Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 0:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Awa - więc rozmawiaj w innych wątkach. Zasadniczo o temacie rozmowy decydują rozmawiający...

Jedyne co może moderacja, to pilnować, żeby wszędzie nie było o tym samym i żeby w miarę możliwości każdy wątek nie ewoluował w jednym kierunku. Co jak widać robi (bo inaczej nie byłoby tego tematu...)

Wt gru 06, 2005 7:40

1. Forum serwisu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga i zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne.

Stosunek chrześcijaństwa do homoseksualizmu jest takim problemem i jak widać budzi spore zainteresowanie. Poglądy kontrowersyjne są wyrażane kulturalnie i są bardzo pozyteczne dla rozwoju dyskusji, gdy nie ma stanowisk przeciwnych, to wątek zamiera.
Chyba, że na podstawie tego punktu regulaminu wnioskujesz, że poglądy niekontrowersyjne mogą być wyrażane w sposób niekulturalny ;-)

Belizariusz napisał(a):
2. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, propagującym treści satanistyczne,erotyczne....itd.

Gdzie tu są jakieś treści erotyczne. Podaj namiary, tak abym i ja mógł poczytać (oczywiście z obrzydzeniem, tylko po to, aby zapoznać się z zasadnością Twoich zarzutów ;-) ).

Belizariusz napisał(a):
Na tym Forum od pewnego czasu mozna bez zadnych problemów reklamowac odmienny styl zycia...np. homoseksualny i na dodatek udowadniac wyzszośc doznań analnych nad normalnymi...

Można też reklamować ateizm, pisząc, że Boga nie ma. Udawadniać, że Boga nie ma. Można też reklamować satanistyczny Helloween i udawadniać jego wyższość nad okultystycznymi Andrzejkami ;-)

Moim zdaniem cenzura i tak jest dość represyjna obyczajowo, ale na szczęście zbytnio nie dyskryminuje nikogo ze względu na poglądy. Obawiam się, że w Twoim wariancie mielibyśmy "wątki niedokończone", tylko inni rozmówcy byliby rozłączani....

Wt gru 06, 2005 11:03

Szkoda również, że nie zauważasz braku reakcji moderatorek na mnozące sie tematy tego typu

Mnożące się? W dużej mierze to jeden i ten sam wątek, którego założyciela trudno posądzić o reklamowanie homoseksualnego stylu życia. Najnowszy wątek sprzed kilku dni też raczej nie został założony z myślą o rekalmie homoseksualizmu. Podobnie "wolność, równość, tolerancja".
A jeśli już takie wątki miałyby być zamykane ze wzgledu na "dublowanie", to zaraz po założeniu, a nie dopiero wówczas, gdy zaczyna się wypowiadać jakiś homo.

Wt gru 06, 2005 11:13
viewtopic.php?t=5687&postdays=0&postorder=asc&start=0

komorfil napisał(a):
pedziwiatr napisał(a):
Wszelkie posty, ktore zawieraja chocby najmniejsza uwage o zabarwieniu ironicznym pod adresem slugi Bozego Jana Pawla II beda usuwane w calosci.

Brońcie się przed fanatyzmem.
Admin usunął już po raz drugi mój spokojny komentarz dotyczący
niejakiej przesady cytowanego powyżej zakazu.
Adminie, nie rozumiesz, że wyrządzasz krzywdę temu forum? Które niniejszym zamierzam opuścić, przestrzegając przed nim gdzie tylko się da- nie jest forum bowiem miejsce, gdzie jakąkolwiek nieprzychylną wypowiedź chamsko się usuwa.!

Chodziło o ten post:

komorfil napisał(a):
pedziwiatr napisał(a):

Wszelkie posty, ktore zawieraja chocby najmniejsza uwage o zabarwieniu ironicznym pod adresem slugi Bozego Jana Pawla II beda usuwane w calosci.

Nowa Inkwizycja jednak.
Poprzedni mój post usunięto. Drogi Adminie, zastanów się, ortodoksja czyni znacznie więcej zła!
Nie można czynić zakazu ironicznych komentarzy, człowiek, nawet JP II, to nie bóstwo!Wykrzyknik
Nikt nie zamierza pisać ironicznych komentarzy dla samego pisania!
Ale nawet zgodnie z duchem Drugiego Soboru Watykańskiego, nie możemy zabraniać jawności wypowiedzi dopóki nie przekracza ona granic przyzwoitości, dobrego smaku.
Jan Paweł II to Wielki Człowiek, być może Święty. Ale nie jest Bogiem, i komentarze które ktoś może przyjąć jako ironiczne, nie mogą być tylko z tego powodu zabronione!

