Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 67  Następna strona
 Całun Turyński 
Autor Wiadomość
Post Re: Całun Turyński
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):
Ty jak wynika z Twoich wpisów nawet nie przeczytałeś tekstu w linku
http://www.wiara.us/Calun-nauka.html

Wskaż proszę w tym tekście odnośnik do badania, o którym mówisz.

Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie.....masz podane uczelnie, instytuty, nazwiska naukowców.
Przecież nie musisz wierzyć w autentyczność całunu, podobnie jak dla zbawienia chrześcijanie nie musza wierzyć.

Pt wrz 07, 2018 12:00
Alus napisał(a):
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):
Ty jak wynika z Twoich wpisów nawet nie przeczytałeś tekstu w linku
http://www.wiara.us/Calun-nauka.html
Wskaż proszę w tym tekście odnośnik do badania, o którym mówisz.
Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie.....masz podane uczelnie, instytuty, nazwiska naukowców.
No to sprawdźmy kłamczuchę:
Cytuj:
Na podstawie licznych badań, naukowcy z zakresu Hematologii / Medycyny Sądowej ustalili oraz potwierdzili, że plamy te są rezultatem splamienia tkaniny autentyczną ludzką krwią z rzadkiej grupy (AB).
Cytuj:
Ponadto, wykazano, iż pochodzenie tych plam zostało spowodowane krwawieniem z ran, które to rzeczywiście weszły w bezpośredni kontakt z tą tkaniną, i to zarówno z naczyń żylnych jak i tętniczych oraz charakterystycznym dla wypływu krwi, która osadziła się na ciele jeszcze w czasie życia i krwawienia samej ofiary. Na tkaninie zauważono również ślady krwi typowe dla wysięków z ran, które zachodziły już w okresie po-śmiertelnym (post mortum).

Powtarzamy [podkr. w oryginale]: - wykazano, iż pochodzenie tych plam zostało spowodowane krwawieniem z ran, które to rzeczywiście weszły w bezpośredni kontakt z tą tkaniną i to zarówno z naczyń żylnych jak i tętniczych oraz charakterystycznym dla wypływu krwi, która osadziła się na ciele jeszcze w czasie życia i krwawienia samej ofiary. Na tkaninie zauważono również ślady krwi typowe dla wysięków z ran, które zachodziły w okresie po-śmiertelnym (post mortum).
Cytuj:
Klonowane segmenty genów wskazały na podstawie przeprowadzonej analizy, iż jest to krew z grupy AB, rzadkiej w ogólnej populacji ludzkiej
Aż się zadławiłem od ilości podanych tutaj licznych nazw uczelni, instytutów i nazwisk naukowców, którzy rzekomo wykonali te liczne badania i analizy.

Pt wrz 07, 2018 12:22
(Swoją drogą, ile trzeba mieć bezczelności, tak zwykłej bezczelności, żeby domagać się od oponenta przeczytania i komentowania tekstu, do którego się na chybcika rzuciło internetowy odnośnik, ale którego się samemu, z lenistwa, nie przeczytało).

Pt wrz 07, 2018 12:37
I nadal nic na temat geniusza, który w ciemnych wiekach średniowiecza stworzył unikat - negatyw, hologram kwantowy....
Masz rację - ile trzeba mieć bezczelności aby nie odpowiedzieć na proste pytanie zadane kilka razy.....

Pt wrz 07, 2018 12:39

Alus napisał(a):
Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie.

Widze, że zapędzona w kozi róg przeszłaś do najprymitywniejszego chwytu internetowych trolli pt. "A teraz Ty poszukaj sobie potwierdzenia mojej tezy". :roll:

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt wrz 07, 2018 12:43
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):
Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie.

Widze, że zapędzona w kozi róg przeszłaś do najprymitywniejszego chwytu internetowych trolli pt. "A teraz Ty poszukaj sobie potwierdzenia mojej tezy". :roll:

Nie - dowiedź błędu mojej tezy skoro sie z nią nie zgadzasz.
Jak pisałam dla mnie wystarczą nazwiska, nazwy instytutów naukowych, Ty je odrzucasz, więc wykaż błędy lub świadome kłamstwa.
Nie, bo nie nie stanowi żadnego argumentu.

