Studenci wszystkich uczelni łączcie się... sesja idzie...
Autor |
Wiadomość |
Kamyk
|
Bartas - powodzenia
Ja dzisiaj zamknąłem sesję z 4 z moralnej 
|
Pt lut 08, 2008 10:18 |
|
|
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pt lut 08, 2008 20:12 |
|
 |
Zencognito
|
Szczerze powiedziawszy to irytują mnie ludzie którzy pomimo że mnóstwo czasu się uczą i zawsze wszystko zdają na 4-5, smęcą jacy to oni zdołowani, że egzamin mają, albo po egzaminie narzekają jak to im beznadziejnie poszło i że pewnie nie zdadzą (a potem się okazuje, że jako jedyni dostali 5). Ja się uczę dzień przed egzaminem, z nastawieniem "byleby zaliczyć", po napisaniu egzaminu nie sprawdzam odpowiedzi w notatkach, nie myślę o egzaminie w ogóle, dostaję trzy i mam problem z głowy. Nie smęcę "o rany, będę musiał się uczyć po nocy, mam tylko 10 godzin na naukę, jaki ja jestem nieszczęśliwy że mam egzamin a nie umiem".
|
Pt lut 08, 2008 20:18 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Zencognito napisał(a): Szczerze powiedziawszy to irytują mnie ludzie którzy pomimo że mnóstwo czasu się uczą i zawsze wszystko zdają na 4-5, smęcą jacy to oni zdołowani, że egzamin mają, albo po egzaminie narzekają jak to im beznadziejnie poszło i że pewnie nie zdadzą (a potem się okazuje, że jako jedyni dostali 5). Zen, mnie też okropnie wkurzają tacy ludzie. U nas takich jest mnóstwo. Zencognito napisał(a): Ja się uczę dzień przed egzaminem, z nastawieniem "byleby zaliczyć", po napisaniu egzaminu nie sprawdzam odpowiedzi w notatkach, nie myślę o egzaminie w ogóle, dostaję trzy i mam problem z głowy. Nie smęcę "o rany, będę musiał się uczyć po nocy, mam tylko 10 godzin na naukę, jaki ja jestem nieszczęśliwy że mam egzamin a nie umiem".
Ja się uczę przynajmniej dwa tygodnie przed egzaminem. U mnie to wygląda tak: wszystko zależy od przedmiotu i profesora wykładającego. Jeśli jest jakiś przedmiot, który sprawia mi wielką trudność (tak na pierwszym roku było mnóstwo filozofii) to po prostu uczę się z takim nastawieniem, ażeby tylko zaliczyć. Natomiast jeśli jest to przedmiot, który jest dla mnie bardzo ważny, którym się interesuję (takich jest raczej mało na teologii  ), wiążę z nimi(jak np historia Kościoła - miałem przez dwa lata, a teraz chodzę na seminarium magisterskie) i mam świadomość tego, że profesor jest w porządku (takich też jest u nas bardzo mało), to wtedy zależy mi na dobrej ocenie. Ale generalnie podchodzę do tego tak jak Ty, Zen - "byle zaliczyć". Ta sesja mi raczej nie leży. Zobaczę jutro.
Jak się powiedzie, to muszę się troszkę odstresować i odreagować, bo ja już fioła na punkcie teologii dostaje. Wszyscy mi mówią, że jakbym był na innym kierunku byłoby to samo. Nie w tym rzecz. Nie dla każdego Pan Bóg jest fundamentem życia. A ja mam po prostu jakiś chory obraz Pana Boga, który mi tak naprawdę na nic nie pozwala tylko się uczyć, modlić, szanować rodziców i siedzieć cicho  Stąd te ciągłe dołowanie się 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pt lut 08, 2008 20:50 |
|
 |
czeresniowa
|
Bartas napisał(a): A ja mam po prostu jakiś chory obraz Pana Boga, który mi tak naprawdę na nic nie pozwala tylko się uczyć, modlić, szanować rodziców i siedzieć cicho  Stąd te ciągłe dołowanie się 
Ty tak całkiem poważnie to mówisz?
Do ludzi wyjdź, dobrze Ci to zrobi.
Nikt nie mówi że masz się nie uczyć czy rodziców nie szanować.
Ale skoro pośrednio Twoja wiara, bądź jej forma staje się dla Ciebie cieżarem, powodem do łapania dołów, to chyba coś nie gra.
Najbardziej katoliccy katolicy też się bawią i cieszą życiem (przynajmniej taka legenda krąży po świecie, więc pewnie ktoś to kiedyś widział).
Uszy do góry, sesja już się kończy, daj znać jak Ci poszło.
_________________ Prof. dr hab. Joanna Senyszyn: "Gdyby głupota miała skrzydła, minister Kopacz fruwałaby niczym gołębica." http://powiedz-nie.c0.pl/
|
So lut 09, 2008 15:00 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Sesja zaliczona!!!! Teologia Moralna na 4!!! Nareszcie upragnione dwa tygodnie wolnego!!!! 
|
So lut 09, 2008 15:42 |
|
 |
Zencognito
|
Gratulacje Bartas 
|
So lut 09, 2008 15:45 |
|
 |
Bartas
|
Zencognito napisał(a): Gratulacje Bartas 
Dziękuję
Tak się zastanawiam czy kupić sobie dwa Żywce na wieczór  Mam świadomość tego, jaki okres my, chrześcijanie, teraz przeżywamy, ale ... chyba to nie jest to samo, co branie udział w zabawach hucznych, co?  Jak myślicie?  Popełnię wielki grzech jeśli te dwa piwa za sesje skonsumuję? 
|
So lut 09, 2008 15:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bartas, czy prawdziwa radosc musisz laczyc z chwilowa przyjemnoscia i nagradzaniem siebie w taki przyziemny sposob?
Jezeli tak, to w czym problem?
Grzechu nie bedziesz mial jezeli sie nie upijesz i jezeli Bogu nie obiecywales, iz w poscie nie bedziesz pil.
|
So lut 09, 2008 15:57 |
|
 |
czeresniowa
|
Wypiłbyś to piwko pogadując kulturalnie przy stoliku z kolegami czy/i koleżankami, grzeszek byłby mniejszy (jeśli w ogóle jest) 
_________________ Prof. dr hab. Joanna Senyszyn: "Gdyby głupota miała skrzydła, minister Kopacz fruwałaby niczym gołębica." http://powiedz-nie.c0.pl/
|
So lut 09, 2008 15:58 |
|
 |
Bartas
|
Lucyna napisał(a): Bartas, czy prawdziwa radosc musisz laczyc z chwilowa przyjemnoscia i nagradzaniem siebie w taki przyziemny sposob?
Oczywiście, że na Mszę Świętą pójdę - nie może być inaczej  Trzeba za Dar Ducha Świętego podziękować.
(jeśli o to Ci chodzi  )
|
So lut 09, 2008 16:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Barstas ja to mam jakies niejasene przeczucie,ze Ty rzadko kiedy wiesz o co komu chodzi.
Zen dzieki za wsparcie,bo juz myslalam ze tylko ja mam takie podejscie.dziekie wielkie 
|
N lut 10, 2008 11:17 |
|
 |
nospheratu
|
Inżynieria oprogramowania - bdb.
Jeszcze tylko jutro poprawka i oral z angola.
_________________ Mors dicit
|
N lut 10, 2008 14:40 |
|
 |
nospheratu
|
Oral z angola - bdb. A cóż by innego?
O wielka Derywacjo! Daj mi choć trzy z poprawki!
_________________ Mors dicit
|
Pn lut 11, 2008 15:51 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Taaa... oby choć 3 z poprawki:/
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn lut 11, 2008 18:57 |
|
|
|