Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 22:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Cała prawda o "Mariolci" 
Autor Wiadomość

Hej, sorry że zaśmiecam wam wątek, ale powiadamiam, że przeżywacie najazd trolli :

http://forum.nie.com.pl/showthread.php? ... post104609
:-)

Swoją drogą, Mariolciu...jeśli to czytasz, wiedz, że zupełnie nie różnisz się w swojej zajadłości, od tego, kogo tak bardzo krytykujesz. To dziecinne, takie zadawanie głupich pytań na forum swojego wroga, po czym obsmarowywać odpowiedzi nieświadomych twojej gry użytkowników za ich plecami, na jakimś forum dla...specyficznej elity intelektualnej. Skoro coś masz do katolików, to DYSKUTUJ, a nie wyśmiewaj. Bo jak już pisałem - w moich oczach niczym się od nich nie różnisz.

Pn sie 04, 2008 12:08

Cytuj:
Serdecznie zapraszam na FORUM WIARA gdzie niejaka "Biedroonka" toczy od kilku godzin sparing z katolami.

Pn sie 04, 2008 12:10
Niejaka bieedronka z pod znaku sierpa i młota :D ....do sparingu niejakiej bieerdonce brakuje podstawowej wiedzy :D

Pn sie 04, 2008 12:13

Zerknąłem z ciekawości na forum i po przeczytaniu 2 stron utopiłem się w niezmierzonym morzu ludzkiej głupoty usiłującej, wzburzając się kolokwializmem, przybrać płaszczyk elokwentnej inteligencji
Nie wiem co o tym myśleć ale widać ewidentnie że ilość postów wpływa wprost proporcjonalnie na ich żenująco niski poziom

Pn sie 04, 2008 12:30

Fajnie że schroniliście się tutaj w swojej małej jaskini żeby knuć, ale może byście wrócili na forum bronić swoich racji Państwo Wierzący ?

Pn sie 04, 2008 12:36
Po co i wobec kogo?...marnego desantu z pod znaku Nie i FiM :D ....szkoda czasu.

Pn sie 04, 2008 13:16

Niejaka bieedronka z pod znaku sierpa i młota :D ....do sparingu niejakiej bieerdonce brakuje podstawowej wiedzy :D

Dwa spostrzeżenia na temat katolików:
1. Każdego kto jest przeciwko kościołowi od razu uważacie za komunistę. Ja jestem antyklerykałem, ale do komunisty, czy nawet lewicowca to mi bardzo daleko.
2.Jak ktoś się z wami nie zgadza, to odpowiadacie, że nie ma jakiejś "wiedzy", nie czytał Biblii itp. A co to ma do rzeczy? Omawiamy tu żywot Hioba, czy prowadzimy dyskusję o czasach współczesnych?

Alus i inni obrońcy wiary: ja do was nic nie mam za to, że wierzycie, ale zrozumcie jedno, zachowujecie się dokładnie tak jak w oskarżeniach wysyłanych przez was do myślących inaczej: uogólniacie, przypinacie łatki, nie trafiają do was logiczne argumenty. Nie rozumiem jak to do końca jest z tym, że uważacie się za lepszych od tych z forum tygodnika "NIE" jak sami boicie się podjąć z nimi dyskusji na drażliwe tematy. Myślę, że oni również czytają ten wątek i bez chamskich zaczepek by z wami podyskutowali, ale wy im nie dajecie szansy. biedroonka może powinna ciut spuścić z tonu, ale też nic chamskiego do tej pory nie powiedziała. Tolerancyjni katolicy - śmiechu warte.

Pn sie 04, 2008 13:40

Niewierny, chyba jesteś świadom, że wymagać całkowitej tolerancji od wierzącego katolika jest utopią – więc powinieneś się z tym pogodzić. ;) Katolicy przestali mnie już irytować swoją postawą baaaardzo dawno temu – po prostu tacy są, taka jest ta religia i koniec. Nie można wymagać od słowika, żeby zaczął trąbić jak słoń. Zwłaszcza gdy ktoś wchodzi na forum, gdzie większość użytkowników to wyznawcy jakiejś religi czy ideologii – zawsze ma im za złe, że są tacy nietolerancyjni. A jacy mają być, skoro są wyznawcami?

Tak samo jest z ateistami – nazywanie katolików: katolami, bezmyślnymi owcami, nawiedzonymi itd
Zarzucanie katolikom nietolerancji – dla stojącego z boku obserwatora, niezaangażowanego w dyskusję, obie strony są nietolerancyjne, i okopane mocno na własnych pozycjach,
Poza tym, jak można dyskutować z ludźmi, którzy już na samym początku są do ciebie negatywnie nastawieni? Jak można gadać z człowiekiem, kiedy ten ma o tobie wyrobione zdanie „jest katolem, pewnie będzie się wymigiwał od odpowiedzi, oni są jacyś nawiedzeni”, albo „To ateista, komuch, grzesznik”?
Co do biedronki – gdybym był katolikiem, po prostu bym ją, za przeproszeniem olał. Od razu widać, że ta dziewczyna nie chce dyskutować, tylko „powalczyć” na argumenty, i wykazać, jacy to „katole” są nawiedzeni i bezmyślni. Nie dziwię się, że nie chcą z nią gadać.

