Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 20:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona
 Studenci wszystkich uczelni łączcie się... sesja idzie... 
Autor Wiadomość

Ja dzisiaj zamknąłem sesję z 4 z moralnej :)

Pt lut 08, 2008 10:18

:jupi: :jupi: :piwo: :piwo: :tancze: :tancze: :peace:

sakramentologia na 4

Jutro ostatnie starcie - teologia moralna

:( :( :( :(

Pt lut 08, 2008 20:12
Zobacz profil WWW

:( :( :( :(

Szczerze powiedziawszy to irytują mnie ludzie którzy pomimo że mnóstwo czasu się uczą i zawsze wszystko zdają na 4-5, smęcą jacy to oni zdołowani, że egzamin mają, albo po egzaminie narzekają jak to im beznadziejnie poszło i że pewnie nie zdadzą (a potem się okazuje, że jako jedyni dostali 5). Ja się uczę dzień przed egzaminem, z nastawieniem "byleby zaliczyć", po napisaniu egzaminu nie sprawdzam odpowiedzi w notatkach, nie myślę o egzaminie w ogóle, dostaję trzy i mam problem z głowy. Nie smęcę "o rany, będę musiał się uczyć po nocy, mam tylko 10 godzin na naukę, jaki ja jestem nieszczęśliwy że mam egzamin a nie umiem".

Pt lut 08, 2008 20:18

Szczerze powiedziawszy to irytują mnie ludzie którzy pomimo że mnóstwo czasu się uczą i zawsze wszystko zdają na 4-5, smęcą jacy to oni zdołowani, że egzamin mają, albo po egzaminie narzekają jak to im beznadziejnie poszło i że pewnie nie zdadzą (a potem się okazuje, że jako jedyni dostali 5).

Zen, mnie też okropnie wkurzają tacy ludzie. U nas takich jest mnóstwo.

Zencognito napisał(a):
Ja się uczę dzień przed egzaminem, z nastawieniem "byleby zaliczyć", po napisaniu egzaminu nie sprawdzam odpowiedzi w notatkach, nie myślę o egzaminie w ogóle, dostaję trzy i mam problem z głowy. Nie smęcę "o rany, będę musiał się uczyć po nocy, mam tylko 10 godzin na naukę, jaki ja jestem nieszczęśliwy że mam egzamin a nie umiem".

Ja się uczę przynajmniej dwa tygodnie przed egzaminem. U mnie to wygląda tak: wszystko zależy od przedmiotu i profesora wykładającego. Jeśli jest jakiś przedmiot, który sprawia mi wielką trudność (tak na pierwszym roku było mnóstwo filozofii) to po prostu uczę się z takim nastawieniem, ażeby tylko zaliczyć. Natomiast jeśli jest to przedmiot, który jest dla mnie bardzo ważny, którym się interesuję (takich jest raczej mało na teologii ;-) ), wiążę z nimi(jak np historia Kościoła - miałem przez dwa lata, a teraz chodzę na seminarium magisterskie) i mam świadomość tego, że profesor jest w porządku (takich też jest u nas bardzo mało), to wtedy zależy mi na dobrej ocenie. Ale generalnie podchodzę do tego tak jak Ty, Zen - "byle zaliczyć". Ta sesja mi raczej nie leży. Zobaczę jutro. :(

Jak się powiedzie, to muszę się troszkę odstresować i odreagować, bo ja już fioła na punkcie teologii dostaje. Wszyscy mi mówią, że jakbym był na innym kierunku byłoby to samo. Nie w tym rzecz. Nie dla każdego Pan Bóg jest fundamentem życia. A ja mam po prostu jakiś chory obraz Pana Boga, który mi tak naprawdę na nic nie pozwala tylko się uczyć, modlić, szanować rodziców i siedzieć cicho :( Stąd te ciągłe dołowanie się :(

Pt lut 08, 2008 20:50
Zobacz profil WWW

A ja mam po prostu jakiś chory obraz Pana Boga, który mi tak naprawdę na nic nie pozwala tylko się uczyć, modlić, szanować rodziców i siedzieć cicho :( Stąd te ciągłe dołowanie się :(

Ty tak całkiem poważnie to mówisz?
Do ludzi wyjdź, dobrze Ci to zrobi.
Nikt nie mówi że masz się nie uczyć czy rodziców nie szanować.
Ale skoro pośrednio Twoja wiara, bądź jej forma staje się dla Ciebie cieżarem, powodem do łapania dołów, to chyba coś nie gra.
Najbardziej katoliccy katolicy też się bawią i cieszą życiem (przynajmniej taka legenda krąży po świecie, więc pewnie ktoś to kiedyś widział).
Uszy do góry, sesja już się kończy, daj znać jak Ci poszło.

So lut 09, 2008 15:00

Sesja zaliczona!!!! Teologia Moralna na 4!!! Nareszcie upragnione dwa tygodnie wolnego!!!! :jupi: :jupi:

So lut 09, 2008 15:42
Zobacz profil WWW

So lut 09, 2008 15:45

Gratulacje Bartas :spoko:

Dziękuję :)

Tak się zastanawiam czy kupić sobie dwa Żywce na wieczór ;) Mam świadomość tego, jaki okres my, chrześcijanie, teraz przeżywamy, ale ... chyba to nie jest to samo, co branie udział w zabawach hucznych, co? ;-) Jak myślicie? ;) Popełnię wielki grzech jeśli te dwa piwa za sesje skonsumuję? ;-)

So lut 09, 2008 15:52
Zobacz profil WWW
Bartas, czy prawdziwa radosc musisz laczyc z chwilowa przyjemnoscia i nagradzaniem siebie w taki przyziemny sposob?

Jezeli tak, to w czym problem?
Grzechu nie bedziesz mial jezeli sie nie upijesz i jezeli Bogu nie obiecywales, iz w poscie nie bedziesz pil.

So lut 09, 2008 15:57

Wypiłbyś to piwko pogadując kulturalnie przy stoliku z kolegami czy/i koleżankami, grzeszek byłby mniejszy (jeśli w ogóle jest) :D

So lut 09, 2008 15:58

Bartas, czy prawdziwa radosc musisz laczyc z chwilowa przyjemnoscia i nagradzaniem siebie w taki przyziemny sposob?

Oczywiście, że na Mszę Świętą pójdę - nie może być inaczej ;-) Trzeba za Dar Ducha Świętego podziękować.

(jeśli o to Ci chodzi ;-) )

So lut 09, 2008 16:05
Zobacz profil WWW
Barstas ja to mam jakies niejasene przeczucie,ze Ty rzadko kiedy wiesz o co komu chodzi.
Zen dzieki za wsparcie,bo juz myslalam ze tylko ja mam takie podejscie.dziekie wielkie :piwo:

N lut 10, 2008 11:17

Jeszcze tylko jutro poprawka i oral z angola.

N lut 10, 2008 14:40

O wielka Derywacjo! Daj mi choć trzy z poprawki!

Pn lut 11, 2008 15:51

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn lut 11, 2008 18:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona