Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Wizyta Ojca Swietego do naszego kraju jest wielkim swietem, dlatego tez wolne od nauki dni w szkolach jest czyms calkiem zrozumialym.
|
Pt maja 12, 2006 23:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
przepraszam za blad - sa czyms calkiem zrozumialym
Pozdrawiam majowo szczegolnie pana moderatora.
|
Pt maja 12, 2006 23:19 |
|
 |
Roszwor
|
Mnie sie ten pomysl nie podoba. Ale spokojnie, Romkowi nie bedzie latwo wkrasc sie w nasze łaski, pare dni wolnego to za mało  .
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
So maja 13, 2006 8:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): Wizyta Ojca Swietego do naszego kraju jest wielkim swietem, dlatego tez wolne od nauki dni w szkolach jest czyms calkiem zrozumialym.
Mów za siebie, a nie za całą Polskę. Widzę, że powtarza się sytuacja jaka miała miejsca przy oakzji śmierci jp2 - "CAŁA Polska płacze po papieżu".
Dla mnie i dal milionów Polaków (i to nie tylko gejów) bardzo ważnym wydarzeniem jest Parada Równości, albo Dni Kultury Dla Tolerancji, dlatego jeśli uczniowoe mają mieć wolne z powodu religijnej pielgrzymki, to powinni mieć równierz wolne z innych okazji, któe są dla nich ważne. Nie wolno w świecki szkołach faworyzować jednej religii, zapominając o innych, a pomysł z dniami wolnymi od szkoły z okazji pielgrzymki do Polski katolickiego przywódcy, a tym samym nie organizowanie wonych dni z okazji świąt, albo wydarzeń innych religii/organizacji, jest niczym innym jak właśnie faworyzowanie jednej religii/jedno światopogladu, co jest niedopuszczalne.
pozdrawiam,
michał
|
So maja 13, 2006 11:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tekst ze strony lpr wiele wyjasnia.
Poseł Wierzejski zwraca się ministrów Dorna i Ziobro o wyjaśnienie brutalnych ataków na Ministra Edukacji
Zapowiedź Ministra Edukacji Narodowej walki z patologiami w polskiej szkole wywołała furię w środowiskach homoseksualnych. Poseł Wojciech Wierzejski skierował zapytanie poselskie do Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Ministra Sprawiedliwości celem wyjaśnienia rzeczywistych motywów codziennych brutalnych ataków na ministra Romana Giertycha i tak bezprzykładnego kwestionowania konieczności zmian w polskiej szkole.
Poniżej zamieszczamy treść zapytania poselskiego Wojciecha Wierzejskiego:
w sprawie:
ataków na Rząd i Ministra Edukacji Narodowej przez środowiska homoseksualne
kierowane do:
Pana Ludwika Dorna Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji
Pana Zbigniewa Ziobro Ministra Sprawiedliwości
Warszawa, 12 maja 2006 r.
Szanowny Pan
Ludwik Dorn
Minister Spraw Wewnętrznych
i Administracji
Szanowny Pan
Zbigniew Ziobro
Minister Sprawiedliwości
Organizacje zrzeszające aktywistów ruchu homoseksualnego w Polsce każdego niemal dnia dokonują bezpardonowych ataków na rząd polski i jego ministrów, zwłaszcza od momentu powstania większościowej koalicji. W szczególny sposób atakowany jest, szkalowany i zniesławiany wicepremier Roman Giertych, Minister Edukacji Narodowej. Głównym powodem organizowanej przez nich nagonki są zapowiedzi nowego ministra o konieczności walki z patologiami od lat gnębiącymi polską szkołę, tj m.in. narkomania oraz o przywróceniu moralnego wymiaru wychowaniu w polskiej oświacie.
Powszechnie wiadome jest, że środowiska homoseksualne programowo zainteresowane są upowszechnianiem postaw dewiacyjnych wśród młodzieży, oraz co gorsza powiązane są ze światem quasi-przestępczym o charakterze m.in. pedofilskim. Deklaracje nowego ministra o zapowiadanym ograniczeniu przestępczości w szkołach oraz o konieczności wychowania zgodnego z normami tradycyjnej etyki wywołują furie w tych organizacjach.
Zwracam się do Szanownych Panów Ministrów z zapytaniem:
- czy i jak dalece sięgają powiązania owych organizacji ze środowiskami pedofilskimi i zorganizowanym światem mafii narkotykowej;
- jakie są legalne i nielegalne źródła finansowania owych organizacji;
- jak daleko sięga penetracja tych organizacji w polskich szkołach.
