Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 3:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Ja to jestem wyluzowany :D I biorę udział, jak widać, w wielu dyskusjach :D
A aktualny spór, zupełnie bezsensownie, sprowokowałem nie ja. Wszyscy to widzą.
Ale postaram się oszczędzać YZ w dyskusjach :D

Pn sty 12, 2015 0:17
Moderator

Napisałem ten post:
Soul33 napisał(a):
W cytatach nie dokonuje się zmian albo się je zaznacza.

Aby zwrócić uwagę na Twój brak kultury dyskusji.

A tagi quote bywają stosowane różnie. Równie dobrze można też zmodyfikowany cytat ująć w tagi. Nie widzę problemu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sty 12, 2015 13:13

Cytuj:
Wszystko można ująć w tagi, też nie widzę problemu, ale nie widzę też sensu.

Zauważ, że prawidłowo stosuję tag cytowania w dyskusjach z forumowiczami.

Pn sty 12, 2015 13:15
Ja, ekhm, dokonuję zmian w cytatach. Likwiduję zbędne, moim zdaniem, akapity.

Pn sty 12, 2015 13:30

To jednak nie jest ingerencja w treść, choć poeta zapewne by był innego zdania.

Pn sty 12, 2015 13:35
W poezję nie ingeruję. Chyba że wszyscy tu poeci (poza krasnoludem), specjalizujący się w białym wierszu.

Pn sty 12, 2015 13:39

Komentarz czysto personalny i nie wnoszący nic do dyskusji. Proszę o przesunięcie. Soul?
viewtopic.php?p=846076#p846076

Pn sty 12, 2015 22:22

Dzięki! :ok:

Pn sty 12, 2015 23:27

Post Re: z jakich powodów powinno się wierzyć, że Bóg mówi prawdę
Chciałem jedynie poinformować, że za poniższą treść otrzymałem od moderatora Soul33 ostrzeżenie.

Zarzut: "obrażanie wiary chrześcijan".

czuowiek napisał(a):
Madziu, nie czepiajmy się słów - bardzo proszę. Jakiś demon nazwał się Jezusem i naopowiadał pewnemu plemieniu, że jedynie on jest prawdziwym Bogiem.
Równolegle innym plemionom opowiadał różne inne rzeczy po to, aby plemiona te wzajemnie się ze sobą naparzały. Nie możesz mieć pewności, że tak nie było.

"Coś" podawało się za Jezusa. I na tym nasza wiedza się kończy.
Możesz wierzyć, że to "coś" mówiło prawdę, ale równie dobrze mogło kłamać - nawet mówiąc rzeczy tak naprawdę godne pochwały (o miłości i nadstawianiu drugiego policzka - co wyjaśniłem powyżej w odpowiedzi udzielonej WIST'owi), ale to w żadnym stopniu nie świadczy o prawdomówności kogoś, kto te kwestie wygłasza. Zwłaszcza jeśli działalność tego czegoś w efekcie doprowadziła do nierozwiązywalnego i niezmiennie brutalnego konfliktu między islamem a chrześcijaństwem...

Moim zdaniem jeśli naprawdę chcemy w coś wierzyć, to nie popadając w skrajną naiwność możemy wierzyć wyłącznie, że "coś" poróżniło ludzi, występując pod różnymi postaciami (m.in. pod postacią Jezusa), doprowadzając celowo do globalnego skonfliktowania ludzi na tle religijnym.

Skłaniać do takiej wiary powinna nas obserwacja świata - Bóg, o ile istnieje, szanuje wolność istot przez siebie stwarzanych. Na przykład szanuje wolność pedofila, który najpierw gwałci a potem ucina głowę dziecku. Skoro tak, to gdyby pojawiło się "coś", co chciałoby na Ziemi udawać różnych "jedynie prawdziwych" Bogów w celu wywołania między ludźmi brutalnych konfliktów, należy przyjąć, że Bóg - o ile istnieje - również temu czemuś by nie przeszkadzał - szanując wolność tej istoty (bądź tych istot, bo skąd wiadomo, że to nie jest np. kilka demonów zgodnie ze sobą współpracujących na rzecz rozlewu krwi między ludźmi na Ziemi).

