| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tylko nauka u mnie nauka i jeszcze raz nauka....
Ucz sie ucz...nauka to potegi klucz
Jak bedziesz miala duzo kluczy to cie jako dozorce zatrudnia  (albo za koscielną)  :D:D
|
| Śr lut 08, 2006 15:53 |
|
|
|
 |
|
rastakayakwanna
|
Cytuj: proszę podać trzy różne stopnie najbliższych powiązań rozdzinnych istniejących między nimi
Padłem  koligacje rodzinne to moja słaba strona. Pewne mam dwa, a trzecie  Tabula rasa 
|
| Śr lut 08, 2006 16:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Czy okreslenie "cichodajka" jest koligacja rodzinna 
|
| Śr lut 08, 2006 16:43 |
|
|
|
 |
|
rastakayakwanna
|
Eh Beli!!
"Cichodajka" to koligacja bardzo pozarodzinna 
|
| Śr lut 08, 2006 16:58 |
|
 |
|
sachmett
|
Beli, zawody były w poprzedniej turze 
_________________ Synuś już jest z nami:)
|
| Śr lut 08, 2006 16:58 |
|
|
|
 |
|
andreaszek
|
baranek napisał(a): 1 i 2 są znajdywalne  Gorzej z 3 ... bo to z kategorii " jak nie masz książki, nie znajdziesz" ... żeby choć wiedzieć, jakiej książki  Nic to.... poczytam sobie słowniki w księgarniach 
baranku, jak się do tego zabrać, zwłaszcza za pierwsze?? 
|
| Śr lut 08, 2006 17:56 |
|
 |
|
AniaMarta
|
co do tego powinowactwa, to ja potrafię nazwać tylko dwa stopnie
Mógłby mnie ktoś naprowadzić z tym eisegetą? ja przejrzałam wszystkie odpowiednie książki, jakie mam w domu i nigdzie w ogóle nie ma takiego słowa ... :/
|
| Śr lut 08, 2006 18:26 |
|
 |
|
Wodanutka
|
Cytuj: Padłem  koligacje rodzinne to moja słaba strona. Pewne mam dwa, a trzecie  Tabula rasa 
Mam ten sam problem w zasadzie są dwa stopnie powiązań rodzinnych i też nie mogę wymyślić trzeciego 
|
| Śr lut 08, 2006 18:45 |
|
 |
|
magdzik
|
|
| Śr lut 08, 2006 18:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
AniaMarta napisał(a): co do tego powinowactwa, to ja potrafię nazwać tylko dwa stopnie Mógłby mnie ktoś naprowadzić z tym eisegetą? ja przejrzałam wszystkie odpowiednie książki, jakie mam w domu i nigdzie w ogóle nie ma takiego słowa ... :/
Gdyby były odpowiednie, to byś znalazła  Hmmm.... zaczyna mi sie wydawać, że niektórzy oczekują gotowej odpowiedzi ... Ania, bez urazy, ale na Forum padła już nawet nazwa konkretnej książki... starczy przejść się do czytelni lub księgarni ....
Andreaszek, czytać Biblię i kojarzyć  Ja odp. na 1 znalazłam w 10 minut... kiedy usiadłam do komputera, żeby zapomnieć o bólu... może pod wpływem stresu umysł lepiej działa  ?
Przepraszam, ale nie będę podawać konkretnych słów wpisywanych w wyszukiwarkę ...
A w ogóle jest jeszcze ponad tydzień czasu....
Przyznaję, że ja także często w pierwszej chwili uważam pytania za nierozwiązywalne , ale starczy się im lepiej przyjrzeć... i zamiast twierdzić " nie da się", zacząć szukać odpowiedzi... niekoniecznie na Forum  Chociaż czasami lektura Forum wprowadza niezły zamęt, w tym wypadku podano już tyle podpowiedzi, że więcej byłoby po prostu odpowiedzeniem za kogoś ... chcecie sobie odebrać radość szukania i satysfakcję znalezienia odp. ?
P.S. Narysujcie sobie drzewko 
Ostatnio edytowano Śr lut 08, 2006 19:15 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
| Śr lut 08, 2006 19:07 |
|
 |
|
sachmett
|
Jestem jak najbardziej za tym, że trzeba sobie pomagać....
Ale troszkę przyzwoitości.
Podałam już dokładnie słownik, w którym jest to hasło.
Jest on dostępny np. w Bibliotece Śląskiej.
Może jeszcze mam zeskanować strony i umieścić na forum?
|
| Śr lut 08, 2006 19:10 |
|
 |
|
magdzik
|
Najlepiej od razu podać gotowe odpowiedzi  :P:P:P:P:P
Cytuj: Mógłby mnie ktoś naprowadzić z tym eisegetą? ja przejrzałam wszystkie odpowiednie książki, jakie mam w domu i nigdzie w ogóle nie ma takiego słowa ... :/
A od czego net
"szukajcie a znajdziecie" Mt 7, 7
Życzę powodzenia
|
| Śr lut 08, 2006 19:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
oj, te powinowactwa to rzeczywiście niezła "zagwostka"...
przyznam się, że w tej turze spodziewałam sie pytania o to, jaki kolor włosów miała Maria Magdalena  jestem zawiedziona, ze nie padło 
|
| Śr lut 08, 2006 19:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zamiast się złościć na tych którzy się dopytują jak znaleźć odpowiedź na pytania warto się czasem zastanowić zanim nawypisuje się rzeczy w stylu, że Saxon ubliża nam prościznami, albo że szukanie odpowiedzi zajmuje minutę....
|
| Śr lut 08, 2006 19:59 |
|
 |
|
sachmett
|
Monika75 napisał(a): Zamiast się złościć na tych którzy się dopytują jak znaleźć odpowiedź na pytania warto się czasem zastanowić zanim nawypisuje się rzeczy w stylu, że Saxon ubliża nam prościznami, albo że szukanie odpowiedzi zajmuje minutę....
Poczytaj do kogo należą czyje wypowiedzi....
Poza tym nikt się nie złości. Tylko wydaje mi się, że podpowiedzi było aż nadto. Ale to tylko moje zdanie.
Co do Saxona, mam do niego zbyt duży szacunek, więc nie rozumiem skąd niby to ubliżanie...
|
| Śr lut 08, 2006 20:05 |
|
|
|