Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Całun Turyński
JedenPost napisał(a): Wskaż proszę w tym tekście odnośnik do badania, o którym mówisz. Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie.....masz podane uczelnie, instytuty, nazwiska naukowców. Przecież nie musisz wierzyć w autentyczność całunu, podobnie jak dla zbawienia chrześcijanie nie musza wierzyć.
|
Pt wrz 07, 2018 12:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): JedenPost napisał(a): Wskaż proszę w tym tekście odnośnik do badania, o którym mówisz. Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie.....masz podane uczelnie, instytuty, nazwiska naukowców. No to sprawdźmy kłamczuchę: Cytuj: Na podstawie licznych badań, naukowcy z zakresu Hematologii / Medycyny Sądowej ustalili oraz potwierdzili, że plamy te są rezultatem splamienia tkaniny autentyczną ludzką krwią z rzadkiej grupy (AB). Cytuj: Ponadto, wykazano, iż pochodzenie tych plam zostało spowodowane krwawieniem z ran, które to rzeczywiście weszły w bezpośredni kontakt z tą tkaniną, i to zarówno z naczyń żylnych jak i tętniczych oraz charakterystycznym dla wypływu krwi, która osadziła się na ciele jeszcze w czasie życia i krwawienia samej ofiary. Na tkaninie zauważono również ślady krwi typowe dla wysięków z ran, które zachodziły już w okresie po-śmiertelnym (post mortum).
Powtarzamy [podkr. w oryginale]: - wykazano, iż pochodzenie tych plam zostało spowodowane krwawieniem z ran, które to rzeczywiście weszły w bezpośredni kontakt z tą tkaniną i to zarówno z naczyń żylnych jak i tętniczych oraz charakterystycznym dla wypływu krwi, która osadziła się na ciele jeszcze w czasie życia i krwawienia samej ofiary. Na tkaninie zauważono również ślady krwi typowe dla wysięków z ran, które zachodziły w okresie po-śmiertelnym (post mortum). Cytuj: Klonowane segmenty genów wskazały na podstawie przeprowadzonej analizy, iż jest to krew z grupy AB, rzadkiej w ogólnej populacji ludzkiej Aż się zadławiłem od ilości podanych tutaj licznych nazw uczelni, instytutów i nazwisk naukowców, którzy rzekomo wykonali te liczne badania i analizy.
|
Pt wrz 07, 2018 12:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
(Swoją drogą, ile trzeba mieć bezczelności, tak zwykłej bezczelności, żeby domagać się od oponenta przeczytania i komentowania tekstu, do którego się na chybcika rzuciło internetowy odnośnik, ale którego się samemu, z lenistwa, nie przeczytało).
|
Pt wrz 07, 2018 12:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I nadal nic na temat geniusza, który w ciemnych wiekach średniowiecza stworzył unikat - negatyw, hologram kwantowy.... Masz rację - ile trzeba mieć bezczelności aby nie odpowiedzieć na proste pytanie zadane kilka razy.....
|
Pt wrz 07, 2018 12:39 |
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie. Widze, że zapędzona w kozi róg przeszłaś do najprymitywniejszego chwytu internetowych trolli pt. "A teraz Ty poszukaj sobie potwierdzenia mojej tezy". 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt wrz 07, 2018 12:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Alus napisał(a): Mnie wystarcza zaprezentowane nazwiska naukowców, placówki naukowe w których dokonywano badań, Ty nie wierzysz i potrzebujesz dokumentów, zatem wyszukaj sobie. Widze, że zapędzona w kozi róg przeszłaś do najprymitywniejszego chwytu internetowych trolli pt. "A teraz Ty poszukaj sobie potwierdzenia mojej tezy".  Nie - dowiedź błędu mojej tezy skoro sie z nią nie zgadzasz. Jak pisałam dla mnie wystarczą nazwiska, nazwy instytutów naukowych, Ty je odrzucasz, więc wykaż błędy lub świadome kłamstwa. Nie, bo nie nie stanowi żadnego argumentu.
|
Pt wrz 07, 2018 12:46 |
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): Nie - dowiedź błędu mojej tezy skoro sie z nią nie zgadzasz.
