Autor |
Wiadomość |
mareta
|
 Re: Dobry kawał :)
Komentator sportowy komentuje zawody w piciu narodowego trunku. I zaczyna: - Dzień dobry państwu! Dziś odbędą się zawody w piciu narodowego trunku. - Pierwszy do stanowiska podchodzi Francuz. Będzie pił wino kieliszkami. I zaczyna 1 kieliszek, 2, 3, 4, 5 kieliszek. - Złamał się francuz przy 5 kieliszku! - Teraz do stanowiska podchodzi Polak! Będzie pił wódkę szklankami! Zaczyna: 1 szklanka, 2, 3, 4, 5, 6, 7 szklanka i złamał się... Złamał się Polak po 7 szklance wódki! - Teraz do stanowiska podchodzi faworyt dzisiejszych zawodów - Rosjanin. Będzie pił spirytus czerpakiem z wiadra! Zaczyna 1 czerpak 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 czerpak i złamał się! Złamał się czerpak! Zawodnik rosyjski pije z wiadra!
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn lip 01, 2024 13:20 |
|
|
|
 |
Idący
|
To kojarzy mi się z Czapajewem. Kiedyś Czapajew odpoczywał z podwładnymi po bitwie. Popijali bimber zagryzając ogórkami W pewnym momencie jeden z towarzyszy pyta: - Wasilij, a ty by wypił wiadro wódki? - Jasne! - A ty by wypił beczkę wódki? - Bez problemu. - A cysternę wódki byś wypił? Zapadła cisza. Czapajew zastanawia się, wreszcie po pewnym czasie odpowiada: - Niet, ogórków by zabrakło.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pn lip 01, 2024 20:49 |
|
 |
george45
|
Pewnego dnia Bóg chciał sprawdzić jak się żyje ludziom na Ziemi, która stworzył. Anioł natychmiast pokazuje obrazek z porodówki, jak kobieta rodzi w bólach. Bóg widząc to pyta: - Co to jest, czemu tak cierpi? - No przecież sam mówiłeś, że "będzie rodzić w bólu i cierpieniu". - Nie, no daj spokój, ja tylko żartowałeem. Potem anioł pokazuje obrazki z kopalni, gdzie górnicy w pocie czoła fedrują węgiel, męcząc się okrutnie. Widząc to Bóg z wyrzutem mówi: - Co to jest!!! - No, przecież sam mówiłeś, że "będziesz pracował w znoju i trudzie". - Nie, no no daj spokój, to był tylko taki żarcik. Potem anioł pokazuje jak dwóch, dobrze odżywionych biskupów wysiada z limuzyny. Otwierają dobre wino, piją, śmieją się. - Oooo, a co to za ludzie? - No to są właśnie ci, którzy wierzą, że żartowałeś.
|
Pt lip 05, 2024 9:32 |
|
|
|
 |
mareta
|
Przychodzi Jasio ze szkoły i mówi do taty: tato jesteś wezwany do szkoły. - A co zrobiłeś? - wysadziłem ławkę. Przychodzi za 3 dni i mówi: tato jesteś wezwany do szkoły.- A co znów zrobiłeś? - Wysadziłem ławkę... Przychodzi za tydzień mówi: tato jesteś wezwany do szkoły- nie ja już do tej szkoły nie będę łaził.- A Jasio: masz rację ja też bym po ruinach nie chodził.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pt lip 05, 2024 12:37 |
|
 |
george45
|
Dzwoni żona do męża. - Kochanie , kupiłam nowy telewizor. Panowie przywieźli, wnieśli i zamontowali. - A ile ma cali? - Tak ze dwie godzinki.
|
Pt lip 05, 2024 16:08 |
|
|
|
 |
mareta
|
Do biura FBI dzwoni facet: - mój sąsiad John Smith, trzyma narkotyki w szopie na drewno. Wieczorem ten sam facet dzwoni do Smitha: - Było u ciebie FBI??? - Było. - Porąbali Ci drewno?? - Tak - Dobra, jutro ty na mnie donosisz. Ktoś mi musi przekopać ogródek
|
Pt lut 28, 2025 18:55 |
|
 |
george45
|
Co mówi ateista pod bramą w raju? - O ku..a, nie wierzę.