Wyjaśnienie wyżej wymienionych wątpliwości pozwoli odpowiedzieć na pytanie: jakie są rzeczywiste motywy brutalnych ataków na rząd polski oraz Ministra Edukacji i tak bezprzykładnego kwestionowania konieczności zmian w polskiej szkole.
Z poważaniem:
Wojciech Wierzejski
Poseł na Sejm RP
|
So maja 13, 2006 13:59 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Lucyno...
... zapomniałaś tylko, że bardzo wielu niekoniecznie homoseksualistów równiez pikietowało i pikietuje, oprotestowując mianowanie Giertycha ministrem edukacji 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So maja 13, 2006 15:40 |
|
 |
Roszwor
|
Coz, posel wierzejski jest coraz bardziej opetany nienawiscia. Zal mi go.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
So maja 13, 2006 16:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): Organizacje zrzeszające aktywistów ruchu homoseksualnego w Polsce każdego niemal dnia dokonują bezpardonowych ataków na rząd polski i jego ministrów, zwłaszcza od momentu powstania większościowej koalicji.
No pewnie, tylko pedałom sie nie podoba piss i lpr  Lucyna napisał(a): W szczególny sposób atakowany jest, szkalowany i zniesławiany wicepremier Roman Giertych, Minister Edukacji Narodowej.
I bardzo dobrze. Nie bez powodu. Lucyna napisał(a): Głównym powodem organizowanej przez nich nagonki są zapowiedzi nowego ministra o konieczności walki z patologiami od lat gnębiącymi polską szkołę, tj m.in. narkomania oraz o przywróceniu moralnego wymiaru wychowaniu w polskiej oświacie.
Wierzejskiemu trudno się pogodzić z faktem, że mało komu podoba się wizja lpr'u dotycząca "moralnego wychowania"  Lucyna napisał(a): Powszechnie wiadome jest, że środowiska homoseksualne programowo zainteresowane są upowszechnianiem postaw dewiacyjnych wśród młodzieży
Dla mnie osobiście, pan Wierzejski ejst dewiantem umysłowym. Lucyna napisał(a): oraz � co gorsza � powiązane są ze światem quasi-przestępczym o charakterze m.in. pedofilskim.
Buhahaha, po peirwsze to śmieszne, po drugie ten pan kłamie jak z nut, a po trzecie mnie obraża i po raz kolejny stawia homoseksualizm w równej linii do pedofilii i sugeruje, że te dwea zjawiska mają ze sobą ecekolwiek wspólnego. Normalnie gdybym miał na zbyciu troche kasy to bym wynajął dobrego adwokata i wytoczył temu patafianowi sprawę w sądzie, to by sie może nauczeył na przyszłość pomyśleć 10x zanim coś zacznie jęzorem chlapać. Ilekroć słyszę jego wypwoiedzie to mi sie nóż otwiera... Lucyna napisał(a): Deklaracje nowego ministra o zapowiadanym ograniczeniu przestępczości w szkołach oraz o konieczności wychowania zgodnego z normami tradycyjnej etyki wywołują furie w tych organizacjach.
Znowu kłamie jak z nut. Nie ma cegoś takeigo jak "tradycyjna moralność". Ja przypominam Wierzeejskiemu, że homosekusaliśęci to tylko kropla w morzu Polaków, którzy mają fatalne zdanie o lpr. Lucyna napisał(a): - czy i jak dalece sięgają powiązania owych organizacji ze środowiskami pedofilskimi i zorganizowanym światem mafii narkotykowej;
Po raz kolejny mi się nóż otwiera. W cywilizowanym państwie prawa, pan Wierzejski siedziaęłby już w wiezeieniu za takie farmezony. Lucyna napisał(a): - jakie są legalne i nielegalne źródła finansowania owych organizacji;
O i już nawet w pytaniu sugeruje, że są jakieś nilegalne źródła fiansowania. Co za pajac! Lucyna napisał(a): - jak daleko sięga penetracja tych organizacji w polskich szkołach.
Zapewne tam, gdzie słońce nie dochodzi  Ale żeby pan Wierzjski - nadworny specjalista lpr'u od homoseksualizmu, tego ni wiedział?  Lucyna napisał(a): Wyjaśnienie wyżej wymienionych wątpliwości pozwoli odpowiedzieć na pytanie: jakie są rzeczywiste motywy brutalnych ataków na rząd polski oraz Ministra Edukacji i tak bezprzykładnego kwestionowania konieczności zmian w polskiej szkole.
