Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: LGBT
Wy, obywatelu Quinque nie podniecajcie sie tak, bo wam zylka peknie.
Uwazacie, ze gdzies w Ewangelii znajdziecie potwierdzenie, ze cel uswieca srodki? To pokazcie, gdzie Pan Jezus, a nie Jego oprawcy, tak twierdzi.
|
Cz sie 27, 2020 12:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Quinque napisał(a): Btw, nadal nie podano mi przykładu żeby prawica broniła bandyterki. Btw, nadal nie podano mi przykładu, żeby koło było okrągłe. Bo ja uznaję tylko metrykę taksówkową, a euklidesowej nie. Bo mam postmodernistyczne, lewackie prawo po temu, żeby uznawać za prawdę, co tylko widzi mi się i ło! Quinque napisał(a): Oraz powodu dla którego ktoś miałby dostawać przywileje a inny nie. Zdaje się, że Quinque bronił tutaj monarchii, że najlepszy ustrój i taki chrześcijański, nie? No więc monarchia na tym właśnie polega, że ktoś dostaje przywileje, a inny nie. Bo monarcha tak uznał i co mu Quinque zrobi? Quinque może najwyżej rymnąć na posadzkę i objąć monarchę za kolana, że może jakiego przywileja i dla siebie wyżebrze, póki go jeszcze nie znaleźli w Księdze chamów.
|
Cz sie 27, 2020 12:59 |
|
 |
robaczek2
|
ErgoProxy napisał(a): monarchia na tym właśnie polega, że ktoś dostaje przywileje, a inny nie Znowu ta tesknota za rownoscia. Dlaczego wozny ma nie byc dziekanem wydzialu nauk humanistycznych. Zaden chlop nie powinien dostac przywileju korzystania z zenskiej lazienki. Uznawanie tylko tego co Ci sie widzi za prawde moze sie dla Ciebie tragicznie skonczyc przy konfrontacji z robaczkiem. Ktory dysponuje smiercionosnym jadem.
|
Cz sie 27, 2020 13:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
robaczek2 napisał(a): Znowu ta tesknota za rownoscia. Zgadzam się całkowicie - Quinque nie ma bladego pojęcia, za czym tęskni, a o czym nawija.
|
Cz sie 27, 2020 13:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znam kobiety, ktore korzystaja z "przywileju" uzytkowania (najczesciej pustych) toalet meskich, w roznych instytucjach. Bez zadnego trybu.
I co z nimi by robaczek2 zrobil?
|
Cz sie 27, 2020 13:20 |
|
|
|
 |
bert04
|
robaczek2 napisał(a): Znowu ta tesknota za rownoscia. Dlaczego wozny ma nie byc dziekanem wydzialu nauk humanistycznych. Zaden chlop nie powinien dostac przywileju korzystania z zenskiej lazienki.
Wskazałeś tu na pewien istotny problem. Dopóki dyskusja dotyczy tylko osób L+G+B, nie ma istotnego wpływu na innych ludzi. Jeżeli gej używa pisuaru obok robaczka, to tenże robaczek nie odczuje żadnego dyskomfortu. Podobnie jeżeli jakaś lesbijka będzie w łazience obok. Swiat jest w porządku, przynajmniej na zewnątrz, mniejsza o to, czy ten gej / ta lesbijka ma z tego jakąś radochę podglądania (podejrzewam że średnio, ale co ja tam wiem). Natomiast jeżeli rozszerzymy dyskusję o kwestie T+D+Q, to zaczynają się schody. Łazienki. Więzienia. Kluby sportowe. Duże części świata są podzielone według kryterium płci, z różnych powodów. Czy to wstydu, czy ochrony kobiet przed męskim molestowaniem, czy wyrównaniu szans w rywalizacji. I, tak szczerze, nie widziałem jeszcze rozwiązania, które uwzględniałoby te problemy a nie tworzyło nowych. Poczynając od dyskomfortu w łazience po wspomniane wyżej kwestie więzienne.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Cz sie 27, 2020 13:42 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Bert04 podobno masz do mnie jakieś pytanie, czy mógłbyś je powtórzyć? Bo tyle tu jest napisane, że sam nie wiem co mam czytać. Śmieszne rzeczy czytam, a ile człowiek ma płci, bo ja słyszałem że są tylko dwie, czy zwierząt to też dotyczy? Czy zwierzęta też są LGBT?