W jaki sposób proponujesz dowieść, że badanie nie istnieje? Bo dowiedzenie, że istnieje, byłoby - gdyby istniało - bardzo proste i sprowadzałoby się do podania linka do publikacji. Dla jasności: przynajesz oczywiście, że nigdy prezentacji tego badania na oczy nie widziałaś? Odpowiedz proszę bez wykrętów.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt wrz 07, 2018 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): I nadal nic na temat geniusza, który w ciemnych wiekach średniowiecza stworzył unikat - negatyw, hologram kwantowy.... Tia, "hologram kwantowy", jasne. Ale dziwne, że nie zacytowałaś tego, od czego zaczyna się tekst na polecanej do ciebie jako źródło wiedzy stronce http://www.wiara.us/Calun-nauka.html Oczywiście dlatego, że wcale nie czytałaś tego tekstu, choć bezczelnie domagasz się, żeby inni go przeczytali i się do niego odnieśli. Otóż na samym początku tej stronki widnieje jako cytat: Cytuj: Możemy przestudiować naukę o Całunie, dotyczącą całkowitego braku grawitacji, braku entropii (bez załamania grawitacyjnego), braku czasu, braku przestrzeni – on odnosi się do nieznanych praw fizyki. Dame Isabel-Piczek – fizyk cząstek elementarnych oraz artysta malarstwa monumentalnego o międzynarodowym uznaniu.
Antygrawitacyjny całun -- to jest dopiero coś! Większy, jak mi się wydaje, niż latający dywan. No i "Dame Isabel-Piczek", wybitny fizyk cząstek elementarnych ____ * Faktycznie Isabel Piczek, węgierska malarka religijna, absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Budapeszcie, znana z wykonania razem z swoją siostrą, Edith, licznych malowideł ściennych w katedrach, kościołach, przytułkach itp. Uhonorowana przez arcybiskupa Los Angeles tytułem "damy Orderu Świętego Grzegorza Wielkiego".
|
Pt wrz 07, 2018 12:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Alus napisał(a): Nie - dowiedź błędu mojej tezy skoro sie z nią nie zgadzasz.
W jaki sposób proponujesz dowieść, że badanie nie istnieje? Bo dowiedzenie, że istnieje, byłoby - gdyby istniało - bardzo proste i sprowadzałoby się do podania linka do publikacji. Dla jasności: przynajesz oczywiście, że nigdy prezentacji tego badania na oczy nie widziałaś? Odpowiedz proszę bez wykrętów. Skąd niby miałam widzieć na oczy te badania???.....naukowcem nie jestem, bazuję na materiałach z netu, a raportów z konkretnych badań nie znalazłam. W przypadku każdego oskarżenia o kłamstwo, to oponent winien dowieść kłamstwa - ja non stop piszę, że wierzę w informacje podane w linkach - to wy, wedle od wieków stosowanych prawideł, winniście dowieść moich "kłamstw". Jednym z argumentów, które zniweczą naukowe badania, które zaprezentowałam w linkach, jest prosta odpowiedź - kto konkretnie w czasach średniowiecza stworzył ten unikat, negatyw, nad którym od lat biedzą się XX i XXI wieczni naukowcy.A tego argumentu zbijającego podawane przeze mnie informacje jak nie było, tak i nie ma.
|
Pt wrz 07, 2018 13:18 |
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): Skąd niby miałam widzieć na oczy te badania???.....naukowcem nie jestem, bazuję na materiałach z netu, a raportów z konkretnych badań nie znalazłam.
Dziekuję, czyli nie widziałaś badań, tylko wierzysz w ich istnienie na podstawie amatorskiej stronki internetowej przygotowanej przez ludzi, którzy mają problem z wysłowieniem się po polsku. Popatrz: https://hyperreal.info/info/usa-departa ... konsumpcji w tym pierwszym z brzegu (najświeższym) artykule opublikowanym na amatorskiej stronie, będącym tłumaczeniem z popularnego źródła, w tekście znajdują się odnosniki do trzech badań, mimo że nie są one głównym tematem tekstu, a jedynie onoszą się do jego tematu. Tymczasem w tekście poświęconym badaniom naukowym nad całunem nie ma odnośnika do ani jednego, żadne też nie jest wskazane z tytułu. Naprawdę nie zapala Ci się lampka? Chesz wierzyć w istnienie "badań" nad podstawie amatorskich stronek - wierz sobie na zdrowie, ale nie wymagaj, by inni traktowali to poważnie. Właczając się w dyskusję nad badaniami naukowymi, odnoś się natomiast do - dostępnych przecież dla każdego, nie tylko "naukowców" - źródeł naukowych, to chyba rozsądny wymóg?
