Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi do moderacji II
Yyy... saxon jest oficjalnie na urlopie więc możesz się trochę naczekać.

Ale zanim ksiądz to może ja odpowiem: nie podoba mi się rzucanie ad personam obelg podczas rozmowy.

A to, że ktoś głupoty pisze, nie znaczy, że można go obrażać. Ktoś może mieć zdanie, ze Kościół błądzi. Twoim zadaniem może być taką osobę oświecić, że nie błądzi, a nie obrażać.

(J 8, 32b)

Śr gru 15, 2010 21:19

Żeby zakończyć sprawę:

1. Marku - Twoje teksty są od personam i są obraźliwe. Nie jest to pierwszy raz ani jedyny wątek, w którym ponoszą Cię emocje. Proszę, żebyś spróbował się powstrzymać, inaczej sprawa zakończy się jak poprzednio. A nie ukrywam, że wcale mi się takie rozwiązanie nie podoba.

2. Leunamme kwestionuje nauczanie Kościoła w kwestii Eucharystii (o ten wątek chodzi, prawda?), ale to jest powód do wyjaśniania i rozmowy, nie ucinania możliwości stawiania problemów ze względu na bluźnierstwo. Inna sprawa, że mam wątpliwości, czy autorzy tematu faktycznie chcą słuchać jakichkolwiek wyjaśnień - w końcu jest to temat z tezą na wejściu.

3. Owszem, wypowiadają się bardzo krytycznie na temat intencji Kościoła. Z pewnością jest to krzywdzący osąd, ale trudno to uznać za bluźnierstwo.

4. Zgadzam się z szumim - piszesz rzeczy mądre, ale wycieczki personalne są nie do przyjęcia.

5. Na odpowiedź saxona musisz poczekać - co najmniej do 3 stycznia.

6. Dural został czasowo zbanowany po 3 ostrzeżeniu, za prywatne wycieczki. Gdyby ktoś się zastanawiał, dlaczego.

Śr gru 15, 2010 21:41
Nie przyjmuję tego tłumaczenia z następujących powodów:

jo_tka napisał(a):
1. Marku - Twoje teksty są od personam i są obraźliwe. Nie jest to pierwszy raz ani jedyny wątek, w którym ponoszą Cię emocje.
Robię to świadomie. Tak jak świadomie odniósłbym się ad personam i obraźliwie do osoby, która obraziłaby moją Matkę (a w realu być może dałbym po pysku) - tak dokładnie odnoszę się do osób obrażających Kościół - bo jest on naszą Matką.
Nieprzypadkowo zadałem pytanie czy i dla Was tak jest.

Gdybyśmy mówili o partii, organizacji - to inna sprawa. Ale mówimy o Kościele.

Cytuj:
2. Leunamme kwestionuje nauczanie Kościoła w kwestii Eucharystii (o ten wątek chodzi, prawda?), ale to jest powód do wyjaśniania i rozmowy, nie ucinania możliwości stawiania problemów ze względu na bluźnierstwo. Inna sprawa, że mam wątpliwości, czy autorzy tematu faktycznie chcą słuchać jakichkolwiek wyjaśnień - w końcu jest to temat z tezą na wejściu.
No właśnie. Toleruje się wykorzystywanie forum do zwykłej antykościelnej propagandy - nieraz w słowach ZNACZNIE bardziej obraźliwych niż te którymi niekiedy obdarzam bluźnierców.

Wiecie dobrze ze człowiek UCZCIWIE kwestionujący nauczanie Kościoła może zawsze liczyć na moją pomoc, wyjaśnienia itd. Człowiek który przychodzi po to by Kościół obrażać (tak ! To nie są żadne argumenty, tylko epitety i nie chodzi o jakiś jeden konkretny wątek) powinien spotkac się z ostrą i natychmiastową reakcją moderacji.

