Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 10:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość
Czepiacie sie bidnych modow i adminow nawet w swieta.. ludzie, troche dystansu! Bo dostaniecie nerwicy albo wrzodow :>

Crosis

Pt gru 23, 2005 15:16

Czy mogłabym prosić o doprecyzowanie pozostałych pytań (pytania)? Bo nie bardzo wiem, na co mam odpowiedzieć...

Moje jest nadal aktualne.

Pt gru 23, 2005 16:52

Rozumiem. Dlatego proszę o jego doprecyzowanie. Tzn:

Cytuj:
Zatem zachowanie pewnej osoby w tym temacie było prawidłowe i zgodne z regulaminem, a nie było najpierw zwykłą zaczepką, a potem pisaniem o własnym ateizmie? Czy aby temat tego właśnie dotyczył?

1. Zachowanie jakiej osoby? Założyciela tematu? Rozmawiających?
2. Czego temat dotyczył/ nie dotyczył?

Pt gru 23, 2005 17:00

Rozumiem. Dlatego proszę o jego doprecyzowanie. Tzn:

1. Zachowanie jakiej osoby? Założyciela tematu? Rozmawiających?
2. Czego temat dotyczył/ nie dotyczył?

Proszę bardzo droga Jo_tko :)
Temat dotyczył ekskomuniki. Co ze sobą wiąże, za co grozi, dlaczego jest nakładana itp.
Za to odpowiedź pewnej osoby którą jest Gay brzmiała:
Cytuj:
A jak ktoś się wyklucza sam z włąsnej woli to też jest klątwa? :hahaha:

Nietrudno jest się domyślić, zwłaszcza po emotikonie umieszczonej na końcu zdania jaki był zamiar autora. W sposób lekceważący chciał podkreślić własny ateizm. Zresztą dowodzi tego dalsza część dyskusji oraz wypowiedzi tejże osoby.

W takim razie moje pytanie brzmi: Czy tego typu zachowanie jest dopuszczalne na tym forum?

Pt gru 23, 2005 21:12
zakochanyaniolku, widywalem podobne emotikony w wypowiedziach katolikow dotyczacych ateizmu i innych religii. To nie kwestia moderacji, a kwestia kultury. Jesli kultury nie naucza kogos rodzice, to nie naucza go moderatorzy. Matomaist branie do sibie kazdej takiej sytuacji moze sie skonczyc tak jak napisalem - w najlepszym przypadku wrzodami na zoladku tudziez dwunastnicy.

Crosis

Pt gru 23, 2005 21:14

Nie wydaje mi się, żeby zacytowane przez Ciebie zdanie (tzn doklejenie "śmiejącej" emotikonki) było jakoś wyjątkowo niekulturalne (choć zapewne miało być wyśmianiem tego fragmentu wypowiedzi). Cenzurowanie postów na podstawie ikonek wydaje mi się nienajlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza, że szansa nadinterpretacji uśmiechu jest bardzo duża...

Pt gru 23, 2005 22:14

po raz kolejny uprzejmie proszę o usunięcie postu lub ocenzurowanie go z wymienieniem przyczyny i poinformowaniem autora tekstu

w życiu codziennym spotykamy sie z takim prawem zwyczajowym jak:
brak przeterminowania prawnego dla zbrodni
nie widzę powodu dla którego miałyby ulec przedawnieniu posty obrażajace Chrystusa na tym Forum

chodzi mi o ten post pana lub pani o nicku ave_xxx

z tej oto strony:
viewtopic.php?p=82549#82549

nieusuwanie postów jawnie obrażających Chrystusa Boga i nie rugowanie ich a takze takiego postępowania z naszego zycia narodowego [Polski katolickiej] jest powiedzmy sobie szczerze "chorobliwą przypadłością mediów"

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn gru 26, 2005 16:01

Rzeczywiście, dobrym pomysłem jest, aby autor postu był obowiązkowo informowany przez moderatora o tym, że jego post został usunięty/przeniesiony.

I jeszcze jedno - jeśli mod zmienia jakieś posty w dyskusji, powinien robić to w taki sposób (np. kolor), aby nie było żadnych wątpliwości co do tego, że coś było zmieniane.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn gru 26, 2005 16:48
Zobacz profil WWW

Jeśli moderator wycina cokolwiek z postu, bo nie zmienia niczego poza czasem słowami typu "dórzy" albo "gura" na właściwe ortograficznie, to zostaje znaczek [...]. Zawsze.

Jeśli temat jest odcinany lub przenoszony, to powinna zostawać informacja, dokąd, w temacie. I wydaje mi się, że wystarczy...

Pn gru 26, 2005 18:38

Osobiście uważam, że samo [...], bez uwypuklenia/zmiany koloru to nieco za mało.

Pn gru 26, 2005 19:05
Zobacz profil WWW

Uwypukleniem jest kursywa >> [...] <<, ja dodatkowo tnę w kolorze zielonym (ta jak normalnie piszę posty), żeby było wiadomo, że to ja. Poza tym moderatorzy często używają koloru niebieskiego w boldzie gdy dopisują swoje uwagi, lub oddzielają je tak od całej treści aby było wiadomo, że to interwencja moderatora.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn gru 26, 2005 21:30
A jeśli jakieś słowo jest zmieniane w poście, to widnieje innym kolorem i pod postem jest dopisek w tym samym kolorze zmieniono

( kilka takich postów jest- ale tak rzadko, że nie wiem, gdzie :) )

Pn gru 26, 2005 21:34

Może napiszę konkretniej - wydaje mi się, że Jo_tka mało wyraźnie zaznacza swoje moderowanie. Poprosiłbym innym kolorem, jeśli można :) Bo czasem nie wiem, co jest usunięte, co zaznaczone przez autora postu, a co przez moda.

Pn gru 26, 2005 22:08
Zobacz profil WWW

ToMu szczerzę to nie widzę powodu dla ktorego szczególnie uwypuklać jakieś cięcia. Jeśli się czyta post o wodzi pochulony nawias a w nim 3rzy kropki to wiadomo, że tutaj cos bylo wycięte (czesto na dole postu jest jeszcze nick moderatora dopisany) to jest jednoznaczne i zrozumiałe. nie widzę powodu dla którego miałoby to być jeszcze wyróżniane jakimś kolorem. Jeśli chodzi Ci o oddzielenie administratora od moderatora to administrator i tak jest moderatorem.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn gru 26, 2005 22:55
A każdy user może pisać dowolnym kolorem :D ( niektórzy piszą naraz wszystkimi ;) )

Pn gru 26, 2005 22:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 125  Następna strona