Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 20:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Wybory w RP 
Autor Wiadomość

Mądrzy ludzie głosuja na mądrych ludzi :)

Wygrała mądrość i praworządność - zwolennicy machlojek i krętactwa wyraźnie się zmartwili.

Brawo Lech Kaczyński - porządny prezydent porządnych ludzi :)))))))

N paź 23, 2005 23:57

Mądrzy ludzie głosuja na mądrych ludzi :)

Wygrała mądrość i praworządność - zwolennicy machlojek i krętactwa wyraźnie się zmartwili.

Cóż za wspaniała spostrzegawczość :biggrin:
Zapisze sobie to w moich złotych myślach, bedzie to moją myslą przewodnią na dobre i na złe. Mogę spać spokojnie... :P :P :P

Pn paź 24, 2005 1:05

Widać porządny nie jestem, tak samo jak 45% głosujących.

Pn paź 24, 2005 7:36
Szklany człowieku - "Porządni ludzie" - bo myślą podobnie do Ciebie?... pozostali to jak określił Kurski "bandyci głosują na Tuska" ....no cóż klasyczna, polska postawa "miłości bliźniego" - nic dodać nic ująć.

Pn paź 24, 2005 9:05

Pozdrawiam :)

Pn paź 24, 2005 11:49
I teraz poczekamy na efekty... ja sie tylko boje, ze w Polsce bedzie jak w PiS-uarze.

Crosis

Pn paź 24, 2005 11:53

Obys sie mylil,TY i tuskomaniacy. A Polska oby w koncu choc troszeczke stanela na nogi [i jej obywatele]:) bo to jest najwazniejsze.

Pn paź 24, 2005 12:16
Wlasnie na to mialem nadzieje... a wraz z wyborami te nadzieje staly sie mniej prawdopodobne.

Crosis

Pn paź 24, 2005 12:24

Car po pierwsze nie był władcą przez Polaków uznawanym.
Tu się mylisz. Koronował się niejeden na króla Polski - a podczas przynajmniej jednego z powstań dokonano detronizacji - co generalnie powoduje, że Polacy musieli ową koronację uznać. :)

Pn paź 24, 2005 12:37

Polska w 966 roku przyjeła chrzest oficjalnie. Powiedz gdzie i kiedy Polska OFICJALNIE zrzekła się chrztu.

Piekne KŁAMSTWO. Że tez dyskutanci dali się nabrać...

Polska nie może przyjąć chrztu, bo w Kościele katolickim ochrzcić można tylko CZŁOWIEKA.

W 966 ochrzcił się Mieszko, jego dwór, oraz zmuszono, bez pytania o zdanie, do chrztu mieszkańców. Wyraźnie wskazują na to późniejsze bunty. Zatem nie był to chrzest (mowa o mieszkańcach) z wiary.

Nie wykluczam zaś, że Mieszko rzeczywiście nawrócił się, a nie dokonał tego z politycznego wyrachowania.

Pn paź 24, 2005 12:41

Kraj katolicki to taki w którym prym wiedzie wiara katolicka (przy jednoczesnej akceptacji innych religii, co nie znaczy na równi z katolicyzmem) a prawo nie jest sprzeczne z moralnością koscioła katolickiego
No to Polska nie jest krajem katolickim, bo prawo w wielu miejscach jest sprzeczne z moralnościa Kościoła.
Cytuj:
Cytuj:
Ale ma tez wplecione w nie tradycje starsze niz chrzescijanskie, a przez chrzescijanstwo zaadoptowane.

Stąd nazwa Kościół Rzymsko-Katolicki.

Ale walnąłeś... ROTFL

Nazwa "rzymsko-katolicki" ma zupełnie inne pochodzenie.

Pn paź 24, 2005 12:44

Crosis skreslasz kogos na samym poczatku...?

Pn paź 24, 2005 12:58
jurgi nie skreslam... powiedzmy, ze patrzac na program czuje, jak moje nadzieje odplywaja. Ale bynajmniej nie skreslam, wygrali beda rzadzic i mam nadzieje, ze uda im sie zrobic wiele dobrego.

Crosis

Pn paź 24, 2005 13:46

Gratuluję wygranej wyborcom Kaczyńskiego, łączę się w bólu z sympatykami Tuska ;-) Mimo podwójnej porażki PO (parlamentarnej i prezydenckiej) cieszę się, że zakończyła się era LSD :-)

Dla mnie te wybory przede wszystkim uświadomiły mi, jak wielka jest spuścizna socjalizmu w naszym społeczeństwie. Marks i Engels, a może nawet Lenin byliby dumni z Polski. Nie wiem, czy można wydobyć się z tego zaklętego kręgu: więcej socjalizmu->więcej ubóstwa->więcej głosów za gruszkami na wierzbie->więcej socjalizmu... Może Kaczyńskiemu i rządowi PiSPO uda się odwrócić ten schemat, na razie przypomina to zapadanie się czarnej dziury.

A żeby nie było tak pesymistycznie, to cieszę się, że to wybrocy PiS i Kaczyńskiego przejmą większą część odpowiedzialności za następną czterolatkę. W razie, gdy będzie dobrze, to będę zadowolony z dzisiejszej przegranej, a gdy będzie źle, to winni będą Ci co głosowali za kaczyzmem ;-)

Pn paź 24, 2005 14:54

Pomijając wszystkie moje skojażenia na temat PiSuarów i Platformersów, chciałbym bardzo chociaż tego aby to byłstabilny rząd. Nie ma nic gorszego od niestabilnego i niekonskwentnego rządu.

Pn paź 24, 2005 17:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona