Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 14:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
 Agnieszka Radwańska i akcja "Nie wstydzę się Jezusa" 
Autor Wiadomość

Post Re: Agnieszka Radwańska i akcja "Nie wstydzę się Jezusa"
szyszkownik napisał(a):
Wygląda na to że Agnieszka jest mało wstydliwa. NIe tylko nie wstydzi się Jezusa, ale również samej siebie.
Oczywiście, niektórzy mają z tym problem, ale przyznawanie się do Jezusa nie pociaga automatycznie za sobą bycie 100% katolikiem. Tak więc można nie wstydziś się Jezusa i jednocześnie nie wsydzić się rozbierać, palić zioło, chodzić na imprezy, medytować itd.

Tym którzy uważają, że to co zrobiła Agnieszka przeczy akcji, której patronuje chciałbym naświetlić pewien aspekt tej sprawy, którego chyba niedostrzegają. Otóż można jej mieć to za złe, ale myślę, że wiele młodych dziewczyn może być w pewnym sensie "zewangelizowane" przez to co zrobiła... Agnieszka, nie wstydząca się Jezusa sportsmenka i jednocześnie normalna dziewczyna / kobieta która lubi być podziwiana (dla swojej urody) i nie jest jakimś fruwającym nad ziemią dziwolągiem ani zimnym, aseksualnym "pingwinem" itd.
To co odciąga często młodych ludzi od wiary to hipokryzja, pozoranctwo i pruderia. Agnieszka jest poprostu sobą i taka postawa może być pociągająca dla młodych ludzi.

a ja tak przy okazji jeszce wtrącę...

pokazywanie nagości to kwestia kulturowa
i jako taka obojętna z moralnego punktu widzenia,

w niektórych kulturach nagość jest rzeczą całkowicie normalną na codzień (a nie zarezerwowaną całkowicie dla współmałżonka) i jej ukazywanie nie ma kontekstu seksualnego,

u nas też się to zmieniło (nie aż tak, żeby chodzić nago na codzień),
trzeba być ślepym, żeby tego nie zauwazyć

gdy kobiety chodziły zakryte od stóp do głów to widok kobiecej kostki czy łydki (w japonii stopy, w krajach islamskich włosów i ramion) był silnym bodźcem erotycznym, dziś nawet całkowita nagość sama w sobie takim bodźcem nie jest

no chyba, że jest ukazana w sposób obliczony na uzyskanie podniecenia i wtedy jest złem -
nie powinno się celowo wzbudzać podniecenia u innych mężczyzn niż mąż

nagość Agnieszki Radwańskiej w żaden sposób nie była obliczona na wywołanie podniecenia
- była poprostu pokazaniem nagiego ciała sportsmenki,

widziałam zdjęcia i nie sądzę, żeby w kulturze gdzie nagość można spotkać wszędzie ktoś podniecił się oglądając takie zdjęcia (co innego gdyby na codzień nagości nie widział)

jeżeli są gdzieś ludzie, którzy konsekwentnie odwracali cale życie oczy od nagości i im się to udało, to dla nich nagość, w jakikolwiek sposób byłaby przedstwiona ma kontekst seksualny (może wywołać podniecenie i może stać się okazją do grzechu)

no i mają problem...
no i się gorsżą jak nagość widzą...

Śr lip 24, 2013 11:04
MARIEL napisał(a):
A to przepraszam, w razie czego @tanie_wino zwracam nadszarpnięty honor ;)
Jego ksywkę pisze się bez znaku podkreślenia, to ważne (patrz: http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=715882#p715882)! :)
jesienna napisał(a):
Sama nagość jest obojętna, ale jej pokazywanie - nie, dlatego że robi się to w pewnym celu. Cel może być dobry lub zły.
jesienna napisał(a):
nagość Agnieszki Radwańskiej w żaden sposób nie była obliczona na wywołanie podniecenia
Jesteś tego pewna? Jeśli tak, skąd ta pewność pochodzi?

Śr lip 24, 2013 12:10

MIXer napisał(a):
jesienna napisał(a):
Sama nagość jest obojętna, ale jej pokazywanie - nie, dlatego że robi się to w pewnym celu. Cel może być dobry lub zły.
jesienna napisał(a):
Jesteś tego pewna? Jeśli tak, skąd ta pewność pochodzi?

a stąd wiem, że widziałam zdjęcia gdzie nagość była ukazywana w celu wywoływania podniecenia
(odpowiednie gesty, spojrzenie kojarzące się z wabieniem mężczyzny i podnieceniem seksualnym), zresztą caly internet jest pelen takich zdjęć

te zdjęcia są inne

myślę, że nie potrzeba nagości by podniecenie wywołać

wystarczy "modelka" w podkoszulku i majtkach (wcale nie naga!)
wsadzająca sobie część dłoni za majtki lub wskazująca na swój wzgórek
łonowy, liżąca przy tym wymownie palec (albo loda)
lub w określony sposób jedząca banana - z wyrazem twarzy wskazującym
na podniecenie seksualne

albo modelka w szortach a nawet spodniach (a jakże! - wcale nie naga!)
wypinająca "zachęcająco" pupę i wyginająca ciało w sposób
sygnalizujący doznania seksualne

nagości nie ma, prawda?
w zupelności wystarczą inne środki

że też ja muszę takie rzeczy tlumaczyć!

Śr lip 24, 2013 12:38

MARIEL napisał(a):
Na moje oko to sarkazm był :D
To była dobra rada z lekką domieszką sarkazmu.

MIXer napisał(a):
Jego ksywkę pisze się bez znaku podkreślenia, to ważne
Nie takie znowu ważne, po prostu przy rejestrowaniu nie dało się napisać dwuczłonowej nazwy bez tej kreski.

jesienna napisał(a):

Obrazek

Cytuj:
wypinająca "zachęcająco" pupę...
Obrazek

Generalnie zgadzam się z jesienną. Mądrze dziewczyna pisze.

A dla wszystkich mądrze i niemądrze piszących tutejszych kobiet, które mają dość odwagi załączam super podniecające zdjęcie dwóch ekstra kociaków -----------> http://pl.memgenerator.pl/mem-image/kla ... -pl-000000

Śr lip 24, 2013 16:32

jesienna napisał(a):

a stąd wiem, że widziałam zdjęcia gdzie nagość była ukazywana w celu wywoływania podniecenia
(odpowiednie gesty, spojrzenie kojarzące się z wabieniem mężczyzny i podnieceniem seksualnym), zresztą caly internet jest pelen takich zdjęć

te zdjęcia są inne

lub w określony sposób jedząca banana - z wyrazem twarzy wskazującym
na podniecenie seksualne

wypinająca "zachęcająco" pupę i wyginająca ciało w sposób
sygnalizujący doznania seksualne

nagości nie ma, prawda?
w zupelności wystarczą inne środki

że też ja muszę takie rzeczy tlumaczyć!

Szczerze mówiąc, większego podniecenia doświadczyłem czytając ten tekst, aniżeli patrząc na zdjęcia nagiej Agnieszki Radwańskiej... :oops:
Jesienna czy ty też bierzesz udział w akcji "Nie wstydzę się Jezusa"? Jęśli tak to wsydź się! Przez ciebie musiałem praktykować medytację nad "obrzydliwościami ciała"...

Śr lip 24, 2013 18:28
tanie_wino napisał(a):
MIXer napisał(a):
Jego ksywkę pisze się bez znaku podkreślenia, to ważne
Nie takie znowu ważne, po prostu przy rejestrowaniu nie dało się napisać dwuczłonowej nazwy bez tej kreski.
Wiem, że to niezbyt istotne, żartowałem. :))

Śr lip 24, 2013 22:18

MARIEL napisał(a):
Na moje oko to sarkazm był :D

Jeżeli to był sarkazm to przepraszam JedenPost. Na trzeźwo mam problemy z inteligencją :)

Cz lip 25, 2013 13:12

Oto następny przykład tego ,co to się Jezusa podobno nie wstydzi. Artur Boruc (taki facet co to jak kopną piłkę, to on ją łapie) zwykle bez skrępowania robił znak krzyża przed i podczas meczów, za co nawet został ukarany upomnieniem przez szkocką prokuraturę! Męczennik za wiarę, niemalże. I o czym dziś przeczytałem? Pewnie to stary kotlet, ale ja się właśnie dowiedziałem, że ten bogobojny piłkarz w 2008 roku zostawił żonę i kilkumiesięcznego syna Aleksandra dla innej kobiety.
Hmm, krzyża to się zrobić nie wstydzi, ale też zostawić żonę z dzieckiem to dla niego żaden wstyd...

Czy może było zgoła inaczej, a tylko media pokręciły? Ktoś sprostuje i przywróci mi nadzieję, że to nie był tylko fasadowy katolik?

http://ofsajd.onet.pl/dziewczyny/dziewc ... dowa/2xn8b

Pn paź 07, 2013 10:34
Jajko napisał(a):
Artur Boruc (taki facet co to jak kopną piłkę, to on ją łapie) zwykle bez skrępowania robił znak krzyża przed i podczas meczów, za co nawet został ukarany upomnieniem przez szkocką prokuraturę! Męczennik za wiarę, niemalże.

Borucowi nawroty religijności najczęściej zdarzały się gdy będąc piłkarzem Celticu Glasgow (kibice są w większości katolikami) grywał mecze z odwiecznym rywalem swojej drużyny - Glasgow Rangers (kibice to protestanci). Wtedy to, akurat gdy bronił za trybuną zajmowaną przez kibiców drużyny przeciwnej, odczuwał największą potrzebę przeżegnania się. Złe języki twierdziły, że to wcale nie pobożność nakazywała czynić Borucowi takie gesty, ale chęć sprowokowania protestanckich kibiców Rangers. W Szkocji ponoć wykonywanie znaku krzyż utożsamiane jest jedynie z katolicyzmem.

Pn paź 07, 2013 12:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8