Autor |
Wiadomość |
szklany_czlowiek
|
Mądrzy ludzie głosuja na mądrych ludzi
Wygrała mądrość i praworządność - zwolennicy machlojek i krętactwa wyraźnie się zmartwili.
Brawo Lech Kaczyński - porządny prezydent porządnych ludzi  )))))
_________________ Bo ja kocham koty
|
N paź 23, 2005 23:57 |
|
|
|
 |
Marks 23
|
szklany_czlowiek napisał(a): Mądrzy ludzie głosuja na mądrych ludzi  Wygrała mądrość i praworządność - zwolennicy machlojek i krętactwa wyraźnie się zmartwili. Brawo Lech Kaczyński - porządny prezydent porządnych ludzi  )))))
Cóż za wspaniała spostrzegawczość
Zapisze sobie to w moich złotych myślach, bedzie to moją myslą przewodnią na dobre i na złe. Mogę spać spokojnie... 
|
Pn paź 24, 2005 1:05 |
|
 |
nospheratu
|
szklany_czlowiek napisał(a): Brawo Lech Kaczyński - porządny prezydent porządnych ludzi  )))))
Widać porządny nie jestem, tak samo jak 45% głosujących.
_________________ Mors dicit
|
Pn paź 24, 2005 7:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szklany człowieku - "Porządni ludzie" - bo myślą podobnie do Ciebie?... pozostali to jak określił Kurski "bandyci głosują na Tuska" ....no cóż klasyczna, polska postawa "miłości bliźniego" - nic dodać nic ująć.
|
Pn paź 24, 2005 9:05 |
|
 |
jurgi
|
Wygrała sprawiedliwosc
Pozdrawiam 
_________________ lllZwatpienie to najprostsza droga do przegranejlll
|
Pn paź 24, 2005 11:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I teraz poczekamy na efekty... ja sie tylko boje, ze w Polsce bedzie jak w PiS-uarze.
Crosis
|
Pn paź 24, 2005 11:53 |
|
 |
jurgi
|
Obys sie mylil,TY i tuskomaniacy. A Polska oby w koncu choc troszeczke stanela na nogi [i jej obywatele]:) bo to jest najwazniejsze.
|
Pn paź 24, 2005 12:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wlasnie na to mialem nadzieje... a wraz z wyborami te nadzieje staly sie mniej prawdopodobne.
Crosis
|
Pn paź 24, 2005 12:24 |
|
 |
djdomin
|
Metalik napisał(a): Car po pierwsze nie był władcą przez Polaków uznawanym.
Tu się mylisz. Koronował się niejeden na króla Polski - a podczas przynajmniej jednego z powstań dokonano detronizacji - co generalnie powoduje, że Polacy musieli ową koronację uznać. 
_________________ Dominik Jan Domin
|
Pn paź 24, 2005 12:37 |
|
 |
djdomin
|
Metalik napisał(a): Polska w 966 roku przyjeła chrzest oficjalnie. Powiedz gdzie i kiedy Polska OFICJALNIE zrzekła się chrztu.
Piekne KŁAMSTWO. Że tez dyskutanci dali się nabrać...
Polska nie może przyjąć chrztu, bo w Kościele katolickim ochrzcić można tylko CZŁOWIEKA.
W 966 ochrzcił się Mieszko, jego dwór, oraz zmuszono, bez pytania o zdanie, do chrztu mieszkańców. Wyraźnie wskazują na to późniejsze bunty. Zatem nie był to chrzest (mowa o mieszkańcach) z wiary.
Nie wykluczam zaś, że Mieszko rzeczywiście nawrócił się, a nie dokonał tego z politycznego wyrachowania.
|
Pn paź 24, 2005 12:41 |
|
 |
djdomin
|
Metalik napisał(a): Kraj katolicki to taki w którym prym wiedzie wiara katolicka (przy jednoczesnej akceptacji innych religii, co nie znaczy na równi z katolicyzmem) a prawo nie jest sprzeczne z moralnością koscioła katolickiego No to Polska nie jest krajem katolickim, bo prawo w wielu miejscach jest sprzeczne z moralnościa Kościoła. Cytuj: Cytuj: Ale ma tez wplecione w nie tradycje starsze niz chrzescijanskie, a przez chrzescijanstwo zaadoptowane. Stąd nazwa Kościół Rzymsko-Katolicki.
Ale walnąłeś... ROTFL
Nazwa "rzymsko-katolicki" ma zupełnie inne pochodzenie.
|
Pn paź 24, 2005 12:44 |
|
 |
jurgi
|
Crosis skreslasz kogos na samym poczatku...?
|
Pn paź 24, 2005 12:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jurgi nie skreslam... powiedzmy, ze patrzac na program czuje, jak moje nadzieje odplywaja. Ale bynajmniej nie skreslam, wygrali beda rzadzic i mam nadzieje, ze uda im sie zrobic wiele dobrego.
Crosis
|
Pn paź 24, 2005 13:46 |
|
 |
SweetChild
|
Witam wszystkich w IV Rzeczpospolitej!
Gratuluję wygranej wyborcom Kaczyńskiego, łączę się w bólu z sympatykami Tuska  Mimo podwójnej porażki PO (parlamentarnej i prezydenckiej) cieszę się, że zakończyła się era LSD
Dla mnie te wybory przede wszystkim uświadomiły mi, jak wielka jest spuścizna socjalizmu w naszym społeczeństwie. Marks i Engels, a może nawet Lenin byliby dumni z Polski. Nie wiem, czy można wydobyć się z tego zaklętego kręgu: więcej socjalizmu->więcej ubóstwa->więcej głosów za gruszkami na wierzbie->więcej socjalizmu... Może Kaczyńskiemu i rządowi PiSPO uda się odwrócić ten schemat, na razie przypomina to zapadanie się czarnej dziury.
A żeby nie było tak pesymistycznie, to cieszę się, że to wybrocy PiS i Kaczyńskiego przejmą większą część odpowiedzialności za następną czterolatkę. W razie, gdy będzie dobrze, to będę zadowolony z dzisiejszej przegranej, a gdy będzie źle, to winni będą Ci co głosowali za kaczyzmem 
|
Pn paź 24, 2005 14:54 |
|
 |
Marks 23
|
Pomijając wszystkie moje skojażenia na temat PiSuarów i Platformersów, chciałbym bardzo chociaż tego aby to byłstabilny rząd. Nie ma nic gorszego od niestabilnego i niekonskwentnego rządu.
|
Pn paź 24, 2005 17:15 |
|
|
|