Autor |
Wiadomość |
Idący
|
 Strona RYNSZTOK. PL
Postuluję zmianę nazwy forum wiara.pl na rynsztok.pl. Uważam, że jest znacznie bardziej adekwatna do zwartych w niej treści. Kultura wypowiedzi też znacznie lepiej koresponduje z nazwą rynsztok.pl. Jest tu wprawdzie kilka osób wierzących w Boga, jak też kilka osób wierzących w nieistnienie Boga. Jest tez ktoś wierzący w coś, ale nie wiadomo jaki jest przedmiot jego wiary. Jest też jeden albo dwóch szukających, ale przecież nie stanowią oni zasadniczego nurtu.
W dalszym ciągu nie będę się włączać w ping-pong wzajemnych obelg. Ale bawić się mogę. Piaskownica jest wspólna czyli niczyja. Mam swoja łopatkę i wiaderko. Mogę stawiać babki piaskowe.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
So wrz 27, 2025 12:53 |
|
|
|
 |
george45
|
 Re: Strona RYNSZTOK. PL
Idący napisał(a): Postuluję zmianę nazwy forum wiara.pl na rynsztok.pl. Uważam, że jest znacznie bardziej adekwatna do zwartych w niej treści. Kultura wypowiedzi też znacznie lepiej koresponduje z nazwą rynsztok.pl.
Hmm. nie prościej byłoby gdybyś zmienił kulturę wypowiedzi?
|
So wrz 27, 2025 20:16 |
|
 |
Idący
|
Tylko cytat. Będą następne. Bez sympatii czy antypatii do konkretnych osób. Ty tylko cytaty. I nie ma też znaczenie, czy sprowokowane, ani w jaki sposób sprowokowane. Bo prowokowane są. Staruszku, a ten tekst to ze zrozumieniem przeczytałeś? [/quote] Atimeres napisał(a): Piszę tylko na podstawie tekstu diagnozy zaburzenia anankastii, nie opisu siebie, błaźnie.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
So wrz 27, 2025 21:19 |
|
|
|
 |
george45
|
Idący, Ty chyba naprawdę nie widzisz. Pytanie czy ktoś przeczytał tekst ze zrozumieniem, oraz rozbawienie wynikające z żarciku błazna, nazywasz prowokacją czy antypatią?
|
So wrz 27, 2025 22:00 |
|
 |
Idący
|
Witold33 napisał(a): Nikogo nie chcę obrazić, "głupcze" pochodzi z klasyka z USA. To dość inteligentny zabieg. Jak obrazić kogoś, ale tak, aby nie można było tego jednoznacznie wykazać. To lubię, jak to kiedyś napisał Mickiewicz.
|
Wt wrz 30, 2025 8:17 |
|
|
|
 |
Idący
|
Kalartyd napisał(a): Idący to rzeczywiście głupiec, Kolejny przykład chamstwa. I dobry przykład reakcji kogoś, kto nie potrafi zrozumieć interlokutora, wobec czego nie posiada żadnych kontrargumentów i musi je zastępować obelgami. Poziom rynsztoku. Wartość rynsztoku.
|
Wt wrz 30, 2025 8:35 |
|
 |
Kalartyd
|
Chcesz zobaczyć chama, ktòry nie ma żadnych kontrargumentòw i nie potrafi zrozumieć niczego - spójrz w lustro. Rynsztok to Idący i jego ślepa, bezrozumna wiara.
|
Wt wrz 30, 2025 9:37 |
|
 |
Idący
|
Kalartyd napisał(a): Chcesz zobaczyć chama, ktòry nie ma żadnych kontrargumentòw i nie potrafi zrozumieć niczego - spójrz w lustro. Rynsztok to Idący i jego ślepa, bezrozumna wiara. Nie musisz potwierdzać tego, co napisałem w poprzednim poście. Każdy, kto potrafi czytać widzi to i nie ma żadnej wątpliwości. , Ale oczywiście masz prawo do kolejnych potwierdzeń swojego poziomu. Brawo!
|
Wt wrz 30, 2025 9:57 |
|
 |
george45
|
Kalartyd napisał(a): Chcesz zobaczyć chama, ktòry nie ma żadnych kontrargumentòw i nie potrafi zrozumieć niczego - spójrz w lustro. Rynsztok to Idący i jego ślepa, bezrozumna wiara. Idący, nawet jak spojrzy w lustro, niczego nie dostrzeże. Zapewne avatar, jaki w swoim profilu zamieścił – ślepiec prowadzący ślepca, nie został przez Ciebie dostrzeżony. Twe żądanie by ślepiec mógł zobaczyć cokolwiek w lustrze jest a wykonalne. 
|
Wt wrz 30, 2025 10:09 |
|
 |
mareta
|
"Niósł ślepy kulawego, dobrze im się działo;
Ale że to ślepemu nieznośne się zdało,
Iż musiał zawżdy słuchać, co kulawy prawi,
Wziął kij w rękę: "Ten - rzecze - z szwanku nos wybawi".
Idą; a wtem kulawy krzyknie: "Umknij w lewo!"
Ślepy wprost i, choć z kijem, uderzył łbem w drzewo.
Idą dalej; kulawy przestrzega od wody -
Ślepy w bród: sakwy zmaczał, nie wyszli bez szkody*
Na koniec, przestrzeżony, gdy nie mijał dołu,
I ślepy, i kulawy zginęli pospołu.
I ten winien, co kijem bezpieczeństwo mierzył,
J ten, co bezpieczeństwa głupiemu powierzył."
I Krasicki
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Śr paź 01, 2025 6:52 |
|
 |
Atimeres
|
Idący, dopiero dziś zrozumiałem, że potajemnie zostałem lub razem zostaliśmy, bez naszej wiedzy, sprzedani portalowi Gość.pl . Dotąd bowiem jestem zarejestrowany na portalu Wiara i tam się loguję. Nie mam obecnie żadnego dostępu do swojego i Twojego privata (co mi proponowałeś).
|
Śr paź 01, 2025 7:30 |
|
 |
Atimeres
|
Atimeres napisał(a): Idący, dopiero dziś zrozumiałem, że potajemnie zostałem lub razem zostaliśmy, bez naszej wiedzy, sprzedani portalowi Gość.pl . Dotąd bowiem jestem zarejestrowany na portalu Wiara i tam się loguję. Nie mam obecnie żadnego dostępu do swojego i Twojego privata (co mi proponowałeś). Może moderator, bo jakiś jest, choć chyba bezczynny. powinien na ten temat przekazać nam jakąś informację.
|
Śr paź 01, 2025 7:53 |
|
 |
george45
|
Starcze, luzuj majty. Bozia mówi nie osądzaj, a Ty nawet urojonego moderatora nazywasz bezczynnym.
|
Śr paź 01, 2025 19:34 |
|
 |
Atimeres
|
george45 napisał(a): Starcze, luzuj majty. Bozia mówi nie osądzaj, a Ty nawet urojonego moderatora nazywasz bezczynnym. Nie ustajesz George w tych antyspołecznych zachowaniach? Czy faktycznie jesteś ASPD?
|
Cz paź 02, 2025 3:36 |
|
 |
george45
|
Staruszku, widzę u ciebie zmiany i to jak mniemam na lepsze. Zadajesz pytania! Zadawanie pań w niektórych przypadkach może świadczyć, że żądający (nawet ksiądz) może dojść do wniosku że nie jest tak omnipotentny.jak mu się wydawało. Ps Nie unoś się jak gołębica po mej wypowiedzi. Duże znaczenie ma rodzaj pytań jakie zadajesz. 
|
Cz paź 02, 2025 7:36 |
|
|
|