać cymbał ,tuman i idiota, dodałbym jeszcze kretyn i burak do kwadratu.? Nie chciałbym od pani dostawac osdtrzeżenia ... więc pytam.
Ostatnio edytowano Pn lut 05, 2018 21:28 przez formek1, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn lut 05, 2018 21:21 |
|
|
|
 |
formek1
|
felek_ napisał(a): formek1 napisał(a): W linni prostej nie lata żaden samolot. A na pewno nie z równika do bieguna. To którędy na twojej mapie będzie leciał samolot z Chin do Brazylii? Nie przez biegun? Jak widzisz nawet nie musiałem sam sprawdzać . Zrobiono to za mnie Jak widzisz samoloty z Chin do Brazylii weług ziemi kuli nadkładają tysiace km aby sobie lecieć przez europe zamiast najkrótszą droga przez afrykę . No widocznie taka już polityka linii lotniczych aby robić ludziom wycieczki krajoznawcze. Jeśli natomiast to jest najkrótsza droga to tylko na płaskiej ziemi co wykazałem wczesniej.
|
Pn lut 05, 2018 21:28 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
formek1 napisał(a): Święta pani moderator czy mogę o swoich rozmówcach pisać cymbał ,tuman i idiota, dodałbym jeszcze kretyn i burak do kwadratu.? Nie chciałbym od pani dostawac osdtrzeżenia ... więc pytam. To pytanie (pomijam ironiczny zwrot skierowany do mnie) już zasługuje na ostrzeżenie.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pn lut 05, 2018 21:38 |
|
 |
formek1
|
chwat napisał(a): formek1 napisał(a): Czyli 1,7 to blizej do 1,5 niż do 2 To cała linia obrony? Spodziewałem się czegoś bardziej wyrafinowanego. Napisałem "prawie dwa razy" i tyle jest. Różnica 1:1,7 jest wystarczająco gigantyczna, żeby dała największemu płaszczakowatemu cymbałowi do myślenia.
Jak juz innym prostakom i burakom pisałem nie dyskutuje z motlochem . Jeśli jeszcze raz użyjesz obraźliwego sformuowania wobec mnie nie będe z tobą pisał. Niestety pani nieobiektywna modedrotor nie reaguje wobec swojej sitwy więc musze sam reagować I zapewne ja dostanę ostzreżenie za to że ty mnie obrażasz Ale ... .na władzę nie poradzę.... jak powiedział klasyk. Jak nie masz ochoty nie musisz też ze mną rozmwiać . Nie ma obowiazku ze mną się zgadzać.
|
Pn lut 05, 2018 21:39 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Zdecydowanie obejdzie się bez obrażania, nawet w formie niebezpośredniej. Iago napisał(a): A łgać można bez konsekwencji? Tj. nieudolnie, na poczekaniu fabrykować "dowody" na poparcie swoich dyrdymałów, a w obliczu złapania na gorącym uczynku, bezczelnie rżnąć głupa dalej? Tak tylko pytam.  Nie można przedstawiać jako fakty czegoś, co się wymyśliło. Ale najpierw trzeba by wykazać, że najprawdopodobniej zostało to wymyślone, a nie jest jakimś błędem.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn lut 05, 2018 21:54 |
|
 |
Iago
|
Soul33 napisał(a): Ale najpierw trzeba by wykazać, że najprawdopodobniej zostało to wymyślone, a nie jest jakimś błędem. Przeczytałeś fantasmagorie Pana Inżyniera o "koledze z synusiem w liniach lotniczych" i moją wypowiedź demaskującą jego bajdurzenie?
|
Pn lut 05, 2018 22:11 |
|
 |
chwat
|
formek1 napisał(a): Jeśli jeszcze raz użyjesz obraźliwego sformuowania wobec mnie nie będe z tobą pisał. To ma być jakiś szantaż, czy co? Chyba nie sądzisz, że szczególnie zależy mi na wymianie nonsensownych informacji, które nawet pozorów rzetelności nie mają. Szczerze mówiąc to mam wyrzuty, że zabieram głos w takim głupawym temacie. Jeśli o mnie chodzi to możesz mi mówić chwat-baran, który mimo wszystko podaje zgodne z prawdą informacje, że na zwrotnikach Słonce porusza się z taką samą szybkością. A ja będę do formeka1 mówił formek1-inteligent, który w swojej inteligencji pyta, jakim sposobem stwierdziłem, że Słońce na pokonanie prawie dwa razy dłuższego dystansu w tym samym czasie, musi poruszać się odpowiednio szybciej.
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
Pn lut 05, 2018 22:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
formek1 napisał(a): Jak widzisz samoloty z Chin do Brazylii weług ziemi kuli nadkładają tysiace km aby sobie lecieć przez europe zamiast najkrótszą droga przez afrykę . No widocznie taka już polityka linii lotniczych aby robić ludziom wycieczki krajoznawcze.
Jeśli natomiast to jest najkrótsza droga to tylko na płaskiej ziemi co wykazałem wczesniej. Nie wykazałeś. Zamiast wskazać trasę z Chin do Brazylii, narysowałeś ją, ale nie z Chin a z Indii. Zrobiłeś to celowo, żeby nie pokazać najkrótszej drogi na mapie płaskiej Ziemi. Spróbujmy więc wytyczyć najkrótszą trasę na płaskiej Ziemi z Auckland (AKL) do Santiago De Chile (SCL). Zgodnie z twoją mapą samolot musiałby przemierzyć prawie całą średnicę dysku Ziemi. Byłaby to jeszcze dłuższa trasa niż z Chin do Brazylii, którą oszacowałeś na 17000-18000 km.: Cytuj: Z Chin do europy zachodniej to jakieś 8000 . Z Europy do Brazylii następne 9000 -10000. Na twojej mapie trasa ta swobodnie by wynosiła ponad 20 000 km. Tymczasem samoloty rejsowe pokonują ją w 11 godzin bez międzylądowania: https://www.fru.pl/flight_search/from/A ... /ad/1/ow/1możesz to jakoś wytłumaczyć?
|
Pn lut 05, 2018 22:44 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Iago napisał(a): Soul33 napisał(a): Ale najpierw trzeba by wykazać, że najprawdopodobniej zostało to wymyślone, a nie jest jakimś błędem. Przeczytałeś fantasmagorie Pana Inżyniera o "koledze z synusiem w liniach lotniczych" i moją wypowiedź demaskującą jego bajdurzenie? Owszem. Ale dlaczego ktoś nie miałby czegoś takiego palnąć? Ludzie wygadują niesamowite rzeczy. Najważniejsze, że ktoś się do tego argumentu odniósł i to unaocznił.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn lut 05, 2018 23:02 |
|
 |
Iago
|
felek_ napisał(a): możesz to jakoś wytłumaczyć? Pytanie retoryczne. Szczególnie, że najkrótsza trasa z Pekinu do Sao Paulo wiedzie dokładnie przez Europę (kilkadziesiąt km pod Rzeszowem, dokładnie rzecz ujmując  ), wbrew ignoranckim zakrzykom waszego nieszczęsnego interlokutora. https://www.google.co.uk/maps/dir/pekin ... 5199?dcr=0Ech, doprawdy, gdyby demistyfikacja jego bełkotu zajmowała więcej, niż literalnie niecałą minutę, to poświęciłbym czas na nieco bardziej pożyteczne zajęcie, jak patrzenie się w ścianę czy mycie wody w kranie.
Ostatnio edytowano Pn lut 05, 2018 23:20 przez Iago, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn lut 05, 2018 23:11 |
|
 |
Iago
|
Soul33 napisał(a): Ale dlaczego ktoś nie miałby czegoś takiego palnąć? Co to znaczy "palnąć"? Bezczelnie zełgał i to skrajnie nieudolnie na dodatek. Nie widzę powodu by wobec osoby, która chciała literalnie sfabrykować dowody świadczące na jego korzyść w dyskusji, mielibyśmy stosować podobne eufemizmy.
|
Pn lut 05, 2018 23:14 |
|
|
|