Pt wrz 07, 2018 12:46

Alus napisał(a):

W jaki sposób proponujesz dowieść, że badanie nie istnieje?

Bo dowiedzenie, że istnieje, byłoby - gdyby istniało - bardzo proste i sprowadzałoby się do podania linka do publikacji.

Dla jasności: przynajesz oczywiście, że nigdy prezentacji tego badania na oczy nie widziałaś? Odpowiedz proszę bez wykrętów.

Pt wrz 07, 2018 12:53
Alus napisał(a):
I nadal nic na temat geniusza, który w ciemnych wiekach średniowiecza stworzył unikat - negatyw, hologram kwantowy....
Tia, "hologram kwantowy", jasne. Ale dziwne, że nie zacytowałaś tego, od czego zaczyna się tekst na polecanej do ciebie jako źródło wiedzy stronce http://www.wiara.us/Calun-nauka.html Oczywiście dlatego, że wcale nie czytałaś tego tekstu, choć bezczelnie domagasz się, żeby inni go przeczytali i się do niego odnieśli. Otóż na samym początku tej stronki widnieje jako cytat:
Cytuj:
Możemy przestudiować naukę o Całunie, dotyczącą całkowitego braku grawitacji, braku entropii (bez załamania grawitacyjnego), braku czasu, braku przestrzeni – on odnosi się do nieznanych praw fizyki.
Dame Isabel-Piczek – fizyk cząstek elementarnych oraz artysta malarstwa monumentalnego o międzynarodowym uznaniu.
Antygrawitacyjny całun -- to jest dopiero coś! Większy, jak mi się wydaje, niż latający dywan.

No i "Dame Isabel-Piczek", wybitny fizyk cząstek elementarnych :rotfl2:

____
* Faktycznie Isabel Piczek, węgierska malarka religijna, absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Budapeszcie, znana z wykonania razem z swoją siostrą, Edith, licznych malowideł ściennych w katedrach, kościołach, przytułkach itp. Uhonorowana przez arcybiskupa Los Angeles tytułem "damy Orderu Świętego Grzegorza Wielkiego".

Pt wrz 07, 2018 12:59
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):

W jaki sposób proponujesz dowieść, że badanie nie istnieje?

Bo dowiedzenie, że istnieje, byłoby - gdyby istniało - bardzo proste i sprowadzałoby się do podania linka do publikacji.

Dla jasności: przynajesz oczywiście, że nigdy prezentacji tego badania na oczy nie widziałaś?
Odpowiedz proszę bez wykrętów.

Skąd niby miałam widzieć na oczy te badania???.....naukowcem nie jestem, bazuję na materiałach z netu, a raportów z konkretnych badań nie znalazłam.
W przypadku każdego oskarżenia o kłamstwo, to oponent winien dowieść kłamstwa - ja non stop piszę, że wierzę w informacje podane w linkach - to wy, wedle od wieków stosowanych prawideł, winniście dowieść moich "kłamstw".
Jednym z argumentów, które zniweczą naukowe badania, które zaprezentowałam w linkach, jest prosta odpowiedź - kto konkretnie w czasach średniowiecza stworzył ten unikat, negatyw, nad którym od lat biedzą się XX i XXI wieczni naukowcy.
A tego argumentu zbijającego podawane przeze mnie informacje jak nie było, tak i nie ma.

Pt wrz 07, 2018 13:18

Alus napisał(a):
Skąd niby miałam widzieć na oczy te badania???.....naukowcem nie jestem, bazuję na materiałach z netu, a raportów z konkretnych badań nie znalazłam.

Dziekuję, czyli nie widziałaś badań, tylko wierzysz w ich istnienie na podstawie amatorskiej stronki internetowej przygotowanej przez ludzi, którzy mają problem z wysłowieniem się po polsku.

Popatrz: https://hyperreal.info/info/usa-departa ... konsumpcji w tym pierwszym z brzegu (najświeższym) artykule opublikowanym na amatorskiej stronie, będącym tłumaczeniem z popularnego źródła, w tekście znajdują się odnosniki do trzech badań, mimo że nie są one głównym tematem tekstu, a jedynie onoszą się do jego tematu. Tymczasem w tekście poświęconym badaniom naukowym nad całunem nie ma odnośnika do ani jednego, żadne też nie jest wskazane z tytułu. Naprawdę nie zapala Ci się lampka?