Cytuj:
3. Owszem, wypowiadają się bardzo krytycznie na temat intencji Kościoła. Z pewnością jest to krzywdzący osąd, ale trudno to uznać za bluźnierstwo.
Widzę to całkowicie inaczej. "Osąd" opiera się na argumentacji (niechby i fałszywej) a nie stanowi stek błota rzuconego na Kościół.

Cytuj:
4. Zgadzam się z szumim - piszesz rzeczy mądre, ale wycieczki personalne są nie do przyjęcia.
Nie powinny mieć miejsca - bo moderacja powinna zadziałać wcześniej i ostrzej.
BTW: jak to jest że chamskie, niesprowokowane wycieczki osobiste Durala wobec mnie (choćby podczas rozmowy o naginaniu swojego zdania do poglądów partii) przechodzą niezauważone ?
(ot, zerknijcie na post Durala z Śr gru 15, 2010 21:24 na stronie viewtopic.php?f=37&t=26712&p=568467#p568467 )

Cytuj:
5. Na odpowiedź saxona musisz poczekać - co najmniej do 3 stycznia.
Miałem na mysli Szumiego, nie Saxona.

Śr gru 15, 2010 21:51

Hm - pisałeś do księdza, szumi księdzem nie jest.

Nie wiem jak w tym temacie, Dural właśnie został czasowo zablokowany, m.in. za wycieczki osobiste w Twoim kierunku (kolejne ostrzeżenie).

Jeśli robisz to celowo, to będziemy mieli problem i pewnie się nie dogadamy. Chyba że zmienisz zdanie.

Śr gru 15, 2010 21:59
Brałem Szumiego za księdza. Taką ma księżowską facjatę :)
jo_tka napisał(a):
Jeśli robisz to celowo, to będziemy mieli problem i pewnie się nie dogadamy. Chyba że zmienisz zdanie.
Miałem nadzieję że to Wy zmienicie zdanie na temat prowadzenia moderacji, żebym nie miał okazji tego robić...

Śr gru 15, 2010 22:05

Jeśli uważasz, że moderacja nie spełnia swojej roli, bo nie reaguje na takie różowe pogrubione wezwania na pomoc... To chyba się zmiany z ich strony - na szczęście :) - nie doczekasz.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz gru 16, 2010 15:35
Zobacz profil WWW
Rozumiem że można powiedzieć na biskupa "prostak" a na akruka nie wolno ?
Dobrze zrozumiałem ?

Cz gru 16, 2010 15:47

Cóż - nie zmienię zdania ws. obrażania rozmówców - bez względu na to kto i czym został sprowokowany. I czy mogę prosić o zakończenie tematu lub przynajmniej brak komentarzy "z boku"?

Cz gru 16, 2010 17:50
Dlaczego mam kończyć niezakończony temat ? Czy nie po to jest ten wątek by tego nie robić w wątkach merytorycznych ?
jo_tka napisał(a):
Cóż - nie zmienię zdania ws. obrażania rozmówców - bez względu na to kto i czym został sprowokowany.

Chciałbym sprecyzować: nie zmienisz zdania tylko co do tego że "rozmówców nie wolno obrażać" czy także pozostaniesz przy dotychczasowej praktyce że można obrażać biskupów ?
To nie jest pytanie retoryczne, koniecznie chciałbym to wiedzieć. To jest sprawa być albo nie być.

Druga sprawa to to czym "obrażam" rozmówców. Czy nazwałem kogoś "prostakiem" ? Żądnym władzy, spoconym w pościgu za forsą itd ?
Czy wykonałem niesprowokowany atak ?
Wiesz co ? Ani razu.