|
Cz sie 27, 2020 16:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Też, i jak np. gejom pingwinom jajko podłożyć, to one je normalnie wysiedzą i pisklaka do "przedszkola" wyprowadzą. Pingwiny w ogóle perwersyjne zwierzęta; jeden się zakochał w makiecie mangowej dziewczynki, a jak mu ją usunięto z wybiegu, to dostał depresji i zdechł.
|
Cz sie 27, 2020 16:54 |
|
 |
bert04
|
@Inny_punkt_widzenia Tytuł: LGBTbert04 napisał(a): (...) A teraz odpowiedz mi w końcu na pytanie. Gdyby okazało się, że Twoja żona jest bezpłodna, to - wziąłbyś rozwód i znalazł sobie inną? - uskuteczniłbyś potomstwo bez rozwodu, mały skoko w boko? - W ogóle byś nie zawierał z nią małżeństwa?
Odpada kwestia wstrętów lub nie-wstrętów, chodzi tylko o proste biologiczne rozmnażanie. Jeżeli po raz kolejny odmówisz odpowiedzi na to pytanie, będę musiał zakładać, że jesteś skłonny do zdrady lub rozwodu w imię potomstwa. Lub że wymagasz od przyszłej żony przynajmniej testów płodności.
(Kontekst pod linkiem u góry)
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Cz sie 27, 2020 17:07 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
OK, już odpowiadam dla Berta na wszystkie jego 3 pytania- Nie. A teraz przypomnij Bert jaki związek mają te pytania z tematem? A teraz biorę pod lupę to co pisze Ergo- to mówisz Ergo , że Geje pingwiny mają pisklaka, a z jakiego to sierocińca , słyszałeś może o jakimś sierocińcu pingwinom na Antarktydzie?
|
Cz sie 27, 2020 17:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, nie słyszałem o zoologu w naturalnym środowisku pingwinów. A czy IPW słyszał o człowieku noszącym drewno do lasu? Bo mówili, ze z nim tylko chochlik Berthold na poważnie gada, taki z wielkimi oczami i czarną czupryną na czubku. Reszta stworów z zielonej puszczy dawno na człowieku krzyżyk postawiła.
|
Cz sie 27, 2020 17:51 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Nie uciekaj od tematu. Więc nie słyszałeś o pingwinim sierocińcu , więc skąd masz tego pisklaka ?
|
Cz sie 27, 2020 17:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W związku z powyższym, mam pytanie strategiczne: Gógla zamkli?
|
Cz sie 27, 2020 18:04 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Wracam z tej twojej podróży po Antarktydzie , gdzie nie ma ani gejów wychowujących pisklaki ani sierocińców. Owszem są samotne pisklaki i nie tylko na Antarktydzie, ale martwe . Ani dziecko , ani pisklę nie może żyć bez rodziców , dla ludzi to może być nawet stado wilków , ale i tak znajdzie się ojciec i matka. Zawsze jest to Basior i Wadera. Młode wychowuje samiec i samica . Nawet zwierzęta wiedzą jak wychowuje się młode i nigdy im nie przyjdzie do głowy , aby oddać choć na chwilę dzieci pod opiekę gejów , lub jakiś innych obcych, prędzej zginą!
|
Cz sie 27, 2020 18:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): OK, już odpowiadam dla Berta na wszystkie jego 3 pytania- Nie. A teraz przypomnij Bert jaki związek mają te pytania z tematem? Przeciez ci bert04 zalinkowal kontekst! Czytanie ze zrozumieniem to taki problem? Inny_punkt_widzenia napisał(a): Proszę zatem o małe uporządkowanie, czy pary jednopłciowe mają wstręt do płci przeciwnej , czy też jej nie mają, a co za tym idzie , mogá mieć własne dzieci, bo jedyną przeszkodą jest bezpłodność.  A konkretnie ma to zwiazek z ta twoja teza Inny_punkt_widzenia napisał(a): Chcą adoptować cudze dzieci, chociaż mogą mieć swoje, gdyby stać ich było na małe wyrzeczenie . Pytam się po co im cudze dzieci skoro mogą mieć swoje , przecież to nie są osoby bezpłodne. Inny_punkt_widzenia napisał(a): A teraz biorę pod lupę to co pisze Ergo- to mówisz Ergo , że Geje pingwiny mają pisklaka, a z jakiego to sierocińca , słyszałeś może o jakimś sierocińcu pingwinom na Antarktydzie? https://www.welt.de/welt_print/article3 ... -gibt.htmlGoogle ci przetlumaczy, ze para homo pingwinow zaadoptowala pisklaka. Swiat jest jaki jest, a nie jak tobie by pasowal.
|
Cz sie 27, 2020 18:31 |
|
|
|