I wyjaśnienie - nie admin , tylko ja go usunęłam , ponieważ jest uwagą do moderacji, a nie rozmową o ks. Tischerze. Autor postu otrzymał PW z prośbą o pisanie swoich uwag w tym dziale i jak widać, nadal pisze gdzie chce :? Natomiast dyskusja o osobie J.P. II i uważaniu go za świętego już się toczyła. Na tym Forum jest sporo wypowiedzi kontrowersyjnych, a nawet niezgodnych z nauczaniem KK i nie ma powodu, żeby ich nie było , pod warunkiem, że nie są ironiczne i ich celem nie jest wyśmianie , lecz rzeczowa rozmowa.

N gru 11, 2005 20:56

z kobietami nie ma żartów
lepiej nie zadzieraj
:D

co do mnożenia watków to sam to zauważyłem, że wątki w których mozna prowadzić piekną ideową KK dyskusję są po prostu psute lub przenoszone bo... dublują się
za to homoseksualne wątki pokazujące jaki to portal wiara jest tolrencyjny :x jakoś nie widze by dotykały represje

o zgrozo obrażenie według mnie Chrystusa wprost
nie zostało do tej pory usunięte !! !! !!
mimo, ze interweniowałem w tym celu...
cytuje:
"Skoro był głupszy od weża to co mu szkodziło dać człowiekowi wolną wole"
tutaj link:

viewtopic.php?p=82549#82549

to Beli świadczy o poziomie tego forum
i nie nazwał bym go np katolickim
chrześcijańskim tak -być może :?

ale z drugiej strony juz na poczatku wiedziałem jaki ten portal może być
szkoda, że katolikowi źle idzie
bo bym tam siedział z chęcią
niestety..
hehh

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt gru 16, 2005 20:11

Zgodnie z "regulaminem"...nie kasuje sie wstecz...taka ponoc jest zasada.
Podałes "staroć", a więc staroć musi zostać, gdyz tolerancyjny regulamin tego Forum nie zezwala na działania wbrew prawu.

Złóżmy to na karb niedopatrzenia moderatorskiego. Z jednej rzeczy moge sie jednak cieszyc...takowe "niedopatrzenie" nigdy nie wystapi w przypadku moich postów. Gdyz sa one śledzone z tak wielka uwaga i z taka wnikliwościa, ze mając na uwadze moja "płodnośc" forumowa...nie dziwię sie brakowi czasu moderatorów, na to by zwracac uwage na tak prozaiczne sprawy jak homoseksualizm i jego aspekty fizyczne, oraz reklame zycia w zboczeniu...

Pt gru 16, 2005 20:32
Mieszku, sugerujesz, ze cos co jest chrzescijanskie jest gorsze niz katolickie?

Crosis

Pt gru 16, 2005 21:27

- Co do wątków "psutych" - proponuję je po prostu kontynuować, zamiast narzekać...

- Co do dublujących się - byłabym wdzieczna za jakieś w miarę świeże przykłady, bo nie wiem, czy masz na mysli drugi taki sam wątek, czy rozmawianie w każdym temacie o tym samym...

- Bieżące wątki "homoseksualne" kojarzę trzy - od dość dawna - czyżby pojawiały się nowe, dublujące? (mogę prosić o przykłady?)

Pt gru 16, 2005 21:29
Hmm z tym homoseksualizmem to jest tak: jest w "sam wymysl temat", "Wierzyc czy nie wierzyc?" i chyba "Kosciol". Tylko problem jest taki, ze watki o tolerancji i homoseksualizmie w przypadku jednej osoby, takiej jaka ostatnio tam duzo pisuje, szybko schodza na jeden temat i samo przez sie walkuja ta sama sprawe.

