Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Bramin, a jaskinią zbójców już mogę twój Kościół nazywać?
Ostrzeżeń sobie wal, ile wola. Natomiast to że wyciąłeś posta przed postem Kael, to jest wyjątkowo parszywa i niegodziwa manipulacja z twojej strony, bo dobrze wiesz, że Kael nie o dom Szatana chodziło, kiedy się ze mną zgodziła. Jej chodziło o resztę posta.
|
Wt lis 03, 2020 10:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i dopiero teraz zauwazylam, ze bramin, gorzej niz komuniatyczna cenzura z lat osiemdziesiarych XX wieku, wycial bez sladu post ErgoProxy w calosci.
Zalosne sa proby manipulowania dyskusjami tak, zeby zostaly tylko posty popierajace zdanie wlasne.
Tak dziala np aktualna wladza, z ktora, jak widac, braminowi po drodze.
Jak np ewangelikalnym chrzescijanom w USA po drodze z Trumpem, bo jego wady, rozwody, klamstwa, wyzysk sa nieistotne. Wazne, ze broni (bialych) konserwatystow i ich prawo do posiadania broni np.
|
Wt lis 03, 2020 11:31 |
|
 |
robaczek2
|
bramin napisał(a): ja tylko nazywam rzeczy po imieniu. I bardzo slusznie. Moze by nalezalo przywolac biblijna scene gdy tluszcza wyla - ukrzyzuj go.
|
Wt lis 03, 2020 13:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A w druga strone ta analogia tez obowiazuje? "Te "raz sierpem, raz mlotem w czerwona holote" celebrowanego na Jasnej Gorze i nie tylko, ONR?
Zostana w kosciolach bojowki ONR i kazdy bedzie mial to, na co zasluzyl.
|
Wt lis 03, 2020 13:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
robaczek2 napisał(a): bramin napisał(a): ja tylko nazywam rzeczy po imieniu. Cytuj: I bardzo slusznie. Moze by nalezalo przywolac biblijna scene gdy tluszcza wyla - ukrzyzuj go. A ON się za nich modliłBa...nawet mówił coś o konieczności miłości nieprzyjaciół, i o karze ognia piekielnego za nazwanie kogoś mianem "bezbożnika"... Ale to było 2 tysiące lat temu, kto by pamiętał...
|
Wt lis 03, 2020 15:46 |
|
|
|
 |
Alugard
|
Przecież Kościół poparł odbieranie Polkom praw i godności, to skąd to nagłe zaskoczenie, że Polacy mają wk... także na Kościół? Protest nie polega na tym, żeby był wygodny dla tego, przeciwko komu się protestuje, śmieszne zarzuty
|
Wt lis 03, 2020 15:52 |
|
 |
robaczek2
|
Alugard napisał(a): Przecież Kościół poparł odbieranie Polkom praw i godności Dobry przyklad innego rozumienia co jest Prawda. Kosciol od poczatku swego istnienia opowiada sie za prawami i godnoscia kazdego czlowieka. Do tego stopnia ze Bog stal sie czlowiekiem
|
Wt lis 03, 2020 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Takze dzoeci gwalconych przez ksiezy? Dlaczego plujacy na protestujacych nie widza belki w oku tych, ktorych (nadgorliwie) bronia?
Hierarchia w Polsce stracila zaufanie spoleczne, a nieslawny wywiad kard Dziwisza byl jednym z ostatnich gwozdzi do trumny. Ostatnim byl poklask biskupow dla sterowanego politycznie wyroku "TK".
Skonczy to sie pustymi kosciolami z garstka staruszkow. A jedyna mlodzieza beda (antychrzescijanie) - faszysci z ONR.
|
Wt lis 03, 2020 18:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bramin napisał(a): Ja tylko stwierdzam to co mówi KPK. Believing napisał(a): Umiesz zaskoczyć. Nie rozumiem Twojego zaskoczenia. Nie bierz tego do siebie, ale tak sobie myślę, czy jest jakiś zapis w KPK dotyczący kar za kościelną pedofilię. Z racji tego że jesteś księdzem i moderatorem musisz uwzględnić, że ludzie zadając Ci pytania oczekują Twojej odpowiedzi z różnych punktów widzenia społecznych ról w jakich istniejesz. Mnie interesuje także i Twoje prywatne zdanie na ten temat. bramin napisał(a): To co miał powiedzieć jakiś biskup czy ksiądz do tej dziczy? Gdybyś miał żonę i córkę biorące udział w proteście, to też użyłbyś słowa "dzicz"? Jak określisz kościelnych hierarchów kryjących pedofilów i samych kościelnych pedofilów?
|
Wt lis 03, 2020 19:17 |
|
 |
Alugard
|
Robaczek - to nie moj cyrk i nie moje malpy, ale coś mi swita, ze w Twojej religii to Bóg najpierw stał się człowiekiem, a potem założył Kościół
|
Wt lis 03, 2020 19:31 |
|
 |
inga_hp
|
Kael napisał(a): Takze dzoeci gwalconych przez ksiezy? Dlaczego plujacy na protestujacych nie widza belki w oku tych, ktorych (nadgorliwie) bronia?