Stąd też wierzyć "Jezusowi" jest moim zdaniem ogromną naiwnością, bo być może wierząc mu przyczyniasz się właśnie do tego religijnego zamętu na Ziemi, stając po jednej ze stron konfliktu zaplanowanego przez to coś, co się pewnemu plemieniu podawało akurat za "Boga w Trójcy Jedynego".

Śr sty 14, 2015 7:22
Zobacz profil WWW
Przeniesiono. Skargi na działania moderatorów, tudzież "informacje" umieszczamy w wątku do tego przeznaczonym, nie śmiecimy na forum.

Śr sty 14, 2015 8:16

Zglosiłem trolling....zamiast reakcji dostałem ostrzeżenie.

Poziom moderacji w wykonaniu medievala.....poniżej krytyki

Śr sty 14, 2015 10:03
Moderator

sonniger, napisałeś powyższy post tak, jakbyś nic nie zrobił oprócz zgłoszenia raportu i w reakcji na ten raport dostałbyś ostrzeżenie. Kwestia rzucania obelg, jak rozumiem, umknęła.

czuowiek napisał(a):
Czy moderator Soul33 wstydzi się tego, że przywalił mi ostrzeżenie pod zarzutem "obrażanie wiary chrześcijan" za TEN post?

Uważam, że ta informacja powinna się znajdować w tym wątku, żeby każdy wiedział, co w tym wątku jest rozumiane jako "obrażanie wiary chrześcijan". Dlaczego wykasowałeś informację o ostrzeżeniu, którą kilkadziesiąt minut temu tutaj umieściłem? Masz coś do ukrycia?

Informacyjnie zaznaczam, że decyzja była podjęta bardziej kolektywnie, a nie tylko przeze mnie.

czuowiek napisał(a):
Naprawdę nie wiem, w jaki sposób zapytać wierzących "skąd wiecie, czy Jezus to tak naprawdę nie był zły demon udający syna bożego po to, aby skłócać ludzi na tle religijnym?

Polecam wprost. Nie dostałeś ostrzeżenia za pierwszy post, w którym o tym napisałeś w formie ogólnej: "proponuję o wiele prostszą wersję: każda "emanacja" Boga, która spowodowała na Ziemi powstanie jakiegoś kultu religijnego, to tak naprawdę jeden demon (...)". Jednak nie pozostałeś przy tej formie, ani przy formie wyglądającej jak konkretne rzeczowe pytanie. Wygląda to tak, jakby Twoja wypowiedź była zbyt mało irytująca i obraźliwa, więc zacząłeś pisać w formie twierdzącej, a potem jeszcze rozwijać temat poprzez przydługie teksty na ten sam temat. I podobne naginanie zasad kultury jest Twoim częstym zachowaniem.

A skoro tak się zachowujesz, to dziwić mogłoby co najwyżej Twoje zdziwienie otrzymanym ostrzeżeniem.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr sty 14, 2015 19:28

Zauważ jednak, że gdy odwołałem się do słowa "emanacja", natychmiast poddano w wątpliwość zasadność użycia tego słowa w tym kontekście. Więc się z niego wycofałem - skoro nie jest właściwe.

Śr sty 14, 2015 19:33
Zobacz profil WWW

czuowiek napisał(a):
Zauważ jednak, że gdy odwołałem się do słowa "emanacja", natychmiast poddano w wątpliwość zasadność użycia tego słowa w tym kontekście. Więc się z niego wycofałem - skoro nie jest właściwe.

identyfikowanie wcielenia Syna Bożego z emanacją jest merytorycznym błędem. Dlaczego?wyjaśniłam. I nie jest to jakaś moja interpretacja, ale teologia chrześcijańska.
Wcielenie Syna Bożego było faktem wyjątkowym w dziejach ludzkości, i dotyczyło jedynie Osoby Jezusa Chrystusa, dlatego nieobecne jest w każdej innej religii, poza chrześcijaństwem.

Śr sty 14, 2015 20:13

Zgłaszam moje zastrzeżenia odnośnie awatara niejakiego Charlie245. Wykorzystał obraz Pana Jezusa z Jego Sercem, gdzie w miejsce Jego Serca wstawiony jest liść, do złudzenia przypominający liść konopii indyjskich, Uważam, że jest to bluźnierczy awatar i obrażając Pana Jezusa, godzi jednocześnie w moje uczucia religijne. Wypraszam sobie. Niewiara w syna Bożego nie upoważnia do tego.

Śr sty 21, 2015 7:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 437  Następna strona