|
N mar 02, 2025 22:59 |
|
 |
mareta
|
O JasiuO nauczycielachO chłopcach W przedszkolu pani mówi do dzieci: - dzieci teraz robimy kupkę. Po zrobieniu kupki idziemy bawić się do ogrodu ale pójdą tylko te dzieci, które zrobią kupkę! Dzieci siadają na nocnikach i robią swoje. Po chwili Jasio zaczyna płakać. Pani podchodzi do niego i pyta go: - Jasiu czemu płaczesz? - Bo nie pójdę się bawić. - A co Jasiu nie możesz zrobić kupki? - Już zrobiłem. - No to czemu płaczesz? - Bo Marcin mi ją ukradł!
|
N mar 02, 2025 23:51 |
|
 |
george45
|
Czym się różni mucha od żony? Mucha wku..ia tylko latem.
|
N mar 02, 2025 23:59 |
|
 |
mareta
|
Do banku w Szwajcarii wchodzi klient z walizką i ściszonym głosem mówi do bankiera: - Chciałbym wpłacić pieniądze, w tej walizce jest całe cztery miliony euro. Na to bankier uśmiechnięty: - Proszę nie ściszać głosu, bieda to żaden wstyd.
|
Pn mar 03, 2025 0:10 |
|
 |
george45
|
Dwóch dresików widzi psa liżąc ego sobie jajka. Jeden mówi do drugiego: - Ty, patrz jak zajefajnie, też tak bym chciał. - Eeee, lepiej nie próbuj człowieku, bo jeszcze cię ugryzie.
|
Pn mar 03, 2025 7:44 |
|
 |
mareta
|
O laskachInneWierszykiO duchownych Raz u księdza kapucyna, tak spowiada się chłopczyna: - Całowałeś? - Całowałem, proszę księdza. - Przecież to rozpusta, całowałeś dziewczę w usta?! - Trochę niżej, proszę księdza. - Jak ja żyję, całowałeś dziewczę w szyję? - Trochę niżej, proszę księdza. - Co za gust, całowałeś dziewczę w biust? - Trochę niżej, proszę księdza. - No to weźmy wszystko w kupę, całowałeś dziewczę w dupę? - Niechaj będę potępiony, całowałem z drugiej strony!
|
Pn mar 03, 2025 20:26 |
|
 |
george45
|
Przychodzi liliputka do ginekologa. - Co pani jest? - A panie doktorze, tak mnie szczypie. - Zawsze? - Nie, tylko w dżdżyste dni. - To niech pani przyjdzie w dżdżysty dzień. - Dobrze panie doktorze. Za jakiś czas, w dżdżysty dzień liliputka pojawia się u lekarza. Lekarz każe jej usiąść na fotelu. Po chwili, liliputka słyszy: ciach, ciach, ciach, ciach, ciach…. Następnie lekarz prosi by wstała, przeszła się, a następnie przebiegła. Liliputka wykonała polecenia i uśmiechnięta podbiega do lekarza mówiąc: - Panie doktorze, jest pan cudotwórcą, nic nie boli, nic nie szczypie, co pan zrobił? - Obciąłem pani gumowce.
|
Pn mar 03, 2025 23:05 |
|
 |
mareta
|
O matematykachO psychologachZłote myśli Kto wymyślił pożegnania? Do zobaczenia! - okulista Do usłyszenia! - laryngolog Jeszcze do Ciebie zajrzę! - chirurg Jak będziesz mieć problem, to dzwoń! - psycholog Jeszcze się policzymy! - matematyk
|
Pn mar 03, 2025 23:12 |
|
 |
Idący
|
Rok 2030, może 205. Ulica w Berlinie. Dwóch policjantów zatrzymał samochód i sprawdzają dokumenty kierowcy. Patrz Mohamed - mówi jeden policjant do drugiego - Co za dziwaczne nazwisko: Müller!
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Wt mar 04, 2025 18:59 |
|
|
|