Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 23:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość
Tylko nauka u mnie nauka i jeszcze raz nauka....

Ucz sie ucz...nauka to potegi klucz :)
Jak bedziesz miala duzo kluczy to cie jako dozorce zatrudnia :D (albo za koscielną) :D:D:D

Śr lut 08, 2006 15:53

proszę podać trzy różne stopnie najbliższych powiązań rozdzinnych istniejących między nimi

Padłem :( koligacje rodzinne to moja słaba strona. Pewne mam dwa, a trzecie ?? Tabula rasa :?

Śr lut 08, 2006 16:40
Czy okreslenie "cichodajka" jest koligacja rodzinna :)

Śr lut 08, 2006 16:43

"Cichodajka" to koligacja bardzo pozarodzinna :P

Śr lut 08, 2006 16:58

Śr lut 08, 2006 16:58

1 i 2 są znajdywalne ;) Gorzej z 3 ... bo to z kategorii " jak nie masz książki, nie znajdziesz" ... żeby choć wiedzieć, jakiej książki :hmmm: Nic to.... poczytam sobie słowniki w księgarniach :-D :gazeta:

baranku, jak się do tego zabrać, zwłaszcza za pierwsze?? :(

Śr lut 08, 2006 17:56

co do tego powinowactwa, to ja potrafię nazwać tylko dwa stopnie :(
Mógłby mnie ktoś naprowadzić z tym eisegetą? ja przejrzałam wszystkie odpowiednie książki, jakie mam w domu i nigdzie w ogóle nie ma takiego słowa ... :/

Śr lut 08, 2006 18:26

Padłem :( koligacje rodzinne to moja słaba strona. Pewne mam dwa, a trzecie ?? Tabula rasa :?

Mam ten sam problem w zasadzie są dwa stopnie powiązań rodzinnych i też nie mogę wymyślić trzeciego :hmmm:

Śr lut 08, 2006 18:45

proszę podać trzy różne stopnie najbliższych powiązań rozdzinnych istniejących między nimi

No cóż ...
Być może ten post nie ujawni mojej inteligencji, ale ja w ogóle nie rozumiem tego pytania. Trzy stopnie ?? Ja mogę wymyślić tylko jeden !!!!
:glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2:

Śr lut 08, 2006 18:48
co do tego powinowactwa, to ja potrafię nazwać tylko dwa stopnie :(
Mógłby mnie ktoś naprowadzić z tym eisegetą? ja przejrzałam wszystkie odpowiednie książki, jakie mam w domu i nigdzie w ogóle nie ma takiego słowa ... :/

Gdyby były odpowiednie, to byś znalazła ;) Hmmm.... zaczyna mi sie wydawać, że niektórzy oczekują gotowej odpowiedzi ... Ania, bez urazy, ale na Forum padła już nawet nazwa konkretnej książki... starczy przejść się do czytelni lub księgarni ....

Andreaszek, czytać Biblię i kojarzyć :D ;) Ja odp. na 1 znalazłam w 10 minut... kiedy usiadłam do komputera, żeby zapomnieć o bólu... może pod wpływem stresu umysł lepiej działa :D ?

Przepraszam, ale nie będę podawać konkretnych słów wpisywanych w wyszukiwarkę ...

A w ogóle jest jeszcze ponad tydzień czasu.... :)

Przyznaję, że ja także często w pierwszej chwili uważam pytania za nierozwiązywalne , ale starczy się im lepiej przyjrzeć... i zamiast twierdzić " nie da się", zacząć szukać odpowiedzi... niekoniecznie na Forum ;) Chociaż czasami lektura Forum wprowadza niezły zamęt, w tym wypadku podano już tyle podpowiedzi, że więcej byłoby po prostu odpowiedzeniem za kogoś ... chcecie sobie odebrać radość szukania i satysfakcję znalezienia odp. ?

P.S. Narysujcie sobie drzewko :P

Ostatnio edytowano Śr lut 08, 2006 19:15 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Śr lut 08, 2006 19:07

Jestem jak najbardziej za tym, że trzeba sobie pomagać....
Ale troszkę przyzwoitości.
Podałam już dokładnie słownik, w którym jest to hasło.
Jest on dostępny np. w Bibliotece Śląskiej.
Może jeszcze mam zeskanować strony i umieścić na forum?

Śr lut 08, 2006 19:10

Najlepiej od razu podać gotowe odpowiedzi :P:P:P:P:P:P

Cytuj:

A od czego net :P

"szukajcie a znajdziecie" Mt 7, 7

Życzę powodzenia

Śr lut 08, 2006 19:23
oj, te powinowactwa to rzeczywiście niezła "zagwostka"...
przyznam się, że w tej turze spodziewałam sie pytania o to, jaki kolor włosów miała Maria Magdalena :-) jestem zawiedziona, ze nie padło :-)

Śr lut 08, 2006 19:46
Zamiast się złościć na tych którzy się dopytują jak znaleźć odpowiedź na pytania warto się czasem zastanowić zanim nawypisuje się rzeczy w stylu, że Saxon ubliża nam prościznami, albo że szukanie odpowiedzi zajmuje minutę....

Śr lut 08, 2006 19:59

Zamiast się złościć na tych którzy się dopytują jak znaleźć odpowiedź na pytania warto się czasem zastanowić zanim nawypisuje się rzeczy w stylu, że Saxon ubliża nam prościznami, albo że szukanie odpowiedzi zajmuje minutę....

Poczytaj do kogo należą czyje wypowiedzi....

Poza tym nikt się nie złości. Tylko wydaje mi się, że podpowiedzi było aż nadto. Ale to tylko moje zdanie.
Co do Saxona, mam do niego zbyt duży szacunek, więc nie rozumiem skąd niby to ubliżanie...

Śr lut 08, 2006 20:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 234  Następna strona