Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Bramin, a jaskinią zbójców już mogę twój Kościół nazywać?

Ostrzeżeń sobie wal, ile wola. Natomiast to że wyciąłeś posta przed postem Kael, to jest wyjątkowo parszywa i niegodziwa manipulacja z twojej strony, bo dobrze wiesz, że Kael nie o dom Szatana chodziło, kiedy się ze mną zgodziła. Jej chodziło o resztę posta.

Wt lis 03, 2020 10:34
No i dopiero teraz zauwazylam, ze bramin, gorzej niz komuniatyczna cenzura z lat osiemdziesiarych XX wieku, wycial bez sladu post ErgoProxy w calosci.

Zalosne sa proby manipulowania dyskusjami tak, zeby zostaly tylko posty popierajace zdanie wlasne.

Tak dziala np aktualna wladza, z ktora, jak widac, braminowi po drodze.

Jak np ewangelikalnym chrzescijanom w USA po drodze z Trumpem, bo jego wady, rozwody, klamstwa, wyzysk sa nieistotne. Wazne, ze broni (bialych) konserwatystow i ich prawo do posiadania broni np.

Wt lis 03, 2020 11:31

bramin napisał(a):
ja tylko nazywam rzeczy po imieniu.

I bardzo slusznie. Moze by nalezalo przywolac biblijna scene gdy tluszcza wyla - ukrzyzuj go.

Wt lis 03, 2020 13:39
A w druga strone ta analogia tez obowiazuje?
"Te "raz sierpem, raz mlotem w czerwona holote" celebrowanego na Jasnej Gorze i nie tylko, ONR?

Zostana w kosciolach bojowki ONR i kazdy bedzie mial to, na co zasluzyl.

Wt lis 03, 2020 13:49
robaczek2 napisał(a):
bramin napisał(a):
ja tylko nazywam rzeczy po imieniu.

Cytuj:
I bardzo slusznie. Moze by nalezalo przywolac biblijna scene gdy tluszcza wyla - ukrzyzuj go.

A ON się za nich modlił

Ba...nawet mówił coś o konieczności miłości nieprzyjaciół, i o karze ognia piekielnego za nazwanie kogoś mianem "bezbożnika"...
Ale to było 2 tysiące lat temu, kto by pamiętał...

Wt lis 03, 2020 15:46

Przecież Kościół poparł odbieranie Polkom praw i godności, to skąd to nagłe zaskoczenie, że Polacy mają wk... także na Kościół? Protest nie polega na tym, żeby był wygodny dla tego, przeciwko komu się protestuje, śmieszne zarzuty

Wt lis 03, 2020 15:52

Alugard napisał(a):
Przecież Kościół poparł odbieranie Polkom praw i godności

Dobry przyklad innego rozumienia co jest Prawda. Kosciol od poczatku swego istnienia opowiada sie za prawami i godnoscia kazdego czlowieka. Do tego stopnia ze Bog stal sie czlowiekiem

Wt lis 03, 2020 17:33
Takze dzoeci gwalconych przez ksiezy?
Dlaczego plujacy na protestujacych nie widza belki w oku tych, ktorych (nadgorliwie) bronia?

Hierarchia w Polsce stracila zaufanie spoleczne, a nieslawny wywiad kard Dziwisza byl jednym z ostatnich gwozdzi do trumny. Ostatnim byl poklask biskupow dla sterowanego politycznie wyroku "TK".

Skonczy to sie pustymi kosciolami z garstka staruszkow. A jedyna mlodzieza beda (antychrzescijanie) - faszysci z ONR.

Wt lis 03, 2020 18:01
bramin napisał(a):
Ja tylko stwierdzam to co mówi KPK.

Believing napisał(a):
Umiesz zaskoczyć.

Nie rozumiem Twojego zaskoczenia.

Nie bierz tego do siebie, ale tak sobie myślę, czy jest jakiś zapis w KPK dotyczący kar za kościelną pedofilię.

Z racji tego że jesteś księdzem i moderatorem musisz uwzględnić, że ludzie zadając Ci pytania oczekują Twojej odpowiedzi z różnych punktów widzenia społecznych ról w jakich istniejesz. Mnie interesuje także i Twoje prywatne zdanie na ten temat.

bramin napisał(a):
To co miał powiedzieć jakiś biskup czy ksiądz do tej dziczy?

Gdybyś miał żonę i córkę biorące udział w proteście, to też użyłbyś słowa "dzicz"?
Jak określisz kościelnych hierarchów kryjących pedofilów i samych kościelnych pedofilów?