Crosis

Pt gru 16, 2005 21:31
Chciałbym zgłosić skargę na moderatora o niku "anqua", która to próbuje ograniczyć dyskusję poprzez próbę zakazania posługiwania się niusami prasowymi. Bezpodstawnie, boona tak chce, widzimisię :?
Nie widzę nic złego w dzieleniu się prasowymi niusami na forum.
anqua, z tego co mi isę zdaje to Ty nie jesteś od decydowania, czy można dawać niusy prasowe na forum czy nie. Nie taka jet Twoja rola na tym forum. Nie ja jeden i nie ja pierwszy wklejam niusy. Robiłto np choćby crosis i włos mu za to z głowy nie spadł, nikt nawet nie zwrócił uwagi (i słusznie) a tru raptem się wtrąca jakiś mod (anqua) i chce dyrygować nad merytoryczna dyskusją i decydować czy wolno wklejać nmiusy czy nie. Albo więc wszyscy modzi będę móić zgodnym chórem albo będzie chaos na forum bo jest tak że każdy mod wtrąca swoje "mądrości" i "decyzje" nieraz sprzeczne z innymi modami, ponieważ już od jakiegoś moda słyszałem, żę niusami posługiwać sie jednak można. Przecież to parodia. To kogo mam słuchać? Mam sobie wybierać którego moda się słuchać? To co głosi tu anwua jest czystym subietkywizmem jej opinii i wogóle nie ma nic wspólnego z jej kompetencjami. Mozę należąloby siezastanowić na zdjeciem statusu "moderator" co poniektórym?

Chciałbym sie dowiedzieć jaka jest opinia innych modów na temat niusów prasowych?

Odnosze wrażenie że niektórzy modzi są tutaj tylko po to, żeby sobie "porżadzić" a nie rzetelnie wykonywać swoją powinność (zgodnie z regulaminem.) Czyżby sposób na leczenie jakiś kompleksów niższości? Bo to tak wygląda - "moderowanie na forach dyskusyjnych jako sposób na leczenie kompleksu niższości" Istny tytułowy strzał w dziesiątkę na pracę dyplomową z psychologii. I w dodatku trafny, doskonale opisujący coponiektórych moderatorów :?

Wt gru 20, 2005 21:12

Forum nie jest słupem ogłoszeniowym, a jak będę chciała poczytac newsy prasowe to sobie ich poszukam. Ich wieszanie powinno mieć sens, a w dodatku warto by je choćby jednym zdaniem skomentować...

Wt gru 20, 2005 21:47

Niusy niusami, jednak weź pod uwagę to, że Ty tylko na tym poprzestajesz.
Wklejasz coś, w następnym poście też coś wklejasz... znowu coś wklejasz...
A może najpierw się w jakiś sposób ustosunkujesz do niusa, zaczniesz rozmowę na jego temat, napiszesz coś więcej od siebie niż np:

Cytuj:
Wniosek? Demonstrować, demonstrować, demonstrować.

aby uraczyć nas kolejnym niusem...

To może zaczniemy tylko wklejać czyjeś wypowiedzi, niusy - na tym poprzestając?

Forum jest jednak od czegoś innego, niż wklejanie... wklejanie...
Może tak dla przypomnienia - fragment regulaminu:

Cytuj:
§ II: Prawa i obowiązki użytkownika:

(...)

3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.

* Pogrubiłam fragment regulaminu specjalnie dla Ciebie Gayu - zastanów się nad tym tekstem...

Wt gru 20, 2005 21:50

łojejeku :x
lepiej se już pójde [mieszek cichutko wychodzi ze strachu przed solidarna moderacją :P ]

Gay nie bo nie ;) i tyle :P :lol:
[zza węgła]

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Śr gru 21, 2005 23:44

Dotyczy tego tematu viewtopic.php?t=5523

Zatem zachowanie pewnej osoby w tym temacie było prawidłowe i zgodne z regulaminem, a nie było najpierw zwykłą zaczepką, a potem pisaniem o własnym ateizmie? Czy aby temat tego właśnie dotyczył?

Cz gru 22, 2005 19:00

Moje zdanie stwierdzało jedynie, że post Belizariusza dotyczył tematu znajdującego się pod podanym linkiem i z niego został przesunięty.

Czy mogłabym prosić o doprecyzowanie pozostałych pytań (pytania)? Bo nie bardzo wiem, na co mam odpowiedzieć...

Cz gru 22, 2005 23:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 125  Następna strona