Chesz wierzyć w istnienie "badań" nad podstawie amatorskich stronek - wierz sobie na zdrowie, ale nie wymagaj, by inni traktowali to poważnie. Właczając się w dyskusję nad badaniami naukowymi, odnoś się natomiast do - dostępnych przecież dla każdego, nie tylko "naukowców" - źródeł naukowych, to chyba rozsądny wymóg?

Pt wrz 07, 2018 13:38
JedenPost napisał(a):
Alus napisał(a):

Dziekuję, czyli nie widziałaś badań, tylko wierzysz w ich istnienie na podstawie amatorskiej stronki internetowej przygotowanej przez ludzi, którzy mają problem z wysłowieniem się po polsku.

Popatrz: https://hyperreal.info/info/usa-departa ... konsumpcji w tym pierwszym z brzegu (najświeższym) artykule opublikowanym na amatorskiej stronie, będącym tłumaczeniem z popularnego źródła, w tekście znajdują się odnosniki do trzech badań, mimo że nie są one głównym tematem tekstu, a jedynie onoszą się do jego tematu. Tymczasem w tekście poświęconym badaniom naukowym nad całunem nie ma odnośnika do ani jednego, żadne też nie jest wskazane z tytułu. Naprawdę nie zapala Ci się lampka?

Chesz wierzyć w istnienie "badań" nad podstawie amatorskich stronek - wierz sobie na zdrowie, ale nie wymagaj, by inni traktowali to poważnie. Właczając się w dyskusję nad badaniami naukowymi, odnoś się natomiast do - dostępnych przecież dla każdego, nie tylko "naukowców" - źródeł naukowych, to chyba rozsądny wymóg?

Autorska stronka przestaje być li tylko autorska, gdy podawane sa nazwiska naukowców, instytuty badawcze, nikt przecież samowolnie i bezkarnie nie posłuży się nazwiskiem konkretnego człowieka w celu zafałszowania badań wedle własnych upodobań i nie umieści w necie..
Lub w filmie nie wypowiadają się statyści.

PS podany link nie otwiera się.

Pt wrz 07, 2018 13:56
Tak, jasne. A Daeniken pisze prawdę, że ludzkość zrobili paleoastronauci w retortach, bo gdyby kłamał, to by go nie drukowali. Świnto prowda, Aluś, świnto prowda.

Nawiasem: czy ja kłamię pomawiając Daenikena o retorty? Bajdurzeń w jego pismach jest sporo, ale czy akurat to konkretne jest tam zawarte explicite?

Pt wrz 07, 2018 14:03

JedenPost napisał(a):
wierz sobie na zdrowie, ale nie wymagaj, by inni traktowali to poważnie.

Jeden Post - gdzie nasz przyjaciel napisal jakoby wymagal ... ?
Zacytuj prosze.
Poza tym we wszelkich tego typu dyskusjach zawsze byli, sa i beda zwolennicy takich pogladow lub przeciwnych. I zapewne i jedni i drudzy maja swoje przeslanki - zgoda?
Poza tym nie podwazam badan naukowych ale kazde badanie opiera sie na z gory przyjetych zalozeniach - zgoda?

Pt wrz 07, 2018 14:05
ErgoProxy napisał(a):
Tak, jasne. A Daeniken pisze prawdę, że ludzkość zrobili paleoastronauci w retortach, bo gdyby kłamał, to by go nie drukowali. Świnto prowda, Aluś, świnto prowda.

Nawiasem: czy ja kłamię pomawiając Daenikena o retorty? Bajdurzeń w jego pismach jest sporo, ale czy akurat to konkretne jest tam zawarte explicite?

Pod teorią Daenikena podpisują się naukowcy, uniwersytety, instytuty badawcze, NASA?????

Pt wrz 07, 2018 14:06

ErgoProxy napisał(a):
Bajdurzeń w jego pismach jest sporo

Zgoda. Ale skad wiesz czy za 200 lat niektore z jego tez nie zostana zweryfikowane na plus.

Pt wrz 07, 2018 14:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 67  Następna strona