Cz gru 16, 2010 18:28

w działach, które ja moderuję, często zaczynasz być uszczypliwy wobec niektórych rozmówców, co może być przez nich uznane za obrażanie ich - to odnośnie drugiej części Twojej wypowiedzi

natomiast co do obrażania biskupów - nie powinno mieć miejsce obrażanie kogokolwiek i w sytuacji, gdy Twoim zdaniem to następuje, najlepiej zgłosić ten fakt moderatorowi - czasem coś zostanie przeoczone przez moderatora, co nie oznacza, że jest akceptowane
gdyby jednak moderator uznał, że obrażania nie było, a Ty byś się z takim werdyktem nie zgodził, możesz poprosić o rozstrzygnięcie saxona, admina tego forum z ramienia Kościoła - przeważnie jednak (to mój odbiór Twoich słów pisanych w takich dyskusjach) Ty swoimi słowami chcesz zwrócić uwagę piszącemu, moderatorowi i wszystkim innym - i sytuacja zaczyna się zagęszczać ;-) a Ciebie "ponosi" duch walki słownej

Cz gru 16, 2010 21:23
Konkrety!

Cz gru 16, 2010 21:57

Dobrze zrozumiałem ?

To moja opinia o biskupie. A nie jest on rozmówcą tutaj. Zresztą, nie ma to znaczenia - opinia pozostaje aktualna. Nie bardzo rozumiem, czym to kogokolwiek obraża. Może - zainteresowanemu, Tobie i pewnie paru innym osobom - się to nie podobać, macie pełne prawo z taką opinią się nie zgadzać. Ale taka właśnie ona z mojej strony jest, wyrażam ją grzecznie, nie obrzucam nikogo epitetami. Tyle.

Pytanie poza konkursem:

viewtopic.php?p=568916#p568916
viewtopic.php?p=568892#p568892

Moderacjo droga - ktoś z Was, nie podpisując się, cenzuruje w całości posty Marka, już 2 znalazłem takie? Nie sądzę. Czy po prostu Marek spamuje swoimi "(...)"?

Pt gru 17, 2010 10:48
Zobacz profil WWW
Post Re:
ToMu napisał(a):
Marek MRB napisał(a):
Dobrze zrozumiałem ?

To moja opinia o biskupie. A nie jest on rozmówcą tutaj. Zresztą, nie ma to znaczenia - opinia pozostaje aktualna. Nie bardzo rozumiem, czym to kogokolwiek obraża. Może - zainteresowanemu, Tobie i pewnie paru innym osobom - się to nie podobać, macie pełne prawo z taką opinią się nie zgadzać. Ale taka właśnie ona z mojej strony jest, wyrażam ją grzecznie, nie obrzucam nikogo epitetami. Tyle.
Czyli jeżeli ty masz "opinię" o biskupie że jest prostak to jest OK, a jeżeli ja mam opinię o Tobie że jesteś (...) to gwałtu rety niedobrze ?

Cytuj:
Pytanie poza konkursem:

viewtopic.php?p=568916#p568916
viewtopic.php?p=568892#p568892

Moderacjo droga - ktoś z Was, nie podpisując się, cenzuruje w całości posty Marka, już 2 znalazłem takie? Nie sądzę. Czy po prostu Marek spamuje swoimi "(...)"?
Powyżej użyłem tego samego znaku, więc się możesz domyślić co oznacza i w tamtych wypadkach :)
A na marginesie - forum nie daje możliwości całkowitego usunięcia postu. Chcesz usunąć - musisz zostawić chociaż (...)

Ostatnio edytowano Pt gru 17, 2010 11:26 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt gru 17, 2010 11:11

Kolejne miejsce, Marku i moderacjo - viewtopic.php?p=568889#p568889

Dla mnie - śmiecenie, spam. Nic to nie wnosi.

Pt gru 17, 2010 11:15
Zobacz profil WWW
Post Re:
ToMu napisał(a):
Kolejne miejsce, Marku i moderacjo - viewtopic.php?p=568889#p568889
Dla mnie - śmiecenie, spam. Nic to nie wnosi.
Czepianie się - nic to nie wnosi.

Pt gru 17, 2010 11:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 222  Następna strona