Motywy są takie, żeby strącić ze stołków polityków lpr i wykluczyć ich z jakiegokolwiek działania rządowego. Pan Wierzejski o tym doskonale wie. Lucyna napisał(a): Z poważaniem: Wojciech Wierzejski Poseł na Sejm RP
wstyd mi, jako Polakowi, że w sejmie zasaida taki patafian.
pozdrawiam,
michał
|
So maja 13, 2006 16:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Parodia...
LPR kompromituje sie, po prostu sie kompromituje. Nic dziwnego. Swinie na salony mozna wpuscic, mozne jej nawet frak nalozyc. Ale gentelmanem nie zostanie.
Wszystkie swinie za umiejscowienie w poblizu LPRu serdecznie przepraszam. Nie czujcie sie prosze urazone.
Crosis
|
So maja 13, 2006 17:09 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Widziałem wiele porządnych osób, znanych mi, pikietujących w ostatnich dniach choćby w Gdańsku.
Gdybym miał możliwości czasowe, pewnie sam bym się do pikiety dołączył.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So maja 13, 2006 20:32 |
|
 |
SweetChild
|
Lucyna napisał(a): Poniżej zamieszczamy treść zapytania poselskiego Wojciecha Wierzejskiego:
w sprawie: ataków na Rząd i Ministra Edukacji Narodowej przez środowiska homoseksualne
kierowane do: Pana Ludwika Dorna Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Pana Zbigniewa Ziobro Ministra Sprawiedliwości
Warszawa, 12 maja 2006 r.
Szanowny Pan Ludwik Dorn Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji
Szanowny Pan Zbigniew Ziobro Minister Sprawiedliwości
(...)
Gdzieś mu tytuł umknął... Chociaż nietrudno się domyśleć, że miało być "pedały do gazu".
|
So maja 13, 2006 23:06 |
|
 |
marcin_jarzębski
|
crosis napisał(a): PR kompromituje sie, po prostu sie kompromituje. Nic dziwnego. Swinie na salony mozna wpuscic, mozne jej nawet frak nalozyc. Ale gentelmanem nie zostanie.
i bardzo dobrze, jeśli w oczach przeciwnikuł LPR się kompromituje to dobre. Na poczatku kadencji miałem obawy czy dobrze zrobiłem głosując na LPR< dziś wiem że tak. PiS wymięka bo boi się być niepoprawny politycznie, LPR robi to za co odbarzyłem ją zaufaniem!
Nie wolno pozwolić aby dokonało sie przewartościowanie i zdegradowano katolickość do sfery prywatnej. Katolickość nie ejst czymś osobistym jest podwaliną tego narodu, tego państwa. Dla mnie katolickość znaczy tyle co dla demoliberałów demokracja. Katolickość jest ostoją prawa, jest ostoją wartości i jest zabezpieczeniem. Dla mnie jest gwarantem istnienia narodu polskiego.
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
N maja 14, 2006 11:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz. Jakkolwiek sie nie zgodze, to jednak masz prawo tak myslec.
Tylko zadam Ci jedno pytanie: czy widzisz wiec miejsce w naszym kraju dla nie-katolikow?
I czy jesli takie miejsce w ogole widzisz, to zakladasz od razu, ze maja sie calkowicie podprzadkowac katolikom, a jednoczesnie w sprawach katolikow nie maja nic do powiedzienia?
Crosis
|
N maja 14, 2006 11:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Homoseksualizm to choroba i nikt z myslacych ludzi nie uwaza inaczej. Nigdy o homoseksualizmie nie wypowiadalam sie z pogarda, z nienawiscia wiec prosze nie nadinterpretowac moich wypowiedzi.
Ostatnio Ojciec Sw. rowniez apelowal o obrone rodziny, o to by nie pozwalac homoseksualistom adoptowac dzieci. Robi to z troski o dzieci, o rodzine, nie po to, by walczyc z tym srodowiskiem
queer ja nie jestem autorka tego listu, wiec ""nie ukladaj" go w moje cytaty.
|
N maja 14, 2006 12:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna napisał(a): Homoseksualizm to choroba i nikt z myslacych ludzi nie uwaza inaczej.
Gratulacje. Wlasnie nazwalas okolo 60% swiatowych lekarzy, psychologow i seksulogow ludzmi niemyslacymi.
Crosis
|
N maja 14, 2006 12:13 |
|
|
|