Wt lis 03, 2020 19:17

Robaczek - to nie moj cyrk i nie moje malpy, ale coś mi swita, ze w Twojej religii to Bóg najpierw stał się człowiekiem, a potem założył Kościół

Wt lis 03, 2020 19:31

Kael napisał(a):
Takze dzoeci gwalconych przez ksiezy?
Dlaczego plujacy na protestujacych nie widza belki w oku tych, ktorych (nadgorliwie) bronia?

Skad wiesz że nie widzą?
Pan Terlikowski czy ks. Isakowocz Zalewski odkrywaja patologie w Kosciele i nie przeszkadza im to obronie życia nienarodzonych.
Cytuj:
Hierarchia w Polsce stracila zaufanie spoleczne, a nieslawny wywiad kard Dziwisza byl jednym z ostatnich gwozdzi do trumny. Ostatnim byl poklask biskupow dla sterowanego politycznie wyroku "TK".

Cytuj:

Skonczy to sie pustymi kosciolami z garstka staruszkow. A jedyna mlodzieza beda (antychrzescijanie) - faszysci z ONR.

Mysle że nie. Wiara jest zywa w Polakach. Jednym z przykladów jest akcja Rożaniec do granic nieba. Modla sie sie setki tysiecy polakow. Wiec zdecydowanie zbyt wczesnie pogrzebalaś polski Kosciół.

Wt lis 03, 2020 19:38
Ale nie oznacza to, ze beda sie modlic w kosciolach.
Ilu mlodych ludzi widzialas w swojej parafii w ostatnia niedziele? Ale nie tych, co leca po podpis do bierzm[wania.

Wt lis 03, 2020 20:09

Alugard napisał(a):
Robaczek - to nie moj cyrk i nie moje malpy, ale coś mi swita, ze w Twojej religii to Bóg najpierw stał się człowiekiem, a potem założył Kościół

Ja tylko chcialem zwrocic uwage na Prawde wyrazona np w "wy wszyscy bracmi jestescie" lub " nie ma juz niewolnika ..." w porownaniu do Prawdy w ktora Ty wierzysz. Kosciol nie widzi godnosci w mordowaniu niewinnych.

Wt lis 03, 2020 20:09
Believing napisał(a):
Nie bierz tego do siebie, ale tak sobie myślę, czy jest jakiś zapis w KPK dotyczący kar za kościelną pedofilię.

Nie biorę tego do siebie, to żaden problem.

Jest zapis w KPK dotyczący kar za pedofilię, mówi o tym kan.1395 §2.
Jest to konkretny zapis nie pozostawiający żadnych wątpliwości. Szkoda, ze hierarchia tego nie stosowała.
Wystarczyłby prokurator i przepisy prawa karnego danego kraju oraz równolegle (lub po prawomocnym wyroku) kościelny proces skutkujący wydaleniem ze stanu duchownego.

Believing napisał(a):
Gdybyś miał żonę i córkę biorące udział w proteście, to też użyłbyś słowa "dzicz"?

Nie, nie użyłbym tego słowa gdyby strajkowały.
Użyłbym tego słowa gdyby dewastowały pomniki, kościoły itp., gdyby profanowały kościoły i przeszkadzały ludziom w modlitwie.

Napisałem to w poprzednich postach, nie mam nic przeciwko strajkom bo w demokracji każdy ma prawo wyrazić swój sprzeciw ale nie zgadzam sie na dewastacje i profanacje kościołów.
Napisałem już na PW niektórym ludziom ale jeszcze raz się powtórzę, jak ktoś nie szanuje Twoich świętości, tego co dla Ciebie jest drogie to później Ciebie tez potraktuje z buta.

Believing napisał(a):
Jak określisz kościelnych hierarchów kryjących pedofilów i samych kościelnych pedofilów?

Moje prywatne jak i publiczne zdanie na ten temat jest takie, ze każdy pedofil obojętnie czy ubrany na czarno czy latający w purpurach jest zwykłym przestępcą.

Wt lis 03, 2020 20:17

Kael napisał(a):
Ale nie oznacza to, ze beda sie modlic w kosciolach.
Ilu mlodych ludzi widzialas w swojej parafii w ostatnia niedziele? Ale nie tych, co leca po podpis do bierzm[wania.

Owszem modlitwy odbuwają sie w kosciołach.
Liczbe młodych katolików najlepiej obrazuja różne katokickie grupy facebookowe, loczba czlonków wcale nie jest taka mała, gdzie nie ma poparcia ani dla protestow ani dla aborcji. To nie sa grupy w zadne sposob zwiazane z ONR jak Ci się blednie wydaje.

Wt lis 03, 2020 20:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816 ... 976  Następna strona