Skad wiesz że nie widzą? Pan Terlikowski czy ks. Isakowocz Zalewski odkrywaja patologie w Kosciele i nie przeszkadza im to obronie życia nienarodzonych. Cytuj: Hierarchia w Polsce stracila zaufanie spoleczne, a nieslawny wywiad kard Dziwisza byl jednym z ostatnich gwozdzi do trumny. Ostatnim byl poklask biskupow dla sterowanego politycznie wyroku "TK".
Cytuj: Skonczy to sie pustymi kosciolami z garstka staruszkow. A jedyna mlodzieza beda (antychrzescijanie) - faszysci z ONR. Mysle że nie. Wiara jest zywa w Polakach. Jednym z przykladów jest akcja Rożaniec do granic nieba. Modla sie sie setki tysiecy polakow. Wiec zdecydowanie zbyt wczesnie pogrzebalaś polski Kosciół.
|
Wt lis 03, 2020 19:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale nie oznacza to, ze beda sie modlic w kosciolach. Ilu mlodych ludzi widzialas w swojej parafii w ostatnia niedziele? Ale nie tych, co leca po podpis do bierzm[wania.
|
Wt lis 03, 2020 20:09 |
|
 |
robaczek2
|
Alugard napisał(a): Robaczek - to nie moj cyrk i nie moje malpy, ale coś mi swita, ze w Twojej religii to Bóg najpierw stał się człowiekiem, a potem założył Kościół Ja tylko chcialem zwrocic uwage na Prawde wyrazona np w "wy wszyscy bracmi jestescie" lub " nie ma juz niewolnika ..." w porownaniu do Prawdy w ktora Ty wierzysz. Kosciol nie widzi godnosci w mordowaniu niewinnych.
|
Wt lis 03, 2020 20:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Believing napisał(a): Nie bierz tego do siebie, ale tak sobie myślę, czy jest jakiś zapis w KPK dotyczący kar za kościelną pedofilię.
Nie biorę tego do siebie, to żaden problem. Jest zapis w KPK dotyczący kar za pedofilię, mówi o tym kan.1395 §2. Jest to konkretny zapis nie pozostawiający żadnych wątpliwości. Szkoda, ze hierarchia tego nie stosowała. Wystarczyłby prokurator i przepisy prawa karnego danego kraju oraz równolegle (lub po prawomocnym wyroku) kościelny proces skutkujący wydaleniem ze stanu duchownego. Believing napisał(a): Gdybyś miał żonę i córkę biorące udział w proteście, to też użyłbyś słowa "dzicz"? Nie, nie użyłbym tego słowa gdyby strajkowały. Użyłbym tego słowa gdyby dewastowały pomniki, kościoły itp., gdyby profanowały kościoły i przeszkadzały ludziom w modlitwie. Napisałem to w poprzednich postach, nie mam nic przeciwko strajkom bo w demokracji każdy ma prawo wyrazić swój sprzeciw ale nie zgadzam sie na dewastacje i profanacje kościołów. Napisałem już na PW niektórym ludziom ale jeszcze raz się powtórzę, jak ktoś nie szanuje Twoich świętości, tego co dla Ciebie jest drogie to później Ciebie tez potraktuje z buta. Believing napisał(a): Jak określisz kościelnych hierarchów kryjących pedofilów i samych kościelnych pedofilów? Moje prywatne jak i publiczne zdanie na ten temat jest takie, ze każdy pedofil obojętnie czy ubrany na czarno czy latający w purpurach jest zwykłym przestępcą.
|
Wt lis 03, 2020 20:17 |
|
 |
inga_hp
|
Kael napisał(a): Ale nie oznacza to, ze beda sie modlic w kosciolach. Ilu mlodych ludzi widzialas w swojej parafii w ostatnia niedziele? Ale nie tych, co leca po podpis do bierzm[wania. Owszem modlitwy odbuwają sie w kosciołach. Liczbe młodych katolików najlepiej obrazuja różne katokickie grupy facebookowe, loczba czlonków wcale nie jest taka mała, gdzie nie ma poparcia ani dla protestow ani dla aborcji. To nie sa grupy w zadne sposob zwiazane z ONR jak Ci się blednie wydaje.
|
Wt lis 03, 2020 20:34 |
|
|
|