|
Pt wrz 07, 2018 13:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Alus napisał(a): Skąd niby miałam widzieć na oczy te badania???.....naukowcem nie jestem, bazuję na materiałach z netu, a raportów z konkretnych badań nie znalazłam.
Dziekuję, czyli nie widziałaś badań, tylko wierzysz w ich istnienie na podstawie amatorskiej stronki internetowej przygotowanej przez ludzi, którzy mają problem z wysłowieniem się po polsku. Popatrz: https://hyperreal.info/info/usa-departa ... konsumpcji w tym pierwszym z brzegu (najświeższym) artykule opublikowanym na amatorskiej stronie, będącym tłumaczeniem z popularnego źródła, w tekście znajdują się odnosniki do trzech badań, mimo że nie są one głównym tematem tekstu, a jedynie onoszą się do jego tematu. Tymczasem w tekście poświęconym badaniom naukowym nad całunem nie ma odnośnika do ani jednego, żadne też nie jest wskazane z tytułu. Naprawdę nie zapala Ci się lampka? Chesz wierzyć w istnienie "badań" nad podstawie amatorskich stronek - wierz sobie na zdrowie, ale nie wymagaj, by inni traktowali to poważnie. Właczając się w dyskusję nad badaniami naukowymi, odnoś się natomiast do - dostępnych przecież dla każdego, nie tylko "naukowców" - źródeł naukowych, to chyba rozsądny wymóg? Autorska stronka przestaje być li tylko autorska, gdy podawane sa nazwiska naukowców, instytuty badawcze, nikt przecież samowolnie i bezkarnie nie posłuży się nazwiskiem konkretnego człowieka w celu zafałszowania badań wedle własnych upodobań i nie umieści w necie.. Lub w filmie nie wypowiadają się statyści. PS podany link nie otwiera się.
|
Pt wrz 07, 2018 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak, jasne. A Daeniken pisze prawdę, że ludzkość zrobili paleoastronauci w retortach, bo gdyby kłamał, to by go nie drukowali. Świnto prowda, Aluś, świnto prowda.
Nawiasem: czy ja kłamię pomawiając Daenikena o retorty? Bajdurzeń w jego pismach jest sporo, ale czy akurat to konkretne jest tam zawarte explicite?
|
Pt wrz 07, 2018 14:03 |
|
 |
robaczek2
|
JedenPost napisał(a): wierz sobie na zdrowie, ale nie wymagaj, by inni traktowali to poważnie. Jeden Post - gdzie nasz przyjaciel napisal jakoby wymagal ... ? Zacytuj prosze. Poza tym we wszelkich tego typu dyskusjach zawsze byli, sa i beda zwolennicy takich pogladow lub przeciwnych. I zapewne i jedni i drudzy maja swoje przeslanki - zgoda? Poza tym nie podwazam badan naukowych ale kazde badanie opiera sie na z gory przyjetych zalozeniach - zgoda?
|
Pt wrz 07, 2018 14:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Tak, jasne. A Daeniken pisze prawdę, że ludzkość zrobili paleoastronauci w retortach, bo gdyby kłamał, to by go nie drukowali. Świnto prowda, Aluś, świnto prowda.
Nawiasem: czy ja kłamię pomawiając Daenikena o retorty? Bajdurzeń w jego pismach jest sporo, ale czy akurat to konkretne jest tam zawarte explicite? Pod teorią Daenikena podpisują się naukowcy, uniwersytety, instytuty badawcze, NASA?????
|
Pt wrz 07, 2018 14:06 |
|
 |
robaczek2
|
ErgoProxy napisał(a): Bajdurzeń w jego pismach jest sporo Zgoda. Ale skad wiesz czy za 200 lat niektore z jego tez nie zostana zweryfikowane na plus.
|
Pt wrz 07, 2018 14:11 |
|
|
|