Acha, a co do użytkowników z forum „Nie”....jak wszędzie. Gdy pojawi się innowierca, od razu większość robi sobie z niego polewkę. Niech ktoś się tam zarejestruje jako wierzący katolik, a sam się przekona ;-)

Pn sie 04, 2008 14:19

http://forum.nie.com.pl/showthread.php?t=2057

I odpowiedz sobie na pytanie: czy to jest normalne forum dyskusyjne gdzie pisują normalnie ludzie?

User Forged napisał na forum NIE:
Następuje atak wiernych z forum "wiara.pl".
Masa "gości" przegląda ten wątek
No ale skoro na swoim forum nie mogą myśleć, to może chociaż tu zaczną
.
Zbyt wiele myślenia niestety tam nie ma.

Pn sie 04, 2008 14:22
Fajnie że schroniliście się tutaj w swojej małej jaskini żeby knuć, ale może byście wrócili na forum bronić swoich racji Państwo Wierzący ?

przed głupotą?
nie ma sensu.
nie uda się!

Pn sie 04, 2008 15:40

Popatrz sobie niewierny na ten link:

http://forum.nie.com.pl/showthread.php?t=2057

I odpowiedz sobie na pytanie: czy to jest normalne forum dyskusyjne gdzie pisują normalnie ludzie?

Tutaj nikt nie urzył takich słów, od razu zakładasz, że jak z nimi zaczniesz dyskutować to cię k i ch obrzucą.

Pn sie 04, 2008 16:01

PurpleOnion niestety masz racje. Szerze mówiąc to miałem nikłą nadzieje na jakąś dyskusje z użytkownikami forum "NIE", którzy może po lekturze tego wątku przestrzegali by chociaż przez chwile regulaminu tego forum, a katolicy zebraliby się na odwagę i zerknęli trochę dalej poza własną wiarę. Ale to chyba niemożliwe.

Pn sie 04, 2008 16:32

Biedronko- wróć do swojej dziurki na forum NIE. Jednym słowem: WON

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pn sie 04, 2008 16:40
POGRZAŁO?

Pn sie 04, 2008 17:39

Tutaj nikt nie urzył takich słów, od razu zakładasz, że jak z nimi zaczniesz dyskutować to cię k i ch obrzucą.

Szerze mówiąc to miałem nikłą nadzieje na jakąś dyskusje z użytkownikami forum "NIE", którzy może po lekturze tego wątku przestrzegali by chociaż przez chwile regulaminu tego forum, a katolicy zebraliby się na odwagę i zerknęli trochę dalej poza własną wiarę. Ale to chyba niemożliwe.
1. Nie chodzi o same słowa, ale o to, że sposób konstruowania wypowiedzi świadczy o autorze i jego sposobie myślenia. Poza tym przekonany jestem, że tutejsza moderacja wytnie co trzeba.

2. Niewierny, ty naprawdę myślisz, że bycie wierzącym nie pozwala dostrzegać faktów i analizowania ich? Mylisz się niezmiernie. Różnica między mną a osobami ziejącymi nienawiścią do Kościoła jest taka, że należąc do Kościoła poznałem wielu duchownych, uczestniczyłem (i nadal uczestniczę) w wielu inicjatywach i kościelnych i ich obraz znacznie odbiega od tego, co jest wypisywane w rynsztokowych pisemkach. Przez 15 lat bycia ministrantem nikt mnie nigdy nie molestował, nie upokorzył. Kilku znajomych przewinęło się przez seminaria duchowne ze zmiennym skutkiem - nikt nie potwierdził tego, że tam "same pedały i ociekające spermą pisuary". Uczestniczyłem w ŚDM, pieszych pielgrzymkach - nie widziałem "pól pełnych zużytych prezerwatyw, woreczków po amfie". Zaprzyjaziony kapłan buduje pewien ośrodek pomocy , w prasie zaś napisano, że to kolejny pałac dla biskupa. Nie twierdzę, że wszystko jest cacy, widziałem też wiele nieciekawych rzeczy, słyszałem o różnych sprawach. Przede wszystkim spotkałem (i spotykam) jednak wielu zaangażowanych kapłanów, na których działalność złego słowa nie powiem (co nie znaczy, że są oni chodzącymi ideałami). Konkludując - na wiele doniesień patrzę z przez pryzmat własnych doświadczeń i z dużą dozą podejrzliwości.

Wt sie 05, 2008 9:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona