Autor |
Wiadomość |
Wizard
|
A skąd ty wiesz, że to germanowstręt? Ja też się cieszę , że Czechy wygrały i wyeliminowały Niemców jednak nie dlatego , że mam jakiś germanowstręt ale dlatego iż Niemcy grają nudny i schematyczny futbol.
_________________ Każdy jest czarodziejem własnego życia !
|
Cz cze 24, 2004 0:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wizard napisał(a): A skąd ty wiesz, że to germanowstręt?
Bo w RM mają też czechowstret... szczególnie po tym, jak Czesi odrzucili konkordat...
Więc jeśli cieszą się ze zwycięstwa Czechów, tzn. że germanowstret jest tam znacznie wiekszy niż czechowstręt... logiczne, nieprawdaż?
|
Cz cze 24, 2004 0:10 |
|
 |
Wizard
|
Nie nieprawdam
_________________ Każdy jest czarodziejem własnego życia !
|
Cz cze 24, 2004 0:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rowniez niezmiernie sie ciesze, ze Czesi wyeliminowali Niemcow z ME.
Tak jak Wizard uwazam, ze graja kiepska i nudna pilke........w dodatku sa przechwaleni, a ich dobre czasy dawno juz minely.
Poza tym komentarz byl jak najbardziej prawidlowy. Eliminacji dokonal II sklad druzyny Czechow.......a wiec ci co zazwyczaj "grzeja" lawke rezerwowych.
To tylko swiadczy o tym jak kiepskich zawodnikow posiadaja Niemcy
BRAWA DLA CZECHOW.
Nie rozumiem gdzie w tym jest "germanowstret".......tak moze powiedziec tylko osoba, ktora nie ma zielonego pojecia o pilce noznej.
Agni.....idz dalej i nazwij wszystkich kibicow narodowych druzyn pilkarskich....skrajnymi nacjonalistami.
Gdybym powiedzial ze sie ciesze iz Wlosi takze zostali wyeliminowani to jak bys to wtedy nazwala?
Pizzowstretem???
pozdrowka
|
Cz cze 24, 2004 0:13 |
|
 |
Gość
|
"Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło". Tak se myślę, że dobrze jest, że Agni tak się wścieka na RM, bo ludzie rozsądni, biorąc to Radio w obronę pokazują redaktorom RM, jak unikać głupot na falach tego Radia emitowanych.
|
Cz cze 24, 2004 7:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teofil, Jan napisał(a): Tak se myślę, że dobrze jest, że Agni tak się wścieka na RM,
A na jakiej podstawie Waszmość uważasz, że ja się "wściekam" na RM?
Nie przypominam sobie, żadnego mojego tekstu, z którego możnaby wysnuć takie wniosek.
|
Cz cze 24, 2004 7:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ponieważ ostatnie dwa listy techtavaniekatholiptica i Belizariusza były pełne rodzinnych pozdrowień, wyciąłem je i wysłałem je Wam na skrzynki. Wiecie... to prawda, że wątek o Radiu Maryja to forumowy Hyde-Park i nie zamierzam go blokać, bo temat to niekończąca się opowieść i można tu pisać wszystko co dotyczy RM. No, ale niech to będzie o Radiu Maryja.
|
Pn cze 28, 2004 8:55 |
|
 |
meritus
|
PTRqwerty napisał(a): Nie masz się czym przejmować, że nie możesz słuchać RM. Pomijając zarzuty antyklerykałów, którym ich zmysł krytyczny nie przeszkodził głosować na SLD, które miało więcej afer niż KRzK w tym okresie, ja osobiście RM mogę zarzucić: 1. głoszenie księżycowej gospodarki 2. coś na kształt herezji manichejskiej 3. jeszcze dwa lata temu słyszałem audycję głoszącą spiskową teorię dziejów o dominacji masonerii nad światem
1) Co to jest księżycowa gospodarka ?
2) No tego jeszcze nie było...
3) Funkcjonowanie masonerii jest oczywiste. Istnieją kraje, gdzie czasowo masoneria rządziła (Francja w czasach rewolucji francuskiej i ludobójstwa w Wandei, porewolucyjny Meksyk w XX wieku). Wpływy masonerii zaś są dość znaczne w takich krajach jak USA, czy Francja.
|
Śr sie 11, 2004 20:41 |
|
 |
meritus
|
ronin napisał(a): słyszałem takze ze swego czasu około 2 lata temu moznabyło dzwonic pod podany numer i odzywała sie sekretarka automatyczna mówic ze to spowiedz i mozna było mówic grzechy a potem pokuta była podawana. dła mi ten numer ale nigdy nie zadzwoniłem wiec to tylko relacja mojej dobrej kolezanki ona mówiła ze dzwoniła cóz nie wiem czy kałamała czy mówiła prawde.
Gazeta Wyborcza kilkakrotnie publikowała numer telefonu na ową "spowiedź" podając jednocześnie koszt połączenia - 4,22 zł za minutę.
|
Śr sie 11, 2004 20:48 |
|
 |
meritus
|
|
Cz sie 12, 2004 18:50 |
|
 |
Khaki
|
Z tego co wiem wstępowanie do Masonerii uznał nie jeden Papież jako zupelnie sprzeczne z chrześcijaństwem. Masoneria jest jak antychrześcijaństwo - jest antykościołem.
Zresztą każda organizacja tajna szybko staje się zła - bo zło boi się światła dziennego i potrzebuje ukrycia - z ukrycia lepiej działać, manipulować i zwodzić.
Największym sukcesem szatana jest to, że ludzie nie wierzą w jego istnienie - tak samo jest w przypadku Masonerii.
 Szanowanko
|
Śr sie 25, 2004 20:06 |
|
 |
meritus
|
odpowiedź Megowi z http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=83100#83100
1. Nie jest to pseudo radio, ale radio.
2. Upowszechniając takie fotki bierzesz na siebie odpowiedzialność za krytykę.
3. Żydów nie obraża, chyba, że przypomina o tym, czego nie lubią, a zdarza się to sporadycznie.
4. Zapraszają polityków z PSL, LPR, RP, Samoobrony, PiS, UPR i PO. Komunistów dobrze, że nie zapraszają.
5. Mercedes ma conajmniej 4 lata i duży przebieg. Helikoptera nie ma.
|
Pt cze 17, 2005 23:56 |
|
 |
Meg
|
To co teraz napisze nie na na celu obrażania CIebie broń Panie Boże
Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?
Ależ nie ma sprawy, czego jak czego, ale krytyki się nie boję, moge nawet sama przerobić to zdjęcie, ale myślę, żę to nie będzie potrzebne
Po za tym, skąd masz pewność, że:
a) mercedes ma conajmniej 4 lata
b) dla mnie to jest pseudo radio, jeżeli uważasz inaczej ok, ale uszanuj moje zdanie i to, że jest odmienne
c) jeśli jest zdolny do tego, żęby oczerniać partie takie jak SLD, SDPL, PiS to niech ma też tyle odwagi, aby i ich zaprosić i zapoznać się z ich zdaniem. (móiąc w nawiasie, to też komunistó ie popiram, ale tego wymaga przyzwoitość, a Kaczyńscy mogą być  )
|
So cze 18, 2005 0:16 |
|
 |
Meg
|
Dodam jeszcze, że nie jest tak, że ja potępiam Radio Maryja w 100%.
Bardzo pięknie, że noi transmitują Apel Jasogórski, Msze, audiencje papieskie itd. to jest bardzo dobre.
Natomiast z takimi zachowaniam jak opisałąm wyżej zgadzać się nie zamierzam i nie zamierzam ppierać ojca Dyrektora, który upolitycznił radio...
|
So cze 18, 2005 0:19 |
|
 |
Gość
|
Meg napisał(a): jeśli jest zdolny do tego, żęby oczerniać partie takie jak SLD, SDPL, PiS to niech ma też tyle odwagi, aby i ich zaprosić i zapoznać się z ich zdaniem. (móiąc w nawiasie, to też komunistó ie popiram, ale tego wymaga przyzwoitość, a Kaczyńscy mogą być  )
Posłuchaj człowieku. SLD i jego mutanty mają wszystkie media (prasa, radio i TV). Radio Maryja jest dla tych, którym pokazywane wszędzie te same ,,gęby" sie znudziły i te same głosy obrzydły. Nie wymagaj aby kanał temtyczny nadawał polityczną ,,pokulturę", czyli coś, czego wszędzie jest w brud. Po drugie mnie tam rozmowa z czerwonym betonem nie interesuje - jeśli oni są za aborcją dla mnie stoją poza cywilozowanym światem i nie mają najmniejszych kompetencji by przemawiać w radio, a tym bardziej radio katolickim. Weź sobie wrzuć hasło do googli ,,zdjęcia abortowanych dzieci", podam ci jeden z linków, którego nie wolno otwierać osobom poniżej 15 roku życia (drastyczny):
http://www.abortiontv.com/Pics/AbortionPictures1.htm
Jeśli ktoś uważa coś takiego za przejaw prawa kobiety do decydowania o własnym ciele, to z pewnością można mu odmówić elementarnej logiki i słusznie oskrażyć o niezdolnośc do prowadzenia dialogu. Zastanów się, czy ma sens dyskusja na argumenty z kimś kto mówi, że te zdjecia nie opisują straszliwego dramatu człowieka ? Przecież te zdjecia są argumentami nie do podwarzenia, więc jeśli ktoś nie przyjmuje logicznych argumentów, to nadaje się do przedszkola, a nie do radia i to katolickiego, a wiec z definicji szukającego PRAWDY. Meg, zajmij się lepiej mniej poważnymi temtami....
|
Pn cze 20, 2005 21